Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Περί έρωτος και άλλων δαιμονίων

Share
O Mits F. αρθρογραφεί για τον έρωτα.

Δεν ξέρω τι με ωθεί να σας ξαναγράψω και πάλι για γυναίκες. Ίσως μια ακατάσχετη εμμονή, ένα βίτσιο, ένα αναγκαίο κακό. Οι συζητήσεις τις περισσότερες φορές με τους φίλους αρχίζουν και τελειώνουν με άκριτο σχολιασμό και ανάλυση της γυναικείας φύσης ή και υπόφυσης αν θα θέλατε.




Είναι η γυναίκα ένα ασόβαρο λειτουργικά όν; Ένα παρασιτικό φυτό το οποίο υποβόσκει ώστε να εκμεταλλευτεί την παραμικρή αδυναμία που το έτερον της ήμισυ θα της προβάλλει; Ή είναι ένα απροστάτευτο πλάσμα το οποίο χρειάζεται μία χείρα βοηθείας ώσπου να γίνει πραγματική χήρα;



Εδώ αποφασίζω να κάνω την έκπληξη και σκοπεύω να γκρεμίσω τον μύθο της αχαριστίας και της αναισθησίας η οποία έχει στιγματίσει τα τελευταία 3500 χρόνια την υπόσταση του ασθενούς φύλου. Η γυναίκα έχει ένα τεράστιο μειονέκτημα: είναι ως επί τω πλείστον αναποφάσιστη και ταυτόχρονα απαιτητική. Δηλαδή δεν ξέρει τι θέλει. Απλά φαντάζεται ότι μάλλον αυτό θέλει, αλλά τελικά μάλλον δεν το θέλει.



Η εκπληκτική κβαντική λογική η οποία έχει αναπτυχθεί και μεταλλαχθεί σύμφωνα με της ανάγκες που επιβάλλουν οι καιροί στις ετερόφυλες, έχουν δημιουργήσει ένα σχέδιο δράσης απίστευτα πολύπλοκο και ύπουλο με ένα και μόνο σκοπό: την προσωπική εκπλήρωση επιθυμιών και αναγκών.



Ως βάση του σχεδίου έχει χρησιμοποιηθεί η ευάλωτη για τους άνδρες εποχή του καλοκαιριού. Εποχή χωρίς ιδιαίτερες αθλητικές δραστηριότητες, χωρίς πολλά ρούχα, χωρίς πολλούς ενδοιασμούς αφού οι υπάρξεις που μας περιστοιχίζουν κατορθώνουν και χαλαρώνουν αρκετά τις άμυνες μας πατώντας στις αδυναμίες μας ( ποτά, όμορφα κορμιά, μαυρισμένα κορμιά, κορμιά). Η μεγάλη ζήτηση όμως που υπάρχει τους οδηγεί στην παγίδα του θέλω τον καλύτερο (χρήμα, γνωριμίες, ομορφιά, κρεβάτι, χρήμα, γνωριμίες). Και εκεί, όπως θα λέγαμε και εμείς οι ποδοσφαιρόφιλοι, χάνουν την μπάλα.



Το φθινόπωρο επέρχεται και όπως πέφτουν τα φύλλα και οι καρποί από τα δένδρα έτσι πέφτουν και οι προσδοκίες της καθεμιάς. Διότι είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, ύστερα και από πολύχρονες μετρήσεις τις οποίες έχω κάνει και ο ίδιος λόγω καλοκαιρινής εργασιακής ιδιότητας επί περίπου 5 συναπτά έτη, ότι το σχέδιο τους τελικά είναι σαν το σχέδιο του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Τον Σεπτέμβρη καταρρέει.



Για να σωθεί λοιπόν η παρτίδα και με τους χειμερινούς μήνες να πλησιάζουν σαν τρομακτικά τέρατα με γαμψά νύχια, τεράστιες τηλεοράσεις και πολλά πακέτα χαρτομάντιλα, ξεχύνονται στις παραλίες για τα τελευταία σαββατοκύριακα  για μια απέλπιδα προσπάθεια κοινωνικής αποκατάστασης (όχι σεξ, το τονίζω αυτό). Και εκεί γινόμαστε εμείς τα γουρούνια οι άντρες. Επειδή αποφύγαμε την πισώπλατη επίθεση και ανταποδώσαμε για όλη την καλοκαιρινή περίοδο.



Και πολλοί από εμάς ως γνήσια μυρμηγκάκια, ίσως να φροντίσουμε και για τον χειμώνα. Μέχρι να μαγιάσει… Γιατί κακά τα ψέματα μπάνιο με γυναίκες είναι πολύ ωραία, μπάνιο με γυναίκα εφιάλτης.



Πίστευα ότι θα τα κατάφερνα και θα τις δικαιολογούσα, θα έπαιρνα το μέρος τους, δεν θα αναλωνόμουν σε νουθεσίες και πικρές υπεκφυγές. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τις αγαπάω. Απλά θυμήθηκα κάποιον Γιάννη που ζήτησε από το Xrysafi να γράψει κάτι για το φθινόπωρο και δεν αντιστάθηκα…..    





Με αγάπη σε όλους και όλες…


5 σχόλια :

  1. Ως βάση του σχεδίου έχει χρησιμοποιηθεί η ευάλωτη για τους άνδρες εποχή του καλοκαιριού. Εποχή χωρίς ιδιαίτερες αθλητικές δραστηριότητες, χωρίς πολλά ρούχα, χωρίς πολλούς ενδοιασμούς αφού οι υπάρξεις που μας περιστοιχίζουν κατορθώνουν και χαλαρώνουν αρκετά τις άμυνες μας πατώντας στις αδυναμίες μας ( ποτά, όμορφα κορμιά, μαυρισμένα κορμιά, κορμιά). Η μεγάλη ζήτηση όμως που υπάρχει τους οδηγεί στην παγίδα του θέλω τον καλύτερο (χρήμα, γνωριμίες, ομορφιά, κρεβάτι, χρήμα, γνωριμίες). Και εκεί, όπως θα λέγαμε και εμείς οι ποδοσφαιρόφιλοι, χάνουν την μπάλα.

    Τρομερή παράγραφος, τα λέει όλα, με χιουμοριστικές πινελιές. Congs από εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχει σημασία αν ζήτησα ένα άρθρο από το Xrysafi και το έγραψε ο Mits F., έτσι απλά, επειδή με θυμήθηκε και δεν αντιστάθηκε…..
    Δεν έχει σημασία αν το Xrysafi είναι o Mits F. (αν και λογοτεχνικά θα είχε πολύ ενδιαφέρον).
    Δεν έχει σημασία αν το έγραψε ο Steve για τον Mits F. (και αυτό επίσης θα είχε ενδιαφέρον).
    Αυτό που έχει σημασία είναι , ότι ικανοποιήθηκα μ’ ένα αρτιότατο άρθρο – φθινοπωρινά φτιαγμένο – ομορφότερο των προσδοκιών μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 8a i8ela na to exw grapsei egw gti einai ena polu wraio ar8ro,,alla einai 100% Mits F

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως προείπα δεν έχει σημασία.
    Όλοι θα θέλαμε να γράψουμε κάτι όμορφο, αλλά πιστεύω ότι έχουμε περισσότερο την ανάγκη να διαβάσουμε κάτι όμορφο. Μην το πάμε σαν τον Benjamin Disraeli που είπε (ευφυολογώντας):
    Όποτε θέλω να διαβάσω ένα καλό βιβλίο, γράφω ένα.
    Μπράβο και πάλι στον Mits F.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ πολύ παιδιά... Απλά με έπιασε ο φθινοπωρινός οίστρος... θα βάλω τα δυνατά μου για ακόμη καλύτερα καθώς και κάποια ήδη έτοιμα τώρα που το θυμήθηκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...