Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Μετά φταίει ο Δαρβίνος...

Αυτοεκτίμηση

 
Όλο το παιχνίδι των εξουσιών στην Ελλάδα γίνεται πάνω στη χαμηλή αυτοεκτίμηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού – οι εξουσίες έχουν αντιληφθεί αυτήν την αδυναμία και φροντίζουν να τη συντηρούν

Η πολιτική της ζαρντινιέρας

Οι αντιδράσεις των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων, απέναντι στις οποίες η κοινωνία φαίνεται να έχει εθιστεί και να επιδεικνύει ανοχή στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας ή της πρόληψης του εγκλήματος, συνιστούν μια πολιτική στάση η οποία συγκαλύπτει μια πολιτική επιλογή
 
Του Δημήτρη Χασάπη

Μάγκες, τέλος! Σκανδιναβία είναι η φάση! (Μπορείτε και χωρίς ναρκωτικά!)


Εντάξει, μπορεί να είναι η περιοχή με τις περισσότερες αυτοκτονίες στον πλανήτη αλλά για λίγες μέρες ξεκούρασης δεν θα ήταν καθόλου άσχημα… Απολαύστε απίστευτα όμορφες φωτογραφίες από την Σκανδιναβία!

Αδερφοί Coen: Η πορεία τους από τα μάτια μιας σινεφίλ!


Η Σοφία Γ. μας παραχώρησε ένα πλούσιο αφιέρωμα στις ταινίες των αδερφών Coen, από το blog της filmwardrobe. Αν δεν έχετε παρακολουθήσει μερικές από τις θρυλικές ταινίες τους, πάρτε μια γεύση και ιδέες για ένα Σαββατοκύριακο με DVD! Ξεκινάμε:

Δώσε ρε παιδί μου, δώσε!

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Η πρώτη τετρακίνητη Ferrari, με κινητήρα V12!


Πρόκειται για τον αντικαταστάτη της 612 Scaglietti, αλλά και για ένα μοντέλο ορόσημο στην ιστορία της Ferrari, καθώς σηματοδοτεί την είσοδο των κόκκινων στην κατηγορία των shooting break μοντέλων υιοθετώντας για πρώτη φορά σύστημα τετρακίνησης!

Παιδιά, έχει και άλλο!


αυνανισμος
Ανέβηκε από dimoglou. - Βρείτε περισσότερα οικογενειακά βίντεο.

Ντι λαι λα λα!


Αυτό μόνο, και τίποτα άλλο!

Tα 30 καλύτερα σπόρ αυτοκίνητα όλων των εποχών

25. Honda NSX
Στο νούμερο 25 συναντάμε ένα καθαρόαιμο σπορ γιαπωνέζικο αυτοκίνητο, ίσως το καλύτερο του είδους του. Το NSX (New Sportscar Experimental) ξεκίνησε να αναπτύσσεται απο την Honda το 1984, με σκοπό να είναι άμεσος ανταγωνιστής της Ferrari 328 και να προσφέρει ταυτόχρονα την γνωστή αξιοπιστία της Honda, έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας να το οδηγεί κάθε μέρα. Όσοι ασχολούνται ξέρουν ότι δεν μιλάμε για ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Η σχεδίασή του βασίστηκε στο cockpit του F16 το οποίο προσφέρει 360 μοίρες θέαση και ήταν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με αλουμινένιο σασί και μηχανή, το οποίο μείωσε το βάρος του κατά 200 περίπου κιλά. Είκοσι χρόνια αφού ξεκίνησε η παραγωγή του, το NSX παραμένει ένα supercar που όλοι θα ήθελαν στην συλλογή τους. Τυχεροί όσοι το χουν οδηγήσει αφού ο Σαρακάκης δεν το εισήγαγε ποτέ στην Ελλάδα. Ας δούμε όμως τον καλύτερο οδηγό, να το οδηγεί στην (ίσως) καλύτερη πίστα του κόσμου...

How many Mexicans can you fit in a Van?



Special Thanks to Sam

Anarchy in the UK !



Τα ασπρόμαυρα αστικά ηχοτοπία των «Στέρεο Νόβα» και του Κωνσταντίνου Βήτα

Επιλογή άρθρου απο τον Musicholic

Εν αρχή ην το «Νόβα», όχι το σούπερ όπως στην αστρονομία αλλά το/οι «Στέρεο Νόβα», πιθανά δε με την έννοια της ...αστρομανίας, ούτως ειπείν του έρωτα ή και της ψύχωσης με ό,τι ωραίο και υψηλό. Ήταν δε οι «Στέρεο Νόβα» ένα ντουέτο με ψυχή και κινητήρια δύναμή του τον Κωνσταντίνο Βήτα, και άξιο συμμέτοχο και συνοδοιπόρο του τον Μιχάλη Δέλτα (στη μεσοπερίοδό τους είχε προστεθεί και ένας ακόμα ικανός συνεργάτης, ο Αντώνης Π). Το ομώνυμο ντεμπούτο album τους έσκασε σαν βόμβα το 1992, μόνο βέβαια για εκείνους που το ακουστικό τους νεύρο δεν είχε ατονήσει, σε μιαν Ελλάδα που βρισκόταν λίγο μετά από την ανδρεοπαπανδρεϊκή δεκαετία του ’80, όταν η εφαρμογή της βαθύτατα λαϊκιστικής ρήσης «όλοι δικοί μας είμαστε» στον πολιτισμό είχε κάνει τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου να θεωρείται –και τον ίδιο να το πιστεύει- «rock», ενώ για ορισμένες περιπτώσεις, όπως του Σάκη Μπουλά ή της πρότερης από την τηλεοπτική αλλά εξίσου γραφικής περσόνας του Ανδρέα Μικρούτσικου, συνιστούσε ίσως ακόμα και αισθητική πρωτοπορία το γεγονός ότι έπαιζαν μόνο με ηλεκτρικά όργανα και δίχως μπουζούκια...

Μας Ψεκάζουν;


ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ
Ανέβηκε από ligomilitos. - Βίντεο με οικογενειακά γεγονότα και γενέθλια.

Ευχαριστούμε τον Πέτσι για το βίντεο

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Εεεεμ, βέβαια, μετά από τέτοιο ματς, ποιός πληρώνει διόδια;

Το πόκερ δεν είναι η λύση! Οι αλήθειες πίσω από τα άσχημα συναισθήματα στο πόκερ

Το πόκερ είναι ένα παιχνίδι που προσφέρει έντονα συναισθήματα. Αυτά της νίκης και της επιτυχίας, είναι προφανώς ευχάριστα. Όταν έχουμε όμως συναισθήματα πόνου και οδύνης, η κατάστασή μας δεν είναι καλή. Είμαστε στεναχωρημένοι, έστω και για λίγο. Η συμπεριφορά που ακολουθούμε όταν έχουμε άσχημα συναισθήματα, καθορίζεται ουσιαστικά, από τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο.

Καλλιτεχνικές φωτογραφίες

Από τον Ισπανό Jose Maria Rodriguez Madoz




Οι άχρηστες πληροφορίες της ημέρας


  1. Ένα σχολείο στη Βρετανία έχει καθιερώσει ημέρα εξωτικού φαγητού οπου σερβίρονται φαγητά όπως βάτραχοι , τάρανδοι και κροκόδειλοι.
  2. Ακούγοντας Mozart μειώνεται σημαντικά η  πιθανότητα  μιας επιληπτικής κρίσης,συμφωνα με έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο του Ιλινόις.
  3. Άν ξέρετε το τραγούδι Hey There Delilah απο τους Plain White T,μάθετε οτι η Delilahστην οποία αναφέρετε δέν είναι άλλη απο την αθλήτρια Delilah DeCrescenzo. (εικόνα 1)
  4. Μία γυναίκα μύνησε την Google επειδή φαίνονται τα εσώρουχα που είχε απλωμένα. στο Google Street View.
  5. Το Facebook το Twitter, και το  YouTube έχουν όλα απαγορευτεί στην Κίνα.
  6. Ο βρυχηθμός του Godzilla στην πρώτη ταινία δέν είναι παρά η τριβή ενός δερματινου γαντιού πάνω στις χορδές ενός κοντραμπάσο.
  7. Ο Mickey Mouse και ο Bugs Bunny εμφανίστηκαν μαζί στην οθόνη μόνο μία φορά.
  8. 2.000 Κινέζοι πεθαίνουν απο το κάπνισμα κάθε μέρα.
  9. Η NASA ψήφισε την ταινία “2012″ ώς την πιο επιστημονικά λανθασμένη ταινία που έγινε ποτέ.
  10. Εκτιμάται οτι στο όρος Everest υπάρχουν περίπου 120 πτώματα.

Ξύλο στην Πάτρα

 Άγρια επεισόδια στο γήπεδο της Παναχαϊκής με φουσκωτούς που συνόδευαν τον Αλέξη Κούγια και οι οποίοι χτύπησαν Πατρινούς φιλάθλους...
Όλα αυτά μπροστά σε αστυνομικούς οι οποίοι προστάτεψαν τους συνοδούς του προέδρου και έριξαν δακρυγόνα στους φιλάθλους. Έξω από το γήπεδο εκτυλίχθηκαν σκηνές προσβλητικές για την πόλη...


Πράξη Ανθρωπίας

Άνοιξε την ντουλάπα σου και φέρε ότι δεν χρειάζεσαι τo Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 12.00 στην πλατεία Κοτζιά
Εκεί θα μαζέψουμε sleeping bag, κουβέρτες, γάντια, κάλτσες, σκουφιά, κασκόλ, αδιάβροχα, νιτσεράδες, οτιδήποτε μπορεί να φανεί χρήσιμο και πρακτικό.

Πέρασαν την τέφρα για κοκκαΐνη

Τις στάχτες ενός άνδρα και δύο σκύλων "σνίφαραν" ληστές, πιστεύοντας ότι είναι κάποιο... ναρκωτικό, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη στην Φλόριντα. Οι ληστές έκλεψαν από το σπίτι μιας γυναίκας στην κεντρική Φλόριντα στις 15 Δεκεμβρίου, δύο τεφροδόχους, η μία περιείχε τις στάχτες του πατέρα της και η άλλη τις στάχτες δύο μεγάλων Δανών. Επίσης, έκλεψαν κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ράλι κάνει η τιμή της βενζίνης...μέχρι να πάει 2ευρώ

Στο 1,62 ευρώ ανά λίτρο διαμορφώθηκε η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα, διατηρώντας την ανοδική τροχιά την οποία ακολουθεί από την περασμένη εβδομάδα.

Αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων

Από την 1η Φεβρουαρίου θα ισχύσουν νέες, αυξημένες τιμές στα εισητήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου θα είναι 1,4 ευρώ και θα ισχύει για 90 λεπτά σε όλα τα μέσα μεταφοράς μέχρι το Κορωπί.
Εάν η ισχύς του 90λεπτου παρέλθει ενόσω ο επιβάτης βρίσκεται καθ’ οδόν, υποχρεούται να το επικυρώσει για δεύτερη φορά.

Μουσικό διάλειμμα


Από το Xrisa-fi

Φαντάσματα

by Xrisa-fi

Η Αθήνα είναι μια στοιχειωμένη πόλη. Πρώην φιλίες, πρώην σχέσεις και στιγμές πετούν πάνω απ’ τα κεφάλια μας σα νυχτερίδες που μπλέκονται τυφλές στα μαλλιά μας και τρελαίνουν τις αισθήσεις μας αφήνοντας γρατζουνιές στο σώμα και στη ψυχή που δε προλάβαμε να καλύψουμε σε μια προσπάθεια να πειστούμε ότι όλα τελειώνουν όταν επιπόλαια το αποφασίσουμε. Μια πόλη που το κάστρο της είσαι εσύ και στις πύλες του μπαινοβγαίνουν φαντάσματα που δε θες να δεις ούτε να ακούσεις και που το μόνο που χρειάζεσαι είναι να τρέξεις μακριά μέχρι να ανατείλει ο ήλιος, μέχρι όλα να καούν στις πρώτες αχτίνες της μέρας.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ναζιστικοί χαιρετισμοί στο συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων

Ναζιστικό χαιρετισμό απηύθυνε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος, κατά τη λήξη της χθεσινής πρώτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων. Τόσο ο δήμαρχος Γ. Καμίνης, όσο και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν την αντίδρασή τους.

Ωχ, ο Γκμόχ


Ό,τι να ναι Νο2

Ό,τι να ναι

Good Charlotte

by Musicholic



Πήραν το όνομά τους από ένα βρετανικό παραμύθι,όταν τους ρωτούν τι είδος μουσικής παίζουν απαντούν ‘’just music’’και τι άλλο θα μπορούσαν να απαντήσουν αφού η μουσική τους κινείται από τη pop ως τη rock σκηνή. Τα ηγετικά τους μέλη Joel Madden και Benji Madden μαζί με τον Paul Thomas ξεκινούν το 1996.Το 2000 κυκλοφορούν το πρώτο τους δίσκο με τον ομώνυμο τίτλο κομμάτια που ξεχωρίζουν από το δίσκο είναι τα ‘’Little Things’’,’’The Motivation Proclamation’’και το ‘’Festival Song’’.
2002 και το συγκρότημα κυκλοφορεί το ‘’The Young and the Hopeless’’ένα εξαιρετικό δίσκο με χαρακτηριστικό τις post punk μελωδίες του και με ένα εξαιρετικό εξώφυλλο. Τα κομμάτια που ξεχωρίζουν από το δίσκο είναι το ‘’The Anthem’’,το ειρωνικό ‘’Lifestyles of the Rich & Famous’’,το μελωδικό ‘’Girls &Boys’’,το ‘’Hold On’’,το ‘’Riot Girl’’και το ‘’Τhe Young &The Hopeless’’.

Μαρία, οι παντόφλες μου είναι κάτω απο το τραπέζι...

Για γέλια και για κλάματα!


Το 1941 το παραξενο σπίτι στα κατω Λεχωνια του Βολου επιτάχτηκε από τους Γερμανούς και επειδή η τοποθεσία του ήταν πολύ καλή έγινε αρχηγείο της Γκεστάπο. Τα υπόγεια και ημιυπόγεια του σπιτιού έγιναν χώροι φύλαξης αλλά και βασανιστηρίων. Πολλοί άνθρωποι εκει μεσα βασανίστηκαν και βρήκαν βίαιο θάνατο.

Moυσικό Διάλειμμα!

Αυτόν τον ξέχασε ο Βασιλιάς του Σκότους, ο Άρχοντας των Αρχόντων ή όπως κυνικά συστήνεται την κρίσιμη ώρα..Xαρίλαος!


Ένας άνδρας από την Κούβα, γιόρτασε για 111η φορά τα γενέθλια του. Ο Ignacio Cubilla Banos έχει 11 παιδιά, 40 εγγόνια και 15 δισέγγονα!

Μετά φταίει ο Δαρβίνος...


Πολλά μπορούν να συμβούν σε ένα ξέφρενο πάρτυ…

Όλοι στις Κάλτσες!

Ακόμα και το Πλαίσιο!

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Αφιερωμένο στον Karl που πάντα κρυφά μέσα του, ήθελε να γίνει μια σταρ

Μητρο-γκολ και στο facebook!

ΦΟΡΕΜΑΤΑ για .....



 ΠΟΙΈΣ ΑΡΑΓΕ;
ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΟΔΙΣΤΡΟΙ ΞΕΡΟΥΝ....

640 οι νεκροί στη Βραζιλία

Τους 640 έφτασαν σήμερα οι νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν κατολισθήσεις λάσπης και πλημμύρες σε λόφους κοντά στο Ρίο ντε Ζανέιρο, όπως ανακοίνωσε η πολιτική άμυνα της Βραζιλίας.

Ένα μαγευτικό φυσικό …αμφιθέατρο!

Perierga.gr - Bryce Canyon

Το Bryce Canyon National Park είναι ένα εθνικό πάρκο στη Utah των Ηνωμένων Πολιτειών. Παρά το όνομά του το Bryce Canyon δεν είναι ακριβώς φαράγγι αλλά περισσότερο ένα γιγάντιο αμφιθέατρο που δημιουργήθηκε από τη διάβρωση.

Το Bryce είναι μοναδικό λόγω των γεωλογικών δομών που σχηματίστηκαν από την επίδραση του ανέμου, του νερού και του πάγου στα ιζηματογενή πετρώματα της περιοχής. Το κόκκινο, πορτοκαλί και ενίοτε λευκό χρώμα των βράχων προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα στα μάτια και κόβει την ανάσα. Το υφόμετρο της περιοχής κυμάινεται από 2400 εώς 2700 μέτρα.

Νικόλας Άσιμος

Ο Νικόλας Άσιμος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 20 Αυγούστου του 1949 από γονείς Κοζανίτες. Μικρός υπήρξε αρκετά φιλομαθής. Το 1967 γράφεται στη Φιλοσοφική σχολή του Α.Π.Θ.. Τα χρόνια της φοιτητικής του ζωής ασχολήθηκε ενεργά με το θέατρο, ενώ παράλληλα έγραφε τραγούδια και τραγουδούσε σε μπουάτ. Συχνά είχε προβλήματα με την αστυνομία: ήταν η περίοδος της Χούντας και της λογοκρισίας που αυτή επιβάλει.
Το 1973 φεύγει από τη Θεσσαλονίκη και πηγαίνει στην Αθήνα. Συνεχίζει να ασχολείται με το θέατρο και τελειώνει μια ιδιωτική σχολή Δραματικής Τέχνης. Γράφει τραγούδια τα οποία...

Ημερολόγιο Απεργιών



Δεν ξέρω αν ισχύει ότι η οικονομική κρίση φέρνει ευκαιρίες, ανάγκες πάντως δημιουργεί σίγουρα και το «Ημερολόγιο Απεργιών», φιλοδοξεί να καλύψει κάποιες από αυτές. Σε μια εποχή όπου είδηση είναι το να μην έχουμε απεργίες, η ανεπίσημη προσπάθεια μιας παρέας φοιτητών καταγράφει τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις παρουσιάζει συγκεντρωμένες ημερολογιακά, με τρόπο εύληπτο και πρακτικό.

3 Epic Fails σε αλκοτέστ

Banksy vs Bristol Museum

And that's art! Ευχαριστούμε τον Γιάννη

Η Χιονάτη και οι επτά γίγαντες: Η πολιτική ορθότητα ενοχοποιεί το χιούµορ

"Η είδηση – όπως ήταν λογικό άλλωστε – πέρασε στα ψιλά. Τη διάβασαν µόνο όσοι «ξεκοκαλίζουν» τις εφηµερίδες.

Ο πρωθυπουργός, πουλέτε, της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάµερον, θέλοντας να ελαφρύνει τη βαριά ατµόσφαιρα που επικρατεί στη χώρα του λόγω της επαχθούς οικονοµικής κρίσης, αποφάσισε να το ρίξει λίγο στην πλάκα κατά τη διάρκεια ενός γεύµατος εργασίας µε εκπροσώπους του Τύπου.