Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Μουσικό διάλειμμα

Και μιας και το ξεφτιλίσαμε σήμερα

Παρασοβαρέψαμε και πάλι εγώ θα σώσω τη μέρα, με στυλ κυπριακό!

Μάλλον έχει ανέβει ξανά, αλλά δεν το καταλάβατε γι' αυτό ξαναδείτε το...

Respira...


Το σποτ των Ισπανών για την απεργία της 14ης Νοεμβρίου.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

O Banksy γκράφει τη δική του ιστορία

Ο σημαντικότερος καλλιτέχνης της εποχής μας μπορεί και να είναι ένας μυστηριώδης Άγγλος που κάνει γκράφιτι στους δρόμους όλου του κόσμου, από την Παλαιστίνη μέχρι τη Νέα Ορλεάνη κι από τα στενά του Λονδίνου μέχρι λουσάτες γκαλερί. Με αφορμή την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ του, ξεχωρίζουμε 25 έργα του Banksy.
Το ατελείωτο ερώτημα γύρω από την καλλιτεχνική φύση του γκράφιτι δεν ξέρουμε αν θα μας αφήσει ποτέ σε ησυχία (τέχνη; βανδαλισμός; 'κάτι παλιόπαιδα'; λίγο απ'όλα; 'δεν έχει σημασία';) αλλά επειδή κάποιες φορές μπορείς την απάντηση απλά να τη νιώσεις, μπορούμε απλά να περιοριστούμε σε κάτι για το οποίο όλοι θα συμφωνήσουμε: O Banksy κάνει τέχνη.

Η Google ανοίγει τις πόρτες των οκτώ γιγαντιαίων data centers της

Χιλιάδες servers, μηχανήματα μέσα στα οποία «ζει» ένα μεγάλος μέρος του Internet, εκατομμύρια μέτρα καλωδίωσης αλλά και χιλιάδες μέτρα πολύχρωμων σωληνώσεων για ψύξη και θέρμανση. Αυτά δείχνουν οι εικόνες από το εσωτερικό των οκτώ τεράστιων data centers της Google, που για πρώτη φορά δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Τα data centers είναι τεράστιοι χώροι που στεγάζουν χιλιάδες servers, τον έναν δίπλα στον άλλο. Σε αυτούς τρέχουν δημοφιλείς υπηρεσίες που «καθορίζουν» το σημερινό Διαδίκτυο όπως το Google Search, το Gmail και άλλα. Τα δεδομένα (μας) αποθηκεύονται σε εκατομμύρια ταχύτατους σκληρούς δίσκους ενώ υπάρχουν ειδικά λογισμικά, φτιαγμένα συνήθως με εργαλεία ανοικτού κώδικα, για backup, συντήρηση, έλεγχο του περιβάλλοντος και γενικά ότι χρειάζεται ένα υπερμοντέρνο data center.

Birdy κι όποιος δεν, να…!





Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Βαξεβανειάδα

Στο τσακ ήμουν να γράψω κάτι για το εν λόγω θέμα αλλά αυτο το άρθρο με καλύπτει απόλυτα

Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Ξένη κυβέρνηση δίνει με πλάγιο τρόπο στην κυβέρνηση της Αθήνας λίστα καταθετών σε τράπεζα της Ελβετίας (ναι, αυτή η λίστα αποτελεί τυπικά προϊόν εγκλήματος), μήπως κι ενισχυθούν τα φορολογικά έσοδα.


Ο αρμόδιος υπουργός (Παπακωνσταντίνου) δίνει στον υφιστάμενό του στο ΣΔΟΕ ορισμένα μόνο ονόματα κι εν συνεχεία η πλήρης λίστα αρχίζει να παραδίδεται από τον έναν «προϊστάμενο» στον άλλο.

Αγοράστε από νέους αγρότες στο ίντερνετ

Μια νέα σελίδα με ελληνική υπογραφή και μια ομάδα νέων ανθρώπων ήρθε στη γειτονιά του internet για να αλλάξει τον τρόπο που προμηθευόμαστε τα αγροτικά μας προϊόντα. Στο agrellas.com χωράνε και η προσφορά και η ζήτηση. Oι παραγωγοί βρίσκουν νέους συνεργάτες και πρόσβαση σε νέες αγορές, και οι καταναλωτές διαλέγουν τα προϊόντα τους απευθείας από τον παραγωγό, με μόνο μεσολαβητή την ίδια τη σελίδα.