Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Γιατί και οι μπαοκτζήδες μπορούν να τραγουδήσουν!



- Πως ξεκίνησε αυτή η συνεργασία;

- Είμαστε αδέρφια βασικά…



Μουσικό διάλειμμα


Όχι άλλο σουβλάκι

Στην γειτονιά μου την παλιά είχα ένα φίλο. Τον Μαρίνο. Σουβλάκι τυλιχτό 150 δραχμές. Σουβλάκι τυλιχτό με πατάτες 170 δραχμές. Σουβλάκι τυλιχτό με διπλή πίττα και πατάτες 180 δραχμές. Γράφει ο Σταύρος Θεοδωράκης.


Για τα ποσά δεν σας ορκίζομαι γιατί έχουν περάσει 20 χρόνια από την τελευταία φορά που τον παρήγγειλα «ένα άνευ». Γιατί υπήρχε και αυτό. Πίττα, ντομάτα, κρεμμύδι, πάπρικα, γιαούρτι. Άνευ κρέατος δηλαδή, 50 δραχμές. Για να μην σας τα πολυλογώ τις προάλλες τον πεθύμησα τον Μαρίνο και την παλιά την γειτονιά μου. Πέρασα λοιπόν από την Ομόνοια και αντί να πάω προς το πάνω, έφυγα δυτικά.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Γράψε μια ιστορία στο Twitter




Ο διαγωνισμός μυθοπλασίας του γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης θέτει νέες εκφραστικές προκλήσεις στη λογοτεχνία.


Σύμφωνα με έναν λογοτεχνικό θρύλο, ο Ερνεστ Χέμινγκγουεϊ έβαλε κάποτε στοίχημα ότι μπορούσε να γράψει μια ιστορία με λιγότερες από 10 λέξεις. Το κέρδισε με μια ιστορία με σασπένς, δραματική ένταση και… μόνο έξι λέξεις: «For sale: Baby shoes, never worn» (Πωλούνται: Παπούτσια μπεμπέ, αφόρετα).

Ο Karl μίλησε για kitesurf?


Μουσικο διάλειμμα

Ο Γιγάντιος Κινέζος έχει ανοίξει μπαρ και μας το κρύβει...

Εντάξει, αυτό το μπαρ είναι Φανταστικό... Θυμίζει και το Βασανάκι...
Και σερβίρει και μπύρα ΚΕΟ...  Τι άλλο θέλεις πια;


Συγνώμη, Όλγα!


Του Κώστα Βαξεβάνη
Αγαπητή Όλγα,
Πήραμε την αγωγή με την οποία ζητάς από ένα περιοδικό έρευνας, όπως το δικό μας, να σου καταβάλει 3 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση για όσα γράψαμε. Δεν μου έκανε καμιά εντύπωση η αξίωσή σου. Χρησιμοποιώντας τον νόμο του φίλου σου Βενιζέλου (έναν ακόμα από αυτούς που έχει κάνει και κοσμούν το άθλιο τοπίο του σημερινού πολιτικού συστήματος), δεν υπερασπίζεσαι την «τιμή και την υπόληψή σου» κάνοντας μήνυση ή ζητώντας έστω ένα συμβολικό ποσό το οποίο θα πήγαινε σε φιλανθρωπίες, (πράγμα που συνηθίζουν να κάνουν κυρίες όπως εσύ) αλλά ζητάς την εξόντωση ενός ανεξάρτητου μέσου ενημέρωσης.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Aνάπτυξη με κοινωνική αλλαγή.

Toυ ΚΩΣΤΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ*
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την ανάγκη εθνικής πολιτικής ανάπτυξης. Μόλις περάσουμε τον τελευταίο κάβο των δύσκολων μέτρων, πάρουμε τα 31,5 δισ., ανακτήσουμε ρευστότητα και εξασφαλίσουμε πρωτογενές πλεόνασμα, θα καταστρώσουμε ένασχέδιο υψηλών ρυθμών ανάπτυξης που θα κάνει το χρέος βιώσιμο, θα αναπληρώσει τα χαμένα εισοδήματα και θα μειώσει την ανεργία. Υπονοείται μάλιστα ότι η τραγική κατάσταση της οικονομίας οφείλεται στο ότι εξαρχής δεν διαμορφώσαμε πολιτική ανάπτυξης που θα μπορούσε να απαλύνει τη σταθεροποίηση. Το επιχείρημα αυτό, που προβάλλεται από τους εραστές των μνημονίων και τηντρικομματική κυβέρνηση, είναι δυστυχώς ασυνάρτητο και παραπλανητικό.

Σπάστε το κορίτσια



Ευχαριστούμε τον πάντα καυστικό Sam

Δεν ξέρω τι τίτλο να βάλω. Αν κανεις απο εσάς βρει κάτι, ας το κάνει edit.

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Η τέχνη του 3d by Ramon Bruin

Αναδημοσίευση!


Που βρίσκεται η πατρίδα?

by Xrisa-fi
Όταν είσαι μικρός το πρώτο πράγμα που σου μαθαίνουν στο σχολείο, δεν είναι η Λόλα και το μήλο της, αλλά η πατρίδα που πρέπει να αγαπάς, η σημαία που πρέπει να τιμάς. Έτσι λοιπόν, ντυμένος τσολιαδάκι και με τη μαμά σου από κάτω περήφανη να τραβά φωτογραφίες, πέρασες πολλές εθνικές επετείους παρελαύνοντας με κύριο κίνητρο, τις ώρες μαθηματικών και αρχαίων που θυσίαζες σαν σωστό ελληνόπουλο για τη πατρίδα. Έπειτα μεγάλωσες, φόρεσες το χακί και στάλθηκες μακριά απ’ το ορθοπεδικό σου στρώμα να καθαρίζεις λεκάνες σε περίπτωση που εισβάλει ο εχθρός. Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στη ζωή σου, εσύ παράλληλα αναζητάς το μέλλον σου στη χώρα που αγαπάς και αυτή σε αποφεύγει σαν κοπέλα που της τελείωσε η καψούρα και ρίχνει τα δίχτυα της άλλου, σα γυναίκα που όσο ερωτευμένη και αν δείχνει, ποτέ δε ξέρεις ποιο σήμερα θα σ’ έχει αφήσει στο χθες.