Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Μαθήματα μουσικής κουλτούρας από mathepeze…

Υπάρχουν εξωτικοί Έλληνες χορευτές;

Φαντάζομαι να έβαλα γκολ

Όποιος εκτιμήσει το μεγαλείο της ανάρτησης να σηκώσει το χέρι του!

Έβαλα αυτό για να γλιτώσετε πάλι από Μπουλά ή Ζουγανέλη. Επίσης το video αποτελεί πάσα για τον Badstuber...

Beer...Wine...Vodka...Rum...Gin...Whiskey...Whatever...


Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Following...


Memento, Insomnia, δύο ακόμα ταινίες με τη σκηνοθετική υπογραφή του Christofer Nolan. Πολλοί θα τις έχετε δει, αλλά θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή σε ένα διαμαντάκι που προηγήθηκε στη φιλμογραφία του, το Following.
Μεσαίου μήκους, 69 λεπτά και από πλευράς budget υπό του μηδενός, ο Nolan αφηγείται με ασπρόμαυρες εικόνες μια υποβλητική ιστορία, μια ιστορία εξαπάτησης και παραπλάνησης που μπορεί να σταθεί πανάξια δίπλα σε μεγάλες δημιουργίες του νουάρ κινηματογράφου, παλιότερες και σύγχρονες.
Οι Άγγλοι είναι οι καλύτεροι ηθοποιοί του κόσμου και εδώ δεν θα βρείτε εξαίρεση.





-Καλησπέρα, ποιος είστε? -Καλησπέρα,εγώ είμαι εγώ, εσείς ποιος είστε? -Κι εγώ εσείς είμαι...

Μπορείτε και χωρίς ναρκωτικά!

-Ναι, γεια σου Μαρία μου, παρακολουθώ την εκπομπή σου εδώ και χρόνια! Είσαι πολύ όμορφη! Ο κύριος που μίλησε μετά τα κουζινομαγειρέματα καλέ ποιος είναι? Τον κύριο Κωστάλα μου θυμίζει...

Διασκευές... pt2

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Μάνα μου Ελλάς..(Video)


 
Η Ελλάδα στα πρόθυρα χρεοκοπίας, η Ελλάδα στα πρόθυρα γενικότερου κοινωνικού αναβρασμού, η Ελλάδα υποτελής σε ξένα κεφάλαια.
Χωρίς το παραμικρό ίχνος εθνικισμού, θα σκιαγραφήσω τη σύγχρονη κοινωνική και οικονομική ιστορία της χώρας που ονομάζεται Ελλάδα, πολύ περιεκτικά, απλά και μόνο γιατί έτυχε να είμαι πολίτης της και όχι πολίτης κάποιας άλλης.

Επειδή έρχεται εξεταστική και περνάω αρκετά δύσκολες ώρες πάνω από το γραφείο, έφτιαξα μία ετικέτα να παίζω κι εγώ σαν παιδί...

Ξεκινάω με δύο αναδημοσιεύσεις από τις αρχές της χρονιάς, όταν και πρωτοήρθα στο Λονδίνο!
Με βρήκαν μετανάστη και με δουλεύουν..
Σας παραθέτω τον παρακάτω διάλογο, ο οποίος έλαβε μέρος σε Βρετανικό βιβλιοπωλείο μεταξύ εμού και ενός εκ των πωλητών, τη στιγμή που πήγα να πληρώσω το βιβλίο της αρεσκείας μου. Αξίζει να τονίσω πως ο τίτλος του βιβλίου ήταν "Philosophy in the Modern World" και προφανώς δεν είχε καμία σχέση με το ζωικό βασίλειο.
-Can I pay for this book please?
-Certainly sir, it is 5 pounds
-There you go..Και κάπου εδώ αρχίζει η παράνοια καθώς με ρωτάει όλος χαρά.




Κάηκε...

"Μας πήρατε τ' αυτιά με τις κιθάρες!"

Τι έγινε ρε παιδιά; Να φωνάξω κανα γιατρό;

Γιατί η ανεκτικότητα δε φτάνει


 
Όχι να περιοριστούμε στο να σεβόμαστε τους άλλους, αλλά να τους προσφέρουμε μια κοινή μάχη, όπως είναι κοινά σήμερα τα προβλήματά μας

Του Σλάβοϊ ΖίζεκΠριν δέκα χρόνια, όταν η Σλοβενία ετοιμαζόταν να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ένας από τους ευρωσκεπτικιστές μας αντέγραψε μια ατάκα των αδελφών Μαρξ για τους δικηγόρους: εμείς οι Σλοβένοι έχουμε κάποιο πρόβλημα; Ας μπούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Θα έχουμε ακόμη περισσότερα προβλήματα, αλλά θα τα αναλαμβάνει η Ευρωπαϊκή ένωση! Έτσι βλέπουν πολλοί Σλοβένοι την Ευρώπη: είναι χρήσιμη, αλλά φέρνει μαζί της και πολλά προβλήματα. Αξίζει λοιπόν τον κόπο να υπερασπιστούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση; Το πραγματικό ερώτημα, φυσικά, είναι ένα άλλο: ποια Ευρωπαϊκή Ένωση; 

Και η Moody's αποφασίζει και υποβαθμίζει

Ο οίκος Moody υποβάθμισε τρίαντα ισπανικές τράπεζες τουλάχιστον κατά μία βαθμίδα έπειτα από την υποβάθμιση της Ισπανίας σε Aa2.

Η Πορτογαλία μπαίνει σιγά σιγά στο χορό και τα spreads ανεβαίνουν

Το πορτογαλικό κοινοβούλιο απέρριψε τελικά το πρόγραμμα του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού κόμματος που πρότεινε να ληφθούν νέα μέτρα μείωσης των δημοσίων δαπανών ανοίγοντας το δρόμο στην πολιτική αστάθεια αλλά και την ένταξη στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες. Η Μέρκελ από την πλευρά της δήλωσε ότι η Πορτογαλία θα μείνει εκτός τρόικας.

Από διαδήλωση κατά της πυρηνικής ενέργειας

Η πυρηνική καταστροφή στην Φουκουσίμα έφερε στις μνήμες το δυστύχημα του Τσερνόμπιλ. Ρώσοι ακτιβιστές διαδήλωσαν την Τετάρτη, 23 Μαρτίου, μπροστά στο υπουργείο Πυρηνικής Ενέργειας κατά της χρήσης πυρηνικών και ζήτησαν από τη ρωσική κυβέρνηση να διδαχθεί από την πυρηνική κρίση της Ιαπωνίας.

Ξεκαρδιστικό………….

by xray


Φάδερ ημών, από το Μάνο Βουράκη.
Η συμβουλή που έχω για (όσους τη ζητήσουν) φερέλπιδες συγγραφείς, είναι να διαβάζουν πολλή καλή λογοτεχνία, αλλά ακόμη περισσότερη κακή λογοτεχνία για να διδαχθούν από τα εξόφθαλμα λάθη και τις αβλεψίες κάθε είδους που θα βρουν εκεί. Το Φάδερ Ημών αποτελεί ένα παράδειγμα της πρώτης περίπτωσης, μια εξαιρετικά πρωτότυπη φωνή ενός πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα – σκηνοθέτη της τηλεόρασης, που ακόμα και γι αυτό μόνο έχει βρει μια ξεχωριστή θέση στη Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία (λέμε τώρα...).





Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ένα ρεζουμέ για την κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή από τον Ν.Τσόμσκυ



Εδώ και δεκαετίες από τους κορυφαίους αναλυτές του Μεσανατολικού, ο Νόαμ Τσόμσκι, κατά γενική ομολογία «ο μεγαλύτερος διανοούμενος εν ζωή στον κόσμο», έχει κυριολεκτικά βομβαρδιστεί αυτές τις μέρες από τα διεθνή ΜΜΕ για σχόλια και αναλύσεις γύρω από τις δραματικές και συγκλονιστικές εξεγέρσεις στη Μέση Ανατολή.'Οπως πάντα οι απόψεις του έχουν τρομερή σπουδαιότητα, αφού στηρίζονται μόνιμα σε ακλόνητες λογικές βάσεις, σε αναμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα και σε αυστηρές, ενδελεχείς αναλύσεις. 


Μπαοκ και δεν είμαι καλά λέω!!


Πέθανε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ

Πέθανε σήμερα η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, «η τελευταία μεγάλη σταρ του Χόλιγουντ», όπως ήταν γνωστή, σε ηλικία 79 ετών.

-Ρε ΄συ δε λέω, καλό το Cuba Libre και πιασάρικο αλλά αν καταφέρεις να φτιάξεις κάτι σε κεραυνό ή καταιγίδα θα γίνει hit! -A, ok! Κάτι έχω στο μυαλό μου!

-Έλα ρε, ξύπνα. Έγινε κάτι τρελό. -Τι ρε; -Πήρα μεθάνιο, αμμωνία, υδρογόνο και νέρο και τα 'βαλα στη φρουτιέρα και...-Και τι έγινε; -Έφτιαξα κάτι που μοιάζει με Cuba Libre, θα πιάσει;


Το 1958 ένας νεαρός φοιτητής, ονόματι Stanley Miller ξεκίνησε ένα πείραμα για να μάθει από που ξεκίνησε η ζωή στον Πλανήτη Γη. Το 2011, ένας από τους πιο πιστούς μαθητές του κατάφερε να το ολοκληρώσει.
Ο Miller λοιπόν, ένας νέος επιστήμονας που σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, ξεκίνησε για να μάθει από προήλθε η Ζωή σε αυτόν τον πλανήτη που ζούμε και αναπνέουμε.







Τότε, ο Miller, με τη βοήθεια του μέντορα του, Harold Urey, τοποθέτησε μικρές ποσότητες μεθανίου,αμμωνίαςυδρογόνου και νερού, σε ένα αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο, το ζέστανε και το φόρτισε ηλεκτρικά, σε μια προσπάθεια να υπολογίσει την πρώιμη ατμόσφαιρα της Γης. Το αποτέλεσμα; Κυριολεκτικά κατάφερε να δημιουργήσει έναν κεραυνό μέσα σε ένα μπουκάλι!

ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ ΚΑΙ Η ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ


By Αθλητικοκάφρος

Ένας ονειρεμένος Ολυμπιακός ταπείνωσε τη Σιένα στο κατάμεστο ΣΕΦ το βράδυ της Τρίτης  και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο final4 της Ευρωλίγκας. Οι παίκτες του Ίβκοβιτς απλά ξεφτίλισαν την ιταλική ομάδα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Αργεντινή 2001- Ελλάδα 2011 η ιστορία επαναλαμβάνετε;


By Alucard

Μέχρι το 2001 η Αργεντινή ήταν το λαμπρό παράδειγμα του καπιταλιστικού συστήματος, τότε και στην προσπάθεια της να ξεπεράσει την εγχώρια κρίση αποφάσισε να δανειστεί από το ΔΝΤ. Μέχρι τότε η Λατινική Αμερική αποτελούσε πόλο έλξης για επιχειηματίες από όλο τον κόσμο εξαιτίας κιρίως του φτηνού εργατικού δυναμικού των χωρών αυτών. Το 1997 η Bραζιλία, ο συνέταιρος της Aργεντινής στη Mercosur,

Everything is OK!!

Το βιντεάκι είναι γυρισμένο πριν 2 χρόνια αλλά δεν έχει σημασία.

Πέρα από την κρίση του φιλελευθερισμού


 
Υπάρχει μια πληθώρα λόγων για τη λαϊκή αντίσταση στις αντιδραστικές δυνάμεις, αλλά η αριστερά πρέπει να ξεφύγει από την αμυντική της στάση
 
Του Στάνλεϋ Αρόνοβιτς

Διασκευές... pt1!

Πόσες φορές είπες: "Ααααα, τι ωραίο κομμάτι..." και σου απάντησαν "Ααααα αυτό είναι κανονικά από τον/την/τους/..."

Ζήλεψα Karl! They say this is the city, the city of angels all I see is dead wings!!

Αφιερωμένο στον Badstuber και την DoMi
(DoMi δεν προλαβαίνω και Hash Pipe και Cool 2 be you, ένα ένα παρακαλώ!)



Μετά τους Distillers οι Spinnerette πλέον...(no comment)


Scopitones!!!

Τα Scopitones ήταν ειδικά διαμορφωμένα jukeboxs με οθόνη και φιλμ των 16 χιλιοστών. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν οι πρόγονοι των μουσικών βίντεο.

Έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στη Γαλλία το 1960 και πολύ γρήγορα εξαπλώθηκαν σε όλη την Ευρώπη – ιδιαίτερα στην Δ. Γερμανία και την Αγγλία – πριν περάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1964. Η δημοτικότητα τους κράτησε μέχρι τα τέλη των 60ς.

Αρκετοί καλλιτέχνες παρέλασαν από τις οθόνες τους όπως, Serge Gainsbourg, Johnny Hallyday, Neil Sedaka, Procol Harum, Dionne Warwick, Lulie London, Nancy Sinatra…..

Η τελευταία ταινία έγινε στα τέλη του 1978, ωστόσο το 2006 ο γάλλος τραγουδιστής Mareva Galanter κυκλοφόρησε διάφορα βίντεο που μιμούνται το ύφος των Scopitones.


Friends-part3

A) I like big butts and I can not lie, You other brothers can't deny....
B) -Hold on..there's something different...
     -I went to that tanning place your wife suggested...
     -Was that place.......the Sun?? (Ναι αυτό είναι Steve όντως)

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ξανά κύριοι!

Ένας από τους μεγαλύτερους freeriders όλων των εποχών, σε ένα πραγματικά ειρωνικό video λίγους μήνες πριν το θάνατο του. Εξαιρετικό concept, τραγούδι και σκι!

Έχουμε τους πολιτικούς και τους κωμικούς που μας αξίζουν αλλά και τον κινηματογράφο που μας ταιριάζει!

Όποιος δεν έχει γίνει μάρτυρας τέτοιας σκηνής να σηκώσει το χέρι του!

Le Royaume...

Μια μικρή σύνοψη των όσων λέγαμε περί ηλιθιότητας και την επανάληψη αυτής  μέσα από την ίδια μας την «φύση».

Everyone should be a critic!

by xray
Οι Ιππείς της Πύλου: Μια κωμωδία για κλάματα.
Ο Νίκος Καλογερόπουλος σκηνοθέτησε (λέμε τώρα) κάτι που έμοιαζε με απόπειρα να κάνει κανείς μια ταινία. Γιατί; Γιατί όχι, αφού όπως φαίνεται βρήκε χρηματοδότη;
Η κατάντια του ανέκδοτου που λέγεται ελληνικός κινηματογράφος παίρνει μια νέα τροπή με αυτό το πράγμα που βγήκε στις αίθουσες πριν λίγο καιρό. Μια ασυναρτησία που αποτελείται από πολλές μικρότερες ασυνάρτητες, ατάκτως ερριμένες σκηνές, που γυρίστηκαν καταφανώς χωρίς σενάριο, χωρίς storyboard, χωρίς στοιχειώδη αίσθηση καδραρίσματος, προοπτικής πλάνων, χρήσης φακών, οπότε πως να μιλήσει κανείς μετά για «λεπτομέρειες» όπως διδασκαλία των ηθοποιών, που, για να είμαστε και δίκαιοι όμως, κανείς δεν θα μπορούσε να διδάξει κανέναν ηθοποιό αυτές τις ανοησίες που μαζεύτηκαν τσάτρα – πάτρα και συρράφτηκαν για να αποτελέσουν το «σενάριο» της «ταινίας».


Γιατί διαλύεται η Λιβύη; (Η άλλη άποψη) - Στη Λιβύη ζούν λιγότεροι άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας από ότι στην Ολλανδία...

του David Rothscum - Πώς περνούσε η Λιβύη επι Γκαντάφι; Πως περνούσε ο κόσμος; Ήταν καταπιεσμένος, όπως γενικά μαθαίνουμε; Ας ρίξουμε μια ματιά στα γεγονότα. Πριν ξεσπάσει το χάος, η Λιβύη είχε ένα χαμηλότερο ποσοστό κρατουμένων από την Τσεχική Δημοκρατία. Βρισκόταν στην 61η θέση. Η Λιβύη είχε το χαμηλότερο ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας στην Αφρική. Λιγότερο από το 5% των κατοίκων της πεινούσαν. Ενω στον υπόλοιπο κόσμο οι τιμές των τροφίμων συνεχώς αυξάνονταν, η κυβέρνηση της Λιβύης είχε καταργήσει όλους τους φόρους επί των τροφίμων.

"Κιβωτός"..7 καλο-ξοδεμένα λεπτά!


Ένας άγνωστος ιός έχει καταστρέψει το σύνολο σχεδόν του ανθρώπινου πληθυσμού. Οι εναπομείναντες διασωθέντες, ανυποψίαστοι για την αληθινή φύση του ιου, κινούνται προς τη θάλασσα.
Μέσα σε μεγάλα πλοία, ξεκινούν ένα ταξίδι σε αναζήτηση ακατοίκητης, αμόλυντης στεριάς. Ξεκινάει, έτσι, η μεγάλη έξοδος... καθοδηγούμενη από έναν άνθρωπο...
Ένα ταξίδι επιστημονικής φαντασίας (και όχι μόνο), από τον Πολωνό σκηνοθέτη και βραβευμένο ανιματέρ ειδικών εφέ, Grzegorz Jonkajtys.

-Βενετία παιδί μου, πέρασε ο κύριος Παπαδάκης? -Πέρασε, κύριε πέρασε! Σε μένα λόγος δεν πέφτει βέβαια, απλαααά να, ήταν λίγο αφ' υψηλού!


Βενετία από ψηλά (1)
Η Βενετία είναι πόλη της βόρειας Ιταλίας με πληθυσμό 270.000 κατοίκους και χαρακτηριστικό της είναι το γεγονός πως είναι χτισμένη επάνω σε πολυάριθμα μικρά νησιά σε μια λιμνοθάλασσα της Αδριατικής. Για τον λόγο αυτό είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθεί κάποιος με αυτοκίνητο ή με άλλο μέσο ξηράς, κι έτσι οι κάτοικοι & επισκέπτες χρησιμοποιούν τις γόνδολες για να μετακινηθούν μέσω των υδάτινων διαύλων ανάμεσα στα νησιά. Η Βενετία αποτελεί έναν πολύ δημοφιλή τουριστικό προορισμό και, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, όχι άδικα!

Mozilla Firefox 4 κατεβάστε τον σήμερα κιόλας!

Αύριο είναι η μέρα κυκλοφορίας του νέου Firefox αλλά μπορείτε ήδη να τον κατεβάσετε. Αυτή τη στιγμή μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές αν και κατα 99% η αυριανή έκδοση θα είναι ίδια με αυτή που σας δίνουμε εδώ. Αν δεν είναι, θα γίνει update αυτόματα αύριο, οπότε δεν χάνετε τίποτα αν την κατεβάσετε απο σήμερα.

Mozilla FTP

Διαλέγετε το λειτουργικό σας σύστημα (windows, linux, mac κτλ), στη συνέχεια διαλέγετε τη γλώσσα, (EN_US  για αγγλικά ηνωμένων πολιτειών, EL για ελληνικά) και είστε έτοιμοι!

Τεσταρισμένο απο εμένα ότι δουλεύει.

Παλιά Αθήνα

Ευχαριστούμε την Μαίρη για το e-mail. Πρόκειται για ένα αρχείο powerpoint με αρκετές φωτογραφίες απο την Αθήνα του 1850 εώς το 1920, συνοδευόμενες από κείμενο που περιγράφει τι βλέπουμε. Πάρτε μια γεύση και αν θέλετε να το κατεβάσετε, πατήστε εδώ.

"Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την περάσεις κάνοντας την λάθος δουλεία"

Διαφήμιση για εταιρία εύρεσης εργασίας στην Γερμανία:


Life's too short for the wrong job

Διασκεδαστικό φαίνεται, κλασσικό αμερικάνικο παιχνίδι βέβαια.


Ευχαριστούμε τον Mits-F για το βίντεο

NoFX


So long and thanks for all the shoes... Μια ασυναρτησία... Ικανή να περιγράψει σε ένα βαθμό τους ΝOFX...
Ξεκίνησα έτσι επειδή αυτός ήταν ο πρώτος δίσκος τους που άκουσα πριν από αρκετά χρόνια... Ξεκίνησαν το 1983 και έπαιζαν σε διάφορα μικρά gigs σε μπαράκια και pubs μέχρι να γίνουν, σε κάποιο βαθμό, γνωστοι. Όχι ότι αυτό άλλαξε κάτι... Άν και οι Bad Religion έφυγαν για κάποια περίοδο από την Epitaph για μεγαλύτερη δισκογραφική, οι NOFX έλεγαν ότι έκοψαν τους Offspring από support επειδή ο κόσμος χόρευε με τα τραγούδια των τελεταίων...

Everyone is a critic!

By Xrusa-fi
                                                            

«Τι είναι αυτό?»



           «Μια αφίσα»
         «Τι χρώμα έχει?»
          «Λευκό και μαύρο»
          «Τι σου δηλώνει?»
          «Το αντιεξουσιαστικό κίνημα της σχολής»
          «Λάθος, λάθος και λάθος»
Αυτή είναι η πρώτη μου κουβέντα με τη συνάδελφο-καθηγήτρια μου, τη πρώτη μέρα στο πανεπιστήμιο πέφτοντας και στα τρία λάθη που κάνει κάθε νέος ενήλικας που αφήνει το σχολείο και τις αποβολές και μπαίνει στο αμφιθέατρο φυσώντας τον καπνό απ' το νόμιμο πια τσιγάρο, αποκαλώντας  το συνομιλητή του συνάδελφο, νιώθοντας  ότι το ποτάμι  που έπλεε τον οδήγησε πια στον ωκεανό που όσο επικίνδυνος είναι άλλο τόσο γοητευτικός φαντάζει.

Ψάχνω εδώ και ώρα τίτλο..Δεν τα κατάφερα αυτή τη φορά!


Την Κυριακή 20/03 σε μια καταπράσινη τοποθεσία στο λόφο του Φιλοπάππου, με φόντο την Ακρόπολη και με τελετουργικά σκεύη τους, ειδώλια αρχαίων Θεών, κούπες με κρασί αλλά και ένα ξίφος, τα μέλη του Υπάτου Συμβουλίου Ελλήνων Εθνικών, έπραξαν τις δικές τους τελετές, και γιόρτασαν τον ερχομό της άνοιξης.
Οι σύγχρονοι δωδεκαθεϊστές, ντυμένοι με λευκά ενδύματα, έψαλλαν ύμνους προς την Αφροδίτη, την Αθηνά, τονΑσκληπιό, αλλά και το Δία και έτσι γιόρτασαν τα Ασκληπίεια με αφορμή και την εαρινή ισημερία, η οποία ήταν σημαντικό γεγονός στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό.






Μουσικό Διάλειμμα


Μαζί με τους Ολυμπιακούς οι Σισέ - Λέτο!

Τρομερή βραδιά για τον Ολυμπιακό η χθεσινή. Έξι γκολ στο... ντέρμπι με την ΑΕΚ και πανηγύρια τίτλου. Οι ερυθρόλευκοι το έριξαν έξω μετά τη μεγαλειώδη εμφάνισή τους και το φόρτωμα της εστίας του Σάχα με "τεμάχια".



Ένα τιμ αποτελούμενο από τους Αριέλ Ιμπαγάσα, Φρανσουά Μοντεστό και Χοσέ Χολέμπας, επισκέφτηκε το κλαμπ "Dream City" της Ιεράς Οδού. Δεν ήταν όμως οι μόνοι ποδοσφαιριστές μέσα στο μαγαζί.
Ένα τέταρτο της ώρας αργότερα, βρέθηκαν στο ίδιο κλαμπ οιΣεμπάστιαν Λέτο και Τζιμπρίλ Σισέ και όσο απίστευτο και αν ακούγεται, οι ποδοσφαιριστές Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού κάθισαν στο ίδιο τραπέζι, όλοι μαζί.
Οι πλακίτσες έδιναν και έπαιρναν, κυρίως από τον Αριέλ Ιμπαγάσα προς τους δύο "πράσινους". Γενικά, ήταν μια καλή... παρέα και έδειξαν ότι δεν τους χωρίζει τίποτα εκτός από τα ενενήντα λεπτά μιας αναμέτρησης...
Η ποδοσφαιροπαρέα μεγάλωσε ακόμα στη συνέχεια με την έλευση των παικτών του Πανιωνίου, Κώστα Μήτρογλου και Γιάννη Κοντοέ.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ο επαναστάτης, η παράνοια, οι άμαχοι


Στην αρχή ξεκίνησε σαν μια απλή διαμαρτυρία μαζεύτηκαν στο δρόμο με σκοπό να εναντιωθούν στη κυβερνητική πολιτική, στα ακριβά προϊόντα, στους χαμηλούς μισθούς ,στην ανεργεία , στη φτώχεια και στη μιζέρια τους. Έχοντας σαν τρανό παράδειγμα τους γείτονες τους στην Αλγερία και Αίγυπτο που ξεσηκώθηκαν ενάντια στις μακροχρόνιες κυβερνήσεις, που ήταν είτε εγκάθετες από τους Αμερικάνους- Μπούς-Κλίντον- Γάλλους- Γερμανούς-ΝΑΤΟ- ΟΗΕ( ή ότι άλλο νομίζετε) είτε είχαν δημιουργηθεί από επαναστάτες που νοιάζονταν για την πατρίδα τους και το λαό τους όπως ο Καντάφι στη Λιβύη. 

Καλοκαίρι έρχεται… μην περιμένετε την τελευταία στιγμή να διαλέξετε το σκάφος που σας ταιριάζει...

by xray

Το Ιταλικό ναυπηγείο Wally Yachts, παρότι σχετικά νέο - ιδρύθηκε το 1994 -  έχει παρουσιάσει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά σκάφη στον κόσμο, μερικά από τα οποία αποτελούν καινούριες κατηγορίες από μόνα τους. Ακραία αισθητική, που κατά τη γνώμη μου στα ταχύπλοα της εταιρείας καταντάει υπερβολική και θυμίζει πολεμικό ναυτικό, αλλά που στα ιστιοφόρα, τα οποία δεν έχουν τις σχεδιαστικές επιλογές και ελευθερίες ενός ταχύπλοου αποδεικνύεται τόσο εντυπωσιακή, όσο και λειτουργική.


Co-Opetition : A Revolution Mindset That Combines Competition and Cooperation: The Game Theory Strategy That's Changing the Game of Business.

by xray

Ένα βιβλίο που εισήγαγε με πολύ πρωτότυπο τρόπο μερικές εξ' ίσου πρωτότυπες θεωρίες για τον ανταγωνισμό και το μάρκετινγκ στις σύγχρονες εταιρείες. Γραμμένο από τους Adam M. Brandenburger and Barry J. Nalebuff, το βιβλίο πραγματεύεται την εφαρμογή της γοητευτικής θεωρίας των παιγνίων στη σύγχρονη πραγματικότητα των εταιρειών κάθε είδους, αλλά και στις ενδοεταιρικές σχέσεις και στην καθημερινότητα.
Αν και σε κάποιον  που έχει ασχοληθεί με τη θεωρία δεν έχει να πει πολλά καινούρια πράγματα σχετικά, ο συσχετισμός αυτός δίνει μερικά εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Ενώ το βιβλίο δεν είναι καινούριο, πρεσβεύει απόψεις που παρά το ότι είναι γνωστές, δεν έχουν γίνει κτήμα των ενδιαφερομένων ακόμη. Είναι πολύ ενδιαφέρον ακόμα και για κάποιον που δεν έχει σχέση με κανέναν από τους δύο χώρους, αυτούς των μαθηματικών και του ανταγωνισμού των επιχειρήσεων. (Εμένα προσωπικά με τράβηξε ο τίτλος του και το διάβασα.)
Νομίζω ότι κυκλοφορεί και στα ελληνικά, αλλιώς υπάρχει στα διαδικτυακά βιβλιοπωλεία.

Εδώ μπορείτε να ρίξετε μια γρήγορη ματιά: http://www.amazon.com/Co-Opetition-Revolution-Combines-Competition-Cooperation/dp/0385479506%3FSubscriptionId%3DAKIAJARNNPD5J644QNTA%26tag%3Dzoricaspainti-

Growing Up...

Σε ένα κυκλικό stage στο Μιλάνο, όπου καλλιτέχνες συντελεστές και εξοπλισμός, αναδύονται από το εσωτερικό του προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική εμπειρία.
Απορώ πως η ιδέα του κυκλικού stage δεν έχει εφαρμοστεί και από άλλους καλλιτέχνες.



Ενδιαφέρον έχει επίσης, η σκηνική του παρουσία στο Sledgehammer στο ίδιο live!
http://www.youtube.com/watch?v=RVUxgqH-y4s&feature=related

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

-Ψιτ ρε! Δάση. -Φάση; -Τι φάση ρε; Δάση!


μοναδικά δάση (10)
Τι πιο όμορφο αυτή την εποχή από μια εκδρομή στο δάσος για πικνικ; Δείτε μερικές υπέροχες φωτογραφίες με δάση και ταξιδέψτε…

Μουσικό Διάλειμμα

Οι συνέπειες του μεγα-σεισμού στη Γη...

Πόσο σημαντικές ήταν οι επιπτώσεις της σεισμικής δόνησης στη θέση του άξονα της Γης και τη διάρκεια της ημέρας;
Οι συνέπειες του μεγα-σεισμού στη Γη
 
Πέρα από τις μεγάλες τοπικές καταστροφές που οφείλονταν στη σεισμική δόνηση και το παλιρροϊκό κύμα, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν ότι ο πρόσφατος σεισμός της Ιαπωνίας είχε και άλλες, παγκόσμιες, συνέπειες: άλλαξε τη θέση του άξονα της Γης και τη διάρκεια της ημέρας. Πόσο σημαντικά ήταν άραγε αυτά τα φαινόμενα; Η απάντηση είναι μάλλον απογοητευτική, για όσους αγαπούν τις «συγκλονιστικές» ειδήσεις: τα φαινόμενα αυτά δεν είναι ούτε καν μετρήσιμα!

 

Η Δικαιοσύνη έχει χρεοκοπήσει


Όπως είναι γνωστό, η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, έχει διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για διασπορά ψευδών ειδήσεων, με αφορμή δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που αναφέρουν ότι η Ελλάδα χρεοκοπεί στις 25 Μαρτίου.



Η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει στις 25 Μαρτίου και ο λόγος είναι απλός: Η χώρα έχει χρεοκοπήσει εδώ και ένα χρόνο. Μάλλον, μόνο η κυρία Ράικου δεν το έχει αντιληφθεί αυτό.
Αν η κυρία Ράικου διαβάζει εφημερίδες δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει διαβάσει άπειρα δημοσιεύματα (και μάλιστα πρωτοσέλιδα) που να αναφέρονται στη χρεοκοπία της χώρας – και βέβαια, όχι σε μελλοντικό χρόνο αλλά στον Αόριστο και στον Παρακείμενο.