Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

“And now what?”


By ~ Ele ~

 Όταν πριν από μερικά χρόνια πήγαινες σχολείο και μάθαινες την Ιστορία της Ελλάδας, θαύμαζες το πώς αυτή η χώρα κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα, όλες τις δυσκολίες και να ορθοποδήσει μετά από κάθε σφαλιάρα. Δεν ανησυχούσες για το τι μέλλει γενέσθαι γιατί όλοι φρόντιζαν να ενισχύουν τον πατριωτισμό σου και να μην φοβάσαι για το μέλλον το δικό σου αλλά και της χώρας σου.

Europe vs America vol2


24hrs Le Mans

Λίγοι αγώνες αυτοκίνητου έχουν γίνει θρύλοι όσο αυτός που πραγματοποιείται κάθε Ιούνιο, 88 χρόνια τώρα, σε μια γαλλική πόλη αδελφοποιημένη με το Βόλο.

“…. Λοιπόν. Στον κόσμο υπάρχουν οι κρετίνοι, οι ανόητοι, οι βλάκες και οι τρελοί". "Εξαιρείται κανείς;""Ναι, εμείς οι δυο. Ή τουλάχιστον, δίχως να θέλω να σας προσβάλω, εγώ.

Ο Έκο είναι μία από τις ισχυρότερες μορφές της σύγχρονης ευρωπαϊκής φιλελεύθερης και αυστηρά κριτικής διανόησης. Διδάσκει, διδάσκει, διδάσκει, διδάσκει
Αυτό μόνο και τίποτα άλλο!!!

Ακολουθεί απόσπασμα από το αριστούργημα «Το Εκκρεμές του Φουκώ».

Klazz Brothers & Cuba Percussion...

ΖΑΡΚΟ ΠΕΤΑΝ


Έχω καθαρή συνείδηση…
δεν την χρησιμοποιώ καθόλου.


 

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

... γιατί όλο μου την πέφτουν κοριτσάκια και χαλάω τα λευτά μου στις βενζίνες!

Όποιος καταλάβει, ας μου εξηγήσει και εμένα. Εγώ νόμιζα ότι είναι 3D ούτως η άλλως.

Η τεχνολογία 3D έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, μάλιστα τόσο καλά που επιστήμονες και designers αποφάσισαν να μην περιορίσουν την τρισδιάστατη τεχνολογία στον κινηματογράφο ή την τηλεόραση αλλά να το βάλουν μέχρι και στα...μπικίνι!

Όσο περίεργο κι αν φαίνεται το  πρώτο 3D printed μπικίνι στον κόσμο είναι διαθέσιμο προς πώληση μέσω διαδικτύου. Σχεδιάστηκε από τις Jenna Fizel και Mary Haung και το design του συνδυάζει κυκλικές πλάκες διαφόρων μεγεθών, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους με ελατήρια.

Το μέγεθος κάθε πλάκας υπολογίζεται με βάση έναν ειδικό αλγόριθμο το οποίο, βέβαια, ρυθμίζεται ανάλογα με την καμπύλη του σώματος σε κάθε σημείο.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Δεν υπάρχει σωτηρία!!

PES 2012 gameplay

Ο Karl Popper και η ανοιχτή κοινωνία



O Karl Popper (1902-1994) ήταν αναμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους του 20ου αιώνα. Ασχολήθηκε κυρίως με την φιλοσοφία της επιστήμης αλλά και την πολιτική φιλοσοφία. Είναι περισσότερο γνωστός στους επιστημονικούς κύκλους για το concept της “διαψευσιμότητας” (falsifiability), της ιδέας δηλαδή ότι μια θεωρία μπορεί να γίνει δεκτή ως επιστημονική εφόσον παραμένει δυνατή η απόρριψη της.

Το σημαντικότερο έργο του Popper, “Η ανοιχτή κοινωνία και οι εχθροί της” εκδόθηκε λίγους μήνες μετά το τέλος του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Στο δίτομο αυτό πόνημα, ο Popper άσκησε σκληρή κριτική στην φιλοσοφία του ολοκληρωτισμού και υπερασπίστηκε την δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, τα θεμέλια της οποίας πίστευε ότι βρίσκονται στην ατομική ελευθερία.

Άμα σε θέλει η πουτάνα η μπάλα

Προσοχή, προσοχή! Δαγκώνει


Go go Power Ranger!

Χώρίς λόγια...

Α. Σμιθ: Ο θεμελιωτής του οικονομικού φιλελευθερισμού ("Τα κίνητρά του προέρχονταν από την υπόθεση ότι οι άνθρωποι καθοδηγούνται από τη συμπόνοια και την αλληλεγγύη, καθώς και την ανάγκη ελέγχου της εργασίας τους.")

Ο Σκοτσέζος οικονομολόγος και ηθικός φιλόσοφος, Άνταμ Σμιθ θεωρείται ιδρυτής της σύγχρονης επιστήμης της πολιτικής οικονομίας και θεμελιωτής του οικονομικού φιλελευθερισμού. Το διασημότερο έργο του, «Ο πλούτος των εθνών» υποστηρίζει την ελευθερία του εμπορίου και των αγορών και την αποδέσμευσή τους από τον κρατικό παρεμβατισμό και τα προστατευτικά μέτρα. Τριακόσια περίπου χρόνια μετά τη γέννησή του, στις 16 Ιουνίου 1723, ο Άνταμ Σμιθ θεωρείται από υποστηρικτές και επικριτές αξεπέραστος, παραμένοντας επίκαιρος μέχρι και σήμερα.

Τιιι?

Είναι ανάγκη όλα τα άρθρα να έχουν έναν τίτλο; και αν δεν έχουν, τι; να γράφουν χωρίς τίτλο; πολύ κοινότυπο αυτό το "χωρίς τίτλο" ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ "ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ"!

Πήγα σήμερα supermarket και τι βρήκα, μια μπύρα, 1 λίτρο, κουτάκι! Πρώτη φορά έβλεπα τέτοιο πράγμα και λέω, να την πάρω; Δεν θα έχει ζεσταθεί μέχρι να την πιώ; Δεν ξέρω! Τώρα ξεκίνησα να την πίνω, πιστεύω στο τέλος του άρθρου, να έχω μια απάντηση. Πιστεύω πάντως οτι θα την τελείώσω πριν ζεσταθεί. Να και η ετικέτα:

Kings Cross...

Ααα ρε Μίκη... ο πατριωτισμός είναι πολύ προσοδοφόρο επάγγελμα! Και καλά.. παλιά το καταλαβαίνω, μα λίγο πριν έρθει το τίποτα να σε πάρει... γιατί;

Κι ενώ η βραδιά μου είχε κατασταλάξει σε μια κατάσταση που αν δεν την έλεγες εξαιρετική, συγκρινόμενη με την χθεσινή, είχε τουλάχιστον κάποιες ευχάριστες ανέσεις, έρχεται ο Μίκης με την πολυθρόνα του και προκαλεί αποστροφή μηδενίζοντας την παραμικρή καλή διάθεση.

Ααα ρε Μίκη... είναι φανερό πως για σένα η ιστορία δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα πρόσχημα για αξιοθρήνητη μοιρολατρία απέναντι στο παρόν και για μένα... απλά διαιωνίζεις την τέχνη της απογοήτευσης.

Δεν συνεχίζω - μην κατηγορηθώ για αρθρογραφία - και φροντίζω να ανταποδώσω προκαταβολικά το όποιο χτύπημα ακολουθήσει (βλέπω πως ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος με την πολιτική) λέγοντας: Το νου σας πολιτικό-διάφοροι γιατί, οι ιδεολογίες δημιουργούν φράχτες γύρω από τις ιδέες.
ΥΓ. Διαβάστε σχόλια (131 τώρα) στο βήμα... για γέλια και για κλάματα! http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=405334

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Έχω αγανακτήσει και έχω χάσει το μυαλό μου!!

ΣΕ ΕΙΔΑ στο Σύνταγμα.

by xrisa-fi

Υπάρχουν λέξεις που τις μαθαίνεις όταν είσαι μικρός και υπάρχουν λέξεις που τις μαθαίνεις όταν είσαι μεγάλος. Υπάρχουν λέξεις που τις λες στα ελληνικά και όταν πάρεις το αεροπλάνο για μέρη μακρινά τις λες στα αγγλικά. Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες, που ενώ googlαρεις στη μετάφραση δε σου ταιριάζουν να τις πεις, σα να αλλάζει το νόημα τους, σα να χάνουν το συναίσθημα τους. Έτσι λοιπόν, φιλότιμο, κουράγιο, αγανάκτηση, αγανακτισμένοι, αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα.

One Revolution


"One Revolution" The Movie by Stefanelonikitelo

Chris Waddell αν και παράλυτος από τη μέση και κάτω κατάφερε να ανέβει στο Κιλιμάντζαρο.

Περισσότερες πληροφορίες : http://www.one-revolution.com/theclimb.html

Χρειάζεται συνεδρία «thamzing» η σημερινή Αριστερά;


Επιστολή στο blog leftg700 έστειλε ο Σλοβένος φιλόσοφος και κριτικός θεωρητικός, Slavoj Žižek, αναφερόμενος στις διαδηλώσεις της πλατείας Συντάγματος, ένα φαινόμενο που όπως υποστηρίζει κάνει ακόμη πιο φανερό το αδιέξοδο των κομμάτων της Αριστεράς, πανευρωπαϊκά. Στην επιστολή του αναφέρει:

Dear Leftists,

Σοβαρευτείτε ρε παιδιά!

Κάποιος είπε ότι σοβαρέψαμε?

Τα ακριβότερα Domain όλων των εποχών!

Αυτή η σύνοψη δεν είναι διαθέσιμη. Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε την ανάρτηση.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Αυτός είναι καλά

Ο τελικός του αιώνα

Ξυλοδαρμός μάνας και παιδιού στην Κυψέλη

Στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Κυψέλη αλλοδαπός ξυλοκόπησε γυναίκα που κρατούσε το παιδί της στην αγκαλιά της ενώ το συμβάν καταγράφτηκε από κάμερα.

Ο θύτης πλησιάζει το θύμα και αφού το παρενοχλήσει αρχίζει να τη χτυπά με μανία. Οι φωνές της γυναίκας είναι πολύ δυνατές καθώς καλεί σε βοήθεια αφού έχει μαζί το ανήλικο παιδί της.

iCloud: Η Apple ανεβάζει την ψηφιακή τεχνολογία «στα ουράνια»

 Το iCloud (υπολογιστικό νέφος) όπως ονομάζεται η νέα και πολυαναμενόμενη δωρεάν υπηρεσία, παρουσίασε ο Στιβ Τζομπς της εταιρείας Αpple. Η νέα υπηρεσία θα αποθηκεύει συγχρονίζει και συντονίζει χωρίς την χρήση καλωδίου το ψηφιακό περιεχόμενο του χρήστη, ώστε να το μεταφέρει ευκολότερα μεταξύ των διαφόρων ηλεκτρονικών συσκευών. Η Apple ανακοίνωσε επίσης και την αναβάθμιση του λειτουργικού των περισσότερων υπηρεσιών της.

-Πόσα? -5! -Τι 5? -Τι πόσα?

-Τι έγινε ρε γιατί είσαι έτσι? -Γιατί είμαι έτσι? Θα σου πω γιατί είμαι έτσι, η Μαρία... -Τι η Μαρία? -Η Μαρία ρε! Τι δεν καταλαβαίνεις? Μ΄έκανε ηφαίστειο πάλι...


«Εκρηκτικές» φωτογραφίες από ηφαίστειο στη Χιλή (1)
Το ηφαίστειο Puyehue-Cordon Caulle στη Χιλή εξερράγη χθες προκαλώντας νέφος ηφαιστειακής τέφρας ύψους 10 χιλιομέτρων, ενώ η στάχτη έφτασε μέχρι τη γειτονική Αργεντινή, σκοτεινιάζοντας τον ουρανό στο χειμερινό θέρετρο San Carlos de Bariloche και αναγκάζοντας το αεροδρόμιο της πόλης να κλείσει.

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Πάρτυ και δεν είμαι καλά!!!

Για πάμε δυνατά για την παρτάρα σήμερα! Madness!

Για δείτε και το replay



Human Paintings

Blueprint


Σήμερα… ακούω αυστηρά μουσική… & τίποτα άλλο!!!


Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Το δίδαγμα του σκανδάλου Στρος Καν

Ναι, οι αμερικανοί είναι υπερβολικά πουριτανοί. Οι Γάλλοι, από την άλλη, φαίνεται να υιοθετούν το laissez-faire για την ιδιωτική ζωή των πολιτικών τους.
Η εικόνα του Ντομινίκ Στρος Καν με χειροπέδες να οδηγείται σε μια φυλακή της Νέας Υόρκης στοιχειώνει τη Γαλλία μέρες τώρα. Η ιστορία αυτή έχει εγείρει πολλά ερωτήματα, ωστόσο ένα από αυτά είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο για τους Γάλλους: Μήπως η γαλλική θεωρία και νοοτροπία του laissez-faire απέναντι στην ιδιωτική ζωή των πολιτικών τους προσώπων είναι υπεύθυνη για το θέαμα ενός αξιοσέβαστου πολιτικού ηγέτη να κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση εναντίον μιας καμαριέρας;

Ε καλοκαίρι έρχεται

Αν αναρωτιέσαι πώς όλοι αυτοί οι γυμνασμένοι διάσημοι διατηρούνται σε φόρμα, η απάντηση είναι απλή: με πολλά κιλά ιδρώτα και αυστηρές δίαιτες, όπως μας ενημέρωσε το περιοδικό ΄Playboy΄. Εντάξει, έχει τους λόγους του καθένας, αλλά -μάντεψε- ο ερχομός του καλοκαιριού σου προσφέρει μια εξαιρετική αφορμή για να προσπαθήσεις να τους μιμηθείς. Διαφορετικοί σωματότυποι, διαφορετικά προγράμματα, εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Μπρους Λι
Ο Κινέζος ήταν αυτό που λέμε «κατηγορία φτερού». Με ύψος 1,71 μ. και βάρος 63 κ., δε γέμιζε ακριβώς το μάτι. Όχι μέχρι να βγάλει την μπλούζα του τουλάχιστον, γιατί τότε γινόταν εμφανές ότι από τα 63 του κιλά δεν πήγαινε ούτε γραμμάριο χαμένο. Λαμβάνοντας πάντα υπόψη την αναλογία βάρους και μυϊκής δύναμης, ο Λι ήταν από τους πιο δυνατούς ανθρώπους και σίγουρα από τους πιο γρήγορους (όχι στο τρέξιμο). Για την επίτευξη των παραπάνω ο Μπρους Λι ακολουθούσε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που κάλυπτε όλες τις πτυχές αυτού που σήμερα ονομάζουμε «fitness»: μυϊκή δύναμη, μυϊκή αντοχή, εκρηκτικότητα, ευελιξία, καρδιοαναπνευστική κατάσταση. Το δίχως άλλο του έβγαινε η Παναγία.