Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

O Παυλίδης είναι η αιώνια εφηβεία μας

By Musicholic

Ανωριμότητες...

Ξεκίνησαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Καντάφι.


Την έναρξη των στρατιωτικών δράσεων κατά της Λιβύης, ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί μετά το τέλος της έκτακτης διεθνούς συνόδου που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. Εν τω μεταξύ, παρά την χθεσινή ανακοίνωση από το καθεστώς του Καντάφι για «κατάπαυση του πυρός» σήμερα οι μάχες συνεχίστηκαν με τις καθεστωτικές δυνάμεις να επιτίθενται στη Βεγγάζη, την πόλη που αποτελεί το προπύργιο των αντικαθεστωτικών. Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση από τον Νικολά Σαρκοζί, γαλλικό αεροσκάφος πραγματοποίησε την πρώτη επίθεση κατά των δυνάμεων του Καντάφι. Σημειώνεται ότι η Ρωσία και η Βενεζουέλακαταδίκασαν την επίθεση στη Λιβύη με τον Ούγκο Τσάβες να τονίζει ότι «όλα γίνονται για το πετρέλαιο.

ΕΝΑΣ ΗΧΟΣ, ΜΙΑ ΠΟΛΗ, ΔΕΚΑΔΕΣ ΛΑΟΙ


By Alucard

Jazz o ήχος που έβαλε την Ν.Ορλεάνη στον παγκόσμιο χάρτη ή Ν.Ορλεάνη η πόλη που εδραίωσε την Jazz στο μουσικό στερέωμα;

Η Ν.Ορλεάνη ιδρύθηκε το  το 1718  και αποτελούσε μέρος της γαλλικής αποικίας της Λουιζιάνα μέχρι το 1763 οποτέ και πέρασε στην Ισπανία.Το 1803 την ξαναπήραν υπό την κατοχή τους οι Γάλλοι και αμέσως την πούλησαν στις Η.Π.Α.

Μουσικό Διάλειμμα

Κι ο Eric Idle κάτι έχει πάρει εδώ...

Δηλαδή τώρα αυτοί δεν έπαιρναν ναρκωτικά?

Φλερτάρει με τα όρια του αριστουργήματος!

40+1 Φωτογραφίες αφιερωμένες στον αγώνα που δίνουν οι Ιάπωνες!



Δείτε τις υπέροχες φωτογραφίες, κουράγιο Ιαπωνία...





 

 



Απύθμενη βλακεία...

by xray

Στην Ιαπωνία που τόσο δοκιμάζεται στις μέρες μας, έχει γυριστεί το ντοκυμαντέρ "The Cove" από τον ελληνικής καταγωγής Λούι Ψυχογιό. Με κύριο αφηγητή τον Richard O' Barry, τον εκπαιδευτή δελφινιών που είχε και την ευθύνη του γνωστού τηλεοπτικού δελφινιού Flipper και ο οποίος βλέποντας την κατάσταση άλλαξε στρατόπεδο και αντί να αιχμαλωτίζει και να εκπαιδεύει δελφίνια, έγινε ένας από τους κυριότερους εκφραστές του παγκόσμιου κινήματος για τη διάσωσή τους, η ταινία καταγράφει την απίστευτης ηλιθιότητας έμπνευση των Ιαπώνων να παγιδεύουν δελφίνια, να πουλάνε μερικά σε πάρκα ανά τον κόσμο και τα υπόλοιπα να τα σφαγιάζουν και να τα πουλάνε για κρέας φάλαινας! Εκτός από τη χυδαία βαρβαρότητα της πράξης, το εντελώς παράλογο του πράγματος, είναι ότι το κρέας των δελφινιών είναι μολυσμένο με υδράργυρο και άλλα βαρέα μέταλλα, εξ' αιτίας της θέσης τους στην τροφική αλυσίδα και των θαλασσών που ζουν και αναπαράγονται. Τρώγοντας δηλαδή αυτό το κρέας, δηλητηριάζονται οι ίδιοι και τα παιδιά τους




Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Diabolo…

Dub Pistol & Terry Hall… Running from the Thoughts

Emperors of world

by xray

Mc Solaar στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Για τους γαλλόφωνους του blog αλλά και για τους υπόλοιπους. Το Σάββατο 19 Μαρτίου, ο Mc Solaar θα παραβρεθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο για να δώσει μια ξεχωριστή συναυλία και να απονείμει τα βραβεία για το διαγωνισμό της Γαλλοφωνίας.
Περισσότερες πληροφορίες :

Πυρηνικές δοκιμές και εκρήξεις από 1945 έως 1998

Parallel Lines...

by xray
Δείτε και μερικά κομψοτεχνηματάκια για να μην παραμυθιαζόμαστε ότι έχουμε κινηματογράφο... Την παραγωγή υπογράφει ο Ρίντλεϊ Σκοτ και το όλο πρότζεκτ έχει χρηματοδοτηθεί για διαφημιστικούς λόγους από τη Philips.

http://www.cinema.philips.com/gb_en/



mathepeze: ένα από αυτά το “the gift”, έχω την εντύπωση πως έχει αναρτηθεί στο blog. Πραγματικά αξίζει τον χρόνο σας.

Μουσικό Διάλειμμα

Ας προσέχουμε τι ανεβάζουμε

Εντάξει τώρα είμαι πεπεισμένος ότι δεν χρεοκοπούμε σαν χώρα. Αφού δικογραφία σε βάρος 10 ατόμων σχηματίστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής για την διακίνηση e-mail, το οποίο αναφερόταν σε επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας. Η κινδυνολογία που δημιουργήθηκε για φούντο της χώρας δεν ισχυεί. Σε περίπτωση που χρεοκοπήσουμε( που δεν παίζει για κανένα λόγο πλέον) πόσο αστείο θα είναι αυτοί οι προφήτες που μίλησαν για χρεοκοπεία να έπεσαν μέσα. Να υποθέσω ότι αν η προφητεία τους βγεί αληθινή θα αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας.

Άμα την έχεις την πουτάνα την γοητεία..

Ε ρε γλέντια!

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

You 'll Never Walk Alone-pt2

H Kop

Ο αγωνιστικός χώρος του "Άνφιλντ" περιβάλλεται από τέσσερις εξέδρες που είναι οι: "The Main Stand", "The Kop Stand", "The Anfield Road Stand", "The Centenary Stand". Όλες πλέον οι εξέδρες είναι σκεπαστές, με τις δύο πρώτες να έχουν ένα μόνο διάζωμα και τις άλλες δύο να αποτελούνται από δύο διαζώματα.

Φυσικά, η εξέδρα του Kop είναι αυτή που έχει συνδέσει το όνομά της με τη Λίβερπουλ, καθώς είναι αυτή που φιλοξενεί τους φανατικούς φίλους της ομάδας από το 1906 και μετά.

Αμάν, ο Messi!!


Ντεκόρεϊ Γιανγκ - All Star Αργεντινής by pklora7

Μουσικό Διάλειμμα

ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΣΙΜΟΣ


By Musicholic

Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που δεν ξέρεις σε τι πρέπει να αναφερθείς περισσότερο στη μουσική ή στις ιδέες τους γιατί αν υποτιμήσεις κάτι απο τα δύο και είναι πολύ άδικο.Στο πολυτεχνείο ήταν εκεί γιατί όταν άκουσε τον Παπαδόπουλο να λέει θα πατάξουμε την αναρχία αποφάσισε να γίνει η αναρχία που δεν πατάσεται ποτέ,έφυγε απο το πολυτεχνείο βρίζοντας τους κνίτες και τις βραδυές που τον χτυπούσαν ασφαλίτες και κνίτες τους φώναζε <<κάθε δεύσμεση είναι ολιγωρία αμα θες δεσμά φάε ιδεολογία>>.

Ηorror in athens: 4ο Screamin' Athens Festival


By Alucard

Tέσσερα χρόνια μετά το 1ο φεστιβάλ που σηματοδότησε την αρχή μιας νέας «τρομακτικής» εποχής και μια ανάσα μετά τη γιορτή της σφαγής των αμνών το 4ο Screamin' Athens Festival
είναι γεγονός στις 18-19  Μαρτίου στο Gagarin.

Οι πολιτικές διαστάσεις του προβλήματος του δημόσιου χρέους


 
Η εισήγηση του Γιάννη Δραγασάκη στο Διεθνές Συνέδριο «Δημόσιο χρέος και πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη: Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς», που διοργανώσαν το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ο Συνασπισμός και το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς
 
Του Γιάννη Δραγασάκη

Όχλος, αφεντικά, πα'ι'δάκια, παιδεία, σκυλιά, δημοκρατία, παλιοχοντρέ-μαλάκα, σαν τη μάζα κανείς! Έτσι μου 'ρχονται λέξεις και τις λέω..Σαν την Άντζελα κι εγώ. Κρατήστε αυτές που σας αρέσουν! Εγώ θα κρατήσω τα πα'ι'δάκια που 'χω να φάω και καιρό...

Verka Serduchka κοροιδάρες!

Διονυσιακή ατμόσφαιρα..Xray αν σ' ενοχλεί ο Πανούσης, με αυτόν εδώ θα βγάλεις άφτρες. Ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων.. :-p

Μπορείτε χωρίς ναρκωτικά?


Ένας σύγχρονος «Νώε», ο Johan Huibers, κατασκευάζει μια νέα «Κιβωτό».
Το όλο θέμα ξεκίνησε, όταν το 1992 ο Huibers ονειρεύτηκε έναν κατακλυσμό και είδε πως η Ολλανδία θα χαθεί κάτω από μια τεράστια μάζα νερού. Την επόμενη μέρα βρήκε ένα βιβλίο σχετικά με την κιβωτό του Νώε και ξεκίνησε να κατασκευάζει την δική του σύγχρονη κιβωτό.

Jakob the Liar

Κωμωδία και δράμα μαζί. Από τις λίγες ερμαφρόδιτες ταινίες που εκτιμώ ιδιαίτερα. Ρεσιτάλ από τον Robin Williams και το υπόλοιπο cast.

π

Η πρώτη κινηματογραφική απόπειρα του Ντάρεν Αρονόφσκι αποτελεί ένα ψυχολογικό θρίλερ μια εξερεύνηση πάνω στο θέμα της εμμονής. Όπως τόσες εξαιρετικές δημιουργίες τουανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου πραγματοποιήθηκε με μοναδική χρηματοδότηση δωρεές των 100 δολαρίων από φίλους και συγγενείς στους οποίους ο σκηνοθέτης υποσχέθηκε να πληρώσει στον καθένα 150 δολάρια αν η ταινία είχε κερδοφορία, διαφορετικά θα υπήρχε η ηθική ανταμοιβή της αναγραφής των ονομάτων τους στους τίτλους τέλους.

Ο προϋπολογισμός έφτασε περίπου στα 60.000 δολάρια και μετά την πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Σάντανς(Sundance) του 1998, που οδήγησε στην αποθέωση της ταινίας και στο βραβείο σκηνοθεσίας για τον Αρονόφσκι, αγοράστηκε για ένα εκατομμύριο δολάρια. Το «π» κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους λίγους μήνες αργότερα με επαινετικά σχόλια από κριτικούς και περισσότερα από τρια εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις.

Η ιδέα του κομμουνισμού και το φετίχ του Ζίζεκ: διασχίζοντας μια κακή σύνθεση


 
Η επίπεδη (μη) σύνθεση που εισηγείται ο Zizek δεν προσπερνά απλώς την ιστορική κριτική στα αίτια του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού αλλά αγνοεί ομοίως τις εντάσεις ανάμεσα στην κρατική διακυβέρνηση και την αυτονομία των κινημάτων

Του Αλέξανδρου Κιουπκιολή

Ζούμε σε μία κοινωνία που όταν αποφασίσεις συνειδητά να μη συμβαδίσεις με τη μπουρζουαζία, πεθαίνεις ξεχασμένος και μόνος απ΄όλους. Τότε οι δικιά σου τάξη, οι δικοί σου άνθρωποι, θα σε θυμηθούν για να σε συνοδεύσουν μέχρι το Μετς. Ο Ρασούλης ήταν ακόμη μία τέτοια περίπτωση..

Η τελευταία επιστολή του Μανώλη Ρασούλη
Το παράπονο του από τις κρατικές αρχές θέλησε να εκφράσει ο Μανώλης Ρασούλης μέσα από μια επιστολή του, την οποία παρέδωσε στο δημοσιογράφο Λευτέρη Παπαδόπουλο.
Ο γνωστός δημοσιογράφος και στιχουργός δημοσίευσε μέρος της επιστολής του αποβιώσαντος συνθέτη στη στήλη "Ματιές" της ελλαδικής εφημερίδας "Τα Νέα".

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Διαχρονικό σχόλιο...

BizarT...


Μια και μόνο φωτογραφία χρειάζεται 10 ώρες προετοιμασίας. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί το σώμα του ως έναν κενό καμβά και με μια μικρή βοήθεια από έναν βοηθό, βάφει το σώμα του έτσι ώστε να συνδυάζεται όσο το δυνατόν καλύτερα με το περιβάλλον. Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά, μερικές φορές οι περαστικοί δεν συνειδητοποιούν καν την παρουσία του μέχρι ο ίδιος να κουνηθεί.

Ο θεμελιωτής του σοσιαλιστικού λογοτεχνικού ρεαλισμού, Maxim Gorky


Σαν σήμερα, 16 Μαρτίου του 1868 γεννήθηκε ο σπουδαίος Ρώσος λογοτέχνης Maxim Gorky, θεμελιωτής του σοσιαλιστικού λογοτεχνικού ρεαλισμού αλλά και πολιτικός ακτιβιστής η ζωή του οποίου ήταν αντιστρόφως ανάλογη με την λαμπρότητα της γραφής του. Ο Anton Chekhov είχε περιγράψει τον Gorky ως ένα «καταστροφέα αφοσιωμένο στην καταστροφή οποιουδήποτε πράγματος άξιζε την καταστροφή».

Τόσο μακριά και συνάμα τόσο κοντά.

Αυτά είναι παιχνίδια!!

You'll Never Walk Alone-pt1


Η Λίβερπουλ γιόρτασε χθες 119 χρόνια από την γέννησή της και σας παρουσιάζουμε 10 ιστορικά κεφάλαια που θα πρέπει να γνωρίζετε για τους θρυλικούς "reds" του Μέρσισαϊντ!

Έχοντας κατακτήσει 32 μεγάλους εγχώριους τίτλους (18 Πρωταθλήματα Αγγλίας, 7 Κύπελλα Αγγλίας, 7 Λιγκ Καπ) και 11 Ευρωπαϊκούς (5 Κύπελλα Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ, 3 Κύπελλα UEFA, 3 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ), η Λίβερπουλ έχει κατακτήσει με το σπαθί της μία θέση στην ελίτ των κορυφαίων ομάδων στην ιστορία της "στρογγυλής Θεάς", με την συμπλήρωση 119 χρόνων από την ίδρυσή της να δίνουν μία ακόμα ευκαιρία στους φίλους της να γιορτάσουν για την αγαπημένη τους ομάδα.

Και η αλήθεια είναι πως οι οπαδοί της είναι πάρα πολλοί, όλοι τους άνθρωποι που έζησαν τρομερές και μοναδικές χαρές στις χρυσές εποχές της δεκαετίας του '70 και του '80, που έσφιξε η καρδιά τους μετά την τραγωδία του Χέιζελ το 1985 αλλά και αυτήν του Χίλσμπορο του 1989, που ζουν και αναπνέουν για να δουν την ομάδα τους να σπάει την κατάρα που τη θέλει πλέον εδώ και 21 ολόκληρα χρόνια μακριά από τον τίτλο του πρωταθλητή.

Μουσικό Διάλειμμα

Δεν είχε μπει αυτό τόσο καιρό;

Friends-part2

Αφού λοιπόν, xrisa-fi, ο steve είναι ο chandler, καμάρωσέ τον...

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Από την Ισλανδία με αγάπη

Πρέπει ν΄αρχίσουμε να χαλαρώνουμε λίγο σιγά σιγά..

Το νόμιμο, το ηθικό και το πολιτικό…

Σεβασμός στους νόμους είναι το μήνυμα που πέρασε ο Σωκράτης με την υπακοή του σε μια άδικη και ανήθικη θανατική καταδίκη. Τη νομιμοφροσύνη τους επιδεικνύουν σήμερα πολλοί όταν η ηθικά μεμπτή συμπεριφορά τους βρίσκεται μέσα στα όρια του νόμου. Το νόμιμο είναι όμως και ηθικό; Ποια είναι η έννοια της ηθικής, της νομιμότητας και του πολιτικού σήμερα; Πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και, πέρα από τη θεωρία, πώς οι έννοιες αυτές λειτουργούν και ορίζουν την καθημερινή μας ζωή, ειδικά σήμερα, στην περίοδο της κρίσης;

Προϊόν τεστοστερόνης η ευφυΐα;

Η έκθεση στην ανδρική ορμόνη «ανεβάζει» το IQ του εμβρύου.


Επί μακρόν οι επιστήμονες συζητούν σχετικά με το αν ο χαρισματικός εγκέφαλος αποτελεί «προϊόν» των καλών γονιδίων ή του καλού περιβάλλοντος στο οποίο αναπτύσσεται ένα άτομο. Τώρα μια νέα μελέτη ειδικών από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα στον Καναδά και από το Πανεπιστήμιο Ράιντερ στις ΗΠΑ έρχεται να δώσει μια νέα τροπή σε αυτήν την ατέρμονη συζήτηση. Σύμφωνα με τα ευρήματά της που δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό «Roeper Review» το πολύ υψηλό IQ συνδέεται με την έκθεση του εμβρύου σε αυξημένα επίπεδα της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης.



Blue Valentine

Μουσικό Διάλειμμα

Αφιερωμένο...

Amparo Sanchez!... Calexico &... Inspiracion

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

και GOAL!

Πάσα στον Badstuber...

Μαθήματα μουσικής κουλτούρας


By Musicholic

:)



Έφυγε απρόοπτα ο Μανώλης Ρασούλης. 

FIGHT CLUB


By Freud

Ξυπνάς …… κίνηση #1 ανοίγεις το HP laptop σου. Κίνηση #2 με αργά βήματα κατευθύνεσαι προς την illy καφετιέρα σου. Χρειάζεσαι έναν διπλό espresso για να ξυπνήσεις. Ύστερα κινείσαι προς την ντουλάπα σου έτσι ώστε να καλύψεις το κορμί σου με την Nike φόρμα σου και το Carhartt t-shirt σου. Παίρνεις τον καφέ σου και αράζεις στον καινούργιο καναπέ που αγόρασες από τα ΙΚΕΑ. Όταν ξεκινάει να αδειάζει το φλιτζάνι της σειράς  “pedro almadovar“- που σου έκαναν δώρο πέρυσι και είσαι τόσο περήφανος που έχεις – σε επισκέπτονται οι πρώτες σου σκέψεις. Μέχρι εκεί δρούσες μηχανικά, χωρίς αντίληψη, η πρωινή σου ρουτίνα. Κάπου εκεί λοιπόν σκέφτεσαι πόσο ευλογημένος είσαι που έχεις όλα αυτά τα τόσο ωραία πράγματα που είναι τόσο σημαντικά για σένα, αλλά και πώς θα αποκτήσεις και μερικά ακόμα που θέλεις.

Steak and BJ day!!

Μετά της 14 Φεβρουαρίου ημέρα Αγίου Βαλεντίνου που όλοι οι ερωτευμένοι πρέπει να αγαπηθούν και να δείξουν την μεγάλη τους αγάπη στον/ην συντροφό τους αγοράζοντας αρκουδάκια, λουλούδια, τούρτες, κοσμήματα ,  sexy εσώρουχα για μια καυτή νύχτα, γούνες , νυφικά, αεροπορικά εισιτήρια για Μαλδίβες και δεν ξέρω τι άλλο, έρχεται έναν μήνα μετά στης 14 Μαρτίου, η μέρα Steak and BJ day.
 Τι είναι αυτή η μέρα πάλι θα αναρωτηθείτε , πάλι πρέπει να κάνω δώρα και μαλακίες ;

Punk Rock Girl!!

Μια ανάρτηση σε στυλ Steve, γιατί μας λείπει

Γυναίκα ή σκύλος;


1. Όσο πιο πολύ αργήσεις να γυρίσεις σπίτι, τόσο πιο ενθουσιασμένος είναι ο σκύλος όταν σε βλέπει.


2. Τα σκυλιά δεν παρεξηγιούνται αν τα φωνάξεις με το όνομα άλλου σκύλου.


3. Στα σκυλιά αρέσει να αφήνεις πεταμένα πράγματα στο πάτωμα.


4. Οι γονείς του σκύλου δεν έρχονται ποτέ επίσκεψη.


5. Τα σκυλιά συμφωνούν ότι για να τα κάνεις να καταλάβουν τι λες πρέπει να τους υψώσεις την φωνή.


6. Δεν χρειάζεται ποτέ να περιμένεις τον σκύλο σου να ετοιμαστεί, για να βγεις έξω. Είναι έτοιμος 24 ώρες το 24ωρο.

Nou Specul

Ένας φίλος παίζει στο συγκρότημα, αλλά θα το έβαζα ούτως ή άλλως γιατί μου αρέσει πολύ το τραγούδι!

Γιατί δεν ανεβαίνει το ΛΑΟΣ

Διάβασα το άρθρο του Αλέξη Παπαχελά στην «Καθημερινή» για το ΛΑΟΣ και τον Καρατζαφέρη και έβγαλα μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Το άρθρο έχει τον τίτλο «Γιατί ανεβαίνει ο ΛΑΟΣ». Το πρώτο συμπέρασμα είναι πως το ΛΑΟΣ δεν ανεβαίνει. Αν το ΛΑΟΣ ανέβαινε, δεν θα χρειαζόταν να γράψει αυτό το άρθρο ο κ. Παπαχελάς.
Το άρθρο του κ. Παπαχελά για το ΛΑΟΣ έρχεται μια ημέρα μετά τη......

Τα κτίρια στην Ιαπωνία "χορεύουν"



99 francs. Πάρε κόσμε...

by xray

Ή, Όταν ο Ευρωπαϊκός κινηματογράφος δείχνει τα δόντια του.
Ο Οκτάβιος είναι ένας αμοραλιστής διαφημιστής που δεν νοιάζεται για τίποτα άλλο από την καριέρα του, τα λεφτά, τα ναρκωτικά και τη χλιδάτη ζωή που όλα αυτά του προσφέρουν. Αυτός ο δρόμος όμως, δεν είναι σπαρμένος με ρόδα όπως δείχνει, αλλά μόνο με τα αγκάθια τους μάλλον, αγκάθια που συσσωρεύονται με την αλλοπρόσαλλη και ιλιγγιώδη πορεία του ήρωα μέσα στα γρανάζια των αμείλικτων στελεχών και εταιρειών του χώρου. Μέχρι εδώ καλά, αλλά και αρκετά προβλέψιμα. Όμως η δύναμη του ευρωπαϊκού κινηματογράφου δεν έγκειται στο πρωτότυπο του σεναρίου, αλλά στην οπτική του σκηνοθέτη και την εστίαση σε λεπτομέρειες που το Χόλυγουντ έχει εξοβελίσει από τις παραγωγές του από καταβολής κινηματογράφου.

Αφιερωμένο στον Φίλιππα

Μουσικό Διάλειμμα

Πολύ ωραία ταινία...

To νόημα της ζωής by Xrysa-fi

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Ρετρό...

Ένα εκπληκτικό animation των κατορθωμάτων του Gareth Bale της Tottenham κόντρα στην Inter...

Ο Θανάσης Βέγγος και οι μετανάστες



Όσοι διασχίζουν τα σύνορα, δείχνει η «ιδιότυπη ματιά στο έργο του Θανάση Βέγγου» (το βίντεο που συνοδεύει το παρόν άρθρο), δεν απέχουν από το πλάνο του Θανάση στη μεγάλη οθόνη ενώ αναζητά δουλειά, ζητά και διεκδικεί όνομα, ιδιότητα, έργο και ταυτότητα (ανάμεσα σε αυτούς που δίχως να ζητάνε τα έχουν) μα ως απάντηση παίρνει: «Πού να σε βάλω ρε παιδί; πού να σε βάλω;»
 
Της Ευαγγελίας Τσώνη

Wasted Youth

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 40ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ρότερνταμ, το Wasted Youth των Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και Jan Vogel, συναντά το ελληνικό κοινό στις 17 Μαρτίου. Στην ουσία, η ταινία είναι το πορτραίτο μία πόλης που βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού. Το Wasted Youth θα βγει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες 17 Μαρτίου 2011.

«Το Wasted Youth σε πείθει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Σαν ένας βίαιος (ακατέργαστος) οδηγός της Αθήνας του σήμερα, αλλά και μέσα από τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους, η ψυχολογία και τα προβλήματα των οποίων είναι τελείως αληθινά. Η ταινία σκιαγραφεί με διακριτικό τρόπο τη σχέση ανάμεσα στους πολίτες και τις αρχές, ανάμεσα στις ατομικές ελευθερίες και την οικονομική πραγματικότητα. Το Wasted Youth, χωρίς εύκολους εντυπωσιασμούς, κρατά το ενδιαφέρον του κοινού σε όλη τη διάρκεια αυτού του σύγχρονου, συναρπαστικού δράματος», αναφέρει στο εισαγωγικό του σημείωμα στον επίσημο κατάλογο, ο Διευθυντής του Φεστιβάλ, Ρούτγκερ Γουόλφσον.

Η ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΘΕΑ ΜΕ ΝΟΤΕΣ


By Musicholic

Στο πέρασμα των χρόνων δεν κατάλαβα αν η μουσική ή μπάλα ειναι η μεγάλη μου καψούρα κι έτσι αποφάσισα να τις παντρέψω σε ένα άρθρο.Τι κι αν πολλοί τη χαρακτήρισαν ως το όπιο του λαού και οι άλλοι αντιτέθηκαν πως είναι ένας μικρόκοσμος της κοινωνίας μας.Είμαστε ευτυχώς η τελευταία εκείνη τυχερή γεννιά που δεν μεγάλωσε μπροστά σε οθόνες υπολογιστών αλλα γύρναγε σπίτι με ματωμένα γόνατα απο τις αλάνες,του έβαζαν τις φωνές οι δικοί του γιατί επαιζε τρεις ώρες και αύριο είχε σχολείο.Η μπάλα κατάφερε να κάνει τις κοπέλες,τις δουλειές να μοιάζουν αδιάφορα και εκείνα τα τέλεια καλοκαίρια με τα mundial και τις μπύρες ποσο τέλεια ήταν και πόσες αναμνήσεις ξυπνάνε.

Έτρωγα κι εγώ μαζί Πάγκαλε!

by Xrysa-fi

Ο πλανήτης μας, όσο αρσενικός και αν φαντάζει δεν είναι τίποτα άλλο από μια μεγάλη πόρνη. Μια πόρνη, που ο ανθρώπινος νταβατζής της εκμεταλλεύεται το σώμα της χωρίς να δίνει δεκάρα για τη ψυχή της, κονομώντας λεφτά που θα χρησιμοποιήσει για την αναζήτηση μιας άλλης με σώμα νεότερο και ανεξερεύνητο. Ένας ανθρώπινος νταβατζής λοιπόν και μια πόρνη Γη που νόμιζες  ότι ξόφλησε και στην τελευταία της πνοή σηκώνει το μαχαίρι και σε καρφώνει παίρνοντας σε μαζί της, στην κόλαση που εσύ έφτιαξες γι' αυτήν.

Μαθήματα μουσικής κουλτούρας απο τους...Ρομά!

Brainwash

:)

Aφιερωμένο στον κυρίο της παρακάτω ανάρτησης...

Μπορείτε και χωρίς ναρκωτικά! (Vid)



Στις 10 Μαρτίου ο Jean Beliveau περπατά σε μια εθνική οδό στην Αργεντινή. Συμπλήρωνε έτσι 11 χρόνια από τότε που αποφάσισε να κάνει το γύρο του κόσμου με τα πόδια σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τα παιδιά που υποφέρουν από ασθένειες και πολέμους.


Συνδεδεμένοι… Δικτυωμένες αγελάδες και βουλευτές...

By xray

Συνδεδεμένοι. Η μαγική λέξη – τίτλος του βιβλίου δύο επιστημόνων του καιρού μας. Όπως έδειξαν ο Δρ. Νικόλας Χρηστάκης και ο Δρ. James Fowler, το είδος και το εύρος των κοινωνικών μας σχέσεων καθορίζει τη ζωή μας με τρόπους που δεν είχαμε φανταστεί, ή που δεν μπορούσαμε να εκτιμήσουμε στο παρελθόν, καθώς η χαρτογράφησή τους, αλλά και η ίδια η ύπαρξή τους, δεν ήταν δυνατόν να ανιχνευθεί και να αξιολογηθεί δίχως τα εργαλεία της εποχής μας.

Το σημαντικότερο εργαλείο για τη δουλειά των δύο επιστημόνων είναι το διαδίκτυο και οι υπολογιστές. Το διαδίκτυο ειδικότερα, αφ’ ενός έκανε δυνατή τη σύνδεση ανθρώπων και ομάδων σε δίκτυα με ένα πρωτόγνωρο τρόπο και σε παγκόσμια έκταση, ενώ αφ’ ετέρου, προσέφερε τις ίδιες αυτές δυνατότητες για να χαρτογραφηθεί αυτή η ίδια δικτύωση με πολύ μεγάλη ακρίβεια και παραστατικότητα.



Swing… Electro Swing…

Εν όψη Parov Stelar…

A Cool Cat in Town από Tape Five και την εξαιρετική Brenda Boykin – μια από τις καλύτερες ερμηνεύτριες της nu jazz σκηνής.
&

Οι Caravan Palace με το Jolie Coquine, έγιναν γνωστοί μετά την εμφάνιση τους στο "Django Reinhardt Jazz Festival" το 2007. Το 2008 ήρθε το πρώτο τους άλμπουμ, με εμφανής επιρροές από τον μέγα τσιγγάνο κιθαρίστα Django, αλλά και τον κορυφαίο βιμπραφωνίστα – κυρίως – Lionel Hampton!