Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Η γωνιά του Προέδρου

Ξέκλαρες εισφορές
Και ξαφνικά η ομολογουμένως συντηρητική στην όψη μεσήλικη κυρία άνοιξε τις φτερούγες της ώστε να βάλει από κάτω τις κανακάρισσες της όταν νεαροί τύπου teddy-boys εθεάθησαν εχθές πλησίον του πάρκου Κηφισιάς να τους κάνουν κόρτε. Η κυρία – που για λόγους αισθητικής ανάγεται σε θεια από μαμά (το θεια είναι έτσι άτονο και μονοσύλλαβο για να δείξει την στωικότητα της στιγμής)- αμέσως αντέδρασε προτάσσοντας τα σίγουρα φιρμάτα γυαλιά της και προστάζοντας «Κορίτσια! Εδώ αμέσως …». Τα κορίτσια την υπάκουσαν αμέσως και βρέθηκαν κοντά της μάλλον φοβούμενες μην πέσουν κάτω διότι με άψογο κεφαλογύρισμα παρατηρούσαν χαμογελώντας γεμάτες ενθουσιασμό και κομπασμό το αυτοκίνητο –γερμανικής κατασκευής και βαλκανικής νοοτροπίας- των δύο νεαρών με τις ιαχές πεσίματος να φεύγουν. Μάλλον πήγαν κοντά στην κυρία φοβούμενες μην παραπατήσουν… (Το ότι η περιβολή τους ήταν αυτή που προκάλεσε τον ξοβελισμό των οφθαλμών περαστικών και νεαρών νομίζω ότι είναι περιττό να καταγραφεί… Εδώ που τα λέμε ούτε και η μεσήλικη θεια μπήκε στον κόπο)…

I Wanna Be Free...

Δεν είναι δυνατόν να φορολογηθεί ο Θεός…

"Tantum religio potuit suadere malorum"



Σήμερα αξιώθηκα να διαβάσω τις λεπτομέρειες για το τέλος ακίνητης περιουσίας. Και φυσικά ξεχειλίζει η οργή για το ότι αν το τέλος δεν πληρωθεί, η ΔΕΗ θα διακόπτει την παροχή ρεύματος.

Πολύ «συνταγματικό» μου ακούγεται αυτό, αλλά και από την άλλη, τι θα κάνουν οι συνταγματολόγοι; Αφού χρειαζόμαστε συνταγματολόγους για να ερμηνεύουν το κείμενο που καθορίζει τις σχέσεις κράτους και πολίτη, τότε τι να πω; Κατά τα άλλα δεν καταλαβαίνω σε τι διαφέρουν από τους ιμάμηδες; Και αυτοί το Κοράνι ερμηνεύουν.

Frederick Winslow Taylor – Επιστημονική διαχείριση.

Τεϋλορισμός

Το λεγόμενο αμερικάνικο σύστημα παραγωγής ονομάζεται επίσης επιστημονική διαχείριση (αγγλικά: scientific management) ή τεϋλορισμός από τον Αμερικάνο Frederick Winslow Taylor (Τέυλορ, 1856-1915) και αναφέρεται στη θεωρία του που δημοσιεύτηκε το 1911 για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας και της παραγωγής των επιχειρήσεων, με την οποία είναι δυνατόν να επιτευχθεί η αύξηση της παραγωγής και παράλληλα η επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων και η ευημερία για όλους.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Σκυλιά στην κίνηση



Είναι να μη σου τύχει




O 39χρονος Lin Tianzhuan από την νότια Κίνα, αντιμετώπιζε για 26 ολόκληρα χρόνια μια σπάνια ασθένεια που είχε σαν αποτέλεσμα να φυτρώνουν κοχύλια σε ολόκληρο το σώμα του, στα χέρια και τα πόδια του!

Έρχεται η πραγματική AppleTV

Ετοιμαστείτε: έως τα Χριστούγεννα του 2012 μια τηλεόραση AppleTV θα φιγουράρει στο σαλόνι σας. Προσοχή: δεν αναφέρομαι στη σημερινή «AppleTV», το κουτί που συνδέεται με την τηλεόρασή σας για να παρέχει streaming μέσω Netflix (NFLX), αλλά για μια πραγματική τηλεόραση: μια επίπεδη συσκευή τηλεόρασης Apple (AAPL), συνδεδεμένη με το διαδικτυακό οικοσύστημα της εταιρείας και με το μοναδικό design που μόνο η Apple ξέρει να προσφέρει.

Μετά από τα τελευταία νέα στο chat, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα… السلام عليكم (Salaam Alaikum)

Henry Ford...

Πολλοί θέλησαν να αλλάξουν τον κόσμο και αρκετοί το προσπάθησαν. Πόσοι όμως θα μπορούσαν να υπερηφανευτούν ότι το κατάφεραν; Ο Χένρι Φορντ όχι μόνο τον άλλαξε αλλά του έδωσε και φτηνά αυτοκίνητα ώστε να μπορέσει να αποκτήσει ένα από τα συστατικά του περίφημου αμερικανικού ονείρου ...





Δονήσεις...

"Ξέρεις τί σημαίνει η λέξη μου " λείπεις ";;; Μου "λείπεις " σημαίνει πως έχεις αφήσει κάτι μέσα μου , που όσο περισσότερο σε σκέφτομαι . . .τόσο περισσότερο μου μιλάει για σένα!!" : φεισμπουκ...

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Άι κουνηθείτε!

Ομιλείτε Ελληνικά;

΄Οπα που λένε και οι σέρβοι

This is football

H Ελλάδα στα χάπια


H Ελλάδα στα χάπια

Τι συνέβη και οι Ελληνες έχουμε γίνει φανατικοί καταναλωτές αντικαταθλιπτικών; Μια «μόδα» που έγινε κρυφός εθνικός εθισμός.
 Δύσκολο να ξαφνιάσεις έναν ψυχίατρο. Θα έλεγε κανείς ότι μέσα από τη δουλειά του τα έχει δει όλα. Κι όμως. Ηταν 31 Μαρτίου του 2009, όταν ο αμερικανός ψυχοθεραπευτής Ιρβιν Γιάλομ τα έχασε στη θέα 4.000 φανατικών θαυμαστών του, που έσπευσαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να παρακολουθήσουν τη διάλεξή του.

Ζυγός: Οτιδήποτε επιχειρηθεί κατά την διάρκεια αυτού του χρόνου(2012), θα έχει την επίδρασή του και στα επόμενα επτά χρόνια για καλό και για κακό…

Αυτά διαβάζω και…

Άρατε... τις πύλες της αντίληψης...

Faster Pussycat Kill! Kill!




The Dustaphonics - Rest In Peace

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ταχυδακτυλουργία για καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου

Οι περίπλοκες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα η ταχυδακτυλουργία, προκαλούν σημαντικές αλλαγές στη δομή του εγκεφάλου.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όσοι εκπαιδεύονται στα ταχυδακτυλουργικά κόλπα εμφανίζουν αυξημένο όγκο της λευκής ουσίας, δηλαδή των νευρικών αξόνων που συνδέουν τους νευρώνες μεταξύ τους και επιτρέπουν την επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών περιοχών του εγκεφάλου.
Η ερευνητική ομάδα από την τμήμα Κλινικής Νευρολογίας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μελέτησε 24 υγιείς νεαρούς ενήλικες, εκ των οποίων κανένας δεν ασχολούνταν με την ταχυδακτυλουργία.

Για να πάει η μέρα όλων καλύτερα part2

Για να πάει η μέρα όλων καλύτερα...

Ιιιιιιιιι ΣΑΜΠΟΤΑΖ

Περί παραμυθιών, κινουμένων σχεδίων και άλλων δαιμονίων…

  Να συμπεριφέρομαι καλύτερα;

- Από μικρός έβλεπα τον Ταρζάν να τριγυρνά γυμνός...
- Η σταχτοπούτα γυρνούσε μεσάνυχτα...
- Ο Πινόκιο έλεγε ψέματα...
- Ο Αλαντίν ήταν κλέφτης...
- Ο Μπάτμαν οδηγούσε με 320 χμ/ώρα...
- Η χιονάτη έμενε σε ένα σπίτι με 7 άντρες...
- Η σταχτοπούτα ήταν στα τέσσερα και έκανε πως έτριβε τα πατώματα...
- Ο Ποπαυ κάπνιζε και είχε τατουάζ, ο παππούς του ήταν αλκοολικός...
- O Μίκυ Μάους, ο Ντόναλντ, ο Ποπάυ και όλοι οι άλλοι, γκομένιζαν αλλά
χαλκά δεν έβαζαν...
- Και το Πάκμαν έτρεχε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, με ηλεκτρονική μουσική
τρώγοντας χαπάκια που τον έκαναν να σπριντάρει...

Τώρα εγώ τι να κάνω?



Μαύρο θέατρο...

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Μουσικό Διάλειμμα

Για την καλή μου Άννα

Νέα Ανάρτηση...

Πέντε κρίκοι ένα τάλιρο = 0,01 ευρώ

Γράφει η Μαρία Σπυράκη.
19 Ιουνίου 2000. Σε πρώτο πλάνο λάμπουν τα μάτια μου από εκείνη τη χαρά που μόνο μια μεγάλη στιγμή της Ιστορίας μπορεί να δώσει. Στο φόντο η γιγαντοοθόνη αποτύπωνε τη στιγμή. Ο Κώστας Σημίτης κρατούσε ένα ποτήρι πόρτο και τσούγκριζε με τους υπόλοιπους 11, τότε, πρωθυπουργούς της Ευρωζώνης για την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ.
Μπήκαμε χέρι- χέρι με την Πορτογαλία εκείνη τη ζεστή μέρα στο κάστρο της Σάντα Μαρία ντ΄Αφέιρα δίπλα στο Πόρτο. Η μοίρα της Ελλάδος άλλαζε. Συνδεόταν, πλέον, με τη μοίρα της παλιάς Ευρώπης. Στο αεροπλάνο της επιστροφής ευθυμούσαμε ανυποψίαστοι. Κανένας, ούτε καν ο επιβάτης της πρώτης θέσης, δεν μπορούσε να φαντασθεί τον εφιάλτη που θα στοίχειωνε τις ζωές μας έντεκα χρόνια μετά…

Carousel - Phillips





ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ - ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ


Η ενορχήστρωση με κέρδισε πιο πολύ απ’ όλα!!!





Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Η ελληνική μουσική σκηνή είναι ΕΔΩ

Ποιότητα και ταλέντο, ένας συνδυασμός που εγγυάται την επιτυχία

Στηρίζουμε Σώστη


Προμηθέας Αλειφερόπουλος
Προμηθέας Αλειφερόπουλος
Μετά το θέατρο, αναδύεται από τις πολυσυζητημένες ταινίες του νέου ελληνικού σινεμά, το «Γάλα» και το «Tungsten».

- Mεγάλωσα στη Δάφνη. Οταν πήγαινα λύκειο μετακομίσαμε και πήγαμε στα Βριλήσσια. Από τα 18 όμως μένω μόνος μου. Πάντα ήθελα να το κάνω, όχι επειδή βίωνα κάποιο δράμα στο σπίτι μου, αλλά επειδή μου άρεσε να είμαι ανεξάρτητος. Φέτος μου θύμισε η μητέρα μου ότι από τα 16 τής είχα δηλώσει ότι θέλω να φύγω. «Ούτε να το σκέφτεσαι» μου είχε απαντήσει. Ολη μου τη ζωή την έχω ζήσει στην Αθήνα. Πέρασα στη Φιλοσοφική Αθηνών, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, αλλά πήγα μόνο τα πρώτα δύο χρόνια. Πάντα ήξερα τι θέλω να κάνω, ήθελα όμως να ζήσω λίγο και τη φοιτητική ζωή. Οταν πέρασα όμως στο Θέατρο Τέχνης την άφησα τη σχολή, γιατί όταν επιθυμώ κάτι πολύ θέλω να αφοσιώνομαι ολοκληρωτικά σε αυτό.

Κάποτε οι Νεοϋορκέζοι αντέδρασαν στην κατασκευή των «Δίδυμων Πύργων»

Το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 και η κατάρρευση των δίδυμων πύργων έχει χαραχτεί για πάντα στις μνήμες των αμερικανών, αλλά και όλης της ανθρωπότητας. Η κατάρρευση του «Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου», σύμβολο δύναμης και κυριαρχίας, επέφερε ένα ισχυρό πλήγμα και στοίχειωσε την αμερικανική κοινωνία. Ωστόσο, οι «δίδυμοι πύργοι» είχαν προκαλέσει ποικίλα συναισθήματα και αντιδράσεις πολύ πριν κατασκευαστούν και αλλάξουν οριστικά την εικόνα της Νέας Υόρκης, μετατρέποντάς την στην καρδιά της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας.

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ιστορικά κτίρια, χαμένα στον χρόνο


Σπίτια στα οποία έζησαν διάσημοι Ελληνες στέκονται σήμερα άδεια και ετοιμόρροπα

Η Αθήνα δεν διανύει την καλύτερη φάση της Ιστορίας της. Η κρίση, οικονομική και κοινωνική, είναι φανερή παντού και επηρεάζει κάθε δραστηριότητα στην πρωτεύουσα. Οι κάτοικοί της έχουν χάσει την επαφή με την πόλη και οι επισκέπτες δεν μπορούν να δουν την πραγματική Αθήνα.

Οι θεωρίες συνωμοσίας ανθούν, δέκα χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου

Παρά τη δημοσίευση μεγάλου αριθμού επίσημων ερευνών και των πορισμάτων τους για τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, οι θεωρίες συνωμοσίας συνεχίζουν να συγκινούν και να μεταδίδονται από στόμα σε στόμα.