Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Γύρος από δελφίνι παίζει?

Αυτόπτης μάρτυρας στο Ουέστ Χαμ - Μίλγουολ

Ένας Έλληνας φίλαθλος πήγε στο “πιο άγριο ντέρμπι της Ευρώπης” και μας διηγείται την εμπειρία.

Το Ουέστ Χαμ-Μίλγουολ έχει μακρά παράδοση μίσους ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων, παράδοση για την οποία μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά εδώ. Ας πούμε απλά ότι για το άσβεστο αυτό μίσος έχει γυριστεί ταινία, ενώ την τελευταία φορά που είχαν παίξει οι δύο ομάδες, το παιχνίδι δεν τελείωσε ποτέ. Αν ψάξεις "West Ham Millwall" στα Google Images θα σου βγουν αστυνομικοί, φράγματα και τραυματίες.

Διάσημες προσωπικότητες που έγιναν...lego


Ρίαλι?

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Back to Back Ρένος Χαραλαμπίδης! Διάλογος Χray-Steve!

Αριστούργημα!

Η κυρία Καρδινάλε και ο Μοχάμεντ Ρατζάι

Καλάβρυτα και πέριξ!




Παιχνίδια στα χιόνια και γνωριμία με την υπέροχη φύση του Χελμού και του Βουραϊκού!
ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΣΣΑΛΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΒΟΣ
«Για σήμερα η ημέρα φαίνεται να ξεκινάει με νεφώσεις. Στη συνέχεια, κάποιες νιφάδες ίσως κάνουν την εμφάνισή τους στο βουνό. Σε λειτουργία θα είναι οι αναβατήρες Ερμής, Αχιλλέας, Δάφνη και Θέτις. Aρτεμις και Στύγα σε αναστολή λόγω ισχυρών ανέμων. Τουλάχιστον 10 εκατοστά φρέσκο χιόνι στο Χελμό. Η ποιότητα του χιονιού είναι άριστη!»
Η παραπάνω ανακοίνωση έγινε από το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων (www.kalavrita-ski.gr), το οποίο εκδίδει καθημερινά δελτία καιρού, προκειμένου να ενημερώσει τους επίδοξους επισκέπτες του και φίλους των χειμερινών σπορ για τις συνθήκες που θα συναντήσουν εάν ανηφορίσουν προς το Χελμό. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, το οποίο βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του Χελμού (από τον Ξερόκαμπο ώς τη Νεραϊδόραχη) και διαθέτει 12 πίστες για όλα τα επίπεδα. Πρωτολειτούργησε το 1988 και, δίχως άλλο, συνετέλεσε στη μεγάλη τουριστική ανάπτυξη που γνώρισαν τα Καλάβρυτα τις τελευταίες δεκαετίες.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Kι άλλοι συγκεκριμένοι λόγοι!

Το blog έχει χάσει τη δυναμική του γιατί προδώσαμε τα ιδανικά μας και απογοητεύσαμε τον κόσμο που μας παρακολουθούσε για πολύ συγκεκριμένους λόγους...

Οι συγκεκριμένοι λόγοι:

Παιχταράς!

Ken Robinson - Changing Education Paradigms (RSA animate)

Η εξαιρετική τοποθέτηση του Ken Robinson για τον επαναπροσδιορισμό της εκπαίδευσης σε animation. Το βιβλίο του, φημολογείται πως φλερτάρει με την φλυαρία.






Σχιζοφρένεια…

Ποτέ δεν σου λένε πόσο τρελός είσαι.
Απλώς ότι τα ‘χεις χάσει,
πως είσαι εκτός πραγματικότητας… εκτός εαυτού.
Οπότε λίγο παραπάνω, λίγο παρακάτω…
τι νόημα έχει να ξέρεις πόσα εκατοστά έχεις ξεφύγει…
το μόνο για το οποίο είμαι σίγουρος πλέον…
είναι ότι εδώ που βρίσκομαι δεν με απασχολεί πια….



Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω το νονό μου!



To λες και δικάβαλο.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Μια μεγάλη παραίσθηση

Ο OakOak είναι γάλλος street artist. Μεταμορφώνει ότι βρίσκει στο διάβα του: πινακίδες, μεταλλικά καλύμματα, πεταμένες συσκευές, σκάλες, σημάδια της φθοράς σε τοίχους και δρόμους σε μικρές ιστορίες με ήρωες από τα κόμικ και τα βίντεογκέιμ, προκειμένου να διασκεδάσει τους τυχαίους περαστικούς. Οι δημόσιοι χώροι και οι ατέλειές τους γίνονται μια μεγάλη παιδική χαρά ενώ η διαδικασία της έμπνευσης περιλαμβάνει ατελείωτες βόλτες στους δρόμους των πόλεων που πρόκειται να ζωγραφίσει. Κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο με έργα του από τις εκδόσεις Edition Populaire, ενώ σύγχρονη δουλειά του ανεβάζει στο blog του.

Γαμώ τα κοινωνικά σας παντοπωλεία

Γράφουν στο φακό, τα προγούλια
 και οι κοιλιές των επισκόπων.
 Τα χείλη που κατρακυλούν σε κοφτερές φράσεις.
 Κάτι ξέσφιγγες αργοσάλευτες γλύκες
 που επαληθεύουν τον Ηράκλειτο.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Hidden Symbolism


Τι πιο sexy από την σοκολάτα ;

Κορίτσι του Bond, βραβευμένη με Χρυσό Βατόμουρο Catwoman και ταυτόχρονα η πρώτη Αφροαμερικανίδα που κέρδισε Όσκαρ (και μάλιστα κάνοντας σεξ με ένα ρατσιστή). Κρίμα που, κατά τα άλλα, είναι τόσο τραγικά άτυχη. Ειδικά στους άντρες.

Ε ναι ρε παίχτη μου!

Diggin'


Αρέσκομαι στα μεγάλα μουσικά διαλείμματα - φίλε dude. Όμως σιχαίνομαι να γράφω για καλλιτέχνες - ειδικά κριτική. Εν αντιθέσει με ικανοποιεί να γράφω για φίλους – και τον εαυτό μου. Κι αυτό θα κάνω σήμερα – μετά μουσικής φυσικά -  έστω και επιγραμματικά.




Πιθανώς να μου λείπουν οι τύψεις και οι δισταγμοί, και παρακαλώ να μου συγχωρεθεί η όποια (καλοπροαίρετη) ειρωνεία, την οποία υπηρετώ με τον πιο ευσυνείδητο τρόπο και μα τον Πιτιγκρίλι, δεν είναι επίκτητη, αλλά φυσική, όσο και o εγωισμός του Θεανθρώπου…