Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Oι ισχυρότερες εταιρείες στον κόσμο

Η πετρελαϊκή Exxon Mobil είναι στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes με τις ισχυρότερες εταιρείες του κόσμου την χρονιά που πέρασε, με 11 ελληνικές να βρίσκονται ανάμεσα στις συνολικά 2.000.H αμερικανική Exxon κατέλαβε την πρώτη φορά (στα 9 χρόνια της σχετικής λίστας) την πρώτη θέση, αποτελώντας την πιο κερδοφόρα εταιρεία από τις συνολικά 2.000 που συμπεριελήφθησαν.

Κρυμμένα μυστικά στην πρωτεύουσα

Η έρευνα της Opinion στην ευρύτερη περιφέρεια Αττικής, η οποία διεξήχθη με επιστημονικούς υπεύθυνους τον Ηλία Νικολακόπουλο και την Εμμανουέλα Κωστοπούλου, ανιχνεύει την εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων της πρωτεύουσας. Όπως προκύπτει, το εκλογικό σώμα αντιμετωπίζει με ολοένα και μεγαλύτερη δυσπιστία το πολιτικό σύστημα. Σε βαθμό που να βλέπει ευνοϊκά, κατά μεγάλο ποσοστό, το εκ πρώτης όψεως παράδοξο να ψηφίσει κόμματα χωρίς πολιτικούς. Εκφράζει ακόμα την έλλειψη εμπιστοσύνης όχι μόνο προς τους πολιτικούς, αλλά και όλους όσους θεωρεί μέρος του συστήματος εξουσίας: δημοσιογράφους, τοπική αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη. Βλέπει με θετικό ενδιαφέρον τα καινούργια κόμματα που έχουν σχηματιστεί τον τελευταίο καιρό, ακόμη και αυτά που δεν έχουν πολιτική προϊστορία. Όλα αυτά τα ευρήματα δε, ενισχύονται στους ψηφοφόρους νεότερων ηλικιών και υψηλότερης μόρφωσης.

Μου το αφιερώνω, επειδή είμαι άντρας, δεν είμαι γκέι.

                               


Προσεύχομαι μέρα και νύχτα να μην μου την φέρει
πισώπλατα ή πλάϊα(Eγώ ποτέ δεν προσεύχομαι. Παρακαλώ απλά τη θεά τύχη να μην τύχει και μου την φέρει(η άλλη). Απλά επειδή γενικά είμαι υψηλότερης ευφυίας απο οποιαδήποτε θέλει να μου τη φέρει, είμαι και σίγουρος οτι δεν θα τα καταφέρει, άρα δεν παρακαλάω καν τη θεά τύχη. Κομπλέ; Πάμε παρακάτω...)

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Τι έγινε ρε παιδιά ;

Η οικονομική αυτοκτονία της Ευρώπης

Το Σάββατο οι Times έγραψαν για ένα φαινόμενο που διευρύνεται στην Ευρώπη: τις «αυτοκτονίες λόγω οικονομικής κρίσης», αυτοκτονίες από απελπισία λόγω ανεργίας ή επιχειρηματικής αποτυχίας. Ήταν ένα πολύ συγκινητικό δημοσίευμα. Όμως είμαι βέβαιος πως δεν ήμουν ο μοναδικός αναγνώστης, ιδίως μεταξύ των οικονομολόγων, που αναρωτήθηκε μήπως οι αυτοκτονίες δεν περιορίζονται σε ατομικό επίπεδο, αλλά σε ολόκληρη την ήπειρο, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες μοιάζουν αποφασισμένοι να οδηγήσουν το σύνολο της Ευρώπης στην οικονομική αυτοκτονία.

Τι να πεις.....?

Τιιι?

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Μουσική πάλι μέχρι να βρω κι εγώ το χρυσό κορίτσι που θα με εμπνέει…

Έχω κάνει τάμα στον Άγιο Εφραίμ τον Σύρο, να ασχολούμαι καθημερινά με την μουσική έως ότου βρω την γυναίκα της ζωής μου.

Είναι επιστημονικά διαπιστωμένο πως σεξουαλικό και θρησκευτικό συναίσθημα ξεκινούν από τα ίδια εγκεφαλικά κύτταρα. Για το λόγο αυτό, ψάχνω απελπισμένα μια που να μην με ενοχλεί τις ώρες του όρθρου, απόδειπνου, εσπερινού, ιερών ακολουθιών και να μελετά καθημερινά τις Γραφές.

Ξανά, με αφορμή το ανώνυμο "τσόλι"...Ηλίας Πετρόπουλος!!!




«Και είπα στην γυναίκα μου:
Όταν ψοφήσω στο Παρίσι, να κάψεις το κουφάρι μου στο κρεματόριο και να ρίξεις τις στάχτες μου στον υπόνομο. Τέτοια είναι η διαθήκη μου.»









Από εμένα για εμένα


Πριν ένα χρόνο έγραψα για πρώτη φορά κάτι σε κείμενο(http://www.oikaltses.blogspot.com/2011/04/by-dude.html). Και το ανέβασα, με λίγη βοήθεια από τον Badstuber (θυμάμαι μόνο ότι αφορμή ήταν μια Belvedaire και η αιτία μια καλοπέραση σε συνδυασμό με ένα χωρισμό). Πέρασε ένας χρόνος, σοφότερος δεν έγινα-μάλλον το αντίθετο θα έλεγα-αλλά και μόνο για το γνωστό και ως "γαμώτο" θα ήθελα να γράψω κάτι και πάλι. Δυστυχώς... Ευτυχώς βέβαια φέτος είδα 2 επιταφίους και μια ανάσταση(+έκανα διακοπές από τις διακοπές μου) ώστε να καταλάβω ότι είναι πάσχα και είμαι ακόμα εδώ. Πόκερ δεν παίξαμε, δεν είμαι στα κέφια μου, και δεν έχω καμία όρεξη να κάνω οτιδήποτε το εποικοδομητικό ακόμα. Όχι ότι κακοπέρασα κιόλας (διακοπές με Badstuber και Ψηλό δύσκολα δεν είναι καλές απ'ότι κατάλαβα), αλλά, αν και εθελοτυφλούσα για αρκετό καιρό, είδα κάποια πράγματα, και θέλω να μιλήσουμε. Με σιχάθηκα. Και αν έμπαινε ακόμα ο Σοφός θα έλεγε "καλά έκανες". Και θα συμφωνήσω.

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Ποιο κουμπί πατάωωωωωωω

Αληθώς ο Κύριος!

Χριστός Ανέστη!

'Aσε μας και εσύ κουκλίτσα μου.

Την απόφασή της να κλειστεί σε μοναστήρι εξηγεί σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Down Town» της Κύπρου η Έφη Σαρρή. Μια συνέντευξη που σίγουρα αναμένεται να κάνει πάταγο! «Με δυσκόλευαν τα ράσα γιατί είχα συνηθίσει να κυκλοφορώ με μίνι για να παίρνω αέρα», λέει η ίδια, ενώ φωτογραφίζεται ως δόκιμη μοναχή.

Αντίο Δημήτρη Μητροπάνο.Τιμή μας!


Μία σπουδαία φωνή του ελληνικού πενταγράμμου έσβησε την Τρίτη. Ο Δημήτρης Μητροπάνος «έφυγε» σε ηλικία 64 ετών, αφήνοντας πίσω μία σημαντική διαδρομή στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Τα τελευταία χρόνια είχε δώσει σκληρή μάχη για να αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος γεννήθηκε στην Αγία Mονή Τρικάλων στις 2 Απριλίου του 1948. Προτού τελειώσει το γυμνάσιο άρχισε να δουλεύει σαν τραγουδιστής.