Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

«See You in Greece»

1560 Broadway. Οι ψηφιακές διαφημίσεις θα παίζονται για ένα μήνα. Η χρηματοδότηση έγινε από έλληνες και φίλους μας ανά τον κόσμο. «Σε μια προσπάθεια να βοηθηθεί η οικονομία της χώρας, ενώθηκαν για να αγοράσουν ψηφιακή διαφήμιση στην Times Square ώστε να προωθηθεί ο ελληνικός τουρισμός που υπολογίζεται ότι απασχολεί το 20 τα εκατό των εργαζομένων» γράφουν οι New York Times. H ομάδα διοργάνωσης ονομάζεται Up Greek Tourism και έλληνες απ όλο τον πλανήτη βοηθούν εθελοντικά στον ελεύθερο χρόνο τους. «See You in Greece».

   

Ρατσιστική βία στην Ελλάδα;

«Οι ομάδες βίας που διεκδικούν πολιτική εκπροσώπηση, να γνωρίζουν ότι θα υπάρχουν όλο και περισσότερα μικροσκόπια στραμμένα πάνω τους» προειδοποίησε το Δίκτυο Καταγραφής Ρατσιστικής Βίας, εννοώντας τη Χρυσή Αυγή.

Μας κάνει εντύπωση που η Χρυσή Αυγή έχει αυξημένα ποσοστά προ των εκλογών; Δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση αν οι επιθέσεις κατά μεταναστών πολλαπλασιάζονται.

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Τρεις φοιτητές τραυματίστηκαν σε επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Αθήνα
Συμπλοκές μεταξύ ακροδεξιών και φοιτητών σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Φυσικό και Μαθηματικό Τμήμα στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μια ομάδα περίπου 15 ατόμων που φορούσαν κράνη και κουκούλες εισέβαλαν στα κτίρια και άρχισαν να χτυπούν φοιτητές.

Επικράτησε αναστάτωση και κατά την διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν ζημιές στους εσωτερικούς χώρους των δυο τμημάτων.

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Mαλακία που ανακάλυψα αυτό τον τύπο σήμερα, μία μέρα πριν παρουσιάσω τις επιπτώσεις των συνδικάτων στην αποδοτικότητα των υπαλλήλων στα γηροκομεία στην Αμερική.

Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, οτι βλέπω αυτό τον τύπο εδώ και να δύωρο τώρα αντι να ξεκωλίαζομαι στο Powerpoint ή οτι διάλεξα εγώ το θέμα της παρουσίασης.

Eίμαι περήφανος για αυτή την ανάρτηση. Το ποστάρω ενώ είμαι ακόμα βουρκωμένος. Ε ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΧΤΗ ΜΟΥ!!!

Δεν προλαβαίνω να βρω το video στο youtube μιας κι έχω πολλή δουλειά. Ορίστε λοιπόν το link. Δείτε και το blog, κακό δεν κάνει, μαλλον θα γελάσετε!

http://standuparchive2.blogspot.co.uk/2012/03/louis-ck-sex.html

Μπούτι ή Στήθος?

Η βραδυνή μου περιπλάνηση με 'φερε αντιμέτωπο με αυτό.


Με το που το διαβάζω, "ωχ", τι φρούτο είναι τούτο, μάνα μου παραμάνα μου και άλλα πολλά πέρασαν απο το μυαλό μου. Λέωωω, για κάτσε, αδέλφια πατριώτες είμαστε, κάτι θέλει να πει η μικρά, μάλλον το λέει κι ωραία. Δεν τα πιάνω εγώ αυτά τα μπιλα μπελα μπλα, μήπως να το στρεσάρω να δω τι λένε και οι άλλοι? Κι αφού είχα πάρει την απόφαση να το κοτσάρω, είχε κι ένα σχόλιο από κάτω, λεώωω ας το διαβάσω, αν είμαι τυχερός θα σχολιάζει καμιά ειδικότητα, αν όχι, κανα τσινάρι παρατρεχάμενο...Διάνα αδερφάκι μου! 

παραπονιάρικό μου


Τα χω με το σύμπαν, εν ελλείψη άλλου εγκληματούντος κι ένεκα που δεν έχει σταματήσει να μας τη φέρνει.

Ποτέ δε μου χε περάσει από το μυαλό ότι θα ταν έτσι νοηματοδοτημένη «η πατρίδα». Δεν αισθάνθηκα ποτέ την ανάγκη να έχω πατρίδα. Ως τώρα. Κι αυτά τα γράφω από υποχρέωση, γιατί είναι έτσι τα πράγματα που είμαι μακριά κι αυτό που γνώριζα γίνεται ξένο.

Λοιπόν, μέρες τώρα κάνουν τα πάντα σβούρες, αναίτιες σβούρες που ακολουθούνται από ένα μοιρολατρικό «όλα για καλό είναι». Μην φταίει λοιπόν το φεγγάρι κι η ξενική εξοχή;

Στα 24 μου, με το θράσος της γνωμης μου, θαρρώ πως όλα έρχονται απρόσμενα. Κι αυτεπάγγελτα.

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Κι επειδή είμαι υψηλού μορφωτικού επιπέδου...

Νέοι υψηλού μορφωτικού επιπέδου που αναζητούν ένα ποιοτικότερο μοντέλο ζωής, έστω κι αν χρειαστεί να συμβιβαστούν με μικρότερες οικονομικές απολαβές, σκέφτονται την επιστροφή στην ύπαιθρο και την ενασχόλησή τους με τον αγροτικό τομέα.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία σχετικής έρευνας της Κapa-Research σε Αττική και Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η οποία είναι αποκαλυπτική των τάσεων που διαμορφώνονται την τελευταία διετία. Υπολογίζεται μάλιστα, ότι περί το 1 με 1,5 εκατ. άτομα, σχεδιάζουν την επιστροφή στην ύπαιθρο.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, το 68,2% των ερωτηθέντων έχει σκεφτεί να φύγει, ενώ το 19,3% έχει προβεί ήδη σε συγκεκριμένες κινήσεις.

:) Να μη μας δείχνουν και στο ευρωκοινοβούλιο με το δαχτυλο και να λένε να ο Έλληνας που δεν πληρώνει, αυτό είναι πολύ κακό να το λένε!

-Έπαθα αντίποδα! -Πλάκα κάνεις...

-Toυ πότε είναι το λαλά? -Του τότε που περνάγαμε καλά, χωρίς να πέρνουμε μπλιμπλίκια. -Έλα ρε, σα χτες μου φαίνεται!

Meanwhile in Mexico

The Long Drive...

Θα διακοπεύσω για λίγες μέρες και είπα να έχω κάτι να φαντασιώνω.

YOGA!!!
Μυϊκή ενδυνάμωση, ευελιξία του σώματος, νοητική τόνωση αλλά πάνω απ' όλα μια ολόκληρη ανδροθεωρία…

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

"Πιο πιθανό θεωρώ να γαμήσει ο τροχός...."

Τώρα ή Ποτέ

Τριάντα τρεις διαφορετικές δουλειές σε 33 εβδομάδες σε ξεχωριστές χώρες!

Τριάντα τρία διαφορετικά επαγγέλματα σε τριάντα τρεις ευρωπαϊκές χώρες μέσα σε τριάντα τρεις εβδομάδες! Δεν πρόκειται για κάποια αγγελία ευρέσεως εργασίας στο εξωτερικό αλλά το σχέδιο «Euro Jobs project», που εμπνεύστηκε και πραγματοποιεί ήδη ο 24χρονος γάλλο-γερμανός αεροναυπηγός Γιάν Λάχερ που ξεκίνησε πριν από εννέα εβδομάδες τον ιδιαίτερο αυτόν «επαγγελματικό» γύρο της Ευρώπης.

Τουριστικός πράκτορας στην Κύπρο, μπάρμαν στην Ιρλανδία, ψαράς στη Μάλτα, ζαχαροπλάστης στο Λιχτενστάιν, κατασκευαστής μουσικών οργάνων στην Ελβετία, μεσίτης στο Λουξεμβούργο, δάσκαλος φλαμένγκο στην Ισπανία…. Μερικά μόνο από τα επαγγέλματα με τα οποία καταπιάστηκε ο κύριος Λάχερ, λίγο πριν βρεθεί και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ερμιόνη Αργολίδος για την 9η εβδομάδα του «ταξιδιού» του. Το επάγγελμα που βρήκε στη χώρα μας ήταν αυτό του αρχαιολόγου!

Μουσικό Διάλειμμα!!

Νίκος Γκάτσος, Τα Φλουριά & οι Δροσουλίτες!!!

Κάποιος (μην επαναλαμβάνουμε ονόματα) βραδιάτικα μου είπε:
Ανέβασε κάτι σκοτεινό… κι εγώ τον πήρα στα σοβαρά…




Σίγουρα θα πιστέψετε πως η ανάρτηση αυτή έγινε για να πειράξω την καινούργια μας φιλοξενούμενη. Ίσως και τον jim_k
 Όμως δεν κάνω πλάκα ποτέ με τέτοια μεγέθη! Δεν σχολιάζω μουσική και ερμηνεία. Αυτά είναι για μουσικούς. Οι στίχοι όμως είναι ένα αφηγηματικό αριστούργημα. Δραματουργικά τέλειο!
Οφείλω ένα αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο και πραγματικά λυπάμαι που δεν το έχω καταφέρει μέχρι σήμερα. Κατά την γνώμη μου ο μεγαλύτερος Έλληνας στιχουργός (ποιητής είναι λίγο βαρύ).
Τα φλουριά λοιπόν από την συλλογή «Δροσουλίτες».

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Πως να πιάσετε δουλειά στην Ελλάδα του 2013

Πάρτε και έναν mikeius να έρθετε στα ίσα σας

jim_k για πάρτη σου

Ο Κωνσταντίνος Κανάρης αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ήρωες της  Ελληνικής Επανάστασης του 1821 κατορθώνοντας μέσω της πυρπόλησης της Τουρκικής Ναυαρχίδας να προκαλέσει τον θαυμασμό ολόκληρης της Ευρώπης για τη μικρή κουκίδα επάνω στο χάρτη με το όνομα Ελλάδα που αντιμαχόταν τον τουρκικό ζυγό.

Μathepeze speaking! Γιατί μερικά σχόλια είναι αναρτήσεις...φσσσσσσ. Καλά πολύ με πάω.

Σήμερα το πρωί έκανα μια βόλτα με το ποδήλατο…

Σημαιοστολισμοί, κλειστοί δρόμοι, οπλισμένοι δημόσιοι λειτουργοί, ταγεράκια, κοστούμια στο βαθύ της θάλασσας, μίνι, τακούνια, παραδοσιακές στολές & άλλα θαυμαστά συνθέτουν το τοπίο χρωματίζοντας το κάδρο μου (σ’ έσκισα Άννα Μαρία).
Σταματώ & ρωτώ μια οικογένεια των τεσσάρων…
- Τι έχουν ντυθεί τα παιδάκια;
- Σουλιώτισσα & Οπλαρχηγός!!!
- Ααα… & γιατί;
- Για να τιμήσουμε τους προγόνους μας!!!
- Ααα… & γιατί δεν ντύσατε το ένα από τα δυο γιουσουφάκι;
Το λεπτό σαν σύρμα ηλίθιο χαμόγελο αμηχανίας των κηδεμόνων – παιδαγωγών, φανέρωσε την έλλειψη χιούμορ & θάρρους. Δεν ξέρω αν οι πρόγονοί τους είχαν το ένα από τα δυο, τουλάχιστον…
Άκου τώρα φίλε Karl πως δένει το γλυκό!
Δεν ξέρω αν είναι του Ζάρκο η κατακλείδα. Πετάς όμως έναν επώνυμο & αμέσως προσδίδεις κύρος! Ακόμη καλύτερα αν το πρόσωπο που αναφέρεσαι δεν υπάρχει… π.χ.
… όπως είπε και ο μεγάλος Nicolas Dassiou ''όποιος δεν είναι ίσος με μένα είναι κατώτερος''…
Έτσι, το μήνυμα παίρνει υπεραξία, γιατί ρίχνει ο αναγνώστης το όνομα στο σερτς, δεν βρίσκει τίποτα & λέει… ψαγμένο το άτομο!!! χαχαχαχαχα
Τα πανεπιστήμια βγάζουν ειδικότητες, όχι προσωπικότητες! Ζωρζ Πιλαλί! Ξυπνάαααατε ρεεεεε.
Δεν απαντώ στις πολιτικές σου τοποθετήσεις. Τα ‘λεγε ο xray για την μετριότητα & δεν τον ακούγατε.
Ααα.. & κόψε ορέ τα υπονοούμενα, μου τους έχετε διώξει όλους. Που είναι η Αννούλα; Την χάσαμε; Παλιόπαιδα!!!

Ινστρουμένταλ...