Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Τι εστί Τράπεζα σήμερον. Του Γιάνη Βαρουφάκη.

Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχαν ιδιωτικές τράπεζες που λειτουργούσαν ως κανονικές επιχειρήσεις. Που έπαιρναν δηλαδή ρίσκο και είτε, εφόσον τους «έβγαινε», κέρδιζαν είτε, όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν «κατ’ ευχήν», διακινδύνευαν την ύπαρξή τους. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι.
Τέτοιες τράπεζες σήμερα δεν υπάρχουν. Σήμερα οι «ιδιωτικές» τράπεζες, παγκοσμίως, αποτελούν έναν παραπλανητικό ευφημισμό. Ιδίως μετά το Κραχ του 2008, οι τράπεζες λειτουργούν ως μορφώματα που συνδυάζουν τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, αποτελώντας έτσι βαρίδια που τραβάνε τις κοινωνίες και τις αγορές μαζί τους στον πυθμένα ενός ωκεανού ζημιών και χρέους.
Αυτές τις μέρες, που μια υπό προθεσμία (και υπό αμφιλεγόμενη νομιμοποίηση) κυβέρνηση «διαπραγματεύεται» την λεγόμενη επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καλό είναι να θυμηθούμε τι εστί τράπεζα την σήμερον. Για να το θυμηθούμε όμως αυτό, χρειαζόμαστε μια αναδρομή στο ιστορικό του πώς φτάσαμε εδώ που είμαστε.

Τσε o Αργεντινός.

 Η ταινία που δεν έφτασε ποτέ στις κινηματογραφικές αίθουσες. Αξίζει μόνο και μόνο για την ερμηνεία του Ντελ Τόρο και του τύπου που παίζει τον Κάστρο. Από εκεί και πέρα ο καθένας κρατάει ότι θέλει.

"Ρε παιδιά, ελάτε να συντονιστούμε, να κάνουμε έναν εμφύλιο της προκοπής."

Προσωπικότητες! Παλιό αλλά καλό...


http://www.exandasdocumentaries.com/ Το τελευταίο ντοκιμαντέρ "Μαθήματα από τους Βίκινγκς" είναι αρκετά αξιόλογο, αν και λίγο πολύ όλα έχουν ενδιαφέρον. Μπείτε λέμε...

"> Προέρχομαι από εργατική οικογένεια. O πατέρας μου δούλευε κομπρεσέρ και η μάνα μου είχε ένα ψιλικατζίδικο. Κάποια στιγμή, στα 18 μου, που έπρεπε να σκεφτώ τι θα κάνω με τον εαυτό μου, κάποιος με ρώτησε: «Γιατί δεν γίνεσαι δημοσιογράφος;». Η μοναδική ιδέα που είχα για το τι έκανε ένας δημοσιογράφος ήταν εκείνη η ταινία με τον Νίκο Κούρκουλο που γράφει μανιωδώς με το ένα δάχτυλο στη γραφομηχανή, η ίδια που σε κάποια φάση φωνάζει «όχι άλλο κάρβουνο». Μου άρεσε πολύ αυτό. Πήγα στη μάνα μου και της είπα «δώσε μου 180.000» γιατί το 1987 υπήρχαν μόνο ιδιωτικές σχολές δημοσιογραφίας. Η μητέρα μου έπλενε τα πιάτα εκείνη την ώρα και της έπεσαν από τα χέρια. Με ρώτησε «πού έμπλεξες, παιδί μου;». Της είπα «πουθενά, θέλω να σπουδάσω δημοσιογραφία». Μου απάντησε «ξέρεις πού πας να μπλέξεις; Αυτοί τα βράδια παίζουν ζάρια».

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Eρρίκος Λίτσης. Το πουλέν του Γιάννη Οικονομίδη δεν είναι μια μηχανή εκτόξευσης "καντηλιών" όπως πίστεψες όταν τον είδες στο "Σπιρτόκουτο". Είναι άλλα, πολλά.


Έχω μεγαλώσει ως καταναλωτής πολιτισμού σε μια εποχή που αν εξαιρέσεις τη ραγδαία εξέλιξη του ίντερνετ που λίγο-πολύ έζησα από την αρχή μέχρι σήμερα, οι τεράστιες μορφές της μουσικής ή του κινηματογράφου ή των εικαστικών όχι μόνο έζησαν πολύ πριν από εμένα, αλλά πολλές από αυτές δεν υπάρχουν (ζουν) πια. Οι Pink Floyd, οι "Νονοί" του Κόπολα, η έκρηξη του ροκ, οι Smiths, ο Robert de Niro στα καλά του.

Βολικοί μύθοι για την Αθήνα


Mακάρι τα προβλήματα της Αθήνας να χωρούσαν σε ένα στρατόπεδο στην Κοζάνη. Ας δεχτούμε, όμως, για χάρη της συζήτησης ότι η λύση όντως ξεκινάει από τη Νεάπολη Κοζάνης. Ας δεχτούμε, δηλαδή, ότι μπορεί η καταβαράθρωση του αστικού χώρου να ανακοπεί με τον εγκλεισμό κάποιων εκατοντάδων μεταναστών σε ένα στρατόπεδο. Για χάρη της συζήτησης, ας ξεχάσουμε ότι η έννοια «στρατόπεδο κράτησης» θα έπρεπε να προκαλεί σύγκρυο στην Ευρώπη. Για χάρη της συζήτησης, μπορεί και η συνείδησή μας ακόμα να γίνει λίγο ελαστικότερη απέναντι στις συνθήκες κράτησης στο στρατόπεδο. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι, βρε αδερφέ.

Άντε καληνύχτα, ωραία μέρα σήμερα στο blog.

Ακολουθει διάλογος μεταξυ εμού και της αλλοδαπής γκομενάκισας μου, η οποιά προσπαθεί να μου εξηγήσει σε άπταιστα Ελληνικά οτι πετάω τα ρούχα μου από εδώ και από εκεί!

-Είσαι χαμός!
-Τι λες μωρε πάλι?
-Τι, τι παιντί μου? Χαμός είσαι, τι είναι αυτό εντώ?( δείχνει το μπλουζακι μου για τον ύπνο που βρίσκεται στη δικιά της μεριά του κρεβατιού). Κάνεις χαμό!(χαμόγελο)"

Γίνεται να μην κατάλαβει μια γυναικα πως κάνω χαμό, γι' αυτό με ζήλευε πάντα ο Badstuber...



YΓ:Μπράβο στην Πανάθα!

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΜΠΟΝΟΥΣ!!!


Τώρα που το σκέφτομαι, ο ρόλος είναι Steve σε συνδιασμό με τον πατέρα του Βadstuber...

Σας παρουσιάζω τον Steve...

Λες κι έγραψαν το ρόλο πάνω στον Steve ρε γαμώτο.

Άνοιξη το λένε και φέρνει καλοκαίρι.

by xrisa-fi

 Άνοιξη φίλε μου. Η εποχή που εκατομμύρια μαμούνια διοργανώνουν την τελετή έναρξης της και που εγώ αποφάσισα μετά από τόσο καιρό να σας γράψω κοιτάζοντας την μέσα απ’ το κλειστό παράθυρο με ένα  φυσικό χυμό πορτοκάλι στο ποτήρι που κέρδισα από πίτσα και ένα παγάκι που σκοπός μου είναι τα το φάω και όχι να δροσίσει της βιταμίνες C . Ένα παράθυρο κλειστό και ένα παγάκι, για να μην μπουν τα μαμούνια, για να μην πονέσουν τα λαιμά μου. Αυτή είναι πάνω- κάτω η ζωή μας. Κλειστά παράθυρα, κακά  ζωύφια και μέτριες απολαύσεις. Αυτή είναι η ζωή που διαλέξαμε γιατί πιστέψαμε ότι δεν έχει άλλη.

Τελικά, μεγάλη εφεύρεση οι έγχρωμες γυναίκες

Απαξίωση και μια αυτοκτονία!



Γράφει η Άννα-Μαρία

Ποια απαξίωση; Η απαξίωση του πολιτικού συστήματος, της αξιοπρεπούς διαβίωσης, της ανθρώπινης τιμής, της ίδιας της αυτοκτονίας ή των συνανθρώπων μας.
Κάποιοι από εμάς συνυπάρχουμε με τους κατοίκους του πλανήτη έχοντας μοναδικό στόχο να τους χρησιμοποιούμε ως υποπόδιο κοιτάζοντας από θέση ισχύος τη μυρμηγκοφωλιά, πατώντας που και που κανέναν μικρό. Μία δυσμενέστερη εκδοχή είναι πως χρησιμοποιούμε χαρακτήρες προς πειραματισμό, για να επιβεβαιώσουμε μέσα από ανθρώπινες εξισώσεις τους ισχυρισμούς, τις θεωρίες μας και να εξυψώσουμε ακόμη περισσότερο το υπέροχο εγώ μας. Θα μπορούσαμε να δηλώσουμε ευθαρσώς πως σ’ αυτό τον κόσμο δεν ήρθαμε για να συνομιλούμε με όλους, ούτε για να συναστρεφόμαστε με ηλιθίους.

LABELS are for clothes.

Μπενίνι: «Δεν χρωστάει η Ελλάδα, εμείς χρωστάμε σε αυτήν»

«Δεν είναι η Ελλάδα που χρωστάει. Όλος ο κόσμος και η Ευρώπη χρωστάνε στην Ελλάδα» είπε ο Ρομπέρτο Μπενίνι μπροστά σε ενθουσιώδες κοινό στη Θεσσαλονίκη, όπου χθες αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.
«Θέλω να σας φιλήσω όλους στο στόμα»: κάπως έτσι ξεκίνησε την ομιλία του ο διάσημος ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Όπως πάντα εκδηλωτικός, ο Ρομπέρτο Μπενίνι δεν δίστασε να σκαρφαλώσει στα έδρανα και να ανέβει στο βήμα καταχειροκροτούμενος.

«Ευχαριστώ. Καλησπέρα. Γεια σας αγαπημένοι μου φίλοι. Θέλω να σας φιλήσω όλους στο στόμα. Η καρδιά μου χτυπάει πολύ δυνατά» είπε ο ιταλός ηθοποιός, στην εισαγωγή της ομιλίας του για τη «Θεία Κωμωδία».

Parov Stelar & band στην Ελλάδα!!!!

Η φήμη επιβεβαιώθηκε κι ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα της Ελλάδας επιστρέφουν στην χώρα μας τον Απρίλη, για δύο εμφανίσεις που θα συζητηθούν.
Ο Parov Stelar και η μπάντα του θα παρουσιάσουν επί σκηνής τις μεγάλες τους επιτυχίες, την Παρασκευή 27 Απριλίου στον Βοτανικό, Αθήνα και το Σάββατο 28 Απριλίου στο Fix, Θεσσαλονίκη. Οι γνωστές κι αγαπημένες τους επιτυχίες “Chambermaid Swing”, “Homesick”, “Libella Swing”, “Mojo radio gang”, “Charleston Butterfly”, “Matilda”, “Catgroove”, “Love”, “Shine”, “The Phantom” θα μας ξεσηκώσουν, ενώ θα παρουσιάσουν και νέα τραγούδια από τον καινούργιο δίσκο τους με τίτλο “The Princess”, ο οποίος θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο!

Στην τελική ευθεία για το αθηναϊκό Fringe Festival.

To τέταρτο Athens Fringe Festival ξεκινά και φέτος στην πόλη, με στόχο να δείξει τη δουλειά των νέων καλλιτεχνών και να αναπτύξει ένα διάλογο με το κοινό.

Από το 2009 που ξεκίνησε ο θεσμός, ως σήμερα, έχουν συμμετάσχει 1.700 ομάδες ενώ το έχουν επισκεφθεί γύρω στις 18.000 άνθρωποι, κυρίως από 18 ως 45 ετών. Με τη χρήση 35 χώρων και με τη συμμετοχή 180 εθελοντών, το φεστιβάλ αποτελεί πλέον στοιχείο κάθε αθηναϊκού καλοκαιιριού.

Ποιος αυτοκτονεί;

Τραγικό. Σοκαριστικό. Η αυτοχειρία. Και δη ηλικιωμένου και αρρώστου. Βαστάτε, όμως, γιατί η αυτοχειρία δεν προκαλείται μόνο από την οικονομική κρίση. Και δεν ηρωοποιεί κανένα. Ναι, είναι σοβαρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, είναι σκληρό να νοιώθουμε φυλακισμένοι στην χώρα μας, να μην έχουμε δικαίωμα στο όνειρό, αλλά κάντε μια ανάπαυλα σε όλη τη συναισθηματική φόρτιση της περιρρέουσας ατμόσφαιρας και κοντρολάρετε κάπως την λύπηση. Τι λύπηση... σχεδόν οίκτος, αλλά για ποιον; Για τους απομείναντες ζωντανούς; Για τον αυτοχειριαζόμενο; Ή για την πλάνη που είναι πρόθυμη να σκάψει με θρασύτητα και να περάσει τα όποια μηνύματα θέλει;

If you know what i mean


Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

"Το δικό τους κάλεσμα απευθύνουν και οι «Αγανακτισμένοι Μοτοσικλετιστές Ελλάδας», οι οποίοι αφιερώνουν την 34η Μοτοπορεία τους (17:30, Λυκαβηττός) στη μνήμη του 77χρονου."

Δεν ξέρω ποιο είναι καλύτερο (μάλλον το δεύτερο), γι' αυτό τα έβαλα και τα τρία.

Κύριε Γκοντάρ μου, από τρέιλερ δεν πάμε και πολύ καλά...


Καλύτερα έτσι...

ΠΕΜ: Ελπίδα μέσα στο Χάος



Πλαισιωμένη από μία πολιτική γυάλα η κοινωνία σήμερα παραμελεί, άλλοτε σκόπιμα και άλλοτε από νοητική αδράνεια, καθημερινά προβλήματα. Αρνούμενη μια μερίδα της χώρας να δεχθεί έννοιες όπως πολυπολιτισμικότητα και διαπολιτισμικότητα στέκεται αμέτοχη απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι διάφοροι λαοί που ζουν ανάμεσα μας.
Μέχρι πριν χρόνια η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης βρισκόταν αντιμέτωπη με ποικίλα εμπόδια που καθιστούσαν δύσβατη την ένταξή τους στα σχολεία και το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα . Χρόνια γαλουχημένη η ελληνική πολιτεία με την αρχή «η σκόνη κάτω απ’ το χαλί», εθελοτυφλούσε σε ένα μείζον κοινωνικό θέμα. Η παντελής έλλειψη συλλογικής και ουσιαστικής προσπάθειας τα προηγούμενα χρόνια οδήγησαν στην αποξένωση της μουσουλμανικής κοινότητας στις πόλεις της Βορείου Ελλάδος. Ο μικρός αριθμός των μουσουλμανοπαίδων τα οποία κατάφερναν να αντεπεξέλθουν στα σχολεία ήταν φυσικό επακόλουθο της αδιαφορίας καθώς και της σκόπιμης άγνοιας από τους αρμόδιους φορείς.

Κι ένα τσιφτεντελοπόπ των 90ς κοπελιά…σκέτο δηλητήριο!

…γιατί η Τανάγρη εκτός του ότι μου άρεσε πολύ, μου θύμισε και πολλά!!!
 
 
 

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Η διαύγεια ενός υπαλλήλου βάζει τάξη στη Δημόσια Διοίκηση

«Δεν είναι καλύτερο από το να πήγαινα στο καφενείο;». Η ήπια διατύπωση θα ταίριαζε περισσότερο σε κάποιο ενδιαφέρον χόμπι, σε μια ασχολία που θα έκανε τα απογεύματα μετά τη δουλειά, να περνούν πιο εύκολα και τα Σαββατοκύριακα να κυλούν πιο ευχάριστα «τώρα που τα παιδιά έχουν μεγαλώσει». Οχι στην εργώδη αποκρυπτογράφηση των νόμων, των Προεδρικών Διαταγμάτων, των εγκυκλίων και των χιλιάδων άλλων εγγράφων που συνθέτουν τη ζούγκλα της Δημόσιας Διοίκησης! Από την άλλη, το μαρτυρούν όλοι στη Ζάκυνθο: ο κ. Κώστας Λαγούδης δεν είναι ένας συνηθισμένος δημόσιος υπάλληλος.

Από τη σύλληψη στη γέννα...

Ποδήλατο!!!

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που το ποδήλατο πρέπει να ενταχθεί στην καθημερινότητά μας. Βασικότεροι… οικονομικότερη μετακίνηση, υγεία, πράσινο περιβάλλον, ψυχαγωγία…

 
Σε όλο και περισσότερες χώρες προωθείτε η χρήση του ως βασικού μέσου μετακίνησης. Στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης το 1/3 πηγαίνει στην εργασία του με ποδήλατο. Στις ΗΠΑ, μερικές εταιρείες που πρόσφεραν στους υπαλλήλους καινούργιο ποδήλατο, με την προϋπόθεση ότι θα το χρησιμοποιούν το λιγότερο 3 μέρες την εβδομάδα για την μετακίνησή τους από και προς την εργασία, παρατήρησαν ότι αποδίδουν περισσότερο.


 
Η επιλογή των φωτό που ακολουθούν, είναι σαφέστατα επηρεασμένη από την άνοιξη! Δεν λέω από την πλούσια ιδιωτική συλλογή μου... οι υπερβολές μου το τελευταίο διάστημα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο! 

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Άσε ρε...

Our thoughts go out to you, Karl

Ρε είναι σε fast forward, μην ψαρώνετε...

Τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ του καλοκαιριού

Δες τα line-ups, διάλεξε φεστιβάλ, κλείσε έγκαιρα τα αεροπορικά και μάθε από πρώτο χέρι πώς το κάνουν στο εξωτερικό.

Rock am Ring, Γερμανία

 

Εκλογές… ετοιμαστείτε

Καλημέρα σας… όπως βλέπετε φρεσκαρίστηκα...