Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Βραβεία Φωτογραφίας The World At Night 2013


Η φωτό με τίτλο Stars Over Salzburg κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία Against the Lights και απεικονίζει το Σάλτζμπουργκ της Αυστρίας τη νύχτα.

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Putes de luxes

Ο Ελί Ναχάς ήταν κάποτε στην πρωτοκλασάτη λίστα των πάρτι των Καννών, ανάμεσα στα ονόματα του Μπραντ Πιτ, της Νικόλ Κίντμαν και του Μάρτιν Σκορσέζε. Από το 2007 όμως το πάρτι τελείωσε για τον 48χρονο Λιβανέζο, ο οποίος πλέον δεν μπορεί να βγει καν εκτός χώρας. Εχει καταδικαστεί σε 6ετή φυλάκιση από τα γαλλικά δικαστήρια για προώθηση και διακίνηση γυναικών και αν βγει από τα σύνορά του θα τον συλλάβει η Interpol.

Greatness

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Η Ελλάδα μου, ήλιος και θάλασσα

Το σημερινό doodle της Google ανήκει στον 10χρονο Αστέριο Ρέυνικ, μαθητή του 2ου δημοτικού σχολείου από το Λιτόχωρο, που κέρδισε τον διαγωνισμό «Doodle 4 Google» που είχε θέμα την Ελλάδα.

Το δικό του Ελληνιό Doodle με τίτλο "Η Ελλάδα μου, ήλιος και θάλασσα", είναι εκείνο που κέρδισε τον διαγωνισμό της Google και σήμερα κοσμεί την πρώτη σελίδα της μεγάλης μηχανής αναζήτησης.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Γιατί το γράμμα 'χ' συμβολίζει το άγνωστο;

Στα μαθηματικά ο άγνωστος συμβολίζεται με το γράμμα ‘χ’, ενώ το ίδιο γράμμα περίεγραφε παλαιότερα την άγνωστη ακτινοβολία των ακτίνων Χ. Πώς όμως προέκυψε το γράμμα ‘χ’ να συμβολίζει το άγνωστο; O Terry Moore μας εξηγεί το λόγο στο video που ακολουθεί:

Στα 17 σου αποφασίζεις για τη ζωή σου. Και καλά

Σε επίπεδο ιστοριών, οι Πανελλήνιες είναι το αντίθετο του στρατού: Κανείς δεν θέλει να μιλήσει για τη «θητεία» του ανάμεσα σε στοίβες βιβλίων, ημιλιπόθυμους συμμαθητές και γονείς στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Όσα χρόνια και αν έχουν περάσει, όποια κι αν ήταν τα αποτελέσματα, κανείς δεν έχει ευχάριστα πράγματα να θυμάται από τις τελευταίες του μέρες στο λύκειο.


Τις ιστορίες που ακολουθούν τις αποσπάσαμε από απρόθυμους συνομιλητές που πριν αρχίσουν να μουρμουρίζουν διάφορα για τον εκάστοτε υπουργό παιδείας που φταίει για όλα τα προβλήματα που επακολούθησαν στη ζωή τους, ρωτούσαν συνοφρυωμένοι «γιατί να θέλεις να το γράψεις αυτό;». Για να δώσουμε κουράγιο στα παιδιά που ξεκινούν τώρα, ήταν μια απάντηση. Για να πάρουμε κουράγιο και οι υπόλοιποι, από την υπενθύμιση ότι τα χειρότερα πέρασαν, μια άλλη –πιο ειλικρινής.

Έτσι, έτσι, όλους εκτός του μ..ύ!

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Αδρεναλίνη, extreme sports και ιστορίες ανθρώπινης δύναμης

Ο 23χρονος Ryan Dungey «παίρνει ανάποδες», και από αναβλητικός νεαρός γίνεται παγκόσμιος πρωταθλητής του Motocross.



Ταινιόραμα 2013


To Ταινιόραμα 2013, ο ετήσιος κινηματογραφικός θεσμός της ΑΜΑ Films που καλωσορίζει το καλοκαίρι είναι έτοιμο για να υποδεχτεί τους φανατικούς σινεφίλ και φέτος, από τις 16 Μαΐου έως τις 9 Ιουλίου αποκλειστικά στον κινηματογράφο Άστυ. Το φετινό Ταινιόραμα που φτιάχτηκε με ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα, αφιερώνεται στο δημιουργό του, τον Αντώνη Στεργιάκη, που μας "άφησε" στις 24 Νοεμβρίου 2012, σε ηλικία 75 ετών.
147 ταινίες που έχει αγαπήσει το κοινό διαχρονικά σε 7 εβδομάδες ή 49 ημέρες, εντάσσονται σε 49 ενότητες για όλες τις προτιμήσεις, τις απολαύσεις και τις ορέξεις αυτών που αγαπούν τον κινηματογράφο. Όπως πάντα, τρεις ταινίες θα προβάλλονται καθημερινά με το ενιαίο εισιτήριο των 6 ευρώ, ενώ περιορισμένος αριθμών καρτών διαρκείας αξίας -μόλις- 30 ευρώ προπωλείται στο ταμείο του κινηματογράφου Άστυ. (ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα στο τέλος της ανάρτησης).