Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Αληθινή ιστόρια-ταινία..


Share

Μια απίστευτη κατάληξη είχε η μοναχική ορειβατική περιήγηση του Aron Ralston στη Γιούτα των ΗΠΑ. Σκαρφαλώνοντας ένα φαράγγι και χωρίς να έχει πει σε κανέναν για την υπαίθρια εξόρμησή του βρέθηκε ακινητοποιημένος από έναν γιγάντιο βράχο που του πλάκωσε το χέρι.



Το περιστατικό αυτό συνέβη το Μάιο του 2003 και έκανε το γύρο του κόσμου. Αφού πέρασε πέντε μέρες ακινητοποιημένος από το βράχο, φτάνοντας στα όρια της τρέλας και του θανάτου, ο τότε 27χρονος ορειβάτης αποφάσισε να κόψει το χέρι του για να σωθεί! Χρησιμοποίησε ένα πολύ φτηνό πολυεργαλείο και, όταν απελευθερώθηκε, κατέβηκε με σκοινί έναν κάθετο βράχο 25 μέτρων και ξεκίνησε με τα πόδια να καλύψει τα 12 χιλιόμετρα που τον χώριζαν από το αυτοκίνητό του και το κινητό του. Στην πορεία τον βρήκε μια οικογένεια τουριστών και σώθηκε.

Αυτή την συγκλονιστική ιστορία μετέφερε σε ταινία με τίτλο «127 Hours» ο βρετανός σκηνοθέτης Danny Boyle («28 Μέρες Μετά», «Η Παραλία», «Slumdog Millionaire»), βασισμένος στο βιβλίο του ίδιου του Ralston, το οποίο μετέτρεψε σε σενάριο ο Simon Beaufoy («Slumdog Millionaire»). Το πρώτο trailer της ταινίας μόλις κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και υπόσχεται μια ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία.

Στο ρόλο του Ralston θα δούμε τον James Franco («Spider-Man», «Milk») σε μια απαιτητική σόλο ερμηνεία ενώ στο καστ συμμετέχουν επίσης οι Kate Mara, Lizzy Caplan και Amber Tamblyn. Η ταινία θα βγει στις αμερικάνικες αίθουσες στις 5 Νοεμβρίου.



www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...