Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ρυθμιστής το ΛΑ.Ο.Σ?

Υπέρ των υποψηφίων δημάρχων που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία σε Αθήνα, Πειραιά κι Θεσσαλονίκη τάχθηκε απόψε ο πρόεδρος του Λα.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, το οποίο ενέκρινε τις τελικές αποφάσεις.

Παράλληλα ο κ. Καρατζαφέρης, εμμέσως πλην σαφώς, τάχθηκε υπέρ του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, παραπέμποντας σε παλαιότερη δήλωσή του, κατά την συνάντηση που είχαν τον περασμένο Ιούλιο. Ο πρόεδρος του Λα.Ο.Σ. είπε ότι υπάρχουν υπεκφυγές όπως η πρόταση για ψήφο κατά συνείδηση από κάποια κόμματα, και από άλλα προτάσεις εναντίον του νόμου, όπως η ψήφος σε άκυρο ψηφοδέλτιο.

«Δεν θα αποφύγουμε το λόγο της ευθύνης, δεν θα ακολουθήσουμε εκείνους που πιστεύουν ότι το Σύνταγμα είναι «λαστέξ» και ο νόμος να καταπατάται» είπε ο κ. Καρατζαφέρης και αναφέρθηκε αναλυτικά στους τρεις μεγάλους δήμους Αθήνας Θεσσαλονίκης και Πειραιά.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Λα.Ο.Σ. στην Αθήνα δεν μπορεί να στοιχηθεί «με τον άνθρωπο που βγάζει μονομερώς αποφάσεις υπέρ των λαθρομεταναστών, που λέει ότι η ανακατασκευή των δημοτικών κτιρίων θα γίνει για να μείνουν οι παράνομοι μετανάστες» αναφερόμενος στον κ.Καμίνη, και υποστήριξε επίσης, ότι προσβάλλεται η Αθήνα από την παρουσία λαθρομεταναστών και ως εκ τούτου «δεν μπορούμε να στηρίξουμε Καμίνη».

Στο δήμο Θεσσαλονίκης θα στηρίξει τον Κώστα Γκιουλέκα γιατί όπως είπε, ο κ.Μπουτάρης είναι της λογικής «Ρεπούση και Δραγώνα».

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι Θεσσαλονικείς θα επιλέξουν δήμαρχο που θέλει να αλλάξει την οδό Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ» είπε ο κ.Καρατζαφέρης και υποστήριξε ότι ο κ. Μπουτάρης δεν μπορεί να υπερασπίσει τα συμφέροντα της Θεσσαλονίκης.

Στον δήμο Πειραιά ο Λα.Ο.Σ. θα στηρίξει τον Βασίλη Μιχαλολιάκο και ο κ.Καρατζαφέρης είπε ότι δεν μπορεί να καταλάβει πως μπορεί να ψηφιστεί ένας άνθρωπος που - όπως υποστήριξε - δεν καταλαβαίνει τις ανάγκες του Πειραιά. Είπε ότι ο κ. Μίχας «έσκιζε τα κοστούμια του τότε με την Κόσκο» και δεν έβλεπε ότι τα συμφέροντα του Πειραιά, τα οποία προωθούσε - όπως είπε - η παρουσία των κινέζων στο λιμάνι.

Αναφερόμενος στο τι θα πράξει για την περιφέρεια Αττικής ο κ. Καρατζαφέρης παρέπεμψε σε παλαιότερη δήλωσή του σε συνάντησή τους τον περασμένο Ιούλιο, στηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τον Γιάννη Σγουρό.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ υπενθυμίζει τι είχε πει τότε ο κ.Καρατζαφέρης:

«Από τον Νομάρχη κ. Γιάννη Σγουρό έχουμε δείγματα μιας πετυχημένης πορείας. Ήταν οκτώ χρόνια Νομάρχης της μεγαλύτερης Νομαρχίας της Ελλάδος και το αποτέλεσμα, νομίζω, έχει κατανοηθεί πλήρως από όλους.

Τώρα, σε αυτή την γρήγορη αλλαγή από Νομαρχία σε Περιφέρεια χρειάζονται έμπειρα άτομα. Την εμπειρία αυτή την καταθέτει. Εμείς παρακολουθούμε από πάρα πολύ κοντά και με εξαιρετική προσοχή την προσπάθειά του και περιμένουμε την τελική του απόφαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...