Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Η μαγική ταράτσα !


by xrisa-fi                                       

Τα πρώτα ραντεβού είναι σαν τις πρώτες μέρες της άνοιξης. Είσαι μουδιασμένος απ’ το χειμώνα που πέρασε, ξεμυαλίζεσαι απ’ τις μέρες γεμάτες ήλιο που νιώθεις ότι έρχονται και φυσικά δε ξέρεις τι να βάλεις με αυτή τη περίεργη θερμοκρασία. Όσο και αν προσπαθώ να βρω τα θετικά του πρώτου ραντεβού πάντα καταλήγω στο να εύχομαι να μπορούσα να βρεθώ κατευθείαν στο δεύτερο. Είναι όμως όντως τόσο τραγικά τα πράγματα ή απλά εμείς χάσαμε τη μαγεία?


« Με περίμενε στις επτά στη πλατεία, εγώ άργησα λίγο γιατί φοβήθηκα μη φτάσω πρώτη και τον περιμένω, έπειτα πήγαμε για καφέ, έκατσε απέναντι –αχ γιατί έκατσε απέναντι μήπως δε με θέλει?-, πήρε  freddo γλυκό, εγώ χυμό πορτοκάλι –αν και πέθαινα για μια ζεστή σοκολάτα- ,είπαμε για τις ζωές και το πτυχίο μας και μετά κοιτούσαμε γύρω- γύρω αμήχανοι τους άλλους που έμοιαζαν να περνάνε καλύτερα. Μετά πλήρωσε, με πήγε σπίτι και με φίλησε αμήχανα στο μάγουλο. ΜΕ ΘΕΛΕΙ?» Ορίστε λοιπόν, ένα πρώτο ραντεβού με μια ανάσα στη φίλη που τηλεφώνησες πριν βάλεις το κλειδί καλά- καλά στη πόρτα και εκείνη σε άκουσε με προσοχή και ποτέ δε κατάλαβα γιατί δε σε ρώτησε : «Εσύ τον θέλεις δηλαδή?»
Γιατί το πρώτο ραντεβού πρέπει να στεγάζεται σε κάποιο chic καφέ, να μυρίζει freddo και να είναι καλοντυμένο? Γιατί τα αγόρια μπέρδεψαν τις παραμυθένιες στιγμές με τα «παραμύθια» και γιατί τα κορίτσια κάνουν τις πάπιες στην τραγική αυτή εξέλιξη? Παραμυθένιες στιγμές λοιπόν.. πόσο σπάνια τις ακούμε  και πόσο ακόμα πιο σπάνια τις ζούμε! Τι χάσαμε και το πρώτο ραντεβού είναι τόσο βασανιστικά άβολο? Όταν η φαντασία έγινε επιστημονική, η μαγεία του πρώτου ραντεβού μεταφέρθηκε χωρίς κανέναν οίκτο στις αίθουσες μεγάλων κινηματογράφων.  

« Με περίμενε στις δέκα σε μια ταράτσα στο Γκάζι. Φορούσα starakia και ένα τεράστιο κασκόλ. Πήγα νωρίτερα, ήθελα να τον δω να έρχεται. Όταν ήρθε κρατούσε δυο μπύρες και σοκολάτες. «Κρεμαστήκαμε» στο τοιχάκι και για λίγο χαζεύοντας το πόσο όμορφη μοιάζει αυτή η πόλη τη νύχτα. Μετά έστριψε τσιγάρο και με ρώτησε. Όχι για το πόσα μαθήματα χρωστάω αλλά για τα όνειρα μου πέρα απ’ αυτά. Μου μίλησε για τα δικά του όνειρα και έτσι ξαφνικά μου είπε χωρίς να μου ρίξει ματιά, ότι θα ήθελε όταν τα πραγματοποιήσει να βρεθούμε στην ίδια ταράτσα, να κοιτάξουμε την Αθήνα από ψιλά και να ακούσουμε μαζί μια μπύρα να ανοίγει - πόσο τέλεια αμηχανία, πόσο τέλεια σιωπή!- Εγώ κοιτούσα κάτω στο κενό και εκείνος ψηλά στον ουρανό. Προσπαθούσε να βρει ένα τραγούδι να ταυτιστεί με το θόρυβο της πόλης που κάτω απ’ τα πόδια μας ξενυχτούσε μέσα σε κόρνες και μεθυσμένα γέλια. Όταν τίποτα δε μπορούσε να ξεπεράσει το κρύο που είχε, πήγαμε σ’ ένα  baraki λίγο πιο κάτω. Εκείνος χαμογέλασε, γκρίνιαξε για λίγο, αλλά ήρθε. Και ήταν εκείνη ακριβώς η στιγμή που ο καπνός θολώνει την εικόνα, η μουσική βουλώνει τα αυτιά, και τα μαλλιά  ανακατεμένα απ’ το χορό κολλούν στο πρόσωπο. Είναι η στιγμή που εκείνος καθισμένος σε μια γωνία μόνος του στρίβει ένα τσιγάρο σαν αυτό της ταράτσας. Και είναι εκείνη ακριβώς η στιγμή που σε κοιτάει, κανείς δε παίρνει το βλέμμα και που χωρίς να το καταλάβεις τα χεριά του ενώνονται με το πρόσωπο και τα χείλη με τα χείλη. Βγαίνοντας, ένα ταξί σταμάτησε και τα βλέμματα χωρίστηκαν στη στροφή»

Μια μικρή ουτοπία, μια μικρή ελπίδα ότι το αγόρι που φυσάει το καπνό σε κάποια ταράτσα είναι εκεί έξω είναι το πρώτο ραντεβού. Ένα ραντεβού, που το κορίτσι μυρίζει σαν κάτι που θυμίζει λουλούδι, φοράει starakia,  παραγγέλλει ζεστή σοκολάτα και γελάει δυνατά χωρίς φόβο αλλά με ολοφάνερο πάθος.
Όπως και να  χει, αυτό που δε πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι οι κανόνες φτιάχτηκαν από μας για να μπορούμε να ‘χουμε πάντα κάτι να μας φταίει. Δεν υπάρχουν κανόνες και πρέπει για το πρώτο ραντεβού όσο και αν προσπαθούν με μπούρδες τα γυναικεία περιοδικά να ενισχύσουν τις ήδη ανασφάλειες μας. Ιδανικό ραντεβού είναι να κοιτάς αυτόν που θες, να φιλάς αυτόν που ονειρεύτηκες κάποιο βράδυ και να τον περιμένεις πάντα για να τον δεις να έρχεται. Ιδανικό ραντεβού είναι αυτό που όταν εκείνος φύγει θα το φυλάξεις βαθιά στη καρδία σου, θα ανοίξεις το παράθυρο, θα φανταστείς εκείνη τη ταράτσα και θα κοιτάξεις και συ ψηλά με την ελπίδα ότι και εκείνος κάπου κάνει το ίδιο.

Με αγάπη xrisa-fi

18 σχόλια :

  1. aaaaaxx poso pisw me pas kathe fora!!!!! teleio...
    kelly

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρυσα-φι παντρεψου με ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ka8e fora pou diavazw ta ar8ra sou vlepw grammena ola osa skeftomai alla kai to pws 8a h8ela na htan!san to parapanw ar8ro..san to rantevou sto opoio kaneis logo..safestata psifizw to 2tero rantevou..psifizw kseka8ara kalyteri ar8rografo tis xronias esena xrisa-fi!!!!!!!(en opsei eklogwn..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ooo...ti wraio comment kai ti omorfa logiaaaa!!! s euxaristw anwnumh xristinia :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. se peirazei otan bgoume emeis oi duo rantebou na uparksei ena trito skiniko to opoio oute kan exeis skeftei???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα της πάρετε τα μυαλά όλοι σας και θα σας βάλω εσάς να γράφετε άρθρα μετα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. vreee...vreeee sas afhnw egw??? badstuber m leipeis ( an8rwpaki me kokkina magoula )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.youtube.com/watch?v=3nsTcaxB6JY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. anthropaki me paxoula magoula..eeeeeee..oraio arthro xrisa!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ax nai karlito ...fouskwto me megales kokkines magouli8res :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "8a fantasteis ekeinh thn taratsa kai 8a koitakseis kai su pshla me thn elpida oti kai ekeinos kapou kanei to idio"...pio antiproswpeutiko kai periektiko den ginetai...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. eimai arketa megali thavmastria tou diavasmatos genika.mou aresoun istories,eite pragmatikes eite fantastikes,pou mporoun omws na me kanoun na tautistw me auto pou parousiazoun.sto diko sou grapsimo exw vrei auto pou zitaw panta,na niwthw oti o anthrwpos pou grafei eite exei valei kameres mesa sto mualo kai stin kardia mou eite zei kai skeftetai opws egw,opote ti xara! den eimai moni se auto ton kosmo.perimenw ki alles diaspartes eikones tou mualou mou, na ginoun uperoxa logia...na eisai kala panta!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...