Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών δημιούργησε ο Μ.Θεοδωράκης

Την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία "Σπίθα" ανακοίνωσε σήμερα ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, στο κτίριο του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, με την ονομασία "Σπίθα"«βρισκόμαστε στην περίοδο που όλοι μαζί πρέπει να σκεφτούμε, να πληροφορηθούμε, να ψάξουμε και να δράσουμε» τόνισε ακόμα πως δεν αποσκοπεί στο να δημιουργηθεί άλλο ένα πολιτικό κόμμα ή ένα κοινωνικό κίνημα, αλλά όπως υπογράμμισε «θέλω να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα ζύμωσης ιδεών με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη που έχει ανάγκη να εκφράσει την αντίδρασή του στην κρίση που μας οδήγησε η παγκόσμια οικονομική κρίση».
«Βάζω εγώ σήμερα μια "Σπίθα"», είπε, «και περιμένω να ακολουθήσουν κι άλλες. Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει», ενώ κάλεσε τον ελληνικό λαό σε «ανυπακοή» στα όσα εφαρμόζει η κυβέρνηση, καθώς, όπως υποστήριξε, δεν έχει την ηθική νομιμοποίηση να εφαρμόζει τέτοια σκληρά μέτρα.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ ανέλαβε την εξουσία για να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη, την οδήγησε στην κηδεμονία των ΗΠΑ και της ΕΕ. «Όχι μόνο δεν είχαν πρόγραμμα ανάπτυξης, αλλά δεν είχαν ούτε καν σχέδιο», τόνισε και επισήμανε ότι «οι υπουργοί είναι άπειροι, χωρίς κανέναν συντονισμό».Η  ομιλία του μοιράστηκε και σε βιβλίο.

4 σχόλια :

  1. Αν και η Πολιτική είναι κάτι που με… ξεπερνάει, δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου το κάλεσμα του Μίκη σε «ανυπακοή»… και ας είναι σε εισαγωγικά.
    Επίσης, όσο και αν έχω προσπαθήσει , δεν έχω καταφέρει να χωνέψω τον όρο «ηθική νομιμοποίηση» - ας με βοηθήσει κάποιος. Ίσως επειδή έχω ένα μόνιμο θέμα με την ηθική, πόσο μάλλον με την νομιμοποίηση της σε οποιαδήποτε έκφανση.
    «Η σωφροσύνη είναι το μοναδικό αγαθό που διεκδικούν τα γηρατειά από τα νιάτα» είχε πει ο Αριστοτέλης και… νάσου τώρα ο Μίκης – λίγο πριν έρθει το τίποτα να τον πάρει μαζί του – να επιβεβαιώσει τον κανόνα ως γνήσια …εξαίρεση, αναφωνώντας : Δεν αγαπάμε τους εαυτούς μας, δεν αγαπάμε τη χώρα μας και γι' αυτό τίποτα δεν μας σώζει... και άλλα τέτοια παρόμοια και γραφικά μη πω ανόητα.
    Ααα, για να μην ξεχνιόμαστε, κάτι μου λέει πως το dvd και το βιβλίο είναι προς πώλησιν, μιας και την λέξη δωρεάν δεν την συνάντησα πουθενά. Ας βάλει αυτή η ανώτερη αδυναμία που πιστεύω το χέρι της να βγω ψεύτης - αν και του Μίκη δεν του ξεφεύγουν αυτά.
    Τέλος, ενημερωτικά και όχι ως πρόταση, το «Μίκης Θεοδωράκης 85 χρόνια Άξιος Εστί. Από τον μεσοπόλεμο στη χρεοκοπία» που κυκλοφόρησε πριν 5 ημέρες ανταλλάσσεται με 39 ευρώ στα βιβλιοπωλεία.
    Υ.Γ. Συγχωρέστε μου τις κακίες, αλλά κοροϊδευόμαστε. Μάλλον αισθάνομαι να με κοροϊδεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς το dvd και το βιβλίο θα είναι προς πώληση στα βιβλιοπωλεία εμπόριο δεν είναι όλα? (ελπίζω η αξία του σε ευρο να μην είναι υψηλή), βέβαια όσοι βρέθηκαν στην ομιλία παίζει να τους δόθηκε δωρέαν υπογεγραμμένο μάλιστα( απλά εικάζω). Τώρα για το ποιός είναι ηθικός , ποιός πατριωτής και ποιός εθνοπατέρας μας είναι άλλο θέμα.

    Υ.Γ «βρισκόμαστε στην περίοδο που όλοι μαζί πρέπει να σκεφτούμε, να πληροφορηθούμε, να ψάξουμε και να δράσουμε»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για μένα το ποιος είναι ηθικός, ποιος πατριώτης και ποιος εθνοπατέρας δεν είναι καν θέμα, γι’ αυτό και με ενοχλούν αυτοί που προσπαθούν να το πουλήσουν.
    Δεν ξέρω αν το Υ.Γ. είναι δικό σου ή λόγια του Μίκη, αλλά «εμπόριο είναι όλα» και «σκέψη, πληροφόρηση, δράση» έχω την εντύπωση πως είναι δρόμοι παράλληλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλά ο μίκης ας ανάψει μια τεράστια λαμπάδα στη χούντα που τον έκανε λαϊκό ήρωα, που αλλιώς θα ήταν ένας μετρίου μεγέθους καλλιτέχνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...