Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Απεργιακό μπαράζ από αύριο

Με ρυθμούς απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινά η εβδομάδα. Γιατροί, φαρμακοποιοί, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ προχωρούν σε στάσεις εργασίας, απεργίες και συλλαλητήρια.
Μετρό – ΕΘΕΛ
Τη Δευτέρα και την Τετάρτη θα μείνουν ακινητοποιημένα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα τα μπλε λεωφορεία.
Νέα στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό την Τρίτη.
Στη διάρκεια της στάσης εργασίας οι εργαζόμενοι θα κάνουν γενική συνέλευση, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες στη Βουλή και να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Φαρμακεία
Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα και την Τρίτη. Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου θα συγκληθεί η γενική συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Γιατροί
Από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά. Στην επικύρωση των αποφάσεών τους για απεργία διαρκείας προχώρησαν οι γιατροί του ΙΚΑ, οι οποίοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 11 του μηνός. Τριήμερη πανελλαδική απεργία -μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου- Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
ΠΑΜΕ
Πανελλαδική απεργία και συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας προκήρυξε για τις 10 Φεβρουαρίου το ΠΑΜΕ εκφράζοντας την αντίθεσή του στην επιβαλλόμενη, όπως αναφέρει, από την κυβέρνηση και την τρόικα ακρίβεια. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στην Ομόνοια στις 11 το πρωί.
Απεργία μαζί με το ΠΑΜΕ στις 10 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ για το Ασφαλιστικό και το ενιαίο μισθολόγιο. Στην ημερομηνία αυτή κατέληξε η οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων, αν και αρχικά είχε προσανατολιστεί στις 17 Φεβρουαρίου.

http://www.newpost.gr/ellada/item/21540-%CE%91%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B6-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...