Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Τρέμε iPhone

Στο Χονγκ Κονγκ έγινε η παρουσίαση του πρώτου «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου με λειτουργικό σύστημα «Ice Cream Sandwich», την πιο εξελιγμένη έκδοση της πλατφόρμας Android 4.0. Το Samsung Galaxy Nexus διαθέτει οθόνη 4,65 ιντσών HD Super AMOLED με ανάλυση 720p και διπύρηνο επεξεργαστή 1,2GHz.

Η νέα έκδοση «Ice Cream Sandwich» προσφέρει μία πλήρως ανανεωμένη αίσθηση του λειτουργικού συστήματος Android. H νέα πλατφόρμα διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως η υποστήριξη του πρωτοκόλλου επικοινωνίας NFC (Near Field Communication).

Το «Ice Cream Sandwich» ενσωματώνει επίσης την εφαρμογή «People», η οποία προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες να περιηγηθούν στα προφίλ των φίλων τους στο Google+, να παρακολουθήσουν την ενημέρωση του status τους, αλλά και να δουν φωτογραφίες τους σε υψηλή ανάλυση. Το Galaxy Nexus είναι εξοπλισμένο με φωτογραφική μηχανή, που διαθέτει δυνατότητα πανοραμικής λήψης φωτογραφιών και βίντεο στα 1080p.

Παράλληλα, το «Ice Cream Sandwich» φέρνει στα χέρια μας καινοτόμες εφαρμογές, όπως το «Face Unlock», μία λειτουργία αναγνώρισης προσώπου για το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου. Επίσης, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία
NFC, ο χρήστης έχει την ευκαιρία να μοιραστεί γρήγορα και εύκολα ιστοσελίδες, εφαρμογές και βίντεο του YouTube με τους φίλους του, φέρνοντας απλώς σε κοντινή απόσταση τα τηλέφωνα που υποστηρίζουν το Google Beam.

Όσον αφορά τη συσκευή, το Galaxy Nexus είναι το πρώτο smartphone με οθόνη 4,65 ιντσών και ανάλυση 720p (1280x720). Το κάλυμμα της μπαταρίας είναι κατασκευασμένο από το ειδικό υλικό «HyperSkin», προσφέροντας βελτιωμένη αίσθηση εργονομίας και ταυτόχρονα αντίσταση στην ολισθηρότητα. Με πάχος μόλις 8,84 χιλιοστά και με περίγραμμα οθόνης 4,29 χιλιοστά, συνδυάζει εξαιρετική φορητότητα με διευρυμένη οθόνη.

Το Galaxy Nexus διαθέτει επίσης ένα εξαιρετικά γρήγορο διπύρηνο επεξεργαστή 1.2GHz, προσφέροντας μοναδική ισχύ και ταχύτητα για την απόλυτη και εύκολη αξιοποίηση των ενισχυμένων και πολλαπλών δυνατοτήτων του, καθώς και για
την υψηλής ποιότητας απόδοση παιχνιδιών και βίντεο. H υποστήριξη δικτύων 4G, μέσω LTE ή HSPA+, σε συνδυασμό με το διπύρηνο επεξεργαστή, προσφέρει υψηλές ταχύτητες για περιήγηση στο διαδίκτυο κάθε στιγμή.

Το Galaxy Nexus θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους.
 
http://www.protothema.gr/technology/article/?aid=153424

2 σχόλια :

  1. Το είδα αυτό το κινητό από κοντά όπως μπορείς να φανταστείς,,δεν καταλαβαίνεις πόσο μεγάλο είναι!! Αλλά του αρέσει όπως επίσης μπορείς να φανταστείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...