Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Αλήθεια ή ψεύτικες δηλώσεις πριν τις εκλογές;

Μήνυµα στην Κοµισιόν και τον επίτροπο για την Οικονοµία Ολι Ρεν, που άνοιξε τη συζήτηση για την ανάγκη λήψης νέων µέτρων, έστειλε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου, ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει άλλα µέτρα «ό,τι και να γίνει». Το µήνυµα Παπανδρέου, που αφορά προφανώς και την τρόικα, έχει να κάνει µε την εντεινόµενη φηµολογία των τελευταίων ηµερών, ότι η αναθεώρηση του ελλείµµατος προς τα πάνω θα υποχρεώσει την Ελλάδα στη λήψη και νέων µέτρων σκληρής λιτότητας.

Οπως προαναφέρθηκε, ο κ. Παπανδρέου στη χθεσινή παρέµβασή του στην ηµερίδα των νέων επιχειρηµατιών δεσµεύθηκε ότι δεν θα ληφθούν άλλα µέτρα, δεν θα επιβαρυνθούν περαιτέρω οι µισθωτοί και οι συνταξιούχοι και δεν θα υπάρξει αύξηση των φορολογικών συντελεστών.

Οι δεσµεύσεις Παπανδρέου συνοδεύθηκαν από το σαφές µήνυµα προς τον Ολι Ρεν, την Κοµισιόν και την τρόικα: «Θα τηρήσουµε τις δεσµεύσεις µας γιατί είναι όρος επιβίωσης για τη χώρα, αλλά µέχρι εκεί. Πρέπει να καταλάβουν όλοι µέσα και έξω ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει πρωτόγνωρες θυσίες» υπογράµµισε ο Πρωθυπουργός, και στην ουσία έθεσε τέλος στην όλη συζήτηση που άρχισε µε αφορµή τις πληροφορίες για αναθεώρηση του ελληνικού ελλείµµατος από τη Εurostat προς τα πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...