Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Άσε ρε!

Η Μεγαλύτερη Επανάσταση στην Ιστορία του Κινηματογράφου.


Σύντοµα ο τρόπος που βλέπουµε ταινίες καθώς και εκείνος µε τον οποίο οι ανεξάρτητοι κινηµατογραφιστές τις παράγουν και τις διανέµουν, δεν θα είναι συµβατός µε το σύστηµα που επικρατεί παγκοσµίως σήµερα.



Στην Ισπανία ο Νίκολας Αλκάλα µαζί µε µια οµάδα συµφοιτητών του ξεκίνησαν µια εταιρία παραγωγής, την RIOT µε στόχο να παράγουν ταινίες και την πλαισίωσαν µε ένα ιδεολογικό µανιφέστο. Το φιλόδοξο σχέδιο τους βρήκε τοίχο και από την ανεξάρτητη παραγωγή και από τα µεγαλύτερα στούντιο. Εκείνοι όµως δεν έβαλαν το κεφάλι κάτω. Όταν δεν πάει ο Μωάµεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάµεθ. 

Μουσικό διάλειμμα.


Από τη Γεωργία με αγάπη


Δεν υπάρχει σωτηρία γι αυτούς τους τρελούς τύπους!

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ενώ οι φίλοι φεύγουν

Αρθρογράφος:


Θωμάς Τσαλαπάτης
Η πατρίδα μου είναι πτήση χαμηλού κόστους, ζει απομυζώντας ακτογραμμές σαν τα κατσίκια που βοσκάν τ‘ αλάτι σε ανθολογίες καρτ-ποστάλ. Τη σέρνει δάνειο οχηματαγωγό, λογής βαρούλκα σηκώνουν τα μέλη της, και σνάιπερ στις γωνίες καλύπτουν την πομπή. Την τραβάω μονόπλανα, την αναγνωρίζω από την όψη ομόλογου. Επένδυση με ορίζοντα, κι ανδρόγυνα τη διαπιστεύω, σεναριακά. Φορώ γυαλιά εποχής να καθρεφτίζεται σαν μου μιλά και την κερνώ λικέρ μαστίχα που της είχα κλεμμένο. Ανάβει Παπαστράτο και κοιτά, πάλι μέσα από το γυαλί μου, η μικρού μήκους πατρίδα μου, η βραβευμένη σε ξένα φεστιβάλ. (Θοδωρής Ρακόπουλος,από τη συλλογή «Ορυκτό Δάσος»,
εκδ. Νεφέλη 2013)