Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Hands off Syria

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Βρετανικό κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια δυναμικής αντιπολεμικής διαδήλωσης που έλαβε χώρα χτες από τις 12 το μεσημέρι και κρατάει ακόμα. Το πάθος ξεχείλιζε όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία, η συγκεκριμένη μάλιστα θεωρείται φαβορί για το βραβείο Πούλιτζερ.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Για το φαινόμενο των γαμοθέσεων εργασίας



Είχατε ποτέ την αίσθηση ότι η δουλειά σας θα μπορούσε να σας ευχαριστήσει; Ότι ο κόσμος θα συνέχιζε να γυρίζει αν δεν κάνατε αυτό το πράγμα που κάνετε από τις 9 έως τις 5; Ο David Graeber διερεύνησε το φαινόμενο των γαμοθέσεων εργασίας για το τελευταίο καλοκαιρινό μας τεύχος – όσοι εργάζονται θα πρέπει να το διαβάσουν προσεκτικά….

Είναι σημαντικό να φανταζόμαστε το μετά τον καπιταλισμό. Του Ντ. Χάρβεϊ



 

- Ετοιμάζετε το νέο βιβλίο σας «Οι δεκαεπτά αντιφάσεις του καπιταλισμού». Γιατί  επικεντρώνεστε σε αυτές;
-Η ανάλυση του καπιταλισμού δείχνει ότι υπάρχουν σημαντικές και θεμελιώδεις αντιφάσεις. Σε τακτά χρονικά διαστήματα οι αντιφάσεις αυτές ξεφεύγουν από τον έλεγχο και δημιουργούν κρίσεις. Σήμερα βρισκόμαστε μέσα σε μια κρίση, και νομίζω ότι είναι σημαντικό να ρωτήσουμε «ποιες ήταν οι αντιφάσεις που μας οδήγησαν σε αυτήν;». «Πώς μπορούμε να αναλύσουμε την κρίση από την άποψη των αντιφάσεων;» Μια από τις μεγάλες ρήσεις του Μαρξ ήταν ότι «μια κρίση είναι πάντα το αποτέλεσμα υπόγειων αντιφάσεων». Ως εκ τούτου, θα πρέπει να ασχοληθούμε με αυτές, παρά με τα αποτελέσματά τους. 

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Bob Dylan ρε, ναι!


Καλαντζόπουλο ήθελα να σας βάλω ν' ακούσετε αρχικά και φτάσαμε...εδώ που φτάσαμε. Τι να κάνεις, η αγάπη μου για τον Ρένο.