Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Αλλά χάρηκα τον κόσμο...

Καλημέρα σας...



Σήμερα γιορτάζουν οι 40 Παρθένες και είπα να τις τιμήσω…


Αδαμαντίνη
 
 

Ο Αμμούν ή Άμμων ήταν Διάκονος στην Αδριανούπολη της Θράκης και διδάσκαλος 40ασκητριών παρθένων. Αυτόν λοιπόν, ο ηγεμόνας της Αδριανούπολης Βάβδος, επειδή δεν δεχόταν να θυσιάσει στα είδωλα, παρέπεμψε μαζί με τις 40 μαθήτριες του στον Λικίνιο τον άρχοντα της Θράκης.

Αυτός, αφού τις βασάνισε σκληρά, τις μεν πρώτες δέκα έκαψε ζωντανές, τις δε επόμενες οκτώ αποκεφάλισε, τις επόμενες δέκα σκότωσε με ξίφος, αφού τις χτύπησε στο στόμα και την καρδιά και τις υπόλοιπες δώδεκα θανάτωσε με μαχαίρια και πυρακτωμένα σίδερα στο στόμα. Τον δε Αμμούν θανάτωσε, αφού του έβαλε πυρακτωμένη καλύπτρα στο κεφάλι(άλλοι αναφέρουν ότι, κατόπιν τον αποκεφάλισε).

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Εξάθλεια 1.0



Photo: Der Wunderbare Mandarin/Flickr
Photo: Der Wunderbare Mandarin/Flickr
Μεσοβδόμαδα μεσημέρι. Στα Εξάρχεια. Ζέστη. Στα ένδοξα Εξάρχεια. Στα Εξάρχεια που οι άνθρωποι βγαίνουν ακόμα στις πλατείες, που παίζουν μουσικές, που κάνουν τα parking-πάρκα, που η δασκάλα έφερε την τάξη να δει «τι όμορφα πράγματα» ζωγραφίζουν τα παιδιά στον τοίχο στην άλλη γωνία.
Στα Εξάρχεια της ελεύθερης σκέψης, της αποδοχής της διαφορετικότητας, της αντιρατσιστικής και αντιφασιστικής ιδεολογίας. Όλοι έχουν θέση εδώ. Και όλοι είναι ίσοι, μαύροι άσπροι καφετιοί και κίτρινοι. Όλοι εκτός απο τους μπάτσους. Και εκτός από τους φασίστες, και εκτός από τους ρατσιστές, αλλά όλοι!  Και εκτός από τους πρεζέμπορες. Αλλά όλοι οι υπόλοιποι, ναι.
Μεσημέρι. Μεσοβδόμαδα. Εξάρχεια. Ζέστη πολύ ζέστη. με όλα τα παράθυρα ανοιχτά, (πώς να τολμήσω με τόσο που έχει πάει η ΔΕΗ να βάλω air-condition), θόρυβος και σκόνη, facebookάρω, διαβάζω ένα κειμενάκι που έχει postaρει γνωστή και αγαπημένη ηθοποιός για τους αιγύπτιους στο Πέραμα που τους σάπισαν στο ξύλο, ένα πολύ όμορφο και συγκινητικό κείμενο για ένα πολύ άσχημο ξύλο.

Μουσικάρες από τις Κάλτσες!

Σαμ Χάρις: Η επιστήμη μπορεί να δώσει απαντήσεις ηθικής



 

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ακολουθεί Αστυνομικό Δελτίο...



Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που καλλιεργούσε ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων κάνναβης σε δυσπρόσιτη, δύσβατη δασική περιοχή της Ρεντίνας του Δήμου Σοφάδων Καρδίτσας




Έχουν εντοπιστεί και εκριζωθεί μέχρι στιγμής εννέα (9) φυτείες με περισσότερα από 4.000 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,5μ.

Συνελήφθη ένα από τα «αρχηγικά» μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που είχε κεντρικό ρόλο καθοδηγητή – επιτηρητή

Χρησιμοποιούσαν αυτοσχέδια συστήματα άρδευσης και λιπάσματα, ενώ επιτηρούσαν τις «φυτείες» για να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές

Θα διοχέτευαν στην «αγορά» την «παραγωγή», που υπολογίζεται σε έξι (6) τουλάχιστον τόνους, αξίας πάνω από 12.000.000 ευρώ
 

Φάκελος Κάνναβη

 
Το πλέον αμφιλεγόμενο φυτό μπαίνει στο «μικροσκόπιο»
 
 
 
Σε καιρούς χαλεπούς έπνιγε τον καημό του ρεμπέτη και χόρδιζε το μπουζούκι του σε παραφωνία με τα κελεύσματα της εξουσίας. Σε καιρούς ευμάρειας κατηγορήθηκε ως εκμαυλιστής της νεολαίας και μαντζούνι του ρέμπελου. Τελικά, τι είναι αυτό το «χόρτο» που καταναλώνει – κατά τον ΟΗΕ – το 4% του γήινου πληθυσμού; Είναι το γιατροσόφι κάθε πικραμένου ή το βοτάνι του Διαβόλου; Είναι το δωρεάν φάρμακο κάθε αρρώστιας που είχαμε για αθεράπευτη ή μια ψευδαίσθηση που απλώς μας παραλύει τη σκέψη; Είναι ο καλύτερος τρόπος να κόψεις το κάπνισμα τσιγάρων ή προσκλητήριο σε ακόμη σκληρότερα ναρκωτικά; Είναι η πύλη πρόσβασης στη λύση κάθε διανοητικής ασθένειας
ή πρόξενος της σχιζοφρένειας;
Τα ερωτήματα και τα διλήμματα που θέτει το πιο αμφιλεγόμενο φυτό που συντρόφεψε την ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού είναι απανωτά και ανελέητα. «Το Βήμα» επιχειρεί μια «ανίχνευση ταυτότητας» του θέματος, ανοίγοντας ένα-ένα τα χαρτιά της ιστορίας του.

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

πιτσιρίκος!!!

Ενόψει της σημερινής συνάντησής του με την Άνγκελα Μέρκελ, ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε συνεντεύξεις σε γερμανικές εφημερίδες, για να πείσει τους Γερμανούς πως η Ελλάδα και οι Έλληνες θα συνεχίσουν να είναι δουλοπρεπείς και προσκυνημένοι απέναντι στους ισχυρούς και θα βγάζουν το άχτι τους μόνο στους μετανάστες.Ο Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωσε τους αναγνώστες της Bild πως θα ακολουθήσει το σύστημα Ρεχάγκελ και αναφέρθηκε στην κατάκτηση από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Euro 2004, τονίζοντας πως «αυτή η επιτυχία ήταν το αποτέλεσμα ενός μείγματος από τις τυπικές γερμανικές αρετές και τον ελληνικό ενθουσιασμό και εφευρετικότητα. Έχουμε λοιπόν τη σωστή συνταγή».Φαντάζομαι πως οι αναγνώστες της Bild –αν και βαριά καθυστερημένοι για να διαβάζουν αυτή τη φυλλάδα- θα έπεσαν κάτω από τα γέλια με την αναφορά του Σαμαρά στο Ρεχάγκελ και το Euro 2004. Κρίμα που ο Αντώνης Σαμαράς δεν αναφέρθηκε και στην επιτυχία της Έλενας Παπαρίζου στη Γιουροβίζιον – θα ήταν ένα πολύ σημαντικό επιχείρημα.