Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ζουγανέλη τα λες ωραία!


Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις του Γ.Ζουγανέλη σχετικά με την κατάσταση της Ελλάδας, τα κόμματα και τη γενιά του Πολυτεχνείου. Είναι λίγες, ειλικρινείς και θα ήταν κρίμα να χαθούν μέσα στα όσα λένε καθημερινά αυτή την περίοδο οι διάφοροι κομματικοί και τηλεοπτικοί μαϊντανοί.

Tο “δεν πληρώνω” έριξε τη… Θάτσερ

 Ιστορικό παράδειγμα κινήματος ανυπακοής στη Μεγ. Βρετανία


Γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ’80, η κυβέρνηση θάτσερ στη βρετανία αποφάσισε να επιβάλλει ένα νέο φόρο στα νοικοκυριά, ο οποίος έμεινε με το όνομα poll tax( κεφαλικός φόρος). Πρακτικά το ποσό που αναλογούσε σε κάθε οικογένεια προέκυπτε από το πόσα άτομα έμεναν σε ένα σπίτι, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν το εισόδημά τους.Σχεδόν αμέσως προέκυψε ένα κίνημα πολιτών που αρνήθηκαν συντεταγμένα να πληρώσουν. Ξεκίνησε από τη Σκωτία και επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα τη δεύτερη χρονιά εφαρμογής του νόμου να μην πληρώσει περίπου το 30% των φορολογούμενων (διευκρινίζεται πως η άρνηση αφορούσε ΜΟΝΟ τον poll tax – ή community charge επίσημα).

Μπάρες σε Mετρό-Ηλεκτρικό!

Μετά τις αυξήσεις των εισιτηρίων, εκφράζονται σκέψεις από στελέχη των αστικών συγκοινωνιών για εφαρμογή του «κλειστού συστήματος» εισιτηρίου.
Η τοποθέτηση μπαρών στις εισόδους και τις εξόδους των σταθμών, μέτρο που ισχύει σε πολλές άλλες χώρες, από όπου θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν μόνοι όσοι έχουν ακυρώσει το εισιτήριό τους, εκτιμούν ότι θα επιφέρει θεαματική αύξηση των εσόδων.

So many feelings ...

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Μόνο στη Θεσσαλονίκη αυτά!

Φίλα με παντού

By Xrisa-fi

Δυο μέρες πριν οι ερωτευμένοι γιορτάσουν τον άγιο που κατασκευάστηκε αποκλειστικά γι’ αυτούς, σε κάποιο γραφείο και έπειτα σκορπίστηκε στα εργοστάσια όλου του κόσμου, η πόλη αυτή βάφτηκε στα κόκκινα, γέμισε καρδιές και αρκουδάκια που σου λένε σ’ αγαπώ, ανάμεσα στα λουλούδια καρφώθηκαν καρδιές και τα εσώρουχα έγιναν πιο γελοία από ποτέ. Ο έρωτας και το sex ξεχειλίζουν απ’ τις βιτρίνες στην πιο κιτς εκδοχή τους πιέζοντας μας να πιστέψουμε σ’ ένα αγγελάκι που τι καλά θα ήταν να αυτοκτονούσε με το βέλος του.
Μια πόλη λοιπόν που πιέζεται να ερωτευτεί χρόνια τώρα είναι η πόλη μας και που τίποτα δε θα άλλαζε και φέτος αν οι απανταχού gay της δεν έδιναν ραντεβού τη μέρα αυτή στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας για να φιληθούν απενοχοποιώντας εικόνες και κανόνες. « Δε μας ενδιαφέρει να καθησυχάζετε τη συνείδηση σας λέγοντας ότι στο κρεβάτι μας μπορούμε να κάνουμε ο,τι θέλουμε, θέλουμε να μπορούμε να φιλιόμαστε όπως και εσείς παντού», είναι η δήλωση κάποιου που υπερασπίζεται το δικαίωμα του στο διαφορετικό στην Athens voice, το δικαίωμα του να ενταχθεί στη δικιά μας « φυσιολογική» κοινωνία.

Για δώσε λίγο

Ναζιστικά σύμβολα στο κράνος

Σε εξέλιξη έρευνα της ΕΛΑΣ για φωτογραφία που απεικονίζει ένστολο αστυνομικό των ΥΜΕΤ να έχει χαράξει στο κράνος του τα σύμβολα του γερμανικού - ναζιστικού στρατιωτικού σώματος, SS.

News247.gr

Born to be … Wilde

Λόγω των ημερών.... αν και ήταν, είναι και θα είναι επίκαιρο.
....................................................
Η αληθινή τελειότης του ανθρώπου δεν βρίσκεται στο τι έχει, αλλά στο τι είναι. Γι’ αυτό, προς το συμφέρον ακριβώς των πλουσίων πρέπει να καταργήσουμε την ιδιοκτησία. Κι η φτώχεια πρέπει να καταργηθεί, γιατί ταπεινώνει τον άνθρωπο κι επιβραδύνει την ατομική του ανάπτυξη. Μία μόνο κοινωνική τάξη σκέπτεται το χρήμα περισσότερο απ’ τους πλουσίους κι αυτή είναι οι… φτωχοί. Οι καλύτεροι ανάμεσα στους φτωχούς δεν ήταν ποτέ ευγνώμονες για την ελεημοσύνη. Είναι αγνώμονες, δυσαρεστημένοι, απείθαρχοι κι επαναστατικοί. Κι έχουν δίκιο να είναι έτσι. Ο άνθρωπος που δε θα ήταν δυσαρεστημένος σε τέτοιο περιβάλλον και σε τέτοιο  χαμηλό βιοτικό επίπεδο θα ήταν τέλειο κτήνος. Η πείνα κι όχι η αμαρτία γεννάνε το σύγχρονο έγκλημα. Διαμέσου της ανυπακοής δημιουργήθηκε πάντα η πρόοδος, διαμέσου της ανυπακοής και της επαναστάσεως.
Το να συνιστούμε οικονομία στους φτωχούς είναι κάτι τόσο εξωφρενικό, όσο και υβριστικό. Είναι σαν να συμβουλεύουμε έναν που πεινάει να τρώει λιγότερο.


Oscar Wilde

Απόσπασμα από το δοκίμιο «Ο άνθρωπος κάτω από τον σοσιαλισμό».

Νόστιμες σημαίες!


1,500,000 ευρώ βράχηκαν λίγο..

.

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Είμαι παράνομος και τζαμπατζής όταν δεν δέχομαι να πληρώσω ;

Ο ορισμός της έννοιας του δρόμου, για τη διέλευση του οποίου παρέχεται στα κράτη η δυνατότητα να επιβάλουν την πληρωμή διοδίων, είναι σαφής: “Διόδια και τέλη χρήσης επιβάλλονται μόνο στους χρήστες αυτοκινητοδρόμων ή άλλων οδών με περισσότερες από μία λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, όταν οι οδοί αυτές έχουν χαρακτηριστικά ανάλογα προς τα χαρακτηριστικά των αυτοκινητοδρόμων, καθώς και στους χρήστες γεφυρών, σηράγγων και ορεινών διαβάσεων”.
Ως αυτοκινητόδρομος ορίζεται “… κάθε οδός που διαθέτει για τις δύο κατευθύνσεις της κυκλοφορίας διακεκριμένα οδοστρώματα, τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους είτε με διαχωριστική νησίδα, που δεν προορίζεται για την κυκλοφορία, είτε, κατ’ εξαίρεση, με άλλα μέσα”.  Επίσης “δε διασταυρώνεται στο ίδιο επίπεδο με άλλη οδό, με σιδηροδρομική ή τροχιοδρομική γραμμή ή με λωρίδα για πεζούς” (αυτό που ονομάζουμε “κλειστός αυτοκινητόδρομος”).

Υπενθυμίζουμε ότι από τα 141 χιλιόμετρα που χωρίζουν την Κόρινθο από την Πάτρα…, τα περισσότερα διανύονται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας (και… μισή βοηθητική), χωρίς την ύπαρξη νησίδας και χωρίς φωτισμό το βράδυ!
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) “Πάνος Μυλωνάς”, σε έρευνα που διενήργησε για τον οδικό άξονα Κορίνθου-Πατρών αποκαλύπτει πως «την περίοδο 2000-2004 ο θλιβερός απολογισμός στoν δρόμο αυτόν ήταν 266 νεκροί, 263 βαριά τραυματισμένοι και 763 ελαφρά”.

Παράβαση του ΚΟΚ η παράβαση στα διόδια

Στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (άρθρο 29 του ν. 2696/1999) προστίθεται η εξής παράγραφος: 


«Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων σε αυτοκινητόδρομους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρες που διακρίνονται με ειδικές πινακίδες σήμανσης χωρίς την καταβολή διοδίου τέλους, όταν και όπου προβλέπεται η καταβολή αυτή. Για την καταβολή του διοδίου τέλους είναι υπόχρεοι εις ολόκληρον ο κύριος και ο οδηγός του οχήματος. Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν είτε αυτοπροσώπως»

Ποίος κοροϊδεύει ποίον σε αυτή τη χώρα;

Από τη μία τρίμηνη φυλάκιση και χρηματική ποινή για την μη πληρωμή εισιτηρίου στα μέσα μεταφοράς και πρόστιμο 200 ευρώ με δυνητική αφαίρεση του διπλώματος, της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων για 20 ημέρες για τους παραβάτες των διοδίων προβλέπει τελικά η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών, κ. Δημ. Ρέππας. Η τροπολογία, η οποία προστίθεται στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες μετατρέπει την μη πληρωμή κομίστρου στις αστικές συγκοινωνίες σε πλημμέλημα και την άρνηση καταβολής διοδίου σε παράβαση του ΚΟΚ.

Και από την άλλη πριν λίγες μέρες είχαμε τη ποινή φυλάκισης τριών ετών που επέβαλε το Ζ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλο, για το αδίκημα της φοροδιαφυγής που αφορά την περίοδο 1993-97 και για ποσό που, με τις προσαυξήσεις, φτάνει τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.
Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση καθώς και τη δυνατότητα εξαγοράς της ποινής με 5 ευρώ ημερησίως(δλδ ελεύθερος).Ο Βοσκόπουλος, που ήταν απών από το δικαστήριο, εκπροσωπήθηκε από το συνήγορο του, κ. Β. Δημακόπουλο, ο οποίος ανέφερε ότι ο τραγουδιστής έκανε αίτηση να υπαχθεί σε ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών, που θα του έδινε το δικαίωμα να τύχει έκπτωσης 100% επί των προσαυξήσεων. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο δικηγόρος, το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.

Αφιέρωμα σε μια όμορφη κυρία






Πλησιάζει του Αγίου Βαλεντίνου και δεν ξέρετε τι δώρο να κάνετε;

Οι κάλτσες είναι εδώ και φροντίζουν για εσάς! Με αυτόν τον διακριτικό τρόπο, θα δηλώνετε ότι είστε αχώριστοι.

Τι γίνεται στην Κερατέα ρε παιδιά; Τα κανάλια που είναι;

Αυτά είναι

Κλικ για μεγένθυση. Τα άσπρα είναι οι καμήλες και το μαύρο η σκιά τους!

Το ρεστωράν στο τέλος του Σύμπαντος...





Υπάρχει μια θεωρία που λέει πως, αν ποτέ κανείς ανακαλύψει για ποιο σκοπό ακριβώς υπάρχει το Σύμπαν και τι εξυπηρετεί, θα εξαφανιστεί αμέσως και θα αντικατασταθεί από κάτι ακόμα πιο παράξενο και ανεξήγητο.
Υπάρχει μια άλλη θεωρία που λέει πως αυτό έχει ήδη … συμβεί.


Douglas Adams








Ο Θέμης Γεωργαντάς πίνει (για πρώτη φορά;) ρακή

Για δες πως ζωντάνεψε ξαφνικά! Δε ξέρω για εσάς πάντως εγώ τον προτιμώ μεθυσμένο.

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ντάξει, το παιδί ήταν offside, αλλά τί έκανε..

ABBEY ROAD

Ένας δρόμος και ένα studio που έμμελε να σημαδέψει την μουσική της Βρετανίας και όχι μόνο.Το 1969 οι μεγάλοι Beatles θα κυκλοφορήσουν το ομώνυμο album με τη χαρακτηριστική φωτογραφία να διασχίζουν την λεoφώρο.Το άρθρο αυτό είναι ένα μικρό αφιέρωμα μεγάλων βρετανικών και όχι μόνο συγκροτημάτων που έπαιξαν στην ΑBBEY ROAD

NOW, I WANNA ...

Blast from the past...

Urban myth of the Bristol Zoo parking attendant


Δεν θα αναρτούσα αυτήν την ιστορία – η οποία έφτασε στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο και προφανώς είναι φανταστική -  αν ο apneagr δεν μας ενημέρωνε για τα ψεύτικα e-mails που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Επί της ουσίας δεν διαφωνώ μαζί του. Πιστεύω όμως ότι κάποια «πράγματα» αξίζει να «κυκλοφορούν» ακόμη και αν δεν είναι …. αληθινά και φυσικά δεν μιλάω μόνο για τον «παρκαδόρο».

Αυτός πήρε απο κείνα τα μπλε!

Έτρεξε 365 μαραθώνιους μέσα σε ένα χρόνο!
Ο Βέλγος μαραθωνοδρόμος Στέφααν Ένγκελς, γνωστός και ως “Marathon Man” κατάφερε το ακατόρθωτο.

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ελλάδα: 30οι στον κόσμο σε αποθέματα χρυσού

Σε Αγγλία, ΗΠΑ και Ελβετία φυλάσσεται το ήμισυ του αποθέματος χρυσού της χώρας μας...
και μόλις το υπόλοιπο μισό βρίσκεται επί ελληνικού εδάφους, και συγκεκριμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η φύλαξη χρυσού στο εξωτερικό είναι παράδοση ετών που συνεχίζεται, εξήγησε στη Βουλή ο Δ. Κουσελάς, μετά από σχετική ερώτηση του Κ. Αϊβαλιώτη του ΛΑ.Ο.Σ....

Πριν από 31 χρόνια «έφυγε» ο Ν. Ξυλούρης

Ήταν χαράματα Παρασκευής 8 Φεβρουαρίου 1980 όταν ο «Αρχάγγελος της Κρήτης» σώπαινε για πάντα και περνούσε στην ιστορία της μουσικής.

Ο Νίκος Ξυλούρης γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου 1936 στα Ανώγεια του Ρεθύμνου. Σε ηλικία μόλις 5 χρονών οι Γερμανοί κατακτητές καίνε το χωριό του και εκείνος φεύγει πρόσφυγας στην κοιλάδα του Μυλοποτάμου.

Κουφώματα

10 στρατηγικές χειραγώγησης του κοινού

1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ
Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών. Η στρατηγική της....

Γεια σου mathepeze με τα ωραία σου



Eυχαριστούμε τον Sam

Μουσικό Διάλειμμα (+ ελληνικό)




Μετά τους Palov & Mishkin (Blend) άλλο ένα ελληνικό μουσικό διάλειμμα από την Cast-A-Blast.

Μουσικό Διάλειμμα(+ ελληνικό)

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Τι διάρκεια ζωής έχει ένα burger?


ΡΧΣ: Το ιπτάμενο burger και άλλες ιστορίες

Μια απίστευτη σκουπιδόπολη έξω από το Κάιρο

Αυτή η απίστευτη πόλη, που είναι γεμάτη με σκουπίδια είναι ένα πραγματικό μέρος, που ονομάζεται Garbage City και βρίσκεται έξω από το Κάιρο στην Αίγυπτο. Κατοικείται από μία κοινότητα εργατών, τους Zabbaleen, οι οποίοι συλλέγουν, ταξινομούν, επαναχρησιμοποιούν, μεταπωλούν ή επαναπροσδιορίζουν τα απόβλητα του Καϊρου.

Ακόμα μια εντυπωσιακή διαφήμιση,καμία σχέση με τις ελληνικές δηλαδή

GLITSpass νέος τρόπος διέλευσης από τα διόδια

Δολοφονία παιδιού μπροστά στην κάμερα!

Νέα videos από την Αίγυπτο, βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέρα με τη μέρα. Και δυστυχώς κάποια από αυτά είναι συγκλονιστικά. Δείχνουν την φρίκη, την αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή και τον εξεφτελισμό της.



Πεινασμένοι μετανάστες κλέβουν λάδι από τα νεκροταφεία για να.....φάνε!

Aπίστευτο κι όμως αληθινό! Οικονομικοί μετανάστες που έχουν φτάσει στα όρια της.. εξαθλίωσης φέρονται να καταφεύγουν στα νεκροταφεία του νομού Ηρακλείου όπου κλέβουν το λάδι από τα καντήλια και ανοίγουν τάφους, αναζητώντας χρυσά....δόντια και κοσμήματα.

Blast from the past...

Τα έβαλε με κροκόδειλο

Τη θέλησή του να ζήσει απέδειξε ένας νεαρός Αυστραλός κολυμβητής, ο οποίος κατάφερε να βγει νικητής στη μάχη με έναν κροκόδειλο το απόγευμα του Σαββάτου.
Ο κολυμβητής πάλεψε με γυμνά χέρια με έναν κροκόδειλο μήκους 2,5 μέτρων σε απομακρυσμένη περιοχή του Κουίνσλαντ και κατάφερε να ξεφύγει με μόνο μερικά επιφανειακά τραύματα.

Δεν βάζω τίτλο ρε...

Το πνεύμα των τίτλων μας το ξέρετε..( "Ε ναι ρε παίχτη μου", "Μπορείτε και χωρίς ναρκωτικά", κλπ) Βάλτε εσείς, εγώ δεν βάζω!

Βρε αφήστε το ήσυχο το κορίτσι!

Invaders must die

Mrs. Robinson...

Το πρώτο βίντεο που αναρτήθηκε στο Youtube

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Βερεστ-Ε!


Πάμε να αλλάξουμε ατμόσφαιρα. Δεν πεταγόμαστε μέχρι το Έβερεστ;
To όρος Έβερεστ είναι το ψηλότερο βουνό της οροσειράς των Ιμαλαΐων και η κορυφή του το υψηλότερο σημείο της Γης. Βρίσκεται μεταξύ Νεπάλ και Θιβέτ. Η κορυφή βρίσκεται σε ύψος 8.848 μέτρα. Το ύψος της μεταβάλλεται κατά μερικά χιλιοστά κάθε έτος λόγω της διαδικασίας ορογένεσης που δημιούργησε τα Ιμαλάια και συνεχίζεται και στην εποχή μας καθώς η Ινδική τεκτονική πλάκα συγκρούεται με αυτή της Ασίας.
Τα 8.800 μέτρα είναι στα δύο τρίτα περίπου του ύψους της τροπόσφαιρας. Σε αυτό το ύψος ο αέρας είναι αραιός και η έλλειψη οξυγόνου, οι δυνατοί άνεμοι και οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες εμποδίζουν την ανάπτυξη χλωρίδας ή πανίδας στις ανώτερες πλαγιές.

Απεργιακό μπαράζ από αύριο

Με ρυθμούς απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινά η εβδομάδα. Γιατροί, φαρμακοποιοί, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ προχωρούν σε στάσεις εργασίας, απεργίες και συλλαλητήρια.
Μετρό – ΕΘΕΛ
Τη Δευτέρα και την Τετάρτη θα μείνουν ακινητοποιημένα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα τα μπλε λεωφορεία.
Νέα στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό την Τρίτη.
Στη διάρκεια της στάσης εργασίας οι εργαζόμενοι θα κάνουν γενική συνέλευση, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες στη Βουλή και να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Μέριλιν Εμπιστευτικό

Πιόνι της βιομηχανίας του Χόλιγουντ ή συνεργός της; Αφελής ξανθιά ή πολιτικοποιημένο σπλάχνο της εργατικής τάξης; Τα Fragments, η τελευταία συλλογή με χειρόγραφα της Μέριλιν που ήρθε στο φως πριν από λίγο καιρό, αποκαλύπτει ότι το μεγαλύτερο sex symbol του 20ού αιώνα ήταν ένα πλάσμα βαθιά αντιφατικό και σκεπτόμενο. Η Νόρμα Τζιν Μπέικερ, αγνώστου πατρός, κόρη μιας νεαρής εργαζόμενης με χρόνιες αυτοκτονικές τάσεις, δεν είχε άλλη επιλογή από το να μεγαλώσει γρήγορα και να εκμεταλλευτεί όποιες δεξιότητες ή ταλέντο είχε.

«Δεν Πληρώνουμε, Δεν ψαρώνουμε»

Με νέα πανελλαδική κινητοποίηση απαντά το κίνημα κατά των διοδίων στις διώξεις εναντίον των μελών του και στις κυβερνητικές δηλώσεις περί «τζαμπατζήδων» και «αντικοινωνική συμπεριφοράς». Σήμερα, Κυριακή, στις 15:00, μέλη του κινήματος σηκώνουν τις μπάρες των διοδίων σε όλη την Ελλάδα και αφήνουν τα αυτοκίνητα να διέρχονται ελεύθερα.

Ένα ολόκληρο κάστρο από χιόνι στην Φινλανδία


Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο στην Φινλανδία βρίσκεται το κάστρο “LumiLinna” που είναι φτιαγμένο από χιόνι και το οποίο περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο, ένα εστιατόριο, παρεκκλήσι και πολλούς άλλους χώρους ψυχαγωγίας! Μόλις σας βρήκαμε τον επόμενο προορισμό σας.!

Έκθεση ζωγραφικής της Ala Dehghan

Πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα του έργου της ιρανής εικαστικού, με τίτλο:
 'The Upside-down Scenery'



Η μετάλλαξη της βίας

Στην Ανατολή, όπου οι γυναίκες μαστιγώνονται ή εκτελούνται με λιθοβολισμό ενώ τα παιδιά, όταν δεν πεθαίνουν από την έλλειψη νερού, εκπαιδεύονται στη χρήση των όπλων, εντοπίζει κανείς τις παρωχημένες μορφές βίας που η Δύση αρέσκεται να καταγγέλλει σαν σκανδαλώδεις αναχρονισμούς. Αλλά στην ίδια τη Δύση, όπου οι γυναίκες έχουν αποξενωθεί από οτιδήποτε συγκροτούσε κάποτε τον εαυτό τους, ενώ τα παιδιά, με την ανοχή μια απαθούς οικογένειας, ολότελα ξένης προς τις συναισθηματικές δοσοληψίες και ευθύνες, υποβάλλονται μέχρις εξουθενώσεως στη μαρτυρική δοκιμασία ενός σχολείου αποκλειστικά προσανατολισμένου στην εκμηδένιση της σκέψης, η βία είναι ομολογουμένως χίλιες φορές πιο εγκληματική."