Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ποίος κοροϊδεύει ποίον σε αυτή τη χώρα;

Από τη μία τρίμηνη φυλάκιση και χρηματική ποινή για την μη πληρωμή εισιτηρίου στα μέσα μεταφοράς και πρόστιμο 200 ευρώ με δυνητική αφαίρεση του διπλώματος, της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων για 20 ημέρες για τους παραβάτες των διοδίων προβλέπει τελικά η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών, κ. Δημ. Ρέππας. Η τροπολογία, η οποία προστίθεται στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες μετατρέπει την μη πληρωμή κομίστρου στις αστικές συγκοινωνίες σε πλημμέλημα και την άρνηση καταβολής διοδίου σε παράβαση του ΚΟΚ.

Και από την άλλη πριν λίγες μέρες είχαμε τη ποινή φυλάκισης τριών ετών που επέβαλε το Ζ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλο, για το αδίκημα της φοροδιαφυγής που αφορά την περίοδο 1993-97 και για ποσό που, με τις προσαυξήσεις, φτάνει τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.
Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση καθώς και τη δυνατότητα εξαγοράς της ποινής με 5 ευρώ ημερησίως(δλδ ελεύθερος).Ο Βοσκόπουλος, που ήταν απών από το δικαστήριο, εκπροσωπήθηκε από το συνήγορο του, κ. Β. Δημακόπουλο, ο οποίος ανέφερε ότι ο τραγουδιστής έκανε αίτηση να υπαχθεί σε ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών, που θα του έδινε το δικαίωμα να τύχει έκπτωσης 100% επί των προσαυξήσεων. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο δικηγόρος, το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...