Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Διαπαιδαγώγηση

Τι θα μας συμβεί, εάν χρεοκοπήσει η Ελλάδα;

"Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας", λέει μία σοφή ελληνική ρήση, το περιεχόμενο της οποίας βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή του, σ' αυτό που βιώνουμε σήμερα ως Έλληνες και έχει να κάνει με μία επικείμενη χρεοκοπία της χώρας. Πώς φτάσαμε σ' αυτό το κρίσιμο ιστορικά σημείο στην Ελλάδα, ποιος ευθύνεται και τι θα σημάνει η επόμενη μέρα της πτώχευσης για τη χώρα γενικά και καθέναν από εμάς ειδικότερα;
Ο οικονομολόγος, εκδότης και συγγραφέας οικονομικών μελετών και συγγραμμάτων, Βασίλης Βιλιάρδος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στοcosmo.gr, αναλύει τους – ασαφείς για πολλούς – οικονομικούς όρους, που έχουν ενσωματωθεί στο καθημερινό μας λεξιλόγιο, τους λόγους που μας οδήγησαν ένα βήμα πριν την κρατική χρεοκοπία, αλλά και τι θα συμβεί, εάν και εφόσον ο "εφιάλτης" της πτώχευσης, που δεν έχει αποφευχθεί, γίνει πραγματικότητα...

E;


Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ο Σακίλ εκτός… γραμμών!

Όταν κάποιος αποκαλεί κάποιον άλλο χοντρό (άσχετα με το αν είναι ή όχι), στόχος του είναι να τον υποβαθμίσει. Ο Σακίλ Ο’ Νιλ -που λίγο έλειψε να... ξεχάσει το όνομά του καθώς λόγω σωματοδομής τον αποκαλούσαν αποκλειστικά έτσι-, όχι μόνο δεν πτοήθηκε από αυτή την κατάσταση, αλλά έκανε το μειονέκτημά του προσόν, παίρνοντας εκδίκηση για τους... απανταχού υπέρβαρους της υφηλίου!
Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι ότι απέδειξε πως δεν είναι ογκώδης μόνο σωματικά, αλλά και πνευματικά.

Μαρκήσιος ντε Σαντ: Ένα φιλόσοφος της ελευθερίας

 Ο Μαρκήσιος ντε Σαντ υπήρξε φιλόσοφος και συγγραφέας. Εξαιτίας της προκλητικής γραφής του και των ιδεών του, πέρασε είκοσι εννέα χρόνια έγκλειστος σε άσυλα και σωφρονιστικά ιδρύματα. Το έργο του προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί αντιμαχόμενες κριτικές ενώ κατέστη πόλος έμπνευσης για άλλους συγγραφείς και καλλιτέχνες διαχρονικά.

Πάρις Χίλτον για το καυτό βίντεο: ''Δεν είμαι τσούλα...'' Oikaltses: Όχι δεν είσαι,καμία σχέση κοπελάρα μου

Έστω και ετεροχρονισμένα η χρυσή κληρονόμος Πάρις Χίλτον, ένιωσε την ανάγκη να εξομολογηθεί για το πορνό βίντεο που κυκλοφόρησε το 2003! "Ο κόσμος νομίζει ότι είμαι τσούλα! Ήταν ό,τι πιο εξευτελιστικό μου έχει συμβεί... Δεν θα το ξεχάσω ποτέ", δήλωσε.
Καλεσμένη σε εκπομπή  στο CNN, η Πάρις έβαλε τα κλάματα  όταν ο παρουσιαστής την ρώτησε για την hot ταινία που την δείχνει «εν δράσει» με τον τότε σύντροφό της,  Ρίκ Σόλομον και είδε το φως της δημοσιότητας όταν εκείνη ήταν 20 ετών.

Zobi La Mouche...

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz........................

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Η δύναμη της λευκής ψήφου!

Πως μπορούν να εκφρασθούν οι αγανακτισμένοι πολίτες;
Πως μπορούμε να τους μαυρίσουμε επιλέγοντας την λευκή ψήφο;
Τι συμβαίνει όταν το 50% + 1 του εκλογικού σώματος ψηφίσει λευκό;

Έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και αυτό γιατί η βούληση του λαού, που εκφράζεται μέσω των εκλογών, δίνει λύσεις σε όλα τα πολιτειακά θέματα. Ο πολίτης -εκλογεύς δια της ψήφου του εκφράζει, κατά πρώτο λόγο, την προσωπική του θέληση ενασκών το εκλογικό του δικαίωμα, την θέληση όμως αυτή το ισχύον δίκαιο αναγνωρίζει ως κρατική θέληση και συνδέει προς αυτή με την άσκηση κρατικής λειτουργίας συναπτόμενες έννομες συνέπειες. Οι συνταγματικές αρχές που διέπουν την ψήφο και την ψηφοφορία είναι: 1. η αρχή της Καθολικής ψηφοφορίας α.51 παρ.3 του Συντάγματος 2. η αρχή της Ισότητας της ψήφου 3. η αρχή της Άμεσης ψηφοφορίας 4. η αρχή της Μυστικής ψηφοφορίας και 5. η αρχή της Υποχρεωτικής ψηφοφορίας.
Τα ψηφοδέλτια τα διακρίνουμε σε έγκυρα, άκυρα και λευκά. Το κάθε ένα από αυτά τα ψηφοδέλτια έχει την δικιά του αρίθμηση κατά την εξαγωγή τους από την κάλπη. Τα έγκυρα εκφράζουν την επιλογή προτάσεων που δίδουν τα εκάστοτε πολιτικά κόμματα. Τα άκυρα καταδεικνύουν παραβίαση της αρχής της μυστικής ψηφοφορίας και τέλος η λευκή ψήφος αποτελεί, αρνητική ή ουδέτερη, πολιτική τοποθέτηση και αποκηρύσσει στις προτεινόμενες προτάσεις των κομμάτων.

Χωρίς τίτλο. Α! και αν κλικάρετε την φωτογραφία, μεγαλώνει επικίνδυνα

Κέρδισε στη μακροχρόνια δικαστική διαμάχη ο πρώην σύζυγος της Τζένιφερ Λοπεζ, Οτζάνι Νόα, γεγονός που πλέον τον καθιστά ελεύθερο στο να δημοσιεύσει ροζ βίντεο από προσωπικές τους στιγμές.
Ο γάμος της με τον Νόα κράτησε κάτι λιγότερο από ένα χρόνο ωστόσο αυτός πρόλαβε να τραβήξει πιπεράτες  στιγμές μαζί της σε κάποιες όπου ηΛόπεζ είναι γυμνή!

Σύμφωνα με πληροφορίες στο βίντεο η νεαρή τότε Λόπεζ, εκθέτει μέρος των γεννητικών της οργάνων ενώ παράλληλα παίζει μαζί του. Μέχρι τώρα δεν έχει διευκρινιστεί εάν υπάρχει ερωτική σκηνή στο βίντεο.

Ο εκδικητικός αλλά και συνάμα φιλοχρήματος Νόα κατάφερε να βρει "παραθυράκι" στο νομικό σύστημα που τον εμπόδιζε τόσα χρόνια να το δημοσιεύσει.

Αυτός πριν λίγο καιρό πούλησε στην σημερινή του ερωμένη, τα δικαιώματα του βίντεο... και έτσι θα χαρούμε όλοι τη Λόπεζ όπως δεν την έχουμε δει πότε ξανά.

Mπουσουλώντας θα φύγω από το πάρτυ!

Οι 10 σπουδαίοι που δεν πήραν ποτέ δαχτυλίδι στο ΝΒΑ. (To τελευταίο video με τον Μπάρκλει είναι τρελό!)


Οι Αμερικανοί κατέταξαν ορθώς τη λίστα, η οποία θα περιοριστεί κατά έναν μετά τους φετινούς τελικούς, και το countdown πάει κάπως έτσι:

The Prism


The PrismGR2010 - Trailer from niko on Vimeo.


Το The Prism είναι το πνευματικό παιδί της Νίνας Μαρίας Πασχαλίδου και του Νίκου Κατσαούνη.

Disney's Copy Paste...

Περί κλοπής...

Κάτι by the dude...

Α**λιάδα...Έτσι απλά...Ένα τριήμερο υπέροχο, απερίγραπτο, απ' τους καλύτερους τροπους να γιοτρτάσεις τα γενέθλια του κολλητού σου... Είτε το δεις σαν ένα preview των καλοκαιρινών διακοπών, είτε σαν ένα διαλειμματάκι πριν την εξεταστική, το μόνο σίγουρο είναι ότι άξιζε τον κόπο, μέχρι την τελευταία του σταγόνα... Τι κι αν δεν εκπληρώθηκαν όλες οι ακραίες και ανώμαλες επιθυμίες μας, τι κι αν οι ιθαγενείς μας σνόμπαραν σε κάθε ευκαιρία, τι κι αν κάποιοι (ονόματα δε λέμε, υπολείψεις δε θίγουμε) κατέληγαν να κοιμούνται αγκαλιά με αγάλματα, σε καρέκλες, σε άστρωτα στρώματα ή σε μαξιλάρια καλυμένα με νάιλον, νομίζω ότι αγγίξαμε την τελειότητα...

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ξέρω έχει καταργηθεί ο Μαχαιρίτσας, αλλά ρε xray το τραγούδι για εσένα το τραγουδάνε τα παιδιά? Με την καλή έννοια πάντα...

O σεναριογράφος της παραγωγής του ΓΕΣ "Ο Νικητής"!

A day in my mind


Γράφει ο Hony ο andARTis
Αρκεί μια στιγμή που θα νιώσει κανείς πως έχει τα πάντα, ακολουθούμενη από μιά δεύτερη όπου θα νιώσει ότι δεν έχει τίποτα,
για να αρχίσουν δειλά-δειλά να ξεπροβάλλουν τα πρώτα ανασφαλή σημάδια της αναζήτησης του "ποιοι τελικά είμαστε;".
    Για κάποιους είμαστε το αδιαφιλονίκητα μεγαλύτερο πείραμα της μητέρας φύσης, το εκλεκτό της απόσταγμα, ένας απρόσμενος οργασμός που προήλθε απ' το ανεξάντλητο όργιο μεταξύ της καυτής ηφαιστειακής λάβας και της ρευστής μουσικότητας των ωκεανών, δελεασμένων από την ανεξερεύνητη και σιωπηλή κενότητα του ουρανού,… μια βίαιη εκσπερμάτωση εξελισσόμενη πάνω από τα στιβαρά μουνόχειλα της παγερής γης, κάτω από τις ξετσίποτες και αδιάκριτες ματιές ενός διεκδικητικού ήλιου και τον απόκρυφο ρομαντισμό της κοτσομπόλας σελήνης.

Ο σκύλος του Στρος-Καν!

Ευχαριστούμε την Μαίρη!

Δεν υπάρχει σωτηρία! Αποκλειστικές εικόνες από αναγνώστριες που θα έρθουν στο καλτσικό πάρτυ!

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ. OIKALTSES ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΑ, ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ, ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ. ΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ? ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ! ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΨΕΚΑΣΤΟΙ!


Μουσικό Διάλειμμα

Και η κατάλληλη συνέχεια...

Ε, ευκαιρία να πιούμε κανα ποτάκι, να καπνίσουμε και λίγο, να ξεδώσουμε βρε αδερφέ...

Aν με κόψουν αύριο θ΄ αγανακτήσω!

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ανιστόρητοι,όλο αηδίες ανεβάζετε

Σαν σήμερα, ο Μ. Γλέζος και ο Α. Σάντας κατεβάζουν τη σβάστικα από την Ακρόπολη

 Σαν σήμερα, το 1941, δύο φοιτητές, ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος (Λάκης) Σάντας πηγαίνουν στην Μπενάκειο Βιβλιοθήκη, βρίσκουν και μελετούν όλα τα σχεδιαγράμματα της Ακρόπολης. Όταν θα κατεβάσουν τη γερμανική σημαία από τον ιερό βράχο, θα αφήσουν επίτηδες επάνω στον ιστό τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα για να μην κατηγορηθούν οι Έλληνες φύλακες.
Ακολουθεί η συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Απόστολος Σάντας, που έφυγε από τη ζωή πριν από μερικές εβδομάδες, στο Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα του Στέλιου Κούλογλου:

O λαός απαιτεί τον Steve στη Βουλή!

Δεν υπάρχει σωτήρια σίγουρα για μερικούς...

Ωραίο βιντεάκι, έτσι ρομαντικούλι

Είπα να μην κάνω ανάρτηση μέχρι να τελειώσω τις εξετάσεις την Παρασκευή, αλλάααα να φωνάξω κανά γιατρό?

Κληρωτοί στη Βουλή!!!

Μια ομάδα ερευνητών παρουσιάζει ένα μαθηματικό μοντέλο για την εκλογή των βουλευτών.


Τι θα λέγατε αν στην επόμενη Βουλή των Ελλήνων ένα μέρος των βουλευτών ήταν κληρωτοί;Σας φαίνεται περίεργο; Ιταλοί ερευνητές πάντως, οι οποίοι ανέπτυξαν ένα μαθηματικό μοντέλο που επιτρέπει την πρόβλεψη της αποτελεσματικότητας του βουλευτικού σώματος με βάση τα ποσοστά βουλευτών που προέρχονται από κόμματα και ανεξάρτητων κληρωτών βουλευτών, υποστηρίζουν ότι η εισαγωγή τυχαίου ανεξάρτητου αίματος θα αύξανε κατακόρυφα την αποτελεσματικότητα του κοινοβουλευτικού έργου. Τι εννοούν με τον όρο «αποτελεσματικότητα»; Ότι οι αποφάσεις θα ήταν προς το καλό του κοινωνικού συνόλου (κατ' αντιδιαστολή με το προσωπικό όφελος των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας). Με δεδομένο ότι στη διάρκεια των 37 τελευταίων χρόνων οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας απέτυχαν να αποτρέψουν τη χρεοκοπία της χώρας (για να μην πούμε συνέβαλαν σε αυτή), η διαίσθησή μας λέει ότι οι ιταλοί επιστήμονες μπορεί και να έχουν δίκιο. Στο κάτω-κάτω, πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα αν είχαμε υιοθετήσει το μοντέλο που προτείνουν; Το ΒΗΜΑ Science συνομίλησε μαζί τους για να μάθει περισσότερα...

America America...

Δεν είχα όρεξη για μουσικό διάλειμμα. Ο Karl με... ανάγκασε και το εξαιρετικό «ΣΤΑΘΜΟΣ» που ανάρτησε!

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Μουσικό Διάλειμμα

Miniature Buildings: Street Art by EVOL


   

Ο τελικός με μία άλλη ματιά

Μάντσεστερ – Μπάρτσα: Οι γυναίκες που "σκόραραν" στην καρδιά των άσων τους

Με αφορμή τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Μπαρτσελόνα, το cosmo.gr κάνει ένα μίνι αφιέρωμα στις γυναίκες που έριξαν τα… δίχτυα τους στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και τους έκαναν να… χάσουν τη μπάλα και να πουν αντίο στην εργένικη ζωή.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα χέρια ξενοφοβικών ομάδων;

Ρατσιστικές ομάδες της Ευρώπης χρησιμοποιούν γνωστές διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως το Facebook, το You Tube και το Twitter, για να διαδίδουν μηνύματα εναντίον των μεταναστών. Αν και τα νέα μέσα μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του ρατσισμού, εκφράζονται φόβοι ότι οι ξενοφοβικές ομάδες έχουν πάρει το προβάδισμα σε αυτά.

Ημέρα «Ευρωπαϊκής Επανάστασης»

Πανευρωπαϊκό ραντεβού στις κεντρικές πλατείες των πόλεών τους δίνουν σήμερα αγανακτισμένοι Ευρωπαίοι. To κάλεσμα μέσω facebook του κινήματος “EUROPEAN REVOLUTION-- 29TH MAY--ALL CITIES OF EUROPE” είναι σαφές: «Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα. Δεν είμαστε προϊόν στα χέρια πολιτικών και τραπεζιτών. Κατηγορούμε αυτούς που διαχειρίστηκαν την οικονομία και τις πολιτικές δυνάμεις για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και απαιτούμε αλλαγή πορείας.