Τρίτη 31 Μαΐου 2011
O σεναριογράφος της παραγωγής του ΓΕΣ "Ο Νικητής"!
Ετικέτες
Κάψιμο
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Θέλω να τον κάψω και να τον καπνίσω
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ ανθρωπιάς ποιος είναι πάλι; Λέτε να έχει καμιά σχέση με την καρυδιά;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πρέπει να βγάλει και τα φρύδια του ο άνθρωπος. Σαν μουστάκι στο μέτωπο είναι.
Μήπως πριν δημοσιεύσετε τα σχόλια σας να αναλογίζεστε για λίγο χρόνο τι γράφετε και σε τι εστιάζετε την προσοχή σας; Εάν φίλε xray αυτό που σου έκανε πραγματικά εντύπωση ώστε να σταθείς τόσο πολύ, είναι τα φρύδια και το-τα προφορικά μπερδέματα του κυρίου καλώς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλικά,
Mankey
Προσωπικά σκέφτομαι πολύ προσεκτικά οτιδήποτε γράφω, γι αυτό και μπορώ πάντα να τα υποστηρίξω. (Για τους άλλους εδώ μέσα δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά).
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί όμως δεν μας λες εσύ τι σου έκανε εντύπωση, να έχουμε κάποια βάση συζήτησης;
Αναθέτω την υπεράσπισή μου στον xray.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό δεν είναι απάντηση, είναι ερώτηση. Μάλλον μισή απάντηση (στο κομμάτι που δεν υπάρχει λόγος να απαντηθεί) και μια ερώτηση του τύπου … πάρε το μπαλάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήBadstuber, είσαι με το ένα πόδι μέσα…
Μήπως έχεις πιει πρωί - πρωί;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σου πω την αλήθεια, αυτό που μου έκανε πιο πολύ εντύπωση είναι το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή που τον ενημέρωσαν ότι είναι σε live σύνδεση, χωρίς δισταγμό και χωρίς ίχνος φόβου, συστήθηκε, όχι μόνο μια φορά, με ολόκληρο το ονομ/νυμο του. Και από την άλλη, φοβόμαστε μην μας τραβήξουν οι κάμερες, μην δούμε το πρόσωπό μας στα κανάλια, μην κάνουν ταυτοποίηση στην ΓΑΔΑ, μην υπογράψουμε σε διάφορα ψηφίσματα-petition επώνυμα κ.λ.π.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεύτερον, από την πρώτη κιόλας μέρα αυτής της κίνησης, είχε δημιουργηθεί μέσα μου ένα συναίσθημα απέχθειας απέναντι στις ελληνικές σημαίες, όπως επίσης και στον εθνικό ύμνο. Κι αυτό γιατί παρατήρησα ότι ο παλμός που υπήρχε όταν ακουγόντουσαν συνθήματα τύπου Κλέφτες, δεν έφτανε ούτε στο μισό, αυτόν που υπήρξε όταν 'τραγουδήθηκε' ο εθνικός ύμνος. Και απορώ· τελικά αυτό που μας ενώνει είναι ο ύμνος, η Ελλάδα, ή η κατάσταση που επικρατεί γενικότερα; Εν τέλει, αυτό που αναφέρει στην αρχή περί ελληνικής σημαίας, με βοήθησε να συνειδητοποιήσω και να μετριάσω τον ρατσισμό μου, απέναντι στους φιλόπατρεις.
Mankey
Αυτό… είναι απάντηση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι μάλιστα. Για να δούμε λοιπόν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πρώτο που αναφέρεις φίλε Mankey, μου έκανε και εμένα εντύπωση, πόσω μάλλον που έτσι επωνύμως τα χώνει και στον πρωθυπουργό.
Κατά τα άλλα, ο κύριος του βίντεο, είναι ένας ακόμα αγανακτισμένος πολίτης, που του έχει έρθει ο ουρανός στο κεφάλι και δεν ξέρει τι του φταίει.
Η αγανάκτηση συμβάλλει πολύ σε αυτό, όπως έχουμε σχολιάσει και αλλού.
Στη σημερινή κατάσταση, η αγανάκτηση δεν έχει καμιά θέση. Το μόνο που μπορούμε να πετύχουμε έτσι, είναι να βουλιάξουμε κι άλλο. Αν δει κανείς τα συνθήματα που κυριαρχούν στις εκδηλώσεις που ζούμε τον τελευταίο καιρό, θα καταλάβει ότι πρόκειται για διάφορα άσχετα μεταξύ τους παράπονα, που έχουν ως κοινό αποδέκτη το κοινοβούλιο.
Ο κύριος του βίντεο για παράδειγμα, έχει λάβαρο τη σημαία και σύνθημα το Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια. Άλλος, έχει για σύνθημα το αίτημα για εκδημοκρατισμό. Άλλος, άλλα.
Άλλα αντ' άλλων.
Το ζήτημα για μένα δεν είναι το αν ξέρει ο καθένας τι θέλει, αλλά το γιατί βγήκαν όλοι τώρα στους δρόμους.
Γιατί η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, θα πει κανείς. Αυτό όμως το βλέπαμε εδώ και δεκαετίες, από τότε που αρχίσαμε να δανειζόμαστε. Γιατί κανείς τότε δεν έλεγε τίποτα; Τώρα μόνο που μας τα ζητάνε πίσω λέμε. Προσωπικά, νομίζω ότι απλώς ο συγκεκριμένος κύριος και οι περισσότεροι από το 'κίνημα', δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για το ότι η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα, ή για το ότι οι διάφοροι παίρνουν μίζες, και αυτό γιατί και ο ίδιος και οι υπόλοιποι βολεύονταν με αυτή την κατάσταση. Και τώρα που αποδεικνύεται πόσο κόστιζε αυτό το βόλεμα δεκαετιών, σηκώθηκαν έξαλλοι και αγανακτισμένοι από τον καναπέ τους για να φωνάξουν σε αυτόν που φταίει να φύγει. Και βέβαια, είναι πεισμένοι φαντάζομαι, ότι αν φύγουν όσοι βρίσκονται στη βουλή σήμερα, οι αυριανοί που θα έρθουν θα αποδειχθούν όχι μόνο αγγελούδια, αλλά και άριστοι διαχειριστές των πραγμάτων. Αλλιώς γιατί να φύγουν οι σημερινοί;
Έγραψα κάπου αλλού ότι η αγανάκτηση δεν είναι ίδιον συγκροτημένου ανθρώπου. Και το επαναλαμβάνω.
Αν θέλουμε να γίνει οτιδήποτε, θα πρέπει να το σκεφτούμε, να το σχεδιάσουμε και να το υλοποιήσουμε με ζεστά πόδια, άδειο στομάχι και κρύο κεφάλι, όπως έλεγε και ο Ρασούλης. Όχι αλλιώς. Και ο κύριος του βίντεο, είναι 'αλλιώς'.
Κάπως καλύτερα, γιατί αυτό με τα φρύδια μου θύμισε τα χρόνια του Δημοτικού – δικαίως αντέδρασε ο Mankey. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, μπορεί να το έγραψες… εσκεμμένα. Ο ιστός της αράχνης είναι άδειος εδώ και μέρες…
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση, όπως λέει και ο Καλαμούκης, υπάρχει ένα κομμάτι αγανακτισμένων πολύ δυναμικό, πολύ συνειδητοποιημένο, με πολύ καθαρούς στόχους… και όσοι πιστοί προσέλθετε… χαχαχαχαχαχα
Πέρα από την πλάκα θα ήθελα – νομίζω και οι υπόλοιποι – να μας πεις αν οι προτάσεις σου (και όχι μόνο οι δικές σου) μπορούν να εφαρμοστούν, πως και σε πόσο χρόνο. Υπάρχει περίπτωση να γίνουν συντονισμένες κινήσεις με στρατηγική και συγκεκριμένο στόχο; Και δεν εννοώ από το πλήθος μιας και αυτό είναι αδύνατο.
Όσο, γιατί βγήκαν τώρα στους δρόμους και γιατί δεν έλεγαν τίποτα στο παρελθόν… επειδή το εχουν πει πολλοί, έτσι πρόχειρα αναρωτιέμαι…
Γιατί αφήνουμε τα δόντια μας να χαλάσουν και μετά από χρόνια ξεκινάμε να τα φτιάξουμε;
Γιατί συνεχίζουμε να τρώμε πολύ, ενώ βλέπουμε ότι παχαίνουμε και μετά πιάνουμε την δίαιτα;
Γιατί καθόμαστε με τον ίδιο-α σύντροφο, ενώ δεν περνάμε καλά και μετά μας φταίνε όλα;
Γιατί καταναλώνουμε περισσότερα από τις ανάγκες μας;
Για να μην το πάω μακριά, η δύμανη της (κακής) συνήθειας και της ευκολίας, είναι το λιγότερο που μπορώ να πω φίλε μου.
Κατηγορούμε συνεχώς τον μέσο Έλληνα – άνθρωπο γενικότερα. Δεν βλέπω το νόημα. Άσε που δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη προσπάθεια για να κατηγορήσεις τα εξόφθαλμα χάλια μας!
Εκτός από αγανάκτηση έχω χορτάσει και κριτική… Η κριτική είναι απαραίτητη, αλλά θα πρέπει να συνοδεύεται… κάτι σαν το αλκοόλ και τα παρελκόμενα… γιατί αλλιώς βαράει άσχημα… και το λέω για όλους μας φυσικά.
Εγώ μόνο μια πρόταση έκανα, αυτή για την εκλογή με ΑΣΕΠ. Αυτό νομίζω ότι μπορεί να εφαρμοστεί και άμεσα, αρκεί να απεμπλακούμε από τη δημοκρατολαγνεία μας. Φυσικά χρειάζεται επεξεργασία, αλλά το πρόβλημα νομίζω ότι είναι η μόνιμη αρνητική μας διάθεση για κάθε αλλαγή, ή ακόμα και απόπειρα αλλαγής και όχι τα πρακτικά. Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο εδώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα πω μόνο κάτι άλλο. Φίλε μάθε-παίζε, δεν έχεις χορτάσει κριτική. Η κριτική είναι δύσκολο πράγμα και αρκετά σπάνιο θα έλεγα.
Αυτό που έχεις χορτάσει και λανθασμένα εκλαμβάνεις ως κριτική, είναι μια γενική γκρίνια και αρνητική διάθεση για ότι γίνεται.
Η κριτική χρειάζεται νηφαλιότητα και τεκμηρίωση μεταξύ άλλων, δύο πράγματα σχεδόν άγνωστα στην κοινωνία μας.
Α! και όσο για τα φρύδια που ανέφερα, αποτελούν μέρος της εμφάνισης του κυρίου, μαζί με το καταπληκτικό μβλουζάκι και τη σημαία. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια ακόμη μια φορά δεν πήρα σαφή απάντηση. Πιστεύεις ότι μπορούμε ή όχι; Το «άμεσα» ακούγεται πολύ αόριστο όταν συνοδεύεται από το «αρκεί να απεμπλακούμε από την δημοκρατολαγνεία μας». Με λίγα λόγια… άμεσα δεν μπορούμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης, λέγοντας ότι «το πρόβλημα είναι η μόνιμη αρνητική μας διάθεση για κάθε αλλαγή», καταλαβαίνω πως συμφωνείς με την «δύναμη της συνήθειας». Οπότε το θέμα μας δεν είναι αν υπάρχουν θεωρητικές λύσεις, αλλά το πόσο αυτές μπορούν να υλοποιηθούν πρακτικά. Μιλάμε δηλαδή για επαναπροσδιορισμό της κοινωνίας, για αλλαγή νοοτροπίας, πράγμα που σημαίνει ότι θα περάσουν πολλά χρόνια.
Όσο για την κριτική, συμφωνώ απόλυτα με τον διαχωρισμό από την γκρίνια και την αρνητική διάθεση. Φαντάζομαι θα συμφωνούν και οι υπόλοιποι…
Στα φρύδια επιμένω…