Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Πυροβόλησε τον αστακό! (Mπορείτε και χωρίς ναρκωτικά!)


Πυροβόλησε τον αστακό!
Τα όσα προκύπτουν καθημερινά από τις αποκαλύψεις του ποδοσφαιρικού σκανδάλου ξεπερνούν και την… σφαίρα της φαντασίας! Όπως για παράδειγμα το περιστατικό με τον «άτυχο» αστακό!

Διαβάστε στις παρακάτω γραμμές ένα απίστευτο συμβάν! Πρόεδρος ομάδας, που σήμερα αποφεύγει την σύλληψη ζήτησε από τον προπονητή του για «ευνόητους λόγους» στο επόμενο ματς να χρησιμοποιήσει κυρίως παίκτες από την ομάδα των νέων! Ο κόουτς είχε αντίθετη άποψη. Τελικά λίγες ώρες αργότερα τα επιχειρήματα του ισχυρού άνδρα ήταν… αποστομωτικά!
Τον κάλεσε για φαγητό σε ψαροταβέρνα και τοποθέτησε στο πάτωμα ζωντανούς αστακούς. Αμέσως έβγαλε το πιστόλι από την τσέπη του και τους πυροβόλησε! Ο προπονητής σκέφτηκε καλύτερα την λύση των αναπληρωματικών και έτσι… πρυτάνευσε η λογική, καθώς εκτός από τους αστακούς δεν υπήρξαν άλλα θύματα!

Χαμένες Ψυχές!

 
μπαι Κάρλ

Χαμένες ψυχές! Σε τουλάχιστον δύο συζητήσεις με φίλους, συμφοιτητές και αλλόθρησκους την τελευταία εβδομάδα εντόπισα τον εαυτό μου να χρησιμοποιεί αυτές τις δύο λέξεις  μαζί, αναφερόμενος σε άτομα για τα οποία δεν τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση¨ νταβάδες, μαφιόζους, τζογαδόρους, θαμώνες του Σόχο (εξαιρείται ο Καρλ), κλάμπερς κατ’ επάγγελμα κλπ.


Σε αυτού του είδους τις συζητήσεις συνήθως έχω απέναντι μου την εκνευριστική Βαλκάνια ύπαρξη, που τυχαίνει να είναι και το γκομενάκι μου, η όποια κάθε φορά που εκσφενδονίζω με ευκολία ένα τέτοιο χαρακτηρισμό  φροντίζει να εξασκεί όλη της την αυστηρότητα.

 «Αnd what do you mean by lost souls?»

Zωής Ποδήλατο… Thank God it’s free day





Είναι ψυχαγωγικό, οικολογικό, εύκολο και δεν ξεχνιέται ποτέ. Το ποδήλατο -εκτός από νέα τάση- είναι και ένας από τους οικονομικότερους και αποδοτικότερους τρόπους άσκησης. Μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσεις πετάλι;

Οι city riders Στο Παρίσι και στο Λονδίνο τα συναντάς σε κάθε γωνιά. Ποδηλατάκια που σε περιμένουν για να κάνεις τη βόλτα σου και να τα αφήσεις στον επόμενο σταθμό. Στο Άμστερνταμ μαθαίνεις, ως πεζός, να προσέχεις πρώτα τα ποδήλατα κι ύστερα τ΄ αυτοκίνητα. Στο Βέλγιο το ίδιο. Το συμπέρασμα είναι απλό: Οι Ευρωπαίοι συνειδητοποίησαν πριν από εμάς πως το ποδήλατο είναι η απάντηση στην ανάγκη μας για πιο υγιεινή και φυσική ζωή κι επέστρεψαν στα πετάλια συνδυάζοντας άσκηση και ψυχαγωγία. Και μπορεί στην Αθήνα τα πράγματα να μην είναι ιδανικά -οι λακκούβες είναι πολλές, οι ποδηλατόδρομοι ελάχιστοι και οι οδηγοί σε αγνοούν πλήρως-, αλλά όλο και περισσότεροι Αθηναίοι παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους και παίρνουν τα ποδήλατα, γλιτώνοντας έτσι το μποτιλιάρισμα, την αγωνία του παρκαρίσματος και, κυρίως, τη βενζίνη. Γιατί; Γιατί το ποδήλατο είναι ο καλύτερος τρόπος να εντάξεις τη γυμναστική στην καθημερινότητά σου. Αλλά, κυρίως, γιατί το ποδήλατο είναι κουλτούρα.

Τα κουνέλια τραγουδάνε ακόμα





Στις 4 Ιουνίου τα bunnies πάτησαν το ευρωπαϊκό έδαφος. Μετά από τριάντα χρόνια απουσίας το θρυλικό playboy club του Λονδίνου επιστρέφει για να ενώσει ξανά το μύθο του με τη νυχτερινή ζωή της βρετανικής πρωτεύουσας.


Τον τελευταίο καιρό η μεγάλη ξύλινη σοφίτα έχει γίνει το στέκι του Χιου Χέφνερ. Εκεί, στο ανώτερο επίπεδο του Mansion, βρίσκεται ο χώρος όπου ο Mr Playboy φυλάει τον πιο πολύτιμο θησαυρό του: μια σειρά από 2.500 δερματόδετα λευκώματα με φωτογραφία, άρθρα εφημερίδων, κομμάτια από περιοδικά αναμνηστικά μιας μυθικής ζωής, τοποθετημένα σε ατέλειωτα ράφια προστατευμένα από βιτρίνες που επιτρέπουν σε κάποιον να δει, αλλά να μην αγγίζει. Αυτή την εποχή ο ιδρυτής της θρυλικής αυτοκρατορίας με τη βοήθεια ενός αρχειοθέτη συλλέγει υλικό για έντεκα ακόμα τόμους με memorabilia από το πιο πρόσφατο παρελθόν. Ανάμεσα στα τελευταία αρχεία που προορίζονται για την αιωνιότητα, η αναγγελία του γάμου του με την Playmate Κρίσταλ Χάρις στις 16 Ιουνίου και η πρόσκληση για τα επίσημα εγκαίνια του νέου Playboy Club στη φημισμένη Old Park Lane του Λονδίνου, στο ίδιο ακριβώς σημείο όπου κάποτε βρισκόταν το καζίνο Rendezvous Mayfair, πολύ κοντά στο μέρος όπου έζησε τις δόξες του το πρώτο Playboy Club.

Παναγία μου

Ένα θαλάσσιο πλάσμα τεραστίων διαστάσεων ξεβράστηκε σε μια παραλία της Κίνας αφήνοντας έκπληκτους όσους έτυχε να το αντικρίσουν!

Το πλάσμα αυτό, το οποίο βρέθηκε νεκρό στην παραλία της περιοχής Γκουάνγκντονκ της Κίνας, είναι τόσο άσχημα χτυπημένο και διαμελισμένο που δε μπορεί εύκολα να αναγνωρισθεί το είδος και η ταυτότητά του. Σύμφωνα με αναφορές της περιοχής, το θέαμα ήταν εντυπωσιακό: Το θαλάσσιο πλάσμα ζύγιζε τουλάχιστον 4.5 τόνους και είχε περίπου 17 μέτρα μήκος!

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

I Can Dance

Κοινωνικά συστήματα

Ευχαριστούμε τον Inarteveritas

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες και δίνεις τη μία στο γείτονά σου

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες , η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου δίνει λίγο γάλα

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες , η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου πουλά λίγο γάλα

ΝΑΖΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες , η κυβέρνηση τις παίρνει και σε σκοτώνει κιόλας

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες , η κυβέρνηση παίρνει και τις 2 , σκοτώνει τη μία , αρμέγει την άλλη και στο τέλος πετά το γάλα

Обед с попугаем

Οι 24 σημαντικότερες φωτογραφίες του μπάσκετ

Iδού λοιπόν:



Η Ελλάδα μόλις έχει νικήσει την Αμερική στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ του 2006. Είναι η τελευταία ήττα των ΝΒΑερ σε μεγάλη διοργάνωση.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Μουσικό διάλειμμα

Με στυλ;

«ΦΕΥΓΩ»: Το δίλημμα «μένω ή φεύγω» των πρόθυμων & ικανών νέων Ελλήνων


ΦΕΥΓΩ. ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΜΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ Η Intelligence Squared Greece παρουσιάζει ένα debate μέσα από το οποίο ως πρόθυμοι και ικανοί νέοι θα διαπραγματευτούμε όλοι μαζί αλλά και ο καθένας με τον εαυτό του, αν θα μείνουμε στην Ελλάδα και θα επενδύσουμε στην ενδεχόμενη αλλαγή της ή αν θα αποδημήσουμε σε νέους τόπους αναζητώντας τις εκεί ευκαιρίες.

Χαρούμενο Διάλειμμα

Και φέρνει βόλτες ο φος μπά

 
 
 

Κυκλοφόρησε άγνωστο χειρόγραφο ημερολόγιο του Τσε Γκεβάρα

Ένα χειρόγραφο ημερολόγιο του επαναστάτη Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα με λεπτομέρειες για το αντάρτικο στη Σιέρα Μαέστρα εναντίον του δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα κατά την έναρξη της Κουβανικής Επανάστασης, κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες με την ονομασία «Το Ημερολόγιο ενός Μαχητή» από τις εκδόσεις «Ocean Press». Πρόκειται για ένα από τα πολλά ημερολόγια που κρατούσε ο Τσε Γκεβάρα και περιγράφει τα πρώτα χρόνια του αγώνα στην Κούβα (1956-958), ξεκινώντας μάλιστα από την πρώτη μέρα της αποβίβασης των επαναστατών του Φιντέλ Κάστρο και του Ραούλ στη χώρα με το θρυλικό πλοίο «Γκράνμα».

Χωρίς σχόλια, δείτε ότι σας κρύβουν τα ελληνικά ΜΜΕ

Ευχαριστούμε τον Χαρίλαο

Η τέχνη ως γνωστόν, αρέσει κυρίως στις αδερφές. Επειδή απο ότι έχω καταλάβει μας επισκέπτονται πολλοί τοιούτοι, παρακάτω θα βρείτε ίσως ότι καλύτερο απο street art. Ευχαριστώ, παρακαλώ.

Εσείς σε ποιά πόλη θα θέλατε να ζείτε;

Cloud City - THE EMPIRE STRIKES BACK

Mr Loba Loba!!!

Guča Festival!!!  49… και σήμερα!!!


Mits_F: Δεν το έψαξα αλλά απ’ ότι φαίνεται αξίζει ψάξιμο… Balomenos: Άμα άξιζε δε θα το ‘ψαχνες;;;


Το ενδιαφέρον της φωτογράφου Phyllis Galembo για της παραδοσιακές μεταμφιέσεις της Αφρικής άρχισε το 1985 με την πρώτη επίσκεψη της στη Νιγηρία. Από τότε έχει ταξιδέψει ευρέως σε κεντρική και δυτική Αφρική, τακτικά σε Αιτή, κάνοντας πορτρέτα που περιγράφουν και τεκμηριώνουν τη μετασχηματιστική δύναμη της μάσκας και της ενδυμασίας.
Το βιβλίο Maske - μια συλλογή αυτών των πορτρέτων, χωρισμένο σε κεφάλαια ανά χώρα, με λεπτομερής αναφορές στις παραδόσεις υπό μορφή δοκιμίου – είναι μια σοβαρή συμβολή στις μελέτες της αφρικανικής τέχνης.

Οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για το 2011

20η πιο ακριβή πόλη: Παρίσι


Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ακολουθούν ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΑ πράγματα.

Αν έχετε όρεξη να αηδιάσετε, βάλτε στο google αυτά που θα σας πω:


Eel Soup (βίντεο)

Nikki Catsouras (φωτογραφίες)

Brian Peppers

2 girls one cup(βίντεο)

Harlequin Fetus(φωτογραφίες)

Tub Girl (φωτογραφία)

Αυτά. Είναι πολύ αηδίες να ξέρετε, αηδίασα και εγώ που συνήθως δεν έχω πρόβλημα με τέτοια πράγματα. Άντε να βάλω και μια φωτογραφία και για τις γυναίκες του blog!


Τι είναι το Fractional reserve banking

Στέλεχος μεγαλης ελληνικης τράπεζας

Σχεδόν όλες οι οικονομίες του πλανήτη λειτουργούν σύμφωνα με το διεθνές σύστημα του "fractional reserve banking" (κλασματικό αποθεματικό τραπεζικό σύστημα). Όλα όσα κάνεις από την ώρα που σηκώνεσαι από το κρεβάτι μέχρι την ώρα που πας πάλι να κοιμηθείς είναι άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένα με το "fractional reserve banking".

O mathepeze έχει αρχίσει σιγά σιγά να μαθαίνει να παίζει. Ο xray έχει μάθει και γι'αυτο δεν παίζει. Επίσης ο xray οπλοφορεί. Και ένας φίλος μου οπλοφορεί, ο Κώστας. Ο κώστας δεν είναι ο xray. Επομένως αν γίνει φίλος μου ο xray θα έχω δύο φίλους που οπλοφορούν.

Ακολουθούν εφευρεσούλες

Καραμ-έλα, έλα ΕΛΑ ΕΛΑ ΕΛΑ ΕΛΑ ΕΛΑΕΛΑ ΕΛΑΕΛΑ ΕΛΑΕΛΑ ΕΛΑΕΛΑ ΕΛΑΕΛΑ ΕΛΑΕΛΑ ΕΛΑΕΛΑ ΕΛΑΕΛΑ ΕΛΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ! よい日

ΚΑΡΠΟΥΖΙ... ΜΑΠΑ!!!

Στα πλαίσια του τελευταίου Μουσικού Διαλείμματος...

Δεν ξέρω αν συμπεριλαμβάνεται στην προηγούμενη κατηγορία, αλλά δε με νοιάζει κιόλας...

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Goodbye Lenin...


Εξαιρετική ταινία, καταπληκτική μουσική από Yann Tiersen… όπως πάντα!!!

Snowboard Skateboard… Freeboard!

Μεγάλο Μουσικό Διάλειμμα…

Ένα μικρό αφιέρωμα με μουσικά θέματα που προσαρμόστηκαν άψογα στον κινηματογράφο!

Στηρίζουμε τις ελπιδοφόρες σκηνοθετικές απόπειρες του Αλέξανδρου

Ίσως, για κάποιους … αυτός ο ψεκασμός, δεν είναι αρκετός!

Τι άλλο θα δούμε...

Αποχαιρετιστήριο πάρτυ κάνει ο σισέ!

Η εβδομάδα της τενοντίτιδας

Γράφει ο Πρόεδρος

Κάποτε της Αμύνης τα παιδιά διώξανε το βασιλιά και έφεραν το Βενιζέλο. Σήμερα της Αμύνης το υπουργειάκι έστειλε στον πόλεμο τον ευέλπιδα ή φερέλπιδα Βαγγελάκη (τα εις –ακι τίθενται υποκοριστικά δια την παράφραση του γνωστού τραγουδιού). Και τι είχε προηγηθεί για να γίνει αυτό. Χαμός στο Σύνταγμα, τηλεφώνημα (χωρίς Skype) μεταξύ Αντώνη και Γιώργου –γιατί απορείτε;

Μουσικό Διάλειμμα (πριν φλωρέψει τελείως)

Τιτανομέγιστος, γιγαντοτεράστιος!

Experimental Economics!

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Mπορείτε και χωρίς ναρκωτικά!


Από την αρχή η συμμετοχή της Amy Winehouse στο Ejekt Festival ήταν ένα ρίσκο. Τελικά η Βρετανίδα τραγουδίστρια δεν θα έρθει στην Ελλάδα καθώς ακύρωσε την εμφάνιση της.

O λόγος δεν είναι άλλος από τις γνωστές της εξαρτήσεις στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Πρόσφατα μάλιστα είχε μπει για μία ακόμα φορά σε κλινική αποτοξίνωσης αλλά όπως φαίνεται δεν κατάφερε να βελτιώσει και πολλά από την κατάσταση της.

Το Σάββατο 18 Ιουνίου, η Amy Winehouse άρχισε την ευρωπαϊκή της περιοδεία από το Βελιγράδι. Εκεί όμως ήταν σε απελπιστική κατάσταση, αφού με δυσκολία στεκόταν πάνω στη σκηνή και φυσικά με το ζόρι τραγουδούσε. Μάλιστα σφυρίχτηκε έντονα από τους Σέρβους fans ενώ μέχρι και ο Moby ο οποίος συμμετείχε και αυτός στο ίδιο festival, έγραφε στο Twitterγια την τραγική της κατάσταση. 

Κατηγορία: Κατηγορία: Κατηγορία: Κατι-αγορία!

Mπορείτε και χωρίς ναρκωτικά!

Δε γαμάς που δε γαμάς, δεν πας για ψάρεμα?


Bering Sea (1)
Αυτές οι φωτογραφίες απεικονίζουν την συγκλονιστική περιπέτεια των ψαράδων που καθημερινά ρισκάρουν τη ζωή τους παλεύοντας με τα κύματα στην μανιασμένη θάλασσα, η οποία περιτριγυρίζεται από χιονισμένα βουνά. Δείτε τα οργισμένα κύματα, το παγωμένο σκάφος και τις αντίξοες καιρικές που επικρατούν στην Bering Sea, στο τμήμα του Βορείου Ειρηνικού μεταξύ Αλάσκας και Σιβηρίας.

Μετά φταίει ο Δαρβίνος... Guca Αύγουστος 2011 κοροιδάρες!



http://www.guca.rs/eng/strana.php?str=muzika To λινκ περιέχει λαλα..