Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Στα πλαίσια του τελευταίου Μουσικού Διαλείμματος...

Δεν ξέρω αν συμπεριλαμβάνεται στην προηγούμενη κατηγορία, αλλά δε με νοιάζει κιόλας...

4 σχόλια :

  1. Εξαιρετική δουλειά ο Neil Young (δεν τον εκτιμώ ιδιαίτερα) μόνο που έγραψε την μουσική για την συγκεκριμένη ταινία. Η ανάρτηση μου, ήταν για ήδη υπάρχον κομμάτια.

    Είμαι σίγουρος πως δεν σε νοιάζει, αν και η προσαρμογή τραγουδιών αλλά και μουσικών θεμάτων σε ταινίες είναι μια καλή άσκηση, όπως και οι διασκευές ενός κομματιού που κάποια στιγμή θα κάνω αν δε με προλάβεις – που το εύχομαι! Για σένα ήταν πιο πολύ το μεγάλο διάλειμμα…

    Τες πα… θα εντυπωσιάσεις τον xray όμως και αυτό θα είναι ιστορικό γεγονός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο κλιπ, δεν το είχα δει. Είχαμε κάνει όμως και άλλη ανάρτηση για τη συγκεκριμένη ταινία.
    Νομίζω ότι είναι μια από τις καλύτερες ταινίες που έχουν γίνει ποτέ και ο προϋπολογισμός της (9 εκ. δολ.) είναι ενδεικτικός για το τι μπορεί να κάνει κανείς με πολύ λίγα χρήματα. Να γράψει ιστορία στην 7η τέχνη δηλαδή.
    Αυτό είναι και κάτι που θα μπορούσαμε να το κάνουμε και εμείς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, καθώς δεν έχουμε και μάλλον δεν θα έχουμε ποτέ τους προϋπολογισμούς του Χόλιγουντ. Ας είναι. Άλλη συζήτηση αυτή.
    Η χρήση των επιμέρους στοιχείων που λέγαμε είναι υποδειγματική στην ταινία και νομίζω ότι θα έπρεπε να διδάσκεται στις σχολές.
    Αυτοί είναι και οι λόγοι που το σκάτωμα του Τζάρμους είναι τόσο εκκωφαντικό μετά από αυτή την ταινία. Δυστυχώς, ο ίδιος ο δημιουργός της δεν την εκτίμησε και συνέχισε χωρίς να καταλαβαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να κάνει κάτι καλύτερο από αυτό. Η σύγκριση είναι αναπόφευκτη. Ακολούθησαν το ασήμαντο 'Καφέδες και Τσιγάρα', το καλό 'Ghost Dog', που όμως δεν φτάνει ούτε στο δαχτυλάκι του Νεκρού, μερικά ασήμαντα επίσης ντοκιμαντέρ και τελικά τα ανεκδιήγητα σκουπίδια 'Broken Flowers' και 'Limits of Control'. Τα σχολιάσαμε και στο άρθρο για τους σκηνοθέτες που πρέπει να τους πυροβολούν όταν γεράσουν (ή κάτι τέτοιο).
    Δείτε την ταινία και σχολιάστε την εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βλέπω τώρα στο IMDB ότι ο Τζάρμους γυρίζει και νέα ταινία, πράγμα που σημαίνει δυστυχώς ότι ακόμα δεν τον έχει πυροβολήσει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχαχα, εγώ τον έχω αποφύγει μέχρι στιγμής παρόλες τις πιέσεις του thedude!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...