Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Οι 24 σημαντικότερες φωτογραφίες του μπάσκετ

Iδού λοιπόν:



Η Ελλάδα μόλις έχει νικήσει την Αμερική στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ του 2006. Είναι η τελευταία ήττα των ΝΒΑερ σε μεγάλη διοργάνωση.




Ο Γιάννης Ιωαννίδης είχε το δικό του μοναδικό στυλ στο κοουτσάρισμα. Καρέ από τα... χαστούκια στους Τόμιτς-Σιγάλα δεν βρέθηκαν, οπότε ιδού μια χαρακτηριστική πόζα του "Ξανθού", πάντα με το αριστερό χέρι ανοιχτό, λόγω παλαιότερου σπασίματος.



Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς κάνει σπριντ, κόβει τον Μοντέρο και χαρίζει στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο.



Ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν λίγα λεπτά μετά την επίτευξη του ιστορικού ρεκόρ: κατάφερε να σκοράρει 100 πόντους σε ένα παιχνίδι!



Άλλη μια μέρα στη δουλειά για τον Ντένις Ρόντμαν, τον "άρχοντα" των ριμπάουντ. Σε αυτή τη συγκεκριμένη φάση το "Σκουλήκι" οριζοντιώνεται για να αρπάξει τη μπάλα.



Και φυσικά η περίφημη φωτογραφία, όπου ο Ρόντμαν ντύθηκε νύφη.


 
Χαρτάκια στο Αλεξάνδρειο...



Ο Μάικλ Μπίσλι "ανέβασε" στο Twitter μια φωτογραφία με το νέο του τατουάζ. Στο βάθος, ωστόσο, φαίνεται ένα σακουλάκι με μαριχουάνα. Το αποτέλεσμα; Κλινικές αποτοξίνωσης, ψυχολογικά προβλήματα, μεταγραφή και μια καριέρα στα... σκουπίδια.



Η κακιά στιγμή του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς


 
Ο περίφημος "καυγάς" στο "Πάλας" του Ντιτρόιτ. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής Ρον Αρτέστ που "πλάκωσε" μεταξύ άλλων και δύο φιλάθλων, τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού ρεκόρ (72 παιχνιδιών).



Ο Βινς Κάρτερ απλά πηδάει πάνω από τον ύψους 2.17 Φρεντερίκ Βάις για το κάρφωμα του αιώνα (σ.σ ήταν το 2000 οπότε διαλέξτε εσείς... ποιον αιώνα προτιμάτε)




Πριν από 18 χρόνια, την 7η Ιουνίου του 1993 το αυτοκίνητο του Ντράζεν Πέτροβιτς τρακάρει με νταλίκα.



Η ομάδα όνειρα, η καλύτερη όλων των εποχών. Αυτή που άλλαξε τις διεθνείς διοργανώσεις μια για πάντα. Έχουμε και λέμε: Τζόρνταν, Μάτζικ, Μπερντ, Μπάρκλεϊ, Στόκτον, Μαλόουν, Ρόμπινσον, Γιούιν, Ντρέξλερ, Λέτνερ, Μάλιν, Πίπεν.



Ένας φωτογραφικός συνδυασμός του πιο εκκεντρικού (σε ότι αφορά το ντύσιμο) παίκτη στην ιστορία του μπάσκετ. Απολαύστε τον Ουόλτ Φρέζιερ.



Το περίφημο τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη στον ημιτελικό του 2005 κόντρα στη Γαλλία. Δύο ημέρες αργότερα η Ελλάδα επέστρεψε στην κορυφή μετά από 18 ολόκληρα χρόνια.



Ο Μάικλ Τζόρνταν εν δράσει, καρφώνει από τη βολή.



Μάικλ Τζόρνταν και πάλι: το buzzer-beater κόντρα στους Τζαζ που χάρισε στους Μπουλς ένα ακόμη πρωτάθλημα.



Ένας εκ των κορυφαίων προπονητών στην ιστορία του μπάσκετ, ο ιδιόρρυθμος Μπόμπι Νάιτ, πετάει μια καρέκλα στον διαιτητή.



Ο Κόμπι Μπράιαντ, με δάκρυα στα μάτια και κρατώντας το χέρι της γυναίκας του Βανέσα, δίνει συνέντευξη Τύπου απολογούμενος για την υπόθεση "βιασμού" (τελικά μοιχείας) μιας 19χρονης ρεσεψιονίστ.



Το απίστευτο τρίποντο του Πέτζα Στογιάκοβιτς στην τελευταία του χρονιά στον ΠΑΟΚ. Με αυτό το σουτ ο "δικέφαλος" έκανε το διπλό στο ΣΕΦ και πήρε την πρόκριση στον τελικό του 1998.



Η ιστορική φωτογραφία (που κοσμεί τα γραφεία της ΦΙΜΠΑ, άλλωστε) με το γεμάτο Καλλιμάρμαρο κατά τη διάρκεια του τελικού του1968.



Οι Σέλτικς επιστρέφουν στον... θρόνο τους κι ο Ντοκ Ρίβερς "λούζεται" από τον αρχηγό, Πολ Πιρς.



Ο "πατέρας" του μπάσκετ, Δρ. Τζέιμς Νέινσμιθ, ο οποίος επινόησε το μπάσκετ πριν από 120 χρόνια.



Η πεντάδα (αν και στη συνέχεια ο Καμπούρης αντικατέστησε τον τραυματία Φιλίππου) που οδήγησε την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης το 1987! Κοντά σορτσάκια και Γκάλης-Γιαννάκης στο παρκέ! Μόνο ο πελεκάνος λείπει.



Ο κοντύτερος κι ο ψηλότερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ: ο κοντός Μάγκσι Μπογκς κι ο ψηλός Μανιούτ Μπολ (RIP).

http://www.sport24.gr/Columns/comments/oi_24_shmantikoteres_fwtografies_toy_mpasket.1100122.html

5 σχόλια :

  1. Μα είναι δυνατόν να μην υπάρχει αναφορά στον Charles Barkley, πέρα απο μια φωτογραφία που τον κατατάσει στην ίδια κλάση με παίχτες όπως ο Στόκτον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των 2,λυπάμαι πάρα πολύ που είσαι άσχετος, ίσως να πρέπει να ξανασχοληθείς με τα πουλέν σου (εβραίους δηλαδή) και άσε τον Κάρολο και τον Γιαννάκη στην ησυχία τους, απλώς είναι από τους πιο αδικημένους NBAers.τελεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι δυνατόν να έχει ως ιστορική φωτογραφία ένα τρίποντο σε ημιτελικό ελληνικού πρωταθλήματος και να μην έχει μια φωτογραφία από Τορίνο έστω και με τις καρέκλες ή την πάσα του Φασούλα στον τελικό του Κόρατς με την Ρεάλ; Ήμαρτον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαξιώ να σου απαντήσω γιατί αντί να επιχειρηματολογήσεις, μου επιτίθεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...