Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Κοινωνικό μήνυμα απο τις Κάλτσες για το σημερινό βράδυ


Κάρολος Ντίκενς: Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία


Ο Κάρολος Ντίκενς αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ξένους συγγραφείς που ταξίδεψε και συνεχίζει να ταξιδεύει γενιές και γενιές μικρών και μεγάλων θαυμαστών του.
 
Γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου του 1812 και ήταν ο γιος του John και της Elizabeth Dickens. Ο πατέρας του ήταν υπάλληλος στο Naval Pay Office και μη έχοντας καθόλου καλή σχέση με τα οικονομικά βρέθηκε το 1824 στη φυλακή για χρέη στα οποία δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. Σύσσωμη η οικογένεια με εξαίρεση των συγγραφέα, ο οποίος αναγκάστηκε να πιάσει δουλειά στο εργοστάσιο Warren’s Blacking, τον ακολούθησε στις φυλακές Marshalsea. Μόλις τα οικονομικά της οικογένειας μπήκαν σε μια σειρά και ο πατέρας του αφέθηκε ελεύθερος, ο δωδεκάχρονος Ντίκενς όντας σημαδεμένος ψυχολογικά από την πρώτη του άσχημη εργασιακή εμπειρία δέχτηκε και νέο χτύπημα αντιμετωπίζοντας την σκληρότητα της ίδιας του της μητέρας, η οποία επέμενε να συνεχίσει ο γιος της να εργάζεται κάτω από αυτές τις άθλιες συνθήκες. Για καλή του τύχη ωστόσο ο πατέρας του τον έσωσε στέλνοντας τον σχολείο στο Λονδίνο από το 1824 έως το 1827. Στα δεκαπέντε του βρήκε δουλειά ως υπάλληλος σε ένα δικηγορικό γραφείο και το βράδυ σπούδαζε στενογραφία.

Led Zeppelin - Whole Lotta Love

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Πρόσωπα: Μεγάλες στιγμές της χρονιάς που φεύγει

Πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama
Δείπνο Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου
Ουάσινγκτον, 30 Απριλίου
Μερικές ώρες νωρίτερα ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε διατάξει την επιχείρηση για τη σύλληψη του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ευγενική παραχώρηση της CSPAN

Ο άνθρωπος που δίνει χρώμα στην πόλη με τα Lego του

Για κάποιους είναι απλά ένα παιχνίδι. Για τον Jan Vormann όπως θα δεις είναι μια μορφή τέχνης.
 Αν δεν θυμάσαι τον εαυτό σου να παίζει με Lego, μάλλον είσαι ένα θάυμα της φύσης και γεννήθηκες κατευθείαν 15 χρονών. Κι αυτό γιατί τα Lego είναι από τα πρώτα παιχνίδια που πιάνει στα χέρια του ένα παιδί για να μάθει να παίζει αλλά και να αντιλαμβάνεται τη σχέση των αντικειμένων μεταξύ τους. Είτε μιλάμε για Lego που κατασκευάζουν ένα κάστρο είτε Lego που κατασκευάζουν ένα όχημα.
Ο Jan Vormann έχει περάσει προ πολλού την παιδική ηλικία. Ακόμα όμως παίρνει μαζί του σε μια σακούλα τα Lego του και φροντίζει να χρωματίζει και να ομορφαίνει κάθε γωνιά της πόλης του που είναι κατεστραμμένη.

Ασυναρτησίες, θεωρίες, συμβουλές, ευχές, μουσικές, νέα ετικέτα…





Είμαι πάλι μεθυσμένος. Εντάααξει μέθυσα. Δεν είναι έγκλημα. Είναι επιβίωση.




Κάτι τέτοιες στιγμές θέλω, αφού ισιώσω με ζήλο της σκέψεις μου με την βοήθεια υπερσύγχρονων μηχανών χαλάρωσης, ν’  αναπτύξω την θεωρία μου. Μια θεωρία που ξεκινάει - την «δεν θυμάμαι» περίοδο - με την διάσπαση των ερμαφρόδιτων πρωτόγονων οργανισμών και από τότε όλα, τα πάντα, παλεύουν να συμπληρωθούν. Το αγόρι με το κορίτσι, το γεύμα με το κρασί, οι βλάκες με την πλειοψηφία,  τα προκαταρτικά με τα υποχρεωτικά, η συνείδηση με τις τύψεις, ο Αγγελόπουλος με την τέχνη… - δεν μπουρου-μπουράρω άλλο, έχω γίνει πλέον ευρέως αντιληπτός.
   
Όμως, όχι, θα νικήσω τον πειρασμό και θα ασχοληθώ με κάτι λιγότερο κουραστικό και περισσότερο ανούσιο, γιατί όλα αυτά δεν είναι καθόλου καθησυχαστικά και  - ναι πιστέψτε την υπερβολή και όχι το σχήμα λόγου – εύπεπτα!!!

Αφήνω τα πρώτα και περνώ στο κυρίως…


Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

One for the win, one for the dream, one for the queen

Τρία πράμματα στη ζωή ενός άντρα είναι τόσο σημαντικά όσο η ίδια του η αντρίλα.

Η συνέπεια της σκέψης του


Η συμπεριφορά του ως προς τους υπόλοιπους ανθρώπους (γυναίκες)

Η  συμπεριφορά  του ως προς τους υπόλοιπους ανθρώπους (άντρες)

People & Places vol.3

   by Alexandros Liokis                                                           
Το τελευταίο σετ από τα τρία που έχουν δημοσιευτεί από την συλλογή People & Places με θέμα την Πράγα.

Jingle Bells Punjabi Indian Version



by Kostas

Almost new year's eve

Αντίο 2011, δε θα μας λείψεις καθόλου. Απ' όποια πλευρά και να το δεις δε νομίζω ότι προσέφερες κάτι και κανείς δε θα σε νοσταλγήσει. Απλώς ελπίζω ότι τα επόμενα χρόνια δε θα συνεχιστεί η φθίνουσα πορεία της οποίας θα ήθελες να είσαι η αρχή. Τον παίρνεις. Καλή χρονιά :) 

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Οι κλασικές φιγούρες στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Ο θείος που νεανίζει, ο γκρινιάρης γιος και όλες οι φάτσες που συναντάς σε κάθε ελληνικό σπίτι.
Δεν θυμάσαι ακριβώς σε ποιόν όροφο μένει η θεία σου στην οποία θα φάτε το μεσημέρι των Χριστουγέννων. Πλησιάζεις την πόρτα και χτυπάς το κουδούνι. Ωπ! Λάθος σπίτι, λάθος οικογένεια. Αλλά τι διαφορά έχει; Μπες και κάτσε. Δεν θα παρατηρήσεις και πολύ μεγάλες διαφορές.
Κάθε ελληνικό σπίτι είναι βουτηγμένο στα κλισέ. Έτσι και τα γιορτινά τραπέζια. Με τη φασαρία, το τραπέζι των παιδιών, τις θειάδες που πίνουν λίγο παραπάνω και ξεφεύγουν, το κρέας που (πώς το καταφέρνει κάθε σπίτι και) είναι λουκούμι και όλα τα κλασικά.

Ρε δύο και ένα κάνουν τρία λέμεεεεε