Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Μια Ιταλίδα μάχεται για την Ελλάδα

Στηρίξτε κι εσείς την προσπάθειά της

Η Ελλάδα μπορεί να διαπομπεύεται διεθνώς, όμως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που υποστηρίζουν τη χώρα μας και θέλουν να αποκαταστήσουν την πληγωμένη φήμη της.

Η 47χρονη Ιταλίδα Κλαούντια Μπετιόλ, η οποία είναι μηχανικός, αποφάσισε να οργανώνει μέσω Ίντερνετ μια εκστρατεία υπέρ της Ελλάδας, ζητώντας από τους Ευρωπαίους να πουν «όχι» στην εκποίηση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας.
Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα των «Νέων», η Κ. Μπετιόλ δεν θέλει να πωληθούν σε κερδοσκόπους τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, ωστόσο ζητεί να τα πάρει ένας ευρωπαϊκός δημόσιος φορέας που θα τα χρησιμοποιήσει ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα που πρέπει να δώσει η χώρα στους δανειστές.

Για όποιον έχει όρεξη και λεφτά απόψε!(στο gazarte)

Wtf?!?

Διαφήμιση από site...Το έχουμε χάσει τελείως.


Άτιτλο...


by Ηλίας Μακρής, Καθημερινή

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Πάμε στοίχημα[18/11/2011]


Mersin Idman Yurdu-Trabzonspor Lay Mersin Idman Yurdu@3,70 [1-1] +100
BW Linz-Hartberg Back BW Linz@1,65 [1-1] -100
Dordrecht-Helmond Sport Lay Helmond Sport@2,94 [3-2] +100


Bank: 3404Eu-----3504Eu

Mikeius vs Συμμαθητές (part 2)

How Famous Companies Got Their Names?



Class...

Για να θυμούνται οι παλιοί...

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Όταν ο άντρας είναι αισθηματίας ....

Ruined Places and Machines

By Alexandros Liokis

Στο παρακάτω album περιλαμβάνονται φωτογραφίες από το εγκαταλελειμμένο χωριό Χαραυγή Κοζάνης,από το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο Καναβουργείο Εδέσσης και από άλλα μέρη στην Ελλάδα.
Είναι το πρώτο από μια σειρά album  που θα προβληθούν στις Κάλτσες.
Ο φωτογράφος μπορεί να είναι ερασιτέχνης αλλά το αποτέλεσμα της δουλειάς όπως θα διαπιστώσετε είναι  εκπληκτικό

ΚαληΜέρα!

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Fly over Space


Ο γερμανός καλλιτέχνης Michael König συνέλεξε φωτογραφίες τραβηγμένες από τους Ron Garan, Satoshi Furukawa και το υπόλοιπο πλήρωμα των αποστολών 28ης και 29ης του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού (NASA), στο διάστημα Αυγούστου – Οκτωβρίου, και με την τεχνική time lapse frequency έφτιαξε το καταπληκτικό αυτό video.

"Ο στρατιώτης Α.Σκευοφύλαξ σκοτώθηκε σε τροχαίο"

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙ'' AYTO ΠΟΥ HMOYN, ΓΙ'' AYTO ΠΟΥ EKANA. Τότε αισθανόμουν ότι έκανα κάτι καλό, κάτι μεγάλο. Στους "μαυροσκούφηδες", στο Γουδί, είχα γίνει ο ήρωας που διέλυσε τους εχθρούς της πατρίδας, τα "παλιοκουμμούνια", όπως λέγαμε τότε τους φοιτητές. Αυτά μου έλεγαν, αυτά πίστευα. Τι περιμένεις!.. Ούτε μια εφημερίδα δεν είχα διαβάσει μέχρι τότε. Είχα γίνει και εγώ φασίστας. Μέχρι που μπήκα μέσα, πίστευα αυτό που έκανα. Στη συνέχεια έγινε ο εφιάλτης της ζωής μου. »



Mikeius on Παλιά TV


Πού ήσουν Αγανακτισμένε;

Που ήσουνα  Αγανακτισμένε να διαμαρτυρηθείς:
  • Όταν εσύ (και/ή οι γονείς σου)  κατανάλωνες  12% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, ενώ το εισόδημά σου ήταν 5% κάτω του μέσου όρου και η  παραγωγικότητα της εργασίας σου  20% χαμηλότερη;
  • Όταν εσύ (και/ή οι γονείς σου) άρχισες να παίρνεις σύνταξη στα 55 σου παίρνοντας το σκανδαλώδες  ποσοστό του 96% των μέσων αποδοχών και επιβαρύνοντας το ΑΕΠ με 13,5% –ενώ αντίστοιχα οι “μη αγανακτισμένοι” μαλάκες στις χώρες του ΟΟΣΑ άρχιζαν να παίρνουν σύνταξη στα 63, έπαιρναν μόλις το 61% των αποδοχών τους και επιβάρυναν το ΑΕΠ με 10%; 

Όταν στους τοίχους γράφονται στίχοι απ'τα πιο όμορφα τραγούδια.

Gotan Project - Square

Pictures - Yasmina Alaoui & Marco Guerra

ALESSANDRO BARICCO - ΧΙΛΙΑΕΝΝΙΑΚΟΣΙΑ

Με αφορμή το, πρόσφατο, ανώνυμο ερώτημα,« Αν δούμε μια ταινία μετά διαβάζουμε ή όχι το βιβλίο;» προτείνω Alessandro Baricco.
Το 1991 ο Alessandro Baricco - ήδη γνωστός από το εξαιρετικό δοκίμιο πάνω στην μουσική του Ροσσίνι Il genio in fuga – τάραξε τα ιταλικά λογοτεχνικά ύδατα με το πρώτο του μυθιστόρημα Castelli di rabbia (Όνειρα από γυαλί). Το 1993 ακολούθησε το Oceano mare (Ωκεανός), ένα έργο που τον καθιέρωσε, στις νέες γενιές κυρίως, ως καλτ συγγραφέα. Την ίδια χρονιά, έγινε γνωστός σε όλη την Ιταλία, μέσα από την τηλεοπτική λογοτεχνική εκπομπή Pickwick. Τα βιβλία που σχολίαζε τα βράδια, την επόμενη κιόλας μέρα αγοραζόταν από χιλιάδες αναγνώστες, που δεν έβλεπαν την ώρα να ανακαλύψουν την μαγεία που ο Baricco τους είχε κάνει να διαισθανθούν.
Για το αριστουργηματικό Seta (Μετάξι) - το οποίο προτείνω ανεπιφύλακτα ειδικά στο γυναικείο αναγνωστικό κοινό -  ο Baricco που, μετά την εκλογή του Berlusconi, είχε αποφασίσει να διακόψει την συνεργασία του με την τηλεόραση, διάλεξε έναν πρωτότυπο τρόπο παρουσίασης, την δημόσια ανάγνωση. Σ’ ένα θέατρο της Ρώμης, με μοναδικό σκηνικό μια καρέκλα και μια καράφα νερό, μια νεαρή ηθοποιός διάβασε το σύντομο αυτό μυθιστόρημα, γοητεύοντας το ως επί το πλείστον νεανικό κοινό!



Στο δια ταύτα…
   
…Απόσπασμα από το “Novecento Un monologo” το κινηματογραφικά γνωστό σε όλους Ο Θρύλος του Χιλιαεννιακόσια!!!  

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Sub City Paris

Καλό ; Καλό,μπράβο μου

Προσωπικά Ζητήματα


Γράφει η *tain
Νομίζω πως η χειρότερη στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου έιναι όταν χάνει τις σταθερές του. Έρχεται μια μέρα που όλα όσα θεωρούσες δεδομένα, με την καλή έννοια, σκορπάνε στο λεπτό. Σίγουρα μπορεί να ευθύνεσαι για ένα μέρος της κατάστασης, όμως μπορείς να ελέγξεις τα συναισθήματα που προκύπτουν από καλά αποφασισμένες πράξεις.  Ναι μπορεί σε μια δεδομένη στιγμή και μετά από πολύ εσωτερική πάλη να αποφάσισες να ξεγράψεις ανθρώπους, καταστάσεις και στιγμές του παρελθόντος. Σίγουρα όμως δεν αποφάσισες να νιώθεις πόνο και οργή για τα όσα έχασες.

Street Pics...

Από τα λίγα πράγματα που δεν συμβάδισαν με το κυρίαρχο ρεύμα πολιτισμού των τελευταίων δύο - δυόμισι δεκαετιών ήταν τα συνθήματα στους τοίχους. Καμία υπογραφή -έστω και ψευδώνυμη- δεν τα συνόδευε, δωρεάν προσφέρονταν, τίποτα σε αντάλλαγμα δεν ζητούσαν, πάνω στο ταπεινότερο και στο πιο αντιλάιφστάιλ μέσο γράφονταν (και για την ακρίβεια ήταν η δική τους εγγραφή που αλλοίωνε τη φύση ενός τοίχου μετατρέποντάς τον σε μέσο επικοινωνίας), στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποτελούσαν κραυγές αυθορμητισμού, διαβήματα που συνδύαζαν το απονενοημένο της στιγμής με πόνους διαρκείας: άλλοτε πολιτικά, άλλοτε κοινωνιολογικά, άλλοτε ερωτικά, συχνά ανάμικτα, υπήρξαν τεκμήρια αυθεντικής επικοινωνίας σε ένα περιβάλλον που είχε μετατραπεί ολόκληρο σε επικοινωνιακό (με την «επικοινωνία» της πραγματικότητας να υποκαθιστά την ίδια την πραγματικότητα) και αποτέλεσαν διάσπαρτα αποτυπώματα του είναι σε ένα περιβάλλον κατακλυσμένο από το φαίνεσθαι.

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Μεγάλε Banksy!

Τι είναι η οργάνωση Ρομπέν των Δασών;



Πάνω στη βασική αρχή του «παίρνεις από τους πλούσιους και δίνεις στους φτωχούς» το κίνημα #ROBINHOOD ζητά οι υπερ-πλούσιοι που αντιστοιχούν στο 1% του πληθυσμού, να πληρώσουν έναν μικρό φόρο, με σκοπό να διατεθεί για το κοινωνικό συμφέρον του υπόλοιπου 99%. Απαιτούν δηλαδή από τους ηγέτες να βάλουν 1% φόρο σε μεγάλες οικονομικές συνδιαλλαγές: «Θέλουμε μέρος του 1.3 τρις δολαρίων που διακινούνται στο παγκόσμιο “καζίνο” καθημερινά. Ζητάμε αυτά τα χρήματα να διατεθούν για την χρηματοδότηση κοινωνικών προγραμμάτων».

Νάτος νάτος ο Πρωθυπουργός

Raves under a bridge with a solid sound system, a strobe light, nice-price-beers and fun people?

Κύριε Ελέησον

Peter Sellers... ανεπανάληπτος!!!

PEOPLE ARE AWESOME 2011

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Βρωμό Ολλανδοί Γιάννη μου




Ήρθε η ώρα για Bowser Beer τώρα.



Και ο σκύλος έχει δικαίωμα στην μπύρα για αυτό και ειδικά κατασκευασμένη μπύρα για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου θα κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα.Και το όνομα της σκυλίσιας μπύρας είναι Bowser Beer και δε μεθάει όπως η αντίστοιχη για τους ανθρώπους.

Κολεξιον Φθινόπωρο-Χειμώνας 2011-2012.

Το λίφτινγκ της ελληνικής ακροδεξιάς.






Κάποτε είμαστε σίγουροι ότι "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά". Τώρα αμφιβάλλουμε αν κανείς θυμάται τι σημαίνει Ακροδεξιά. Η τηλεοπτική κολυμπήθρα του εκσυγχρονισμού ξεπλένει τους υποψήφιους Ελληνες Λεπέν από το ακροδεξιό στίγμα.