Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Η δύναμη της συνήθειας


Ο Τσαρλς Ντάχιγκ στο νέο βιβλίο του ποντάρει στη συνήθεια ως καθοριστική αρχή της ανθρώπινης συµπεριφοράς και εξηγεί τον µηχανισµό της εκµετάλλευσής της.




 

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Στα καλύτερα μας είμαστε

Γεια σου Πίπι άρχοντα

Γιορτή των Τεχνών στο Γκάζι.

Αρκετή μουσική – ελληνική και ξένη – αλλά και σινεμά, αρχιτεκτονική, μουσειο-παιδαγωγικές δραστηριότητες περιλαμβάνονται στο φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

«34 μέρες μουσικής, 30 μέρες αφιερωμένες στις άλλες τέχνες, 24 μέρες αφιερωμένες στα παιδιά και στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και 15 μέρες αφιερωμένες στην επιχειρηματικότητα: και φέτος, το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Τεχνόπολις, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ.Καμίνης.

Λύση υπάρχει!

Quantic, Alice Russell, The Combo Barbaro &...

…πραγματικά λυπάμαι που έχασα, λίγες μέρες πριν, την καταπληκτική τους εμφάνιση στο Gagarin.
 
 
 

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

"Σώστε μας από τους σωτήρες": Ο Σλάβοϊ Ζίζεκ για την Ευρώπη και τους Έλληνες


Φανταστείτε μια σκηνή δυστοπικής ταινίας που περιγράφει την κοινωνία μας στο κοντινό μέλλον. Φύλακες με στολές περιπολούν μισο-ερειπωμένους δρόμους του κέντρου την νύχτα, για κυνήγι μεταναστών, εγκληματιών και αλητών. Αυτοί που βρίσκουν είναι άγρια κακοποιημένοι. Αυτό που μοιάζει με ευφάνταστη Χολιγουντιανή εικόνα είναι πραγματικότητα στην Ελλάδα του σήμερα. Την νύχτα,  αυτόκλητοι προστάτες με μαύρες μπλούζες της νέο-φασιστικής  Χρυσής Αυγής που αρνείται το Ολοκαύτωμα – η οποία κέρδισε το 7% των ψήφων στον τελευταίο γύρο των εκλογών, και είχε την στήριξη, όπως λέγεται, από το 50% της αστυνομίας της Αθήνας – περιπολούν τους δρόμους και ξυλοκοπούν κάθε μετανάστη που βρίσκουν μπροστά τους: Aφγανούς, Πακιστανούς, Αλγερινούς. Οπότε, κάπως έτσι αμύνεται η Ευρώπη την άνοιξη του 2012.

Ο εθνικογαμισμός είναι ιδέα

Μπράβο jim_k

Douglas Adams - H ανθρώπινη φύση ως εξελιχθέν ον...


«Υπάρχει μια θεωρία που λέει πως, αν ποτέ κανείς ανακαλύψει για ποιο σκοπό ακριβώς υπάρχει το Σύμπαν και τι εξυπηρετεί, θα εξαφανιστεί αμέσως και θα αντικατασταθεί από κάτι ακόμα πιο παράξενο και ανεξήγητο.
Υπάρχει μια άλλη θεωρία που λέει πως αυτό έχει ήδη … συμβεί.


Μόλις βγήκα από το κέντρο απεξάρτησης και μπήκα σε φάση άρνησης!



Η παράσταση Life is Worth Losing (2005) είναι η προτελευταία του.

29/5/1453 Δεν Ξεχνώ!


Jim_K κάτι παίζει με Θράκη τώρα που την κάνουμε με ελαφρά από τη μαμά Ευρώπη. Λες να χουμε πάλι δράματα?

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Eκπληξη!

Ο παρουσιαστής είναι ένα μίξ Badstuber με Πανούση...
                                   

Οι μεγαλύτεροι οικονομικοί εφιάλτες στην ιστορία

Οι αγορές τρίζουν συθέμελα κάθε φορά που ένα σοκ έρχεται να ταράξει τα νερά της παγκόσμιας οικονομικής κοινότητας. Δέκα ιστορίες, δέκα αληθινά γεγονότα τα οποία άφησαν πίσω τους απώλειες δισεκατομμυρίων. Οι αγορές επιβιώνουν, οι επιχειρήσεις παλεύουν για να βρουν τη λύση ενώ πολλοί από τους υπεύθυνους του λάθους απομακρύνονται και πολύ συχνά οδηγούνται στη φυλακή…



10. Metallgesellschaft, $1,3 δισεκατομμύρια

Ο γερμανικός όμιλος μεταλλουργίας Metallgesellschaft AG ρίσκαρε πολλά και έχασε ακόμη περισσότερα. Το 1993 η εταιρεία μέτρησε συνολικά 1,3 δισ. δολάρια απώλειες όταν έκανε το λάθος να υποθέσει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα αυξηθούν κατακόρυφα...  Συνέβη όμως το αντίθετο. Προκειμένου ο όμιλος να μην οδηγηθεί σε πτώχευση, οι  μέτοχοι του αναγκάστηκαν να εγκρίνουν ένα πακέτο διάσωσης ύψους συνολικά 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτοί δεν είναι Αμερικανοί ρε, γύφτοι είναι!!!

Η αφθονία είναι το μέλλον μας...


Μεταξύ άλλων…
Ένας φίλος μου είπε: Πάμε πίσω ρε, δεν βλέπεις ότι ο κόσμος αρχίζει να πεινάει και να φουντάρει από τα μπαλκόνια;
Του λέω: Αυτά είναι της στιγμής. Λανθασμένα, μεταφράζουμε τις καταστάσεις γύρω μας, σύμφωνα με το τι συμβαίνει σε μας άμεσα. Ο κόσμος πάει μπροστά! Σκοπός μας είναι να επιταχύνουμε το αποτέλεσμα!
Μου λέει: Οπτιμιστής μας βγήκες ρε συ; Από πού πηγάζει αυτή  αισιοδοξία;


Δεν πρόλαβα να του απαντήσω. Ο αχρείος γράφει πιο γρήγορα από μένα, βαρέθηκε να περιμένει την απάντησή μου κι άλλαξε θέμα.
Το βίντεο που ακολουθεί είναι ένα μέρος της απάντησής...

Tι εκπομπάρα είναι αυτή?