Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Να και κάτι καινούριο

Ασφαλίτες στην πορεία. Περισσότερα εδώ.


Ο τεράστιος μύθος του Μνημονίου...

   

Τα όσα αποδεδειγμένα - απ' τον πρόσφατο προϋπολογισμό! - αναφέρονται στο βίντεο, έχουν αναφερθεί και εδώ. Αυτή τη φορά θα δούμε ορισμένα στοιχεια, που απλώς θα αποδείξουν για ακόμη μία φορά, πως ο μύθος της "αναγκαιότητας" του Διεθνούς Νομισματικού Σφαγείου, είναι ένα φαντασιακό / τρομοκρατικό δημιούργημα της κυβέρνησης και - βεβαίως των απαραίτητων σ' αυτές τις περιπτώσεις - Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης.

Διαβάζουμε λοιπόν σε άρθρο του εξαίρετου Γιώργου Δελαστίκ: «Δεν είναι τυχαίο φυσικά που για την εκπλήρωση της αποστολής του τον έχουν πλαισιώσει με ένα οικονομικό επιτελείο οργάνων του διεθνούς κεφαλαίου. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν υπάλληλος του ΟΟΣΑ στο Παρίσι επί εφτά χρόνια. Η Ε. Παναρίτη, αυτή η παντελώς άγνωστη και εξτρεμιστικά νεοφιλελεύθερη οικονομική σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου που την τοποθέτησε βουλευτή επικρατείας χωρίς καν να γνωρίζονται(!), ήταν υπάλληλος του ΔΝΤ πριν μας την φέρουν. Ο Χριστοδούλου, ο υπεύθυνος του δημόσιου χρέους, ήταν υπάλληλος της Γκόλντμαν Σαξ»!

Άραγε είμαστε στην αρχή, στη μέση ή στο τέλος ;

Ζούμε σε μια κοινωνία που βράζει, επείδη βλέπει να καταστρατηγούνται τα δικαίωματα της τα οποία με αγώνες απέκτησε το προηγούμενο αιώνα. Αλλά ποιά ακριβώς δικαιώματα; Δικαιώματα που θα προστατεύουν τον αδύναμο από τον ισχυρό, τον εργαζόμενο από τον εργοδότη , τον πολίτη-άνθρωπο από τους κακούς κυβερνώντες και το παρακράτος. 

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Ένα δέντρο γεμάτο γάλα..

Αθήνα μια πόλη σε Ανθρωπιστική Κρίση. Οι Γιατροί του Κόσμου και οι atenistas διοργανώνουν την Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους για τα παιδιά που βιώνουν την οικονομική κρίση.
Αυτή τη φορά το Δέντρο μας θα δημιουργηθεί από κουτιά Γάλα που θα θα φέρουμε όλοι μαζί μας.

Δείτε και τη φωτογραφία

Αυτή είναι έγκυος κι αυτός την έσωσε από μια φωτιά, βγάζοντάς την στην πίσω αυλή.

Μετά συνέχισε να πολεμά τη φωτιά.
Όταν έσβησε τη φωτιά, αυτός κάθισε να πάρει μιαν ανάσα.

Ένας φωτογράφος, την είδε να στέκει σε μια απόσταση και να κοιτά τον πυροσβέστη.
Μετά, τη βλέπει να πηγαίνει κατευθείαν προς τον πυροσβέστη κι ο φωτογράφος απορεί τι θα κάνει.
Σηκώνει την κάμερα τη στιγμή που αυτή πήγε κοντά στον κουρασμένο άντρα, που είχε σώσει την ίδια και τα αγέννητα παιδιά της, και τον φίλησε...

Πάμε στοίχημα;

Τελικά εκτός από τους bookmakers υποτιμήσαμε και εμείς τον ΠΑΟΚ, ο οποίος νίκησε και πολύ καλά της έκανε, την Dinamo Zagreb. Οστώσο η χτεσινή μέρα μας πήγε καλά καθώς βγήκαν 3/5 βασικά πονταρίσματα. Μέρα Europa League και η σημερινή, με λίγα ματς και χαμηλές αποδόσεις. Ακλόνητα φαβορί παρουσιάζονται η Anderlecht, η Lille και ο Άρης, με ανάλογες χαμηλές αποδόσεις βέβαια. Δεν θα παρασυρθώ να παίξω τα φαβορί, μιας και όλο και κάποιο θα σπάσει.(όπως σας είχα πει χτες για PSG και Liverpool και σπάσανε και τα 2) Το μόνο ματς που έχω ξεχωρίσει για σήμερα είναι αυτό της ΑΕΚ. Με ισοπαλία είναι και οι 2 ευχαριστημένοι. Η Ζενίτ είναι σαφώς καλύτερη ομάδα, έρχεται όμως με πολλές απουσίες. Από την άλλη η ΑΕΚ θέλει 1 βαθμό για να περάσει, οπότε γιατί να μην τα βρούνε στη μέση;

ΑΕΚ v Ζενίτ Χ (3.10)

Ανάψτε ένα κερί, μπας και τον περιλάβουν την επόμενη φορά

Και ο τζίγγερ κατεβαίνει στις διαδηλώσεις!







Η "Περικεφαλαία" του σύγχρονου Έλληνα αγωνιστή !

    Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε με μεγάλο ενδιαφέρον τη στάση των σωμάτων ασφαλείας, και κυρίως των αστυνομικών δυνάμεων,
όσον αφορά τους τρόπους αντιμετώπισης και καταστολής της οποιασδήποτε ενέργειας αγανακτησμένων πολιτών.
    Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, και που όπως φαίνεται θα γίνουν ακόμα δυσκολότεροι, καλό είναι...



Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Βίντεο-ΣΟΚ από την επίθεση hooligans της Zagreb στους οπαδούς του ΠΑΟΚ!

Πάμε στοίχημα;

Αγώνες Europa League λοιπόν σήμερα και αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια. Σε άλλα οι ομάδες καίγονται για τους βαθμούς, όπως το Σεβίλλη v Ντόρτμουντ, και σε άλλα είναι και οι 2 αδιάφορες, όπως το ΑΖ Αλκμάαρ v ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.

Το πρώτο σημείο για σήμερα είναι το διπλό της Ντόρτμουντ. Οι Γερμανοί έχουν δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο, θέλουν μόνο νίκη απέναντι στην ντεφορμέ Σεβίλλη και μπορούν
να την πάρουν. Το X2 είναι πιο σίγουρη επιλογή αλλά όταν το διπλό προσφέρεται σε αποδόσεις της τάξεως του 2,50 τότε αξίζει κατα τη γνώμη μου. Συνεχίζουμε με τον ΠΑΟΚ.

Ο Λαός Αντιδρά..

Πάμε Στοίχημα ;

By Αθλητικοκάφρο..

Zalgiris - Caja Laboral  προτείνουμε διπλό

Efes Pilsen - Panathinaikos προτείνουμε άσσο

Partizan - Prokom προτείνουμε άσσο

Απάτη, ή όντως ο μικρός το ζωγράφισε;



Ευχαριστούμε τον Γιάννη για το video.

Stop motion Graffiti

Απίστευτο βίντεο, πάλι από τον Γιάννη.

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν 4 φορές

Η λέξη «χρεοκοπία» ακούστηκε στην Ελλάδα τέσσερις φορές :  1827, 1843, 1893 και 1932. Πτωχεύσεις που οφείλονταν στην αδυναμία της χώρας να εξυπηρετήσει έναν υπέρμετρο και πανάκριβο εξωτερικό δανεισμό και λύνονταν με ακόμη μεγαλύτερο και επαχθέστερο δανεισμό δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο που έσπασε μόλις στα μέσα της δεκαετίας του 1960. 

Old school parcour

His name was Arnim Dahl.
(12. March 1922- 3 August 1998)
-Was the most popular stuntman from Germany.
-Lay more than 40 times in a hospital, and had more than 100 fractures.
-Stayed in total more than 4 years of his life in a hospital.
-Jumped from a 47 meter high crane into the water of the Hamburg harbour.
-Was the double of the moviestars in more than 50 films.



Ευχαριστούμε τον Γιάννη

ΜUST BE THERE


Με δύο σπουδαίες συναυλίες μας αποζημιώνει ο Δεκέμβριος λίγο πριν τις γιορτές οι Nouvelle Vague θα εμφανιστούν τη Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου στο Fuzz Club,οι τιμές των εισητηρίων κοστίζουν 25 ευρώ στη προπώληση και 30 ευρώ στα ταμεία,η ώρα έναρξης της συναυλίας  είναι στις 9.
Την ίδια μέρα οι Godspeed You!Black Emperor ένα απο τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της post-rock σκηνής θα εμφανιστούν στο Gagarin,οι τιμές των εισητηρίων στη προπώληση ειναι 30 ευρώ και στα ταμεία 38 ευρώ η ώρα έναρξης της συναυλίας είναι επίσης στις 9.

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Moυσικό Διάλειμμα!

Ταραχές στη Ρώμη μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν γύρω από το κοινοβούλιο της Ρώμης μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών.
Πάνω από 100.000 φοιτητές διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης και της μεταρρύθμισης που προωθεί στα πανεπιστήμια.

Καλά ντε, μη φωνάζετε!

Η κρίση και το αμερικάνικο εκπαιδευτικό σύστημα.

 
Tα τελευταία χρόνια σημειώθηκαν σημαντικές φοιτητικές κινητοποιήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες δεν είδαν τα φώτα της δημοσιότητας.

Εγκρίθηκε ο τριπλασιασμός διδάκτρων στη Βρετανία

Πριν την ψηφοφορία, ο υπουργός Επιχειρηματικότητας, Βινς Κέιμπλ είπε στους βουλευτές ότι τα σχέδια για τα δίδακτρα είναι «δίκαια» και ότι θα βοηθήσουν στη διατήρηση της ποιότητας των πανεπιστημίων.Ακριβά δίδακτρα = πλόυσιοι = ποιότητα στα πανεπιστήμια. Οι φτωχοί να πάνε για φούντο..


tvxs.gr | Λονδίνο: Διαμαρτυρίες για τα δίδακτρα - 9/XII/2010
Ανέβηκε από tvxorissinora. - Βίντεο με οικογενειακά γεγονότα και γενέθλια.

Σλαβόι Ζίζεκ: Ο κομμουνισμός είναι εξαιρετικά επίκαιρος

Ο Slavoj Zizek
Ισορροπώντας επιδέξια πάνω στο τεντωμένο σχοινί που συνδέει τη μαρξιστική πολιτική οικονομία με τη λακανική σχολή της ψυχανάλυσης, ο Σλοβένος διανοητής απέκτησε παγκόσμια φήμη όταν μεταφράστηκε στα αγγλικά το μείζον φιλοσοφικό έργο του «Το υψηλό αντικείμενο της Ιδεολογίας» (ελληνική έκδοση: Scripta, 2006).

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Moυσικό Διάλειμμα!

Καλλιτεχνική άποψη


tvxs.gr | SEE – Αντίδραση στις Κάμερες
Ανέβηκε από tvxorissinora. - Oλόκληρες σειρές και επεισόδια online.

Νεόπτωχοι το 20% των Ελλήνων



Στο 56,6% υπολογίζεται το ποσοστό των Ελλήνων που αντιμετώπιζαν μεγάλη ή μερική δυσκολία για να τα βγάλουν πέρα με το εισόδημα τους το 2009. Με βάση τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., 845.000 νοικοκυριά, δηλαδή το 19,7% του πληθυσμού της χώρας, βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο της φτώχειας.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ


Μύθος ή πραγματικότητα  υπήρξε υπάρχει η θα υπάρξει ποτέ αυτο που ονομάζουμε εναλλακτική σκηνή στη χώρα μας?Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή τι ορίζουμε ως εναλλακτική σκηνή προσωπικά πάντα θεωρούσα εναλλακτικό ότι δεν ανήκε στην ευρύτερη λαϊκή μουσική και στο ευρύτερο lifestyle που συνεπάγεται αυτή.

Εσείς πάτε στοίχημα;

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη μας για το στοίχημα την ημέρα ενός μεγάλου derby, Manchester United εναντίον Arsenal.

Φαβορί η United με αποδόσεις 1,80-2,1 στο internet, ωστόσο εγώ θα αποφύγω να ποντάρω σε κάποιο τελικό αποτέλεσμα. Το πιο "σίγουρο" στοίχημα για εμένα σε αυτό τον αγώνα είναι το over, το οποίο δίνει 1,80 κατά μέσο όρο. Η Arsenal εκτός τρώει goal για πλάκα και ελπίζω να επιβεβαιωθεί και σήμερα αυτό. Άλλο ένα σημείο που έχει αξία σε αυτό το ματς

American Engineering

Ε όχι δεν το πιστεύω..

5.000 ευρώ το ενοίκιο στο νέο διαμέρισμα στη Φιλοθέη που νοίκιασαν οι Τροϊκανοί ; Με το σάλο που προκλήθηκε  για το ενοίκιο των 9.100 ευρώ της κατοικίας στην Αρεοπαγίτου μπήκε χέρι και η μετακόμιση δεν άργησε να γίνει. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί ενοχλούμαστε;.. δεν έχουμε ίσως καταλαβεί τι σημαίνει ΔΝΤ.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Μπαράζ απεργιών 13-16 Δεκεμβρίου

Λοιπόν Αθηναίοι πάρτε τα αμάξια σας , τα ποδηλατά σας και τα ποδαράκια σας, έχουμε και λέμε :

«Χειρόφρενο» αναμένεται να τραβήξουν όλα τα μέσα (Μετρό, Ηλεκτρικός, Προαστιακός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ)Την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου εξάωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
 Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 24ωρη απεργία.

Τι απέμεινε από τη σοσιαλδημοκρατία;


Το εντυπωσιακό είναι ότι η κρίση του 2008 δεν ήταν ικανή να προκαλέσει μια επανεξέταση θεωρητικών αναλύσεων και πολιτικών.

Children of Men - Alfonso Cuaron (2006)

Και άλλο ένα Βρετανικό μουσικό διάλειμμα

Διάλειμμα για διαφημίσεις..

Βρετανικό Μουσικό Διάλειμμα..

Slavoj Zizek..


tvxs.gr | Σλαβόι Ζίζεκ: "Ζώντας στις έσχατες μέρες"
Uploaded by tvxorissinora. - Discover videos of people, family and friends.

http://en.wikipedia.org/wiki/Slavoj_%C5%BDi%C5%BEek