Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Μουσικό Διάλειμμα

Βρε ποιον μου θυμίζει, βρε ποιον μου θυμίζει...

Aνδρική αλληλεγγύη.

8 τρόποι να γλιτώσεις από τη χρεωκοπία

Σας γράφω από την Τανζανία. Είμαστε εδώ και έντεκα μήνες τελείως αλλού και κάνουμε μία δουλειά που δεν είχαμε ονειρευτεί, ποθήσει, ούτε καν σκεφτεί και οι δύο με τη σύντροφό μου. Ήμουν (και πάντα θα είμαι μέσα μου τουλάχιστον) δημοσιογράφος στο περιοδικό 4Τροχοί και τώρα εξασκώ το εξωτικό επάγγελμα του μάνατζερ σε ένα σαφάρι lodge μέσα στη ζούγκλα.

Ζούμε δίπλα σε ένα ποτάμι μαζί με δεκάδες ιπποποτάμους, κροκόδειλους, μπαμπουίνους, μαϊμούδες κολόμπους, σαύρες και εκατοντάδες είδη πουλιών. Βρεθήκαμε εδώ από τρέλα με τη σύντροφό κου – μετά το ταξίδι μας στον κόσμο επί τρία χρόνια – αλλά και από ανάγκη να δραπετεύσουμε από μία Ελλάδα που μας προκάλεσε – το λιγότερο – αναγούλες στους τρεις μόλις μήνες που τη ζήσαμε πέρυσι από το Σεπτέμβριο μέχρι το Δεκέμβριο.

Graffiti Wars



Ο Λονδρέζος βετεράνος του Γκραφίτι King Robbo δεν θα ανταποδώσει το επόμενο χτύπημα στον Banksy διότι βρέθηκε κακοποιημένος στο δρόμο και είναι πλέον σε κώμα. Με αυτή την κεντρική ιδέα σαν φινάλε, το ντοκιμαντέρ Graffiti Wars έκανε τον Banksy έξαλλο. «Είναι μια πικρή και επικίνδυνη προσπάθεια των δημιουργών του ντοκιμαντέρ να βλάψουν το όνομά μου» έγραψε σε επιστολή προς το κανάλι που το κατηγόρησε για αυθαιρεσίες και ανακρίβειες. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει την κόντρα μεταξύ του old school γκραφιτά και του διάσημου Banksy, που ξεκίνησε από την έλλειψη σεβασμού του δεύτερου προς τον αρχαιότερο γκραφιτά.

Πυρά, Γυναίκες, Θάλασσα


Η 50ή επέτειος του θανάτου του «Papa» στάθηκε αφορμή για εκατοντάδες φρέσκα αφιερώματα στη much bigger than life ζωή του. Και στο έργο του αναπόφευκτα, αλλά κατά βάση στη ζωή του. Στις περιπέτειες, στα ταξίδια, στα κυνήγια, στους πολέμους, στους παρ΄ ολίγον θανάσιμους τραυματισμούς, στις συζύγους, στις ερωμένες, στα dry martini, στην καραμπίνα, στην τελευταία σφαίρα. Σε όλα αυτά τα εντυπωσιακά ωραία που τώρα πια μας οδηγούν σε μια πολύ θλιβερή διαπίστωση: δεν τους φτιάχνουν πια έτσι. Ούτε τους συγγραφείς, αλλά κυρίως ούτε τους άντρες. Έρνεστ Χέμινγουεϊ δεν πρόκειται να ξαναδούμε ανάμεσά μας, για τον ίδιο λόγο που δεν πρόκειται να δούμε και μονόκερους να τριποδίζουν στα πάρκα. Και οι δύο ανήκουν στους θρύλους που τρέφονται αποκλειστικά με παρθενιές.


Pedro Almodovar: Ο παθιασμένος του κινηματογράφου



Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ αποτελεί αναμφισβήτητα τον πιο επιτυχημένο και αναγνωρισμένο διεθνώς σκηνοθέτη, σεναριογράφο και παραγωγό του ισπανικού κινηματογράφου της γενιάς του δημιουργώντας ταινίες με πιστό κοινό που τον παρακολουθεί ανελλιπώς.

Φροντίζει πάντα να συνδυάζει στις ταινίες του σύνθετες αφηγήσεις υιοθετώντας στοιχεία μελοδράματος μαζί με στοιχεία της ποπ κουλτούρας αλλά και της λαϊκής παράδοσης της Ισπανίας ενώ σε καμία του ταινία δεν λείπουν τα έντονα χρώματα, η λεπτή αίσθηση του χιούμορ και τα επιβλητικά μοτίβα. Η επιθυμία, το πάθος, οι οικογενειακοί δεσμοί αποτελούν βασικούς άξονες των ταινιών του που πάντα αγκαλιάζονται από τους θαυμαστές του.

Στο Πάνθεον και ο τύπος…

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

WIKILEAKS: Η Μέρκελ δεν έκανε τίποτα

Έγγραφα παρουσιάζουν ως μελετημένη την καθυστέρηση ευρω-βοήθειας προς την Ελλάδα

«Αμηχανία, αποσιώπηση, παραπληροφόρηση»: Έτσι χαρακτηρίζεται η στάση του Βερολίνου απέναντι στην ελληνική κρίση, το 2010, σύμφωνα με έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας στο Βερολίνο. Το έγγραφο βρέθηκε στα χέρια του Wikileaks και δημοσιεύεται στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt». «Φοβερή άγνοια και λανθασμένες εκτιμήσεις» για την γερμανική κυβέρνηση είναι η ετυμηγορία.

Και οι πλούσιοι υπέρ της Αγανάκτησης;



Αρχικά ήταν ο πολυεκατομμυριούχος επενδυτής Αμερικανός Γουόρεν Μπάφετ, που με τη δήλωσή του προς στον πρόεδρο Ομπάμα να τον φορολογήσει περισσότερο (ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς από τους πλούσιους να συνεισφέρουν στην οικονομία της χώρας) άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για το «Ριτσιστάν», το πλούσιο 1% του πλανήτη. Ακολούθησε η πρόταση του Ομπάμα για το «φόρο Μπάφετ» στους πλούσιους που αντιμετώπισε την σθεναρή αντίδραση των Ρεπουμπλικανών.

Sola Rosa & Iva Lamkum...

Τα λέμε στον κομμουνισμό ή στην κόλαση!

Δεν ξέρω ποιος έχει βελτιωθεί περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Η Red Bull, οι σκιερ ή οι σκηνοθέτες???

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ας πέσουν οι μάσκες.

Μουσικό Διάλειμμα

Whatever


Μια σκατίλα ίσως να μας σώσει...Μια ασυναρτησία αποκλείεται...Συνεπώς αυτό το κείμενο δεν πρόκειται να σώσει κανέναν..

♪♫♪♫ ♪♫♪♫ ♪♫♪♫♪♫♪♫ ♪♫♪♫ ♪♫♪♫ ♪♫♪♫

Λες; Μπα δε… Κι αν όμως;

Face Art...

Αν δεν έχεις τι να κάνεις… κάνεις τέχνη.




Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ρε τι γίνεται στη Μαραθοκεφάλα ;

Παντειάρα ρε!

Πρέπει να μεταμφιεστώ για να έρθουμε πιο κοντά;


Ένας ιπτάμενος ποδηλάτης επιστρέφει σπίτι



Από φάτσα και μόνο καταλαβαίνετε ότι ο καλλιτέχνης είναι ψεκασμένος



Bienvenida!

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Αυτό ακριβώς και τίποτε άλλο

Η ευρω-κρίση αφυπνίζει στερεότυπα του παρελθόντος

Του Andy Reinhardt

Ως Αμερικανός ο οποίος έχει πολύ καλές σχέσεις με την πολιτική ορθότητα, όταν μετακόμισα στη Γαλλία, το 2001, με σόκαρε η συχνότητα και η άνεση με την οποία πολλοί ευρωπαϊκοί λαοί εκτόξευαν τετριμμένα στερεότυπα ο ένας για τον άλλον. Την εποχή της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της εισαγωγής του ευρώ, μου είχε φανεί απρεπές (αν όχι προσβλητικό) όταν ο ομιλητής μιας εκδήλωσης έκανε αστεία για την Ισπανία της σιέστας, ή όταν οι Γάλλοι γνωστοί μου έκαναν μειωτικά σχόλια για τους Ελβετούς και τους Βέλγους.

Πάμε στοίχημα[8/11/2011]


Cheltenham-Barnet Lay Cheltenham@1,96[0-2] +100
Rochdale-Preston Lay Rochdale@2,82 [1-1] +100
Swindon-AFC Wimbledon Back Swindon@1,67 [1-1] -100
Elgin-Montrose Back Elgin@1,64 [3-1] +64


Bank:3240Eu----->3404Eu

Μίλα μου για την (πολιτική) άνοιξη.

Αλκοόλ και υγεία και Κάλτσες.


Μετριοπαθείς πότες τείνουν να έχουν καλύτερη υγεία και ζουν περισσότερο από τα άτομα που είτε απέχουν ή ανήκουν στην κατηγορία των ατόμων που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να παρέχει κάποια οφέλη για την υγεία.

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Θόρυβος...στη μνήμη του Marco Simoncelli

«Αντιεξουσιαστής» στην εξουσία;


Παρά την πανθομολογούμενη αποτυχία του να χειριστεί την οικονομική κρίση πριν βγει εκτός ελέγχου, με την απόφαση του για δημοψήφισμα, ο πρωθυπουργός ξεγύμνωσε ολόκληρο το πολιτικό και μιντιακό σύστημα της χώρας αλλά και τον τρόπο της ευρωπαϊκής διακυβέρνησης, σε ένα βράδυ.

BEST OF ATHENS! part 2

Ένας Αθηναϊκός κήπος «Μονέ»

Ακουμπάει στην Εθνική οδό αλλά στο εσωτερικό του ανθίζουν ανενόχλητα περισσότερα από 2500 είδη φυτών απ’ όλο τον κόσμο. Ο Βοτανικός Κήπος του Διομήδους είναι ο μεγαλύτερος στο είδος του σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο και στα περισσότερα από 1500 στρέμματά του φιλοξενούνται 10.000 αποξηραμένα φυτά, ένα φυσικό ρέμα, πέτρινα μονοπάτια όλων των ειδών τα πουλάκια, ανθώνας, δενδρώνας, λίμνες με υδροχαρή φυτά, κίτρινες και κόκκινες πεταλούδες και ποικιλία από φοίνικες. Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι, καθημερινές: 09:00- 14:00 και Σ/Κ 09:00-15:00

BEST OF ATHENS! part 1

Το καλύτερο νέο πωλητήριο μουσείου

Πωλητήριο Πινακοθήκης Νίκου Χατζηκυριάκου – Γκίκα. Στην καρδιά της πόλης, στο υπέροχο κτίριο του Μεσοπολέμου της οδού Κριεζώτου 3, εκεί όπου στεγαζόταν το εργαστήριο του μεγάλου ζωγράφου και τώρα η εμπλουτισμένη έκθεση με το έργο του. Λίγο πριν την έναρξη της Πινακοθήκης, το Πωλητήριο «προ-λειτουργεί» προσπαθώντας , πουλώντας υπέροχα έργα τέχνης από νέους δημιουργούς βασισμένα στο «σύμπαν» του Νίκου Χατζηκυριάκου – Γκίκα, να συντηρήσει τον πολιτισμό σε εποχές δύσκολες και άγριες.