Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Και οι πλούσιοι υπέρ της Αγανάκτησης;Αρχικά ήταν ο πολυεκατομμυριούχος επενδυτής Αμερικανός Γουόρεν Μπάφετ, που με τη δήλωσή του προς στον πρόεδρο Ομπάμα να τον φορολογήσει περισσότερο (ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς από τους πλούσιους να συνεισφέρουν στην οικονομία της χώρας) άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για το «Ριτσιστάν», το πλούσιο 1% του πλανήτη. Ακολούθησε η πρόταση του Ομπάμα για το «φόρο Μπάφετ» στους πλούσιους που αντιμετώπισε την σθεναρή αντίδραση των Ρεπουμπλικανών.


Τώρα μια ομάδα που αντιπροσωπεύει το (ενοχικό) 1% διαδηλώνει στη Νέα Υόρκη «Είμαστε μαζί σας». Ο οργανισμός Resource Generation εμφανίζεται στο ίντερνετ και τα social media με τον ίδιο σκοπό. Πιο συγκεκριμένα προτείνουν τη μεταμόρφωση της φιλανθρωπίας αλλά και επενδύσεις με κοινωνικό στόχο. «Οι εταιρίες έχουν εξαγοράσει την κυβέρνηση αλλά είναι οι μέτοχοι - το περίφημο “1%”- που κατέχουν τις εταιρίες».

Τέλος στο πρόσφατο G20 των Καννών η παγκόσμια κίνηση Ρομπέν των Δασών ζήτησε να φορολογηθεί το 1% των πλούσιων του πλανήτη υπέρ του συμφέροντος των πολλών.

Και ο Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτής της Microsoft, εμφανίστηκε στην συνάντηση που είχε σαν κύριο θέμα της την Ελλάδα, για να δώσει επιστολή στους αρχηγούς των κρατών με το μήνυμα ότι παρά την παγκόσμια οικονομική αστάθεια δεν πρέπει να σταματήσουν οι πλούσιες χώρες να βοηθούν τις πολύ φτωχότερες (σημ. δεν εννοούσε εμάς, τουλάχιστον όχι ακόμα). Στη συνέντευξη που έδωσε στο BBC αναφέρει ότι η Γερμανία είναι η μόνη από τις υπερδυνάμεις της Ευρώπης που δεν συμμετέχει στη «σταυροφορία».
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...