Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

BEST OF ATHENS! part 2

Ένας Αθηναϊκός κήπος «Μονέ»

Ακουμπάει στην Εθνική οδό αλλά στο εσωτερικό του ανθίζουν ανενόχλητα περισσότερα από 2500 είδη φυτών απ’ όλο τον κόσμο. Ο Βοτανικός Κήπος του Διομήδους είναι ο μεγαλύτερος στο είδος του σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο και στα περισσότερα από 1500 στρέμματά του φιλοξενούνται 10.000 αποξηραμένα φυτά, ένα φυσικό ρέμα, πέτρινα μονοπάτια όλων των ειδών τα πουλάκια, ανθώνας, δενδρώνας, λίμνες με υδροχαρή φυτά, κίτρινες και κόκκινες πεταλούδες και ποικιλία από φοίνικες. Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι, καθημερινές: 09:00- 14:00 και Σ/Κ 09:00-15:00
Καλύτερο σημείο για να γλύφεις τα παϊδάκια σου
Το Στέκι του Ηλία. Μπαμπάς και γιος. (Θεσσαλονίκης 7 αλλά και Επταχάλκου 5 στο Θησείο)
Ο πιο μικρός ελαιώνας στην καρδιά της πόλης
 
Με θαμνώδεις ελιές, μπροστά στο άγαλμα της Αθηνάς, στο Πεδίον του Άρεως
Ο πιο αγαπητός καταληψίας της Πλάκας
 
Είναι Ιρλανδός και είναι «ακαθορίστου ηλικίας». Κανείς δεν θυμάται πότε ήρθε στην Πλάκα, όλοι λένε γελώντας ότι μάλλον βρίσκεται εκεί από πάντα. Κατοικεί σε δύο σπίτια που βρίσκονται σχεδόν αντικριστά και τα οποία, φαινομενικά τουλάχιστον, βρίσκονται υπό καθεστώς κατάληψης από τον Tom. Ωστόσο, κανείς δεν είναι σε θέση να το επιβεβαιώσει, ούτε ο ίδιος ο Tom. Είναι πολύ αγαπητός στην περιοχή και το πρωί θα το πετύχεις να παίρνει το πρωινό του στο παρακείμενο ξενοδοχείο. Ως Ιρλανδός ξέρει από οικονομική κρίση και τον τελευταίο καιρό φαίνεται υπέρμαχος μιας επιστροφής μας στη δραχμή. (Tom’s House, Υπερείδου & Σωτήρος στην Πλάκα)
Το καλύτερο μέρος της Αθήνας για να νομίσεις ότι είσαι στο Λονδίνο
 
Αυτά τα 20-30 μέτρα της Αιόλου που ενώνουν Πανεπιστημίου και Σταδίου, όπου η φορά των αυτοκινήτων είναι ανάποδη, όπως στη βρετανική πρωτεύουσα. Μόνο που τα τιμόνια παραμένουν αριστερά...
Ο καλύτερος τρόπος για να νομίσεις ότι βρίσκεσαι στην Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης
     
Τεράστιες ψηφιακές οθόνες που προβάλλουν σε ζωντανή μετάδοση τις παραστάσεις της Metropiltan Opera της Νέας Υόρκης, σε θεατρικές και κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας. Για τη σειρά της θεαματική αυτής προβολής των 11 παραστάσεων με παγκόσμια διάσημα ονόματα της λυρικής σκηνής με τον τίτλο «The Met live in HD», ευθύνεται ο Όμιλος Αντένα που «βγαίνει» έτσι από τα στενά όρια της τηλεοπτικής οθόνης – με μία ιδέα, επιτέλους, διαφορετικής λογικής από αυτήν του τηλεοπτικού προγράμματος. Από 15 Οκτωβρίου, ψάξτε το πρόγραμμα των προβολών και απολαύστε.
Η πιο μυστική είσοδος κινηματογράφου
 
Αν είσαι στη Σταδίου και ψάχνεις την είσοδο του κινηματογράφου Άστορ Hollywood 3D (Σταδίου 28) δεν πρόκειται να την ανακαλύψεις ποτέ. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να περπατήσεις μέχρι τον πεζόδρομο της Κοραή και να μπεις στην ομώνυμη στοά, δίπλα στα Starbucks. Στα 20 βήματα θα δεις τα τραπεζάκια ενός café. Εκεί μπαίνεις. Το Άστορ, ένας από τους πιο παλιούς κινηματογράφους της Αθήνας, τώρα ανακαινισμένος και πλήρως εξοπλισμένος με την πιο καινούργια τεχνολογία, έχει την είσοδό του «καμουφλαρισμένη» από το μεγάλο και φιλόξενο μπαρ-φουαγιέ του. Η αμφιθεατρική αίθουσά του, αρκετά σκαλιά πιο κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, σε αποζημιώνει για το «incognito» της εισόδου.
Το καλύτερο σημείο της πόλης για να σου σπάσουν τα νεύρα
 
Δοκίμασε να διασχίσεις οποιαδήποτε ώρα και μέρα, με οποιοδήποτε μέσο το σύντομο κομμάτι της Ερμού που ενώνει την πλατεία Μοναστηρακίου με την αντίστοιχη Ασωμάτων. Μια σειρά παρκαρισμένων αυτοκινήτων αριστερά, μια ακόμα δεξιά, μια επιπλεόν σειρά με ταξί που ικανοποιούν με ετσιθελικό τρόπο το δίκαιο αίτημά τους για πιάτσα, οδηγοί με αλάρμ που ψάχνουν για πάρκινγκ, άλλοι που το βρήκαν αλλά δυσκολεύονται να εκτελέσουν, ένα χάος που εξασφαλίζει δεκάλεπτη καθημερινή νεύρωση σε ένα δρόμο διπλής λωρίδας κυκλοφορίας.
 
Η καλύτερη ετικέτα αφρικανικής μουσικής
 
Ο Αδαμάντιος Καφετζής μυήθηκε στα ‘90s στην αφρικάνικη μουσική από τους πρώτους μετανάστες στα υπόγεια clubs της Κυψέλης. Ταξίδεψε στη «μαύρη ήπειρο», βρήκε σπάνιες ηχογραφήσεις και ίδρυσε την Terranga Beat records, ένα αθηναϊκό label με έδρα τη Σενεγάλη. Περισσότερα στο terrangabeat.com
Το καλύτερο ραντεβού βεσπάδων
 
Κάθε Πέμπτη απόγευμα στο Soiree De Votanique, το στενό της οδού Καστοριάς στη σκιά της «Αθηναϊδας» στο Βοτανικό μοιάζει με στιλιστική βουτιά στο χωροχρόνο. Λαχταριστές βέσπες στέκουν ψαρωτικά παραταγμένες και οι ιδιοκτήτες τους κάνουν χαλαρά παρέα συζητώντας τα του ελληνικού Vespa Forum. Αν σκέφτεσαι να αγοράσεις, σημείωσε ως εναλλακτικό στέκι το «Κεραμείον» (Πλαταιών 27, Κεραμεικός)
Το καλύτερο σημείο για να βρείς σοκολατένιες βίδες
 
Εκατοντάδες βίδες, καρόβιδες – μεγάλες, χοντρές, φτιαγμένες από μαύρη ή γάλακτος σοκολάτα, πασπαλισμένες με κακάο για σούπερ-ρεαλιστικό εφέ σκουριάς. Τις βρίσκεις δίπλα στα νομίσματα (επίσης από σοκολάτα), σε ένα από τα καλύτερα και παλαιοτέρα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας: Αριστοκρατικόν, Καραγεώργη Σερβίας 9, Σύνταγμα (210-3220546)
Η καλύτερη αθηναϊκή «Μικρή Ιταλία»
 
Είναι το ‘Brigante – Little Italy’ στο νούμερο 4 της λεωφόρου Αμαλίας στο Σύνταγμα. Ιταλικό καφέ με χαμογελαστό τιμ που διεκδικεί άνετα το χρυσό μετάλλιο καπουτσίνο της πόλης, σερβίρει πεντανόστιμα πανίνι (όπως το ‘rustica cotto’ με προβολόνε, ιταλικό ζαμπόν και μουστάρδα), ζυμώνει αληθινή πίτσα και προτείνει σαλάτες για light μεσημεριανό. Κι ακόμα δεν έχουμε δοκιμάσει το παγωτό του...
Η καλύτερη πατατο-αυγόπιτα
 
Φαντάσου μια φωλιά από λεπτοκομμένες και κριτσανιστές τηγανητές πατάτες που χρησιμεύουν ως βάση για δυο-τρία αβγά «μάτια». Μια αλλιώτικη εκδοχή του «πατάτες με αβγά» της γιαγιάς σου που θα σε αφήσει άναυδο. Στο περιστεριώτικο Base Grill, Κωνσταντινουπόλεως 64.
Το πιο punk ταξί της πόλης
 
Ανεξάρτητος, αδέσμευτος από ραδιο-συνδέσμους, ελεύθερος rider που οργώνει τους δρόμους της πόλης ακούγοντας τέρμα στα ηχεία power punk και trash pop, o Γιώργος Παναγόπουλος ή George the Beast. Γελάει δυνατά, συζητάει για games, κόμικς, cult τηλεόραση, μεταμεσονύχτιες προβολές. Ξέρει όλα τα στέκια της πόλης, μισεί την Βίσση και όποτε βαρεθεί το κλείνει και πάει για μπάνιο. Αν δεν μπορείτε να τον εντοπίσετε στους δρόμους, μην ανησυχείτε: θα σας βρει αυτός.

http://www.athensvoice.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...