Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Μην δούμε άντρα με ψιλοτάκουνα, αμέσως να τον πούμε αδερφή

Εδώ και πολλά χρόνια αποτελούν σύμβολο της θηλυκότητας. Ωστόσο, τα ψηλά τακούνια ξεκίνησαν κάποτε ως απαραίτητο αξεσουάρ της ανδρικής υπόδησης, καθώς όπως αναφέρει το BBC όλα ξεκίνησαν από την Εγγύς Ανατολή.
Εκεί οι άνδρες φορούσαν τακούνια την ώρα που ίππευαν. Και γρήγορα η μόδα ήρθε στην Ευρώπη...
Στην Περσία, όταν οι στρατιώτες σηκώνονταν στους αναβολείς, το τακούνι τούς βοηθούσε να έχουν τη σωστή στάση που θα τους επέτρεπε να χρησιμοποιούν πιο αποτελεσματικά το τόξο και το βέλος τους.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Cascada

Ένα σύντομο οδοιπορικό στη μεξικανική ζούγκλα, άφθονη τροπική βροχή, φιλόξενοι κάτοικοι και ένας καταρράκτης-μαγεία. Μια παρέα φίλων, αθλητές των extreme sports, δοκιμάζουν τις αντοχές τους στο καγιάκ, κάνουν «σκι» στον καταρράκτη, αιωρούνται με σκοινιά πάνω από τα άγρια νερά του και κινηματογραφούν τις περιπέτειές τους. Κι όπως λέει κι ο αφηγητής, «κάθε στιγμή της ημέρας είναι τέλεια».

Ρόμπερτ Νιουγουίρθ: Η δύναμη της άτυπης οικονομίας

 Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρόμπερτ Νιουγουίρθ πέρασε τέσσερα χρόνια από τη ζωή του συνομιλώντας με τους πλανόδιους πωλητές των λαϊκών υπαίθριων αγορών και του παραεμπορίου, ώστε να μελετήσει το παγκόσμιο παράνομο οικονομικό δίκτυο, το περίφημο Σύστημα D ή United Street Sellers Republic (USSR!) δηλαδή Ενωμένη Δημοκρατία των Υπαίθριων Πωλητών όπως το αποκαλεί.

Η πιο καταθλιπτική ημέρα του 2013 η 21η Ιανουαρίου

Η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου είναι η τρίτη Δευτέρα του έτους, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του βρετανού ψυχολόγου Κλιφ Αρνάλ. Φέτος, η «μπλε Δευτέρα», όπως την ονομάζει, είναι η σημερινή (21 Ιανουαρίου).
Ο Αρνάλ επισημαίνει ότι αυτή είναι η περίοδος που αναγκαζόμαστε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς των Χριστουγέννων, αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε ότι δεν θα υλοποιηθούν οι αποφάσεις που πήραμε για το νέο έτος, ενώ ο καιρός είναι συνήθως μουντός.