Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Η πιο καταθλιπτική ημέρα του 2013 η 21η Ιανουαρίου

Η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου είναι η τρίτη Δευτέρα του έτους, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του βρετανού ψυχολόγου Κλιφ Αρνάλ. Φέτος, η «μπλε Δευτέρα», όπως την ονομάζει, είναι η σημερινή (21 Ιανουαρίου).
Ο Αρνάλ επισημαίνει ότι αυτή είναι η περίοδος που αναγκαζόμαστε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς των Χριστουγέννων, αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε ότι δεν θα υλοποιηθούν οι αποφάσεις που πήραμε για το νέο έτος, ενώ ο καιρός είναι συνήθως μουντός.

Το 2005, ο Αρνάλ ανέπτυξε την παρακάτω εξίσωση για τον υπολογισμό της πιο καταθλιπτικής ημέρας, όπου «W» είναι ο καιρός, «D» τα χρέη, «T» το χρονικό διάστημα που έχει περάσει από τα Χριστούγεννα, «Q» το χρονικό διάστημα από τη μη υλοποίηση των αποφάσεων για το νέο έτος, «Μ» τα χαμηλά επίπεδα κινήτρων, «Na» η ανάγκη για δράση και «d» το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τον επόμενο μισθό.
Η εξίσωση για τον υπολογισμό της πιο καταθλιπτικής ημέρας του έτους.  
Η εξίσωση για τον υπολογισμό της πιο καταθλιπτικής ημέρας του έτους. Η παραπάνω μέθοδος έχει αμφισβητηθεί εκτενώς, χαρακτηριζόμενη ως «ψευδο-επιστήμη». Η εγκυρότητά της πλήττεται και από το γεγονός ότι  δημιουργήθηκε στο πλαίσιο μίας διαφημιστικής καμπάνιας για ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο.
Από την πλευρά του, ο Αρνάλ παραδέχεται ότι ο υπολογισμός της «μπλε Δευτέρας» κάθε χρόνο δεν βοηθάει ιδιαίτερα κανέναν. «Είμαι ικανοποιημένος για τον αντίκτυπο που έχει (ο υπολογισμός) εφόσον κάνει τους ανθρώπους να μιλούν για την κατάθλιψη και τα συναισθήματά τους. Επίσης, ενθαρρύνω τον κόσμο να  αντικρούσει την όλη ιδέα της ύπαρξης της "πιο καταθλιπτικής ημέρας" και να χρησιμοποιήσει την ημέρα αυτή ως εφαλτήριο για ό,τι έχει πραγματικά σημασία στη ζωή του...», έχει δηλώσει στην Telegraph.

 http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=337560

1 σχόλιο :

 1. 23 Ιανουαρίου 2013
  Τι να μας πει κι ο Αρνάλ κι ο τύπος του. Έλεος δηλαδή... Μέρα κατάθλιψης μέσα από εξίσωση?

  "Αυτή ήταν ωραία μέρα Λοχία Σάβατζ." (Δεν ξέρω γιατί το είπε. Ξέρω πως είχε πόλεμο και υπήρχαν πτώματα παντού. Τώρα στο star. "Ήμασταν κάποτε στρατιώτες")
  "Στη ζωή δεν απαραίτητο να είσαι δυνατός, αλλά να αισθάνεσαι δυνατός." (Ο Christopher McCandless. Αυτός που πέθανε από ασιτία.. Αυτός που ήθελε να είναι ελεύθερος.. Τώρα στο laptop. "Into the wild")

  "Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη" είπε ο Καβάφης. Να εύχεσαι να είναι στεγνός ο δρόμος, λέω εγώ.

  Ενδεχομένως...
  :)))

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...