Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Η ζωή μας μια αποβάθρα ..

By Xrisa-fi...

Όταν ήμασταν μικροί μάθαμε ότι η κίτρινη γραμμή υπάρχει για να στεκόμαστε πίσω της στο σταθμό του τρένου, μάθαμε  ότι αυτή η γραμμή μας κρατά ασφαλή, μας  προσδιορίζει το χώρο που πρέπει να σταθούμε. Όταν ήμασταν μικροί μάθαμε να περιμένουμε με αγωνία τα τρένα που έρχονται γιατί σ’ εκείνα τα χρόνια τα τρένα πάντα έρχονται..

Kαι να ορισμένα "κακά" αυτοκίνητα. ENJOY!






Θεά είσαι!


Το Citroën DS (από το γαλλικό Déesse, δηλαδή θεά και στην Ελλάδα γνωστό ως βάτραχος) ήταν ένα πολυτελές αυτοκίνητο που παρήχθη από τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Citroën μεταξύ του1955 και του 1975. Υπήρξε και θεωρείται ακόμα ιδιαίτερα δημοφιλές για τον φουτουριστικό, αεροδυναμικό σχεδιασμό του και για την καινοτόμο τεχνολογία του. Κατά τη διάρκεια μιας παραγωγής που κράτησε 20 έτη, συνολικά 1.455.746 αυτοκίνητα σειράς DS παρήχθησαν. Αντικατέστησε το Citroën Traction Avant και αντικαταστάθηκε από το Citroën CX το 1974.
To DS κατέλαβε την 3-η θέση σε σχετική ψηφοφορία για το Αυτοκίνητο του Αιώνα, στα τέλη του 1999, ενώ τοποθετήθηκε στη πέμπτη θέση από το περιοδικό Automobile Magazine στον διαγωνισμό των «100 Coolest Cars», εν έτει 2005. Επίσης, κέρδισε τον τίτλο του ομορφότερου αυτοκινήτου όλων των εποχών από το περιοδικό Classic & Sports Car, μετά από διαγωνισμό όπου κριτές ήταν 20 από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές αυτοκινήτων, όπως οι Giorgetto Giugiaro (Τζορτζέτο Τζουτζιάρο), Ian Callum, Roy Axe, Paul Bracq και Leonardo Fioravanti.

Μουσικό διάλειμμα

Από τον Γιάννη, για το Xrysa-fi και τα συναισθήματά του

Για τα διόδια

Κλίκ για μεγένθυση.

Για τις απειλές των διοδίων

 Eυχαριστούμε τον φίλο που το άφησε ως σχόλιο, το αναπαράγουμε για να το δουν όλοι.
Εσφαλμένη η απάντηση της Αρχής για τις κάμερες στα διόδια

Όπως έχει δημοσιοποιηθεί, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέτρεψε με απαντητικό της σημείωμα προς τα Υπουργεία Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη, την χρήση εικόνων από τα αυτοκίνητα που διέρχονται χωρίς να πληρώσουν διόδια, προκειμένου οι επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τους δρόμους να μπορούν να στραφούν δικαστικώς εναντίον των οδηγών.

Πρόκειται για μια νομικά εσφαλμένη απόφαση της Αρχής, η οποία υποπίπτει σε σοβαρή και ανεξήγητη αντίφαση σε σχέση με την Γνωμοδότηση 1/2009 , με την οποία η Αρχή έκρινε αντισυνταγματική την τότε τροπολογία για τις κάμερες, όταν η ΝΔ επέβαλε την νομοθετική εξαίρεση εφαρμογής της προστασίας προσωπικών δεδομένων από κάθε κάμερα του δημοσίου.

Ναι, εσύ που κοιτάς τώρα.. Έχω να σου πω κάτι:

Η γυναίκα του Van der Vaart παίζει καλύτερη μπάλα απο εσένα.

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Απλά τέλειο. Για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους!

…"Ούτε ξέρω πώς να ζω"…

By M.

Πόσο εύκολα ήταν κάποτε, όταν δεν φοβόσουν να πεις την αλήθεια κατάματα με εκείνη την παιδική αφέλεια  που έκανε τους ‘μεγάλους’ να κοκκινίζουν και ύστερα να παραδίνονται σε γέλια ενοχικά…τότε που οι φίλοι, μας έκαναν να φαινόμαστε σπουδαίοι, γεμίζοντας τις ψυχές μας όνειρα και υποσχέσεις μιας ζωής, όταν τα καλοκαιριά μας μύριζαν θάλασσα και τα ματωμένα γόνατα μας σημάδευαν τις εξερευνήσεις μιας ζωής… όταν το βάζο μας φαινόταν ψηλά…τότε που η οικογένεια καθρεφτιζόταν σε πρόσωπα. Πως μας προσπέρασαν και τώρα πια φαντάζουν ανάμνηση που δεν θυμάσαι αν ήταν και ποτέ δική σου.

Ελεύθερος ο αστυνομικός που τραυμάτισε θανάσιμα 7χρονο κορίτσι

Ελεύθερος αφέθηκε την Τετάρτη με εντολή του Εισαγγελέα ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που συνελήφθη μετά το τραγικό δυστύχημα στην οδό Κύπρου στο Μενίδι, όταν με την μηχανή του παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 7χρονο κορίτσι.

Δωωωωώσε!!!

Μέχρι πότε Παράνομοι και Λαθραίοι ?

Απεργία πείνας με ραμμένα στόματα

Με ραμμένα στόματα συνεχίζουν την απεργία πείνας, που ξεκίνησαν την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, οι έξι πολιτικοί πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, με μοναδικό αίτημα τη χορήγηση πολιτικού ασύλου στους ίδιους και στις οικογένειές τους. Οι έξι Αφγανοί έχουν κατασκηνώσει στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου από τις αρχές του Νοεμβρίου, μαζί με ομοεθνείς τους που τους συμπαραστέκονται.

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Νεκρό επτάχρονο κορίτσι από μοτοσικλετιστή της ομάδας ΔΙΑΣ

Τραγωδία στο Μενίδι με θύμα επτάχρονο κορίτσι που αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ παρέσυρε με τη μοτοσικλέτα του μπροστά σε καταυλισμό τσιγγάνων στην οδό Κύπρου 59.
Το παιδί διακομίστηκε άμεσα και σοβαρά τραυματισμένο στο νοσοκομείο συνοδεία αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, όπου και κατέληξε.

Απάτη τα "μαγικά" βραχιολάκια


Στην έκδοση ανακοίνωσης, μέσω της οποίας παραδέχεται πως τα “μαγικά” βραχιολάκια, που φέρουν αυτοκόλλητα ολογράμματος και “ενισχύουν” τον οργανισμό με δύναμη, μεγαλύτερη ισορροπία και ευλυγισία, δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα, αναγκάστηκε να προχωρήσει η εταιρεία παραγωγής τους, PowerBalance, στην Αυστραλία, προς έκπληξη... κανενός!

“Δεν υπάρχει κανένα επίσημο και αξιόπιστο επιστημονικό στοιχείο, που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς μας, ότι τα βραχιολάκια παραγωγής μας, κάνουν όσους τα φορούν, πιο δυνατούς, ευκίνητους και με μεγαλύτερη ισορροπία. Κατά συνέπεια, αποφασίσαμε να αποσύρουμε τα παραπλανητικά προϊόντα από την αγορά, παρέχοντας σε όποιον θεωρεί ότι εξαπατήθηκε, αποζημίωση.
Προϋπόθεση για την αποζημίωση, είναι αφενός να καταθέσετε το αίτημά σας μέχρι τις 30 Ιουνίου και αφετέρου να παραδώσετε πίσω το αυθεντικό προϊόν, μαζί με την απόδειξη αγοράς και το πιστοποιητικό γνησιότητας, που το συνόδευε”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πάμε στοίχημα;

Ξεκίνησε ξανά η Superleague και μαζί με την Premier League έχουμε μερικά ενδιαφέροντα ματσάκια σήμερα. Προσπερνάμε το ελληνικό πρωτάθλημα, όπου έχουμε ματς με ξεκάθαρα φαβορί με τα οποία δεν αξίζει καν να ασχοληθούμε σε αποδόσεις 1,30-1,40. Ένα ματς "ψιλοβρωμάει" και είναι το Ολυμπιακός Βόλου - Πανιώνιος. Μπέος, νίκη στην Ν.Σμύρνη για τον Ολυμπιακό στον α' γύρο και βλέπω τον Ολυμπιακό να δίνει βαθμούς στον Πανιώνιο μήπως και σωθεί o  ιστορικός.
Από την Premier League τώρα, έχω ξεχωρίσει 2 over τα οποία θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση αν δεν έρθουν. Πρόκειται για το ματς της Άρσεναλ και της Τότεναμ. Αντίθετα ο Αθλητικοκάφρος έχει ξεχωρίσει τις νίκες των δυο αυτών ομάδων. Επομένως για σήμερα έχουμε:

Badstuber's picks:


Arsenal - Manchester City over
Everton - Tottenham over


Αθλητικοκάφρος picks:


Arsenal - Manchester City 1
Everton - Tottenham 2

Αξίζει το ρίσκο:
Ολυμπιακός Βόλου - Πανιώνιος 2

20πλάσιο πρόστιμο για όσους δεν πληρώνουν διόδια


Την έγκριση να χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες των οχημάτων των οδηγών, που αρνούνται να πληρώσουν διόδια, εξασφάλισαν από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων οι κοινοπραξίες που διαχειρίζονται τους πέντε μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας (Ολυμπία Οδός, Μορέας, Νέα Οδός, Κεντρική Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου). Ως εκ τούτου, εφεξής θα μπορούν να κινούν τη διαδικασία έκδοσης διαταγής πληρωμής για την είσπραξη οφειλών από το Πρωτοδικείο, υποχρεώνοντας τους οδηγούς να καταβάλουν το 20πλάσιο του αντιτίμου.

A Normal Day

Στάση εργασίας τα ΜΜΕ

Οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και το Μετρό αποφάσισαν να αναστείλουν την εξαγγελθείσα για την Τετάρτη 24ωρη απεργία και αντ΄ αυτής θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Τις ίδιες ώρες έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, ενώ τα τρόλεϊ θα κινηθούν κανονικά.

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ό,τι πει ο νομοθέτης

Mουσικό διάλειμμα

by Musicholic

4ο Sunshine Reggae Concert

Η νέα χρονιά ξεκινά με τον πιο... ζεστό και φωτεινό τρόπο! Το 4ο Sunshine Reggae Concert κάνει ποδαρικό στο Gagarin 205 Live Music Space, την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου του 2011, σε μια μεγάλη βραδιά που διοργανώνει η Rise Up Productions με την συμμετοχή των Uwe Banton και House Of Riddim, King Shiloh Soundsystem!

Απίστευτο βίντεο, όλες οι αερογραμμές από το διάστημα

Και το trailer της ταινίας του Μίκι Μανόλοβιτς


THE WORLD IS BIG AND SALVATION LURKS AROUND THE CORNER trlr
Ανέβηκε από myfilm-gr. - Oλόκληρες σειρές και επεισόδια online.

Μίκι Μανόλοβιτς - Ένας Βαλκάνιος σταρ

Οι συνεργασίες του με τους Εμίρ Κουστουρίτσα και Γκόραν Πασκάλιεβιτς τον έχουν αναδείξει ως τον κορυφαίο Σέρβο κινηματογραφικό ηθοποιό. Αυτήν τη φορά ο Μίκι Μανόλοβιτς μιλάει στον Χρήστο Μήτση για το βουλγάρικο road movie «Ο Κόσμος ­Είναι Μεγάλος…», μια ταινία με ανεβασμένη ταβλαδόρικη διάθεση και το μακρύτερο τίτλο της φετινής σεζόν.















«Ο Παπουτσής σε ρόλο Χόνεκερ»


Δελτίο τύπου του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών για την «περίφραξη» στον Έβρο

Μαρία, οι παντόφλες μου είναι κάτω απο το τραπέζι...


Ακολουθεί άλλο ένα απίστευτο αφιέρωμα σε φωτογραφίες τραβηγμένες την κατάλληλη στιγμή (Δείτε τα προηγούμενα μέρη εδώ)!

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

PLACEBO


Είναι απο τα συγκροτήματα που έχουν επισκεφθεί τη χώρα μας πολλές φορές άλλες με περισσότερη και άλλες φορές με λιγότερη επιτυχία,ακόμη και αν δεν είσαι fan τους ωφείλεις να τους αναγνωρίσεις οτι είναι απο τα κυριότερα συγκροτήματα της εναλλακτικής σκηνής και απο τους κυριότερους εκφραστές της αμφισβήτησης.

Δεν ακούω τη μουσική του, αλλα όπως και να το κάνουμε το παλικάρι είναι perfomer..

Λόγοι για να είμαστε Κεϋνσιανοί

Το ΔΝΤ εμφανίζεται σαν ΜΚΟ με κοινωνικό πρόσωπο που θα βοηθήσει τους λαούς του κόσμου
 
Του Φάνη Παπαγεωργίου

ΞΑΝΑ ΡΕ...

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Μία δεκαετία σε εικόνες..

11 Σεπτεμβρίου 2001: Τρία αεροπλάνα πέφτουν πάνω στα πανύψηλα κτίρια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στο Μανχάταν και το Πεντάγωνο στην Ουάσινγκτον. Ένα τέταρτο αεροπλάνο κατέπεσε στην ύπαιθρο. Συνολικά 2.995 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων 343 πυροσβέστες και 60 αστυνομικοί. (REUTERS/Peter Morgan)

Εισαγωγή στο value betting

Πολλοί έχουν συχνά την απορία για το πως καταλήγει κανείς στο ότι θα ήθελε μια ομάδα στο 2.00 και όχι στο 1.80 ή πως παίξει μια "μπόμπα" επειδή πιστεύει ότι η απόδοση θα έπρεπε να είναι 3.00 και όχι 5.00 που μας την προσφέρει κάποιος Bookmaker. Τα πράγματα είναι απλά. Κάθε απόδοση κρύβει από πίσω και μια πιθανότητα... Αν π.χ. στο ματς Verona-Livorno οι πιθανότητες κατά την άποψη μου είναι 40-35-25, ναι μεν σημαίνει ότι βλέπω φαβορί την Verona, αλλά δε σημαίνει ότι θα ποντάρω κιόλας σε αυτή. Γιατί; Επειδή o άσος του 1.60 σημαίνει ότι η εταιρία στοιχημάτων μας προσφέρει μια απόδοση που για να ποντάρουμε σε αυτή εμείς θα πρέπει να πιστεύουμε ότι οι πιθανότητες νίκης της Verona είνια ίσες με 62.5% (fair bet) ή μεγαλύτερες από 62.5% (value bet). Από τη στιγμή που εγώ πιστεύω ότι έχει 40% φυσικά και δεν θα ποντάρω, κι ας πάει και κάνει τη Λιβόρνο χαλκομανία.

Mazda MX-5

Mazda,MX,5
Το ΜΧ-5 επανέφερε στην επικαιρότητα τα μικρά και δημοφιλή roadsters, αποτελώντας συνάμα και μέτρο σύγκρισης για όσους θέλησαν να το μιμηθούν.
Στα χρόνια του ’60 δεν ήταν απαραίτητο να διαθέτει κάποιος Corvette, Thunderbird ή ανοιχτή Μercedes για να χαρεί οδηγικά μια διαδρομή, λουσμένος στο φως του ήλιου και νοιώθοντας τον άνεμο να εισχωρεί στα μαλλιά του: μπορούσε να το κάνει και με μια Τriumph, ένα MG ή –έστω!- με Renault Caravelle. Έκτοτε, πολλά πράγματα άλλαξαν κι αυτού του είδους οι απολαύσεις χάθηκαν ή απομακρύνθηκαν αισθητά από το βαλάντιό του. Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, οι μοναδικές σχεδόν επιλογές για «σβέλτη» και «φρέσκια» οδήγηση συνδυασμένη με τον αέρα της ελευθερίας, ήταν τα άφθονα GTi που κυκλοφορούσαν στην αγορά. Όλοι αυτοί οι «μονόδρομοι» όμως τέλειωσαν, με την εμφάνιση στην αγορά του «Μiata» ή αλλιώς –στη γλώσσα του αυτοκινήτου- Μazda MX-5.

Βιβλικών διαστάσεων καταστροφή στην Αυστραλία

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς είναι πλημμυρισμένα μεγάλα τμήμα των παράκτιων περιοχών της βορειοανατολικής.

Ο υπουργός Οικονομικών Άντριου Φρέιζερ περιέγραψε τις πλημμύρες ως «καταστροφή βιβλικών διαστάσεων» και εκτίμησε ότι οι ζημιές θα ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας, περίπου 747 εκατομμύρια ευρώ.
Από τις πλημμύρες έχασε τη ζωή της μία 41χρονη γυναίκα, όταν προσπάθησε να διασχίσει με το αυτοκίνητό της τον πλημμυρισμένο ποταμό Λίτσχαρτ. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η σορός της βρέθηκε περίπου 2 χιλιόμετρα μακρύτερα, ενώ ένας ενήλικος και τρία παιδιά που επέβαιναν στο όχημα διασώθηκαν.

Ξανά...