Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

PLACEBO


Είναι απο τα συγκροτήματα που έχουν επισκεφθεί τη χώρα μας πολλές φορές άλλες με περισσότερη και άλλες φορές με λιγότερη επιτυχία,ακόμη και αν δεν είσαι fan τους ωφείλεις να τους αναγνωρίσεις οτι είναι απο τα κυριότερα συγκροτήματα της εναλλακτικής σκηνής και απο τους κυριότερους εκφραστές της αμφισβήτησης.
Το συγκρότημα ξεκινάει το 1994 με το όνομα Ashtray Heart για να αλλάξει σύντομα σε Placebo .Το  1996 κυκλοφορούν το πρώτο τους δίσκο με τον ομώνυμο τίτλο και κομμάτια όπως το ‘’Nancy Boy’’,’’Bionic’’και το ‘’Teenage angst’’.
Tο 1998 οι Placebo κυκλοφορούν το εξαιρετικό ‘’Without  You Im Nothing’’o δίσκος περιέχει εξαιρετικά κομμάτια όπως το ‘’Pure Morning’’,’’Brick Shithouse’’,καθώς και τις δυο εμπορικές επιτυχίες ‘’Every you Every Me’’και το ‘’My Sweet Prince’’.
2000 και το group κυκλοφορεί το τρίτο κατα σειρά δίσκο τους το ‘’Black Market Music’’ με κομμάτια που ξεχωρίζουν να είναι το ‘’Special K’’,το ‘’Τaste in Men’’ και το ‘’The days before you come’’.
Στο διάστημα αυτό οι Placebo εμφανίστηκαν ως Super  Furry Animals στην ταινία Velvet Goldmine.
2003 και το group κυκλοφορεί το ‘’Sleeping with Ghosts’’δίσκος που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως best of του συγκροτήματος κομμάτια όπως το ‘’Εnglish Summer Rain’’ το ‘’Sleeping with Ghosts’’,το ‘’Βitter End’’,’’Something Rotten’’,το ‘’Special Needs’’και το ‘’Protect me from What I Want’’είναι κομμάτια που θα απογειώσουν το δίσκο στα charts.2004 και κυκλοφορούν δίσκο με διασκευές κομματιών τους καθώς και με τα cover  του Sleeping with Ghosts.
2006 και έρχεται το μελαγχολικό ‘’Μeds’’ o δίσκος περιέχει το μελωδικό ‘’Post Blue’’,το δυνατό ‘’Infra Red’’,καθώς και τα μελαγχολικά ‘’Broken Promise’’ και ‘’Song To Say Goodbye’’
Το 2009 κυκλοφορούν το ‘’Battle For The Sun’’ το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου ξεχωρίζει για τα εξαιρετικά κρουστά του,άλλα κομμάτια του δίσκου που ξεχωρίζουν είναι το ‘’Julien’’,το ΄΄Βright Lights’’και το ‘’For What Its Worth’’.

Oι Placebo εκτός από τη μουσική τους έχουν καταφέρει να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας  και με τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις καθώς και με τη στιχουργική τους για τα ναρκωτικά.Ο lead του συγκροτήματος Βrian Molko είναι μια χαρισματική φωνή με εξαιρετικές στιχουργικές ικανότητες.Οι Placebo ήταν απο τα συγκροτήματα της εναλλακτικής σκηνής καταφέρνοντας να αποκτήσουν ενα τεράστιο κοινό σε ολόκληρο το πλανήτη.

3 σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...