Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Ντιτρόιτ μια πόλη ερείπιο

Στα τέλη του 19ου αιώνα το όνειρο για μια άνετη και γρήγορη μετακίνηση αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Το Ντιτρόιτ είναι έτοιμο για τη βιομηχανική επανάσταση. Εκεί μαζεύονται όλοι. Οραματιστές μηχανικοί, τεχνίτες αλλά και χιλιάδες ανθρώπων που φτάνουν αναζητώντας μια θέση εργασίας. Το 1913, δημιουργείται η πρώτη μεγάλη γραμμή συναρμολόγησης αυτοκινήτων. Σε λίγα χρόνια η πόλη γίνεται η παγκόσμια πρωτεύουσα όχι μόνο του νέου μέσου μεταφοράς αλλά και της σύγχρονης μαζικής παραγωγής. Φανταχτερές γειτονιές και επιδεικτικός πλούτος. Ευημερία. Ο φάρος του αμερικάνικου ονείρου είναι εδώ. Ο πληθυσμός αυξάνεται και το Ντιτρόιτ γίνεται η 4η μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών.

TEDxKalamata

Λίγες ημέρες έμειναν πριν την πραγματοποίηση του TEDxKalamata - Brave New World, το οποίο φιλοξενείται στις 26 Ιουλίου στο Κάστρο Καλαμάτας και στις 27 Ιουλίου στην Αρχαία Μεσσήνη.

Ένας νέος θαρραλέος κόσμος είναι το μήνυμα και ο στόχος του TEDxKalamata. 18 ομιλητές από όλο τον κόσμο, θα μοιραστούν μαζί μας τις ιδέες και τις εμπειρίες τους για μία νέα θαρραλέα πόλη και έναν νέο θαρραλέο κόσμο.
Η Καλαμάτα μετατρέπεται σε ένα κέντρο που αναδεικνύει τη διανόηση, τη γενναιότητα, την πρωτοπορία και την επιχειρηματικότητα από όλο τον κόσμο, με το πρώτο TEDx στον κόσμο που πραγματοποιείται σε αρχαίο θέατρο!

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Σανταντέρ: Η «έξυπνη πόλη» της Ισπανίας

Το παλιό λιμάνι του Σανταντέρ στις ισπανικές ακτές του Ατλαντικού έχει μετατραπεί σε ένα υπερσύγχρονο κέντρο, όπου η υψηλή τεχνολογία βρίσκεται καθημερινά στην υπηρεσία των πολιτών.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η εικόνα του Σανταντέρ, της μικρής παραθαλάσσιας πόλης στις ισπανικές ακτές του Ατλαντικού, ανατράπηκε πριν από λίγα χρόνια, όταν μεγάλες εταιρείες πληροφορικής όπως η Google και η Microsoft αλλά και μικρότερες, κυρίως ιαπωνικές, εγκαταστάθηκαν στην πόλη με στόχο… να την αλλάξουν!