Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Άλλος loser από δω



Αιτία να κληθούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έγινε ένας άνδρας στην Υεμένη, ο οποίος ανεβασμένος σε κάποιο ψηλό κτίριο της πόλης ετοιμαζόταν να πέσει στο κενό και να δώσει τέλος στη ζωή του, την Πέμπτη στις 17 Ιανουαρίου.
Όταν λοιπόν οι Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έφτασαν στο σημείο, όπου βρισκόταν ο άνδρας, ο πλέον αρμόδιος πυροσβέστης ανέβηκε στο κτίριο με σκοπό να τον κάνει να αλλάξει γνώμη.

Με κουτάλα να δοκίμαζε πιο μεγάλη ζημιά θα έκανε



Η πρώτη απόπειρα πολιτικής δολοφονίας στη σύγχρονη ιστορία της Βουλγαρίας σημειώθηκε στη Σόφια,όταν νεαρός άνδρας προσπάθησε να πυροβολήσει με πιστόλι αερίου τον αρχηγό του «Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών»(ΚΔΕ) Αχμέτ Δογκάν, τη στιγμή κατά την οποία ο πρόεδρος της κεντρώας φιλελεύθερης παράταξης-εκφράζει πολιτικά, κυρίως τους μουσουλμάνους της Βουλγαρίας- εκφωνούσε την κεντρική ομιλία στην Πανεθνική διάσκεψη του ΚΔΕ.

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Mama Africa ρεεεεεε


Bonus... λόγω ημέρας!


Διάλειμμα για σεξ


Πάντα πίστευα οτι ο σοσιαλιστικός ρεαλισμός ταιριάζει στην τσόντα, και επιτέλους μου δόθηκε η ευκαιρία να το δοκιμάσω. Η παρακάτω ιστορία είναι σχεδόν η μισή κλεμμένη απο αυτήν εδω πέρα. Οι παρεμβάσεις στο αρχικό κείμενο αφορούν τόσο κάποια απαραίτητα στοιχεία ρεαλισμού, οσο και την προσπάθεια διαφυγής απο την βάσιμη κατηγορία της λογοκλοπής.
Η ίστορία αυτή απευθύνεται σε ενήλικους. Οι ανήλικοι κάθε ηλικίας, ας μην τη διαβάσουν. Θα απογοητευτούν.


Η αυτοκτονία ενός σημαντικού ανθρώπου



Ένα από τα «μεγάλα μυαλά» της πληροφορικής και υποστηρικτής της ελεύθερης διακίνησης πληροφοριών στο ιντερνετ, ο Άαρον Σουόρτζ, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας πρόκειται για αυτοκτονία δια απαγχονισμού. Οι Anonymous απάντησαν αμέσως με μια κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα του MIT, του ιδρύματος που είχε γίνει στόχος και του ίδιου του Σουόρτζ, αποχαιρετώντας με αυτό τον τρόπο το φίλο και συναγωνιστή τους.



Μόλις στα 14 του χρόνια, ο Σουόρτζ ήταν ένας από τους δημιουργούς του RSS (Rich Site Summary), του εργαλείου που προσφέρει στους χρήστες του Διαδικτύου τη δυνατότητα να παρακολουθούν το περιεχόμενο ιστοσελίδων, το οποίο ανανεώνεται συνεχώς, όπως τα ειδησεογραφικά sites και τα blogs.

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Jewish reggae?

Μερικές γλυκές κοπέλες, απο εμένα, για εσάς

Η κατάληψη τυπικά είναι παράνομη. Ηθικά είναι;


1] Επιχείρηση «βαράει κανόνι», ωστόσο ο ιδιοκτήτης της κατέχει μεγάλη περιουσία και παχυλές καταθέσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Δεν τον ενδιαφέρει να διατηρήσει στη ζωή τη μονάδα του. Επικαλείται οικονομικά προβλήματα, ωστόσο συνεχίζει να προκαλεί με τον τρυφηλό βίο του.

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Αντίο Karl με τα διλήμματά σου...


Στη Γερμανία μεταφέρεται η Εγνατία Οδός


Στη Γερμανία θα μεταφερθεί ο αυτοκινητόδρομος της Εγνατίας οδού σε περίπτωση που η χώρα μας δεν πιάσει τους στόχους της σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας, σύμφωνα με πηγές του ΥΠ.ΟΙΚ.
Ο παραπάνω όρος, βρίσκεται στο τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε η Ελλάδα. Είχε προστεθεί από την μεριά της Τρόικας, αλλά είχε θεωρηθεί συμβολικός από την ελληνική πλευρά, η οποία και τον αποδέχτηκε. Η απειλή αυτή όμως φαίνεται πως πάρει σάρκα και οστά σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν πιάσει τους στόχους, καθώς το Υπουργείο Δημόσιων Έργων  της Γερμανίας καλοβλέπει την περίπτωση της Εγνατίας για την σύνδεση Φρανκφούρτης – Αμβούργου, που έχει κριθεί αναγκαία. Τεχνοκράτης του Γερμανικού Υπουργείου δήλωσε στο «Κουλούρι»: «Το έργο είναι τεχνικά εφικτό και οι συγκυρίες είναι βολικές. Θα αφήσουμε μόνο τα διόδια στην Ελλάδα, από τα οποία θα εισπράττονται κανονικά τα κόμιστρα και στη συνέχεια θα αποδίδονται στην Γερμανία για την συντήρηση του, γερμανικού πλέον, αυτοκινητοδρόμου».

Thomas Kuban: Ο άνθρωπος που μπήκε στα άδυτα των νεοναζί

Στις συνεντεύξεις τύπου που δίνει, εμφανίζεται με σκουφί, γένια και γυαλιά ηλίου. Ο άνθρωπος που έχει γίνει παγκοσμίως γνωστός με το όνομα Thomas Kuban, πρέπει με κάθε τρόπο να κρατάει μυστική την ταυτότητα του. Δεκάδες νεοναζί θα πλήρωναν όσο όσο για να τον πιάσουν στα χέρια τους.

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Στο μυαλό του Quentin Tarantino

Με αφορμή την κυκλοφορία της νέας ταινίας του Django Unchained, ένα αρθράκι για τον Tarrantino. Όταν λέω κυκλοφόρισε εννοώ σε torrent, σας θέλω σβέλτους σ' αυτά.

 του Γιώργου Κόκουβα
Σε ένα καλιφορνέζικο βίντεο κλαμπ κάπου στα ‘80s, ένας εικοσάρης που έχει προσληφθεί ως υπάλληλος, επιδίδεται στην ψυχαναγκαστική συνήθεια της απομνημόνευσης των ταινιών που επιλέγουν οι πελάτες του. Προσέχει τι είδους ταινίες προτιμά ο κόσμος, κάθεται και συζητά μαζί τους επί ώρες για τα φιλμ που νοικιάζει, και όταν γυρίζει από την δουλειά, στρώνεται μπροστά από μία οθόνη και «καταβροχθίζει» ολόκληρες δεκαετίες φιλμογραφίας.