Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Οι limo των celebrities

Μπορεί εδώ στην Ελλαδίτσα ακόμα και το πιο μικρόαυτοκίνητο να θεωρείται πλέον είδος πολυτελείας, στην άλλη πλευρά όμωςτου ωκεανού παραμένει το απόλυτο must have. Για να δούμε με τικυκλοφορούν στο Hollywood.

Τα 10 καλύτερα παιχνίδια του Facebook μέχρι σήμερα!

 Εκτός από το social networking, βρίσκεται σε πλήρη άνοδο και το social gaming, κάτι που για αρκετούς game developers μεταφράζεται σε πολύ χρήμα, και για αρκετούς χρήστες σημαίνει «κόλλημα».
Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα 10 καλύτερα παιχνίδια που θα σας κρατήσουν συντροφιά για πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

£100,000 το ακριβότερο ουίσκι στον κόσμο: Dalmore Trinitas 64

Το Dalmore Trinitas 64 Whiskey πουλήθηκε πάνω από 100.000 Λίρες Αγγλίας!
Το πρώτο μπουκάλι ουίσκι στον κόσμο που έσπασε το φράγμα τιμής των έξι ψηφίων, κυκλοφόρησε χθες από το αποστακτήριο Dalmore και είναι πλέον το ακριβότερο ουίσκι στον κόσμο. Το Dalmore έχει πουλήσει δύο φιάλες για £ 100.000 - περίπου 160.000 δολάρια ΗΠΑ την καθεμία. Το 64 χρονών Trinitas, ονομάστηκε έτσι επειδή υπάρχουν μόνο τρεις φιάλες που παρήχθησαν, και η μία αγοράστηκε από έναν φαν του ουίσκι πολυτελείας στις ΗΠΑ και η δεύτερη από έναν διάσημο επενδυτή ουίσκι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η τρίτη φιάλη θα πουληθεί στο ουίσκι Show στο Λονδίνο στο τέλος Οκτωβρίου.

Εβίτα Περόν: Μια γυναίκα αρχηγός

Η Εύα Περόν ήταν η δεύτερη σύζυγος και πολιτικός εταίρος του Προέδρου Χουάν Περόν (1895-1974) της Αργεντινής, ενώ υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική πολιτική φυσιογνωμία και ως μονάδα, γνωστή για την εκστρατεία της για το δικαίμα ψήφου των γυναικών, την υποστήριξη της στα εργατικά συνδικάτα, και την οργάνωση ενός ευρέως προγράμματος κοινωνικής πρόνοιας που της χάρισε την υποστήριξη των κατώτερων κοινωνικά και οικονομικά τάξεων.

Μουσικό Διάλειμμα



Αφιερωμένο στον Gkas

25 Χρόνια Best Cars approved



Στο ένα τέταρτο του αιώνα που συμπληρώνει το μεγαλύτερο αντρικό περιοδικό το ΄Playboy΄ παρουσιάσε, εκτός από τις πανέμορφες κυρίες, και εκατοντάδες αυτοκίνητα από όλες τις κατηγορίες. Στο αφιέρωμα του  σας παρουσιάζει τα πλέον εμβληματικά.

H Σαγκάη του μέλλοντος



Μια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες πόλεις της Ασίας, το πιο ισχυρό οικονομικό κέντρο της Κίνας, η Σαγκάη, καταφέρνει να επανεφευρίσκει τον εαυτό της –ακριβώς όπως η Mαντόνα– σε κάθε γειτονιά, επενδύοντας άλλοτε στο παρελθόν και άλλοτε στο μέλλον της. 

Βγάζοντας χρήματα από το YouTube



Οι αστέρες του διαδικτυακού τόπου προβολής βίντεο μπορούν να κερδίζουν πάνω από 100.000 δολάρια με τις δημιουργίες τους για εταιρείες-κολοσσούς.

Cine Preview

Οι ταινίες που αξίζει να δεις μέχρι τα Χριστούγεννα... 

Η κρύπτη της Santa Maria della Concezione

Η Santa Maria della Concezione είναι μια εκκλησία στην Ρώμη. Η μυστηριώδης κρύπτη της, γνωστή ως Capuchin Crypt, είναι διακοσμημένη με σκελετούς που άνηκαν σε  4.000 καλόγερους  και συλλέχθηκαν μεταξύ 1528 και 1870 μ.Χ. Πλέον αποτελεί τουριστική ατραξιόν και όπως θα δείτε είναι αρκετά ανατριχιαστική…

Δικαιολογίες γυναικών

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, μεγάλο ποσοστό γυναικών, περίπου 88%, έχουν χρησιμοποιήσει το φύλο τους, ως δικαιολογία για διάφορες πράξεις τους, ή για να αποφύγουν διάφορες καταστάσεις ολοκληρωτικά.

Σκούτερ πύραυλος…

Ένας 31χρονος υδραυλικός από το Στάνφορντ κατάφερε να φτιάξει το πιο γρήγορα σκούτερ στο κόσμο, το οποίο φτάνει τελική ταχύτητα τα 111 χιλιόμετρα.
Ο Κόλιν Φέρτζ εργαζόταν επί 3 μήνες για να μετατρέψει τη μηχανή μιας μοτοσικλέτας σε πραγματικό σίφουνα.

Έκανε σεξ με 3 διαφορετικές φουσκωτές κούκλες και μετά τις πέταξε στο παρακείμενο στενό

Ο εισβολέας παραβίασε το κατάστημα που βρίσκεται στη περιοχή Cairns και αφού «πέρασε» όμορφα με τις τρεις φουσκωτές κούκλες τις πέταξε στο παρακείμενο στενό!

Ιδιοφυΐες του Internet πεθαίνουν υπό περίεργες συνθήκες!

Σύμπτωση ή κατάρα; Αυτό αναρωτιούνται πολλοί στην Αμερική βλέποντας τη μία μετά την άλλη τις ιδιοφυΐες του Ιντερνετ να πεθαίνουν υπό περίεργες συνθήκες.

Τηλεφωνείστε στο αυτοκίνητό σας να έρθει να σας μαζέψει

Γερμανοί επιστήμονες παρουσίασαν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα αυτοκίνητα- το... αυτοδηγούμενο όχημα που ονομάζεται "MadeInGermany" (MIG), το οποίο, μάλιστα, οι επιβάτες μπορούν να καλούν για τη μεταφορά τους.

H Γωνιά του Προέδρου


     Ο πολύχρωμος και ο αρχαίος
Ξέρετε οι προεκλογικοί περίοδοι πάντα μου άρεσαν. Ειδικά αυτές που αφορούν σε ανάδειξη τοπικών αρχόντων ή έστω οι εθνικές εκλογές όταν πρόκειται για περιήγηση σε επετηρίδες  πολιτευτών της επαρχίας.
Δεκάδες Δελλαπατρίδες, που η επιγραφή «προσοχή στις απομιμήσεις» όταν αναφέρεται στις σχέσεις με το σημείο της ελληνικής πολιτικής αναφοράς «Μαυρογιαλούρο» είναι άχρηστη και αχρείαστη, οργώνουν τις ρούγες και τις ατραπούς των πόλεων ή χωριών τους για να πάρουν αυτό το άμοιρο, το «ψηφαλάκι».

Εξωτικό ξενοδοχείο αεροπλάνο!

Εξωτικό ξενοδοχείο αεροπλάνο

Το ξενοδοχείο Costa Verde έχει δημιουργηθεί στην άτρακτο ενός Boeing 727 και βρίσκεται στο Manuel Antonio της Κόστα Ρίκα.
Αποτελείται απο μία σουίτα πλήρως εξοπλισμένη, με δύο υπνοδωμάτια με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και βεράντα με θέα στον ωκεανό!
Η ιδέα αυτή πραγματοποιήθηκε με την μεταφορά της ατράκτου σε κομμάτια απο ένα νεκροταφείο αεροπλάνων. Τα κομμάτια αυτά αρχικά συντηρήθηκαν και έπειτα συναρμολογήθηκαν αποτελώντας τον κορμό του ξενοδοχείου. Το ξενοδοχείο αυτό πλέον διαθέτει την πιο αποκλειστική σουίτα στην Κόστα Ρίκα.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ο ΟΗΕ προτρέπει σε παγκόσμιο κίνημα διατροφής χωρίς κρέας και γαλακτοκομικά

Της Felicity Carus, guardian.co.uk




Μία παγκόσμια αλλαγή προς μια βέγκαν διατροφή (αυστηρή χορτοφαγία*) είναι απαραίτητη για να σωθεί ο κόσμος από την πείνα, την έλλειψη καυσίμων και τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, λέει μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών σήμερα.

Τα συχνά διαγωνίσματα κάνουν καλό

Δεν θα αρέσει μάλλον στα παιδιά όταν θα το ακούσουν, αλλά μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα συμπέρανε ότι οι μαθητές που υποβάλλονται σε τακτικά διαγωνίσματα, εμφανίζουν βελτιωμένη ικανότητα μνήμης και μάθησης, μια ανακάλυψη που αναμένεται να αναζωπυρώσει την παλαιά διαμάχη σχετικά με την αποτελεσματικότητα των τεστ στο σχολείο.

«Ηθελα να φιλήσω το τρυπάνι!» Ο Λουίς Ουρσούα µιλάει για τη στιγµή που τους εντόπισαν οι διασώστες

Ηταν ο τελευταίος που ανέβηκε µε τον «Φοίνικα» στην επιφάνεια, 22 ώρες µετά τον πρώτο. Τον υποδέχθηκαν µε κοµφετί, µπαλόνια, σαµπάνιες και αγκαλιές. Ο Λουίς Ουρσούα δεν σήµανε µόνο το αίσιο τέλος της επιχείρησης διάσωσης, ήταν εκείνος που κράτησε τους µεταλλωρύχους ενωµένους, και κυρίως ζωντανούς, τις πρώτες ηµέρες της περιπέτειάς τους.

Ποιον μου θυμίζει?Ποιον μου θυμίζει??

Το 3χρονο αγοράκι που θα δείτε είναι τόσο υπέρβαρο που ορισμένοι βρεφικοί σταθμοί του απαγόρευσαν να πάει καθώς θεωρήθηκε “δημόσιος κίνδυνος” για τα άλλα παιδιά.

Ο Xiao Hao, όπως ονομάζεται, είναι 5 φορές πιο βαρύς από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του και σύμφωνα με κάποιους γιατρούς ο μικρός ενδέχεται να πάσχει από κάποια διαταραχή των ορμονών ανάπτυξης. Άλλοι πάλι πιστεύουν πως είναι θύμα του συνδρόμου του “Μικρού Αυτοκράτορα” που συναντάται συχνά στην Κίνα, αφού στην συγκεκριμένη χώρα οι γονείς επιτρέπεται να έχουν μόνο ένα παιδί, με αποτέλεσμα όλοι οι συγγενείς να το κακομαθαίνουν και να το ταΐζουν… λιγάκι παραπάνω.

Μα τι κανουν??


Ευχαριστούμε τον Mits_F

Παγκόσμια κινητοποίηση κατά της σφαγής δελφινιών στην Ιαπωνία


Για άλλη μία χρονιά το αιματηρό ετήσιο κυνήγι δελφινιών στην Taiji της Ιαπωνίας που ανέδειξε το βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ «The Cove» συνεχίζεται. Οι αλιείς με την άδεια των Ιαπωνικών αρχών, αγνοώντας προκλητικά την παγκόσμια κατακραυγή και τις διεθνείς αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η αποκάλυψη αυτής της αποτρόπαιης σφαγής, έβαψαν τα γαλάζια νερά του όρμου ξανά κόκκινα.

Μια 14χρονη γράφει για το AIDS

Μια συγκλονιστική επιστολή έγραψε η 14χρονη μαθήτρια Κωνσταντίνα Σαρρή, η οποία κέρδισε στον μαθητικό διαγωνισμό έκθεσης των Ελληνικών Ταχυδρομίων, με θέμα “Γράψτε ένα γράμμα σε κάποιον για να του εξηγήσετε γιατί είναι σημαντικό να μιλάει κανείς για το AIDS καθώς και να προστατεύει τον εαυτό του από την ασθένεια αυτή”.

Γύφτικο Μουσικό Διάλειμμα!

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει σε όλη την Ευρώπη για τους Ρομά (aka γύφτοι, τσιγγάνοι κλπ κλπ). Οι κάλτσες σας παρουσιάζουν σε αποκλειστικότητα τον ύμνο των Ρομά, με στίχους στα γύφτικα! Το τραγόυδι πέρα απο παραδοσιακό τσιγγάνικο τραγούδι ακούστηκε και στην ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα "Black Cat, White cat"(1998)

Ένα δισ. ανθρώπους πλήττει η πείνα, που απειλεί 29 χώρες

Η πείνα πλήττει ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους στον κόσμο και προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις σε περίπου 30 χώρες, εξαιτίας της φτώχειας, των συγκρούσεων και της πολιτικής αστάθειας, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

ΟΗΕ: Ο στρατός του Κονγκό διαπράττει βιασμούς

Κυβερνητικοί στρατιώτες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό επιτέθηκαν και βίασαν γυναίκες σε χωριά όπου οι αντάρτες το περασμένο καλοκαίρι διέπραξαν μαζικούς βιασμούς, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ανθρωπινες κατοικιες τυπου τερμιτη, σπιτια χτισμενα σε βραχους!


Στην ιρανική επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν, στη βόρεια πλαγιά του ανενεργού ηφαιστείου Sahand βρίσκεται το μοναδικό χωριό Candolle.
Το μοναδικό είναι ότι τα σπίτια είναι χτισμένα μέσα στους βράχους.
Φυσικά σχηματίζονται σπηλιές, που μοιάζουν με μία γιγάντια αποικία θερμίτη.

Ινδός κροίσος έχτισε την πιο ακριβή βίλα στον κόσμο!

Χτισμένο επάνω στο Ινδικό μυθικό νησί Antilia το νέο απόκτημα του πιο πλούσιου Ινδού επιχειρηματία  Mukesh Ambani έχει κάνει όλο τον πλανήτη να μιλά για μια δημιουργία-υπερπαραγωγή με 27 ορόφους,  συνολικής αξίας 20 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Ο 53χρονος Ινδός κροίσος επιχειρηματίας Mukesh Ambani βρίσκεται στη λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του  κόσμου και μάλιστα καταλαμβάνει την τέταρτη θέση.

Όταν μια θάλασσα εξαφανίζεται

Η Αράλη θάλασσα (Aral Sea) ήταν κάποτε η 3η μεγαλύτερη λίμνη του κόσμου, μια εσωτερική θάλασσα με έκταση αντίστοιχη με την μισή Ελλάδα. Από τη δεκαετία του ’60 και μετά συρρικνώνεται με σταθερούς ρυθμούς, ύστερα από την εκτροπή των ποταμών που την τροφοδοτούσαν από τα προγράμματα άρδευσης της Σοβιετικής Ένωσης. Πλέον, έχει εξατμισθεί σχεδόν πλήρως, αφήνοντας μια έρημο γεμάτη με παλιά ναυάγια.

Αναζητούν γαμπρό-Νίντζα

Θέλουν η καθεμιά από έναν άντρα δυνατό. Να μπορούν να ακουμπήσουν πάνω του, μα πάνω απ’όλα να μπορεί να τις ...νικήσει. Ο λόγος για δυο νεαρές αδελφές από την Κίνα  με «διπλώματα»  στις πολεμικές τέχνες. Η 22χρονη Ξιάο Λιν και η 21χρονη αδελφή της Γιν, αποφάσισαν να διοργανώσουν διαγωνισμό με έπαθλο τις ίδιες,  καθώς κάθε προσπάθεια αναζήτησης γαμπρού έπεσε στο κενό. Ακόμα και σε γραφείο συνοικεσίων πήγαν για να βρουν  άντρα και ..τζίφος.

Ο "αόρατος" άνθρωπος

Σας παρουσιάζουμε τον Liu Bolin τον αόρατο άνθρωπο από την Κίνα.Ο γεννημένος το 1973 στην Shandong και απόφοιτος των Shandong Art College και Beijing's Central Academy of Fine arts Liu Bolin,
έγινε διάσημος χάρη στην τέχνη του καμουφλάζ που χρησιμοποιεί στα λεργα του.Κάθε φωτογραφία χρειάζεται περίπου 10 ώρες προετοιμασίας..Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ

Κατάσχεσαν το ...γουρούνι της επειδή χρωστούσε

Δικαστικοί κλητήρες εμφανίστηκαν στο σπίτι μίας γυναίκας στην ανατολική Ρωσία επειδή είχε καθυστερήσει να πληρώσει το χρέος της, ύψους 432 δολαρίων σε μία τράπεζα.

Από την επόμενη εβδομάδα..

Θα μαι και πάλι μαζί σας, μέχρι τότε, ένα μουσικό διάλειμμα από εμένα

Απίστευτο υπόγειο τούνελ στην Ιαπωνία

perierga.gr - Υπόγειο παλάτι

Το υπόγειο παλάτι όπως έχει ονομαστεί εξαιτίας των διαστάσεών του, είναι ένα υπόγειο τούνελ μήκους 6,3 χιλιομέτρων που βρίσκεται 50 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της πόλης Kasukabe, στην επαρχία Saitama της Ιαπωνίας.
Η επαρχία Saitama είναι παραδοσιακά πολύ ευάλωτη σε πλημμύρες, εξαιτίας των δύο ποταμών της περιοχής, του Otoshifurutone και του Edo. Το τούνελ αυτό έχει κατασκευαστεί ώστε, όταν κάποιος από τους ποταμούς πλημμυρίζει, να συγκεντρώνει και να αποθηκεύει προσωρινά τεράστιες ποσότητες νερού και οπότε να μετριάζονται οι ζημιές.

Skype 5.0 με ενσωμάτωση Facebook και τηλεδιάσκεψη 10 ατόμων διαθέσιμο για download


Οι φήμες ήταν έντονες εδώ και αρκετό καιρό, αλλά πλέον είναι επίσημο. Κυκλοφόρησε πριν από λίγο η νέα έκδοση του Skype για Windows, Skype 5.0, η οποία δίνει τη δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσεων, αποστολής γραπτών μηνυμάτων αλλά και ενημέρωση από την ροή ειδήσεων των επαφών σας στο Facebook! Επιπλέον, υποστηρίζεται σε έκδοση beta η λειτουργία πραγματοποίησης τηλεδιάσκεψης με 10 άτομα ταυτόχρονα!

Από Dr. House, Dr. Love

Όσο ο 50χρονος μεταλλωρύχος Γιόνι Μπάριος βρισκόταν παγιδευμένος στα έγκατα της γης η επί 28 χρόνια σύζυγός του Μάρτα Σαλίνας φώναζε το όνομά του απέξω ρωτώντας τι κάνει ο  καλός της. Ωστόσο, την ίδια στιγμή λίγο πιο πέρα μια άλλη κυρία έκανε ακριβώς το ίδιο. Επρόκειτο για την Σουζάνα Βαλενζουέλα τη επί 10 χρόνια ερωμένη του.

Οι Βρετανοί δεν αποταμιεύουν!

Τελικά δεν ήμαστε μόνο εμείς οι έλληνες προβληματικοί με τα οικονομικά μας. Όπως αποκαλύπτει μελέτη της HSBC σχεδόν το 1/3 των βρετανών αν μείνει άνεργο, διαθέτει οικονομίες που καλύπτουν τις ανάγκες μόλις 5 ημερών.

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

UFO πάνω από τη Νέα Υόρκη

'Ενα αγνώστης ταυτότητας ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο εμφανίσθηκε πάνω από τη δυτική πλευρά του Manhattan της Νέας Υόρκης την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στις 1:30 μ.μ περίπου.

Περισσότεροι από 2.900.000 Έλληνες στο Facebook!

Το Facebook ήταν το δημοφιλέστερο site κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα, με περισσότερους από 2.900.000 ενεργούς χρήστες για το μήνα Αύγουστο. Βάσει των στοιχείων που δίνει το ίδιο το Facebook οι Έλληνες είναι από τους πλέον κοινωνικούς έχοντας κατά μέσο όρο περισσότερους από 200 φίλους!

Είμαι απλά συγκινημένος..O δικός μας Σάκης είναι και πάλι εδώ

Δύο κορίτσια σε ένα σώμα

Η Abigail “Abby” Loraine Hensel και η Brittany “Britty” Lee Hensel, γεννημένες στις 7 Μαρτίου του 1990 στη Minnesota των ΗΠΑ, είναι δίδυμες, σιαμαίες με ένα σώμα και δύο κεφάλια.
Έχουν δύο σπονδυλικές στήλες που ενώνονται στη λεκάνη. Έχουν δύο στομάχια, τέσσερις πνεύμονες (δύο μερικώς συνδεδεμένα ζευγάρια) και δύο χέρια. Το τρίτο μη ανεπτυγμένο και ακατάλληλο προς χρήση χέρι βρισκόταν ανάμεσα στα 2 κεφάλια και ακρωτηριάστηκε όταν ήταν μικρές.
Οι κοπέλες ζουν μια φυσιολογική ζωή καθώς σπουδάζουν, οδηγούν και διασκεδάζουν όπως όλοι οι νεαροί της ηλικίας τους.

Πιλότος πέθανε στη διάρκεια της πτήσης

Πιλότος των αερογραμμών του Κατάρ άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα πτήσης σε αεροπλάνο που προερχόταν από τις Φιλιππίνες.
Το τραγικό περιστατικό συνέβη χθες στην πτήση 645 από Μανίλα προς την Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ.

Παππούς και Αυπνία!!

Κορυφαίο..

Ποιότητα σήμερα στο blog..

"to drop this guy you need a gun" ENJOY!!

ΚΛΑΙΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!

Επεισόδια, δακρυγόνα και συλλήψεις στην Ακρόπολη

Δε λειτουργεί ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης μετά την απεργία που κήρυξαν οι μόνιμοι υπάλληλοι, σε συμπαράσταση των συμβασιούχων.
Νωρίτερα οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν με χρήση χημικών τους συμβασιούχους που κρατούσαν κλειστό το χώρο από την Τετάρτη.

Online οντισιόν για ορχήστρα μέσω YouTube

Μία σειρά online οντισιόν διοργανώνει διαδικτυακή ορχήστρα για να βρει την ιδανική σύνθεση. Το YouTube θα αποτελέσει το ιδανικό μέσο για την εύρεση της κατάλληλης σύνθεσης μουσικών για την YouTube Symphony Orchestra 2011, η οποία ξεκινά τις online οντισιόν την Τρίτη.

Ε και ένα σοβαρό live..Πάλι καλά που αυτοί δεν έχουν πάρει τίποτα..

Η ώρα των αναγνωστών



Ευχαριστούμε τον Jason

Live, Μεταλλικό, Cult, Μουσικό Διάλειμμα, για λίγους...

Της έβαλε τρικλοποδιά γιατί δεν τον άφησε να χτυπήσει πρώτος εισιτήριο…

Η γυμνή με τον μπαλτά

Εάν ήταν ταινία θα την έλεγαν «Η γυμνή με το Μπαλτά»… αλλά ήταν πραγματικότητα.
Χθες το πρωί οι κάτοικοι εργατικής πολυκατοικίας στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης ξύπνησαν ακούγοντας μια νεαρή κοπέλα να βρίζει να φωνάζει και να σπάει ότι βρίσκει μπροστά της μέσα στο διαμέρισμά της.

BusinessWeek: Νησιά «προς πώληση» στην Ελλάδα

Το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε πώληση νησιών και κρατικής ακίνητης περιουσίας προκειμένου να αποπληρώσει κάποιο μέρος από τα χρέη της εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού BusinessWeek.
Στο δημοσίευμα με τίτλο «For sale» (προς πώληση), αναφέρονται παραδείγματα επενδυτών οι οποίοι στο παρελθόν θέλησαν να αγοράσουν νησιά για να προχωρήσουν σε επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά που τελικά εγκατέλειψαν τις ιδέες τους εξαιτίας της μεγάλης γραφειοκρατίας και της διαφθοράς.

Μεξικάνικο σινεμά

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την έναρξη της Μεξικανικής Επανάστασης το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και η εταιρεία διανομής Νew Star συνδιοργανώνουν Φεστιβάλ Μεξικανικού Κινηματογράφου από την Πέμπτη 18 ως την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου. Θα προβληθούν γνωστές και άγνωστες ταινίες του μεξικανικού σινεμά, μυθοπλασίας ή ντοκυμαντέρ, πολλές από αυτές διεθνώς βραβευμένες.

Λακούβες… με φαντασία!

perierga.gr - Λακκούβες με φαντασία
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι το αποτέλεσμα της ζωηρής φαντασίας και της δημιουργικότητας δύο ανθρώπων.
Φωτογράφοι και οι δύο, ψάχνουν τους δρόμους για τις κατάλληλες λακκούβες και μετά «στήνουν» απολαυστικές σκηνές σε αυτές.

Ένας στους 10 Γερμανούς αναζητεί το νέο Χίτλερ

Αυτό και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για το προφίλ των Γερμανών προκύπτει από δημοσκόπηση του Ινστιτούτου «Φρίντριχ Εμπερτ Στίφτουνγκ», που παρουσιάστηκε (13/10) στο Βερολίνο. «Οι ακροδεξιές αντιλήψεις διαδίδονται τελευταία με μεγάλη ταχύτητα», τόνισε κατά την παρουσίαση η ερευνήτρια Νόρα Λαγκενμπάχερ.

Ο Banksy σκηνοθετεί τους τίτλους αρχής των Simpsons


O γνωστός καλλιτέχνης graffiti Banksy σκηνοθέτησε τους τίτλους αρχής της μακροβιότερης σειράς κινουμένων σχεδίων στην Αμερική, «The Simpsons».

Γκέτο και Χρυσή Αυγή

Ανατρέχοντας κανείς στην ιστορία διαπιστώνει ότι ο φασισμός και ο ναζισμός - ως κινήματα- δεν ξεκίνησαν από γειτονιές πλούσιες και αριστοκρατικές, εμφανίστηκαν σε λαικές γειτονιές, με έντονα στοιχεία υποβάθμισης, σε περιόδους μεγάλης οικονομικής κρίσης, με πολλούς νέους να μην βρίσκουν δουλειά, με "γερασμένο¨το αστικό πολιτικό σύστημα και μιά Αριστερά, που αν και ήταν ισχυρή ιδιαίτερα στη Γερμανία ήταν κατακερματισμένη και αποπροσανατολισμένη, εφ' όσον θεωρούσε τους σοσιαλδημοκράτες, μεγαλύτερο εχθρό της απ'ότι τους φασίστες.

Το πηγάδι με τα 3.500 σκαλοπάτια

perierga.gr - Πηγάδι με 3.500 σκαλοπάτιαΚοντά στο μικρό χωριό Abhaneri της Ινδίας βρίσκεται ένα από τα πιο βαθιά και εντυπωσιακά πηγάδια του κόσμου. Το όνομά του είναι Chand Baori, που σημαίνει το πηγάδι με τα σκαλοπάτια.
Η ευρύτερη περιοχή είναι γνωστή για τα πολλά πηγάδια της, κατασκευασμένα από τους κατοίκους για τη συλλογή και την αποθήκευση του νερού της βροχής. Τα περισσότερα από τα πηγάδια αυτά είναι φτιαγμένα με πολλά σκαλοπάτια.

Το Chand Baori έχει βάθος 30 μέτρα, αποτελείται από 13 ορόφους και 3.500 σκαλοπάτια. Η κατασκευή του χρονολογείται τον δέκατο αιώνα, κάτι που το κάνει ένα από τα πιο παλιά πηγάδια του κόσμου, από αυτά που διατηρούνται ακόμα.
Σήμερα, το πηγάδι αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες της περιοχής, αφού εκατοντάδες άνθρωποι το επισκέπτονται καθημερινά.

Κινέζοι επιστήμονες θα ψάξουν τον «γέρεν»

Κινέζοι επιστήμονες θα ψάξουν τον γέρενΚονδύλια και εθελοντές βιολόγους ψάχνει ομάδα επιστημόνων στην Κίνα για να εντοπίσουν ένα τερατόμορφο πλάσμα για το οποίο υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ότι ζει σε δάση της επαρχίας Χουμπέι.
Την είδηση δίνει το επίσημο κινεζικό πρακτορείο Xinhua που αναφέρει ότι οι επιστήμονες θα διεξάγουν εργώδεις έρευνες στο δάσος Σενόντζια για να βρουν τον θρυλικό “γέρεν” ή αλλιώς “άγριος άνδρας”, ένα πλάσμα που σύμφωνα με μάρτυρες έχει μεγάλα πόδια, είναι καλυμμένο με κοκκινωπό τρίχωμα και μοιάζει με μεγάλο πίθηκο.

H GAP ήθελε, οι πελάτες πάλι όχι!

Κι όμως συνέβη και αυτό! Μια ολόκληρη καμπάνια και ένα rebranding πετάχτηκαν κυριολεκτικώς στα σκουπίδια, αφού το καταναλωτικό κοινό διαφώνησε, βομβαρδίζοντας Facebook και Twitter με τις αντιρρήσεις του. Η GAP, σε μια προσπάθεια να ανανεώσει την εικόνα της κατέληξε στο λογότυπο που εικονίζεται.