Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Cine Preview

Οι ταινίες που αξίζει να δεις μέχρι τα Χριστούγεννα...  







01. Machete
Αν έχεις δει το Grindhouse, την καλτ σκηνοθετική σύμπραξη του Κουέντιν Ταραντίνο με τον Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ (Sin City), τότε αποκλείεται να μη θυμάσαι την αγριεμένη σκατόφατσά του. Ο Machete, από ήρωας ενός ψεύτικου τρέιλερ, γίνεται πρωταγωνιστής σε μια απολαυστική καθαρόαιμη B-movie, πλαισιωμένος από τρελό καστ: Τζέσικα Άλμπα, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Στίβεν Σιγκάλ, Ντον Τζόνσον, Λίντσεϊ Λόχαν, Μισέλ Ροντρίγκεζ και πάει λέγοντας.
02. O Μαύρος Κύκνος
Δύο χρόνια μετά τον Παλαιστή ο Ντάρεν Αρονόφσκι επιστρέφει με ένα έργο που άνοιξε το Φεστιβάλ Βενετίας και στο οποίο πρωταγωνιστούν μπαλαρίνες. Ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο... αέρινο. Πρόκειται για μια πολύ δυνατή ταινία, κάτι ανάμεσα σε μεταφυσικό θρίλερ και δράμα. Πρίμα μπαλαρίνα η διόλου ευκαταφρόνητη Νάταλι Πόρτμαν και συμπρωταγωνιστές ο Βενσάν Κασέλ και η Γουινόνα Ράιντερ.
03. Οι κυνηγοί
Κι όμως, ο Κυνηγός, που πολλοί λάτρεψαν χάρη στο Σβαρτσενέγκερ, επιστρέφει σε πιο μαλθακή version. Όσο και αν προσπαθείς να χωνέψεις τον Έιντριεν Μπρόντι του Πιανίστα, ως πρωταγωνιστή σε sci-fi ταινία δράσης, αυτός και η επίλεκτη ομάδα του προσπαθούν να επιβιώσουν σε έναν επικίνδυνο αφιλόξενο πλανήτη.

04. Salt
Ως πράκτορας της CIA, η Έβελιν Σολτ (Αντζελίνα Τζολί) έχει ορκιστεί πίστη στο καθήκον, στην τιμή και στην πατρίδα. Η αφοσίωσή της δοκιμάζεται όταν ένας πρώην πράκτορας την κατηγορεί ότι είναι Ρωσίδα κατάσκοπος και η Σολτ μπαίνει στο στόχαστρο της υπηρεσίας. Κάπου εκεί αρχίζει το κυνηγητό, που τόσο αγαπάει η Αντζελίνα! Σκηνοθετεί ο Φίλιπ Νόις.
05. O δολοφόνος μέσα μου
Ο γοητευτικός, φιλήσυχος και ολίγον μίζερος σερίφης μιας πόλης αποδεικνύεται σαδιστής, ψυχοπαθής και ολίγον δολοφόνος. Η προβολή του πολυαναμενόμενου φιλμ νουάρ με τους Κέισι Άφλεκ, Τζέσικα Άλμπα και Κέιτ Χάντσον ήταν προγραμματισμένη για τις 2/9 (εξ ου και η αναφορά μας στο τεύχος Αυγούστου), αλλά μετατέθηκε για τις 23. Άντε να δούμε...
06. Piranha 3D
Τα πιράνχας ανεβαίνουν στην επιφάνεια της ειδυλλιακής λίμνης Βικτόρια και γίνεται το μάλε βράσε. Το απόλυτο σπλάτερ της χρονιάς έχει την υπογραφή του παμμέγιστου Αλεξάντρ Αζά (Αίμα στους λόφους), επαναφέρει στο προσκήνιο την παλιά αγαπημένη Ελίζαμπεθ Σου και είναι τρομακτικά τρισδιάστατο!

07. Splice
Δύο φιλόδοξοι νέοι γενετιστές (παραδόξως και εδώ παρών ο΄Ειντριεν Μπρόντι) πειραματίζονται επικίνδυνα προσθέτοντας κρυφά ανθρώπινο DNA σε ένα υβρίδιο ζώου. Αντί όμως για τον τέλειο οργανισμό, δημιουργούν τη θηλυκή (και απείρου πιο σέξι) εκδοχή του Φρανκενστάιν που απειλεί να λιανίσει το σύμπαν. Οι κριτικές από δυσμάς είναι αρκετά καλές.
08. Δείπνο Ηλιθίων
Στο δείπνο ενός μεγαλοεκδότη οι καλεσμένοι πρέπει να φέρουν μαζί τους κι από έναν ηλίθιο για να γίνει χαβαλές. Με τους Στιβ Κάρελ και Ζακ Γαλυφιανάκη στο καστ, το σκηνοθέτη των Γαμπρός της συμφοράς και Όστιν Πάουερς πίσω από την κάμερα και με θεατρικό σενάριο που έχει την υπογραφή του Φρανσίς Βεμπέρ (Το κλουβί με τις τρελές), μιλάμε σίγουρα για καραμπινάτη κωμωδία.
09. Eat, pray, love
Η Λιζ (Τζούλια Ρόμπερτς) είναι μια σύγχρονη 40άρα πιστή στο τρίπτυχο «καριέρα-βίλα οικογένεια». Αφού τα χάνει όλα, μπαρκάρει για το γύρο του κόσμου, μέχρι που πέφτει στην αγκαλιά του Χαβιέ Μπαρδέμ και ξεχνάει μέχρι κι από πού ήρθε. Αν είναι τόσο γλυκανάλατο όσο ακούγεται, την κάτσαμε.

10. The last exorcism
Εξορκισμών συνέχεια από τον παραγωγό του Hostel/Έλι Ροθ, που απαιτεί από τους συντελεστές της ταινίας απόλυτη εχεμύθεια, ώστε να μη διαρρεύσει τίποτα μέχρι την προβολή. Καλά, εμείς το μαρτυράμε: ένας ευαγγελιστής ιερέας επιτρέπει να καταγραφεί ο εξορκισμός ενός κοριτσιού από τη Λουιζιάνα. Η ταινία έχει τη μορφή ντοκιμαντέρ. Πάρτε δραμαμίνη, η κάμερα κουνάει διαολεμένα!
11. Ο Αμερικανός
Στην προσπάθεια να κερδίσει επιτέλους το πολυπόθητο αγαλματάκι, ο μέχρι πρότινος «ατσαλάκωτος» Τζορτζ Κλούνεϊ δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε έναν αναπάντεχα σκοτεινό ρόλο, εκείνον ενός πληρωμένου δολοφόνου που οδηγείται σε μια τελευταία αποστολή με αντάλλαγμα την ελευθερία του, αλλά πέφτει σε παγίδα. Το όνομα του βιντεοκλιπά των Depeche Mode Άντον Κόρμπιν στη σκηνοθεσία είναι εξίσου ανορθόδοξο.
12. Shanghai
Με φόντο την εμπόλεμη κινέζικη μεγαλούπολη του 1941 και το Περλ Χάρμπορ, ένας Αμερικανός μυστικός πράκτορας (Τζον Κιούζακ) ερευνά τη δολοφονία του καλύτερού του φίλου, ώσπου ανακαλύπτει ένα καλά στημένο σχέδιο. Το ατμοσφαιρικό δράμα του Μίκαελ Χάφστρομ διεκδικεί δάφνες και -γιατί όχι;- υποψηφιότητες.
 

13. Resident Evil: Afterlife

Στο 4ο και για πρώτη φορά τρισδιάστατο σίκουελ της κινηματογραφικής μεταφοράς του επιτυχημένου video game, καθώς η γνωστή μας Άλις (Μίλα Γιόβοβιτς, κλασικά) μάχεται για να σώσει όσους επέζησαν από των ιό των ζόμπι, πολεμώντας παράλληλα την Umbrella, βρίσκει κάποιους από τους παλιούς καλούς της φίλους, όπως ο Γουέντγουορθ Μίλερ (Prison Break).
14.The Other Guys
Έναν περίπου χρόνο μετά την παταγώδη αποτυχία του Land Of The Lost η Universal δίνει την ευκαιρία στον «ηθικό αυτουργό» Γουίλ Φέρελ να βγάλει τα περσινά σπασμένα των 100 εκατ. δολ., αυτή τη φορά στο πλευρό του Μαρκ Γουόλμπεργκ(!) και της Εύα Μέντες, σε μια κωμωδία όπου δύο μπάτσοι βρίσκονται τυχαία σε μια φαινομενικά αδιάφορη υπόθεση και στο τέλος γίνονται ήρωες. Πρωτότυπο, ε;
15. The Social Network
Η πρώτη ταινία για το Facebook και τους ιδρυτές του βασίζεται στο βιβλίο του Μπεν Μέζριχ με τίτλο The Accidental Billionaires: The Founding Of Facebook, A Tale Of Sex, Money, Genius And Betrayal και έχει την υπογραφή ονομάτων όπως ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Φίντσερ (Seven, Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον). Στο καστ ξεχωρίζει ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ στο ρόλο του σπασίκλα φίλου του Μαρκ Ζούγκεμπεργκ.

Αναδημοσίευση από το τεύχος Σεπτεμβρίου Νο177 του περιοδικού ΄Playboy΄.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...