Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Εθνικό παραλήρημα

Μην στεναχωρηθείτε αν δεν καταλάβετε τίποτα.

«Η Ελλάδα ήταν πτωχευμένη από το 1990», επεσήμανε πως φταίνε και τα δύο μεγάλα κόμματα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αν και «δεν είναι ίσες οι ευθύνες» δήλωσε ο κ. Κ. Μητσοτάκης. 
Oξύτατη επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε «λαϊκιστή», εξαπέλυσε χθες βράδυ ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης και παράλληλα άσκησε έντονη κριτική στον κ. Κ. Καραμανλή για τα πεντέμισι χρόνια πρωθυπουργίας του και κυρίως για την οικονομική πολιτική του.
   O κ. Πάγκαλος, επισημαίνοντας πως μέρος της διαφθοράς δεν είναι μόνο οι πολιτικοί αλλά και οι πολίτες. ''Δεν μετέχει στη διαφθορά αυτός που πηγαίνει στα βουλευτικά γραφεία για να διοριστεί, αυτός που πηγαίνει στα βουλευτικά γραφεία για να υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία του στην Αθήνα;''διερωτήθηκε.
 Επίσης επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας μάλιστα ότι συμφωνεί με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ στο ότι είναι αφελέστατη η άποψη ότι μπορούν να μειωθούν οι φόροι, αυξηθούν τα εισοδήματα και να μειωθεί το έλλειμμα. ''Ο κ. Σαμαράς είναι λαϊκιστής του αισχίστου είδους'', είπε ο κ. Πάγκαλος. 

Αντώνης Σαμαράς δήλωσε οτι ο κ. Γιούνκερ δεν εννοούσε κάποιον άλλο πρώην Πρωθυπουργό, εννοούσε το σημερινό Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου».Όπως τόνισε, «δουλειά ενός Πρωθυπουργού δεν είναι να δυσφημεί τη χώρα του. Δουλειά ενός Πρωθυπουργού δεν είναι να κρίνει τη χώρα "απ' έξω", ως "τρίτος", ως "ουδέτερος παρατηρητής". Δουλειά του είναι να λύνει τα προβλήματα. Οι Πρωθυπουργοί δεν κατηγορούν τις χώρες που τους εξέλεξαν. Τις κυβερνούν. Οι Πρωθυπουργοί δεν "σχολιάζουν" τα προβλήματα των χωρών τους με τα πιο μελανά χρώματα. Τα λύνουν».

Τα βέλη του έστρεψε και εναντίον του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου καταλογίζοντάς του ότι «προσπάθησε για δύο εικοσιτετράωρα να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία αποδίδοντας στον πρώην Πρωθυπουργό τις δηλώσεις Παπανδρέου. Τώρα που αποκαλύφθηκε ποιόν εννοούσε ο κ. Γιούνκερ, τι έχουν να πουν; Θα ζητήσουν τουλάχιστον συγγνώμη; Υπάρχει, άραγε, η λέξη "συγγνώμη" στο λεξιλόγιό τους;».

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του περί του ποιος Πρωθυπουργός έκανε τη δήλωση «κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα» ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι «εγώ δεν είπα ότι την δήλωση την έκανε ο κ. Καραμανλής, αλλά είπα ότι δεν την έκανε ο σημερινός Πρωθυπουργός. Δεν μπορώ να ξέρω ποιός ακριβώς έκανε αυτή τη δήλωση. Ο κ. Γιούνγκερ γνωρίζει ποιός την έκανε».


Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε ότι «υπάρχει ένα όριο στο πόσο μπορείς να ξεφτιλίσεις τη χώρα». Συγκεκριμένα, αναφερόμενη στον Γ.Παπανδρέου τόνισε: «Το έκανε τούμπανο. Μου προκαλούσε σοκ. Υπάρχει και ένα όριο στο αυτομαστίγωμα και στο πόσο μπορείς να ξεφτιλίσεις την χώρα σου. Με ενοχλεί ότι ένας πρωθυπουργός μιλά έτσι για την χώρα του».

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...