Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Πλανόδιοι μονότονοι και φάλτσοι μουσικοί

Την αντίδραση των κατοίκων και των εμπόρων του Βόρειου Γιόρκσαϊρ στη Βρετανία, έχει προκαλέσει ένα γκρουπ πλανόδιων μουσικών οι οποίοι παίζουν το τραγούδι «When the Saints Go Marching In» (και μόνο αυτό) κάθε μέρα επί οκτώ ώρες τα δύο τελευταία καλοκαίρια.

Το βασικό πρόβλημα για όσους τους ακούν, δεν είναι το φτωχό τους ρεπετόριο, αλλά το γεγονός ότι παίζουν φάλτσα.Οι πλανόδιοι μουσικοί κάνουν την εμφάνισή τους κάθε καλοκαίρι και οι μαγαζάτορες, αλλά και οι πολίτες, που βρίσκονταν κοντά στο «πόστο» τους, διαμαρτύρονται εντόνως για όσα ακούν τα αφτιά τους.
Έτσι ζήτησαν από το δημοτικό συμβούλιο να λάβει τα μέτρα του, ώστε να μην ξαναπεράσουν και του χρόνου τον ίδιο εφιάλτη. Αρχικά η δημοτική αρχή σκέφτηκε να βάλει έναν πρόσθετο νόμο, που θα τους αποτρέψει από το να ξαναπαίζουν δημοσίως.

Όμως, το θέμα έχει διχάσει το δημοτικό συμβούλιο, καθώς οι μεν δε θέλουν να απαγορέψουν σε όλους τους μουσικούς, αλλά μόνο στους φάλτσους να παίζουν στους κεντρικούς δρόμους, οι δε όμως τονίζουν ότι ένας τέτοιος νόμος δεν μπορεί να ισχύσει γιατί ποιος δημοτικός σύμβουλος θα κάνει τον... μουσικό κριτή για να καθορίσουν τι είναι φάλτσο και τι όχι;
Από την πλευρά του ο κόσμος πιέζει να δοθεί μία λύση γρήγορα, το αργότερο μέχρι την άνοιξη.
Έτσι το συμβούλιο σκέφτεται να δημιουργήσει έναν γενικό νόμο, σύμφωνα με τον οποίο όποιοι πλανόδιοι θέλουν να παίξουν μουσική στους δρόμους, θα πρέπει να έχουν ειδική άδεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...