Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Οι Βρετανοί δεν αποταμιεύουν!

Τελικά δεν ήμαστε μόνο εμείς οι έλληνες προβληματικοί με τα οικονομικά μας. Όπως αποκαλύπτει μελέτη της HSBC σχεδόν το 1/3 των βρετανών αν μείνει άνεργο, διαθέτει οικονομίες που καλύπτουν τις ανάγκες μόλις 5 ημερών.

3 στους 10 λέει η τράπεζα διαθέτει οικονομίες λιγότερο από 249 λίρες, ενώ το 1/3 έχει μηδενικό τραπεζικό υπόλοιπο. Οι οικονομικοί σύμβουλοι θεωρούν ότι ποσό ίσο με 3 μηνιαίους μισθούς είναι το όριο ασφαλείας, αυτό που όλοι θα έπρεπε να έχουμε στην Τράπεζα. Μόλις 1 στους 5, δηλώνουν ότι μπορούν να πληρώνουν το νοίκι τους και τους λογαριασμούς τους αν χάσουν τη δουλειά τους, ενώ το 36% βασίζονται στο επίδομα ανεργίας. Το 22% δηλώνει πως θα βασιστεί στο σύντροφό τους για όσο διάστημα δεν εργάζεται.
Χαμηλό επίπεδο προετοιμασίας για τις δύσκολες μέρες διαπιστώνει ο Richard Brown της HSBC, ο οποίος σημειώνει ότι οι τρέχουσες συνθήκες και η αβεβαιότητα που υπάρχει θα έπρεπε να είχαν αλλάξει τη συμπεριφορά των πολιτών.
Όπως φαίνεται στη μελέτη οι νεαρότεροι σε ηλικία (25-34 ετών) είναι αυτοί που είναι λιγότερο  προετοιμασμένοι, ενώ η δεύτερη ομάδα κινδύνου είναι οι γυναίκες.

Πηγή OTENET Portal

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...