Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ποιά μέρα της εβδομάδας είναι η χειρότερη;

«Δευτέρα κάτι έχω, την Τρίτη δεν αντέχω… από όλες τις ημέρες η Κυριακή μ’ αρέσει», τραγουδούσανε κάποτε τα στρουμφάκια. Αρκετά χρόνια μετά, ερευνητές του London School of Economics (LSE) έρχονται να επικυρώσουν το περιεχόμενο του παραπάνω τραγουδιού.

Αφού πρώτα έβαλαν στο «μικροσκόπιο» τις διαθέσεις 22.000 κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου για διάστημα δύο μηνών, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως από όλες τις ημέρες της εβδομάδας, η πιο «μίζερη» είναι η Τρίτη (κι όχι η Δευτέρα, όπως πιστεύεται γενικά).
«Τη Δευτέρα, οι μνήμες από το Σαββατοκύριακο παραμένουν ακόμη ζωντανές. Μέχρι την Τρίτη ωστόσο, αυτές έχουν ξεθωριάσει, έχουμε μπει για τα καλά στην εβδομάδα εργασίας ενώ το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι ακόμη μακριά», εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας Τζορτζ ΜακΚέρον του Τμήματος Γεωγραφίας και Περιβάλλοντος του LSE.
Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες, αξιοποιώντας μια εφαρμογή για το iPhone, ονόματι Mappiness, έστελναν δύο μηνύματα ημερησίως στους συμμετέχοντες στην έρευνα ρωτώντας τους:
  • πως νιώθουν
  • με ποιόν είναι μαζί
  • εάν είναι στο σπίτι
  • και με τι ασχολούνται εκείνη τη στιγμή
Απολύτως ενδεικτικές της ψυχικής κατάστασης καθενός, οι απαντήσεις, αφού πρώτα συγκεντρώθηκαν, ομαδοποιήθηκαν και αναλύθηκαν, έδωσαν στην Τρίτη τον τίτλο της «πιο μαύρης ημέρας της εβδομάδας».

Πηγή: Έθνος



2 σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...