Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

MUSE OUT OF THIS SPACE


by Musicholic

Πρόκειται απλά για το μεγαλύτερο συγκρότημα της δεκαετίας.  Oι Muse ήρθαν από ένα άλλο γαλαξία για να παντρέψουν τη κλασσική μουσική με το σύγχρονο εναλλακτικό ροκ,όσοι μάθατε τους Μuse από το Twilight κάντε το κόπο να διαβάσετε τις παρακάτω γραμμές αξίζει το κόπο.Ο lead  των Muse Matthew Bellamy είναι ένας χαρισματικός μουσικός και όχι απλά ένας performer με μια φωνή που μπορεί να κινηθεί από την όπερα ως το ροκ αποτελεί κάτι μοναδικό στην εναλλακτική σκηνή.Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Oι Muse ξεκινούν το μουσικό τους ταξίδι  το 1999 με τη κυκλοφορία του ‘’Showbiz’’ και με το καλημέρα δείχνουν τη δυναμική τους. Στο δίσκο αυτό ξεχωρίζουν τα κομμάτια το ‘’Sunburn’’ με ένα εξαιρετικό videoclip το ‘’Muscle Museum’’ και το ‘’Showbiz’’.Οι Muse με το πρώτο δίσκο τους έδειξαν πως η μουσική τους θα είναι κάτι εντελώς πρωτοποριακό ωστόσο αυτό που θα ακολουθούσε με τη κυκλοφορία του ‘’Origin Of Symmetry’’ το 2001 δεν θα μπορούσε να το φανταστεί κανείς. Ο δίσκος χαρακτηρίστηκε ως διαμάντι της εναλλακτικής σκηνής και πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με κομμάτια όπως το ‘’Νew Born’’, το ‘’Βliss’’,το ‘’Plug In Baby’’και την διασκευή του ‘’Feeling Good’’που βραβεύτηκε πρόσφατα ως η καλύτερη διασκευή στην ιστορία της μουσικής απο το περιοδικό ‘’ΝΜΕ’’. Ο δίσκος αυτός όπως και οι επόμενοι των Muse νοιώθεις ότι σε κατακλύζει  τόσο που νομίζεις πως έχει φτιαχτεί από μια ολόκληρη ορχήστρα και όχι από τρία μόνο άτομα.
2003 και οι Muse φτάνουν στο απόλυτο, το ‘’Absolution’’είναι η κορύφωση της μουσικής τους ένας δίσκος που χωρίς ίχνος υπερβολής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως best of καθώς  και τα 14 κομμάτια που περιέχει είναι εκπληκτικά. Χαρακτηριστικά κομμάτια του δίσκου αυτού είναι το ‘’Time is Running Out’’,το’’Sing For Absolution’’,το δυνατό ‘’Stockholm Syndrome’’το μελωδικό ‘’Butterfies And Hurricanes’’καθώς και το παρανοικό ‘’Ηysteria’’.Το εξώφυλλο του δίσκου είναι επίσης σημείο αναφοράς  με έναν άνθρωπο να κοιτά τον ουρανό και οι σκιές της  ψυχής του να μένουν στη γη. Το ‘’Αbsolution’’ ως τις μέρες μας είναι σημείο αναφοράς από νέες μπάντες για το τρόπο που εξέλιξε τη μουσική. Τη κυκλοφορία του δίσκου ακολουθεί φυσικά το Absolution Tour σε ολόκληρο το πλανήτη γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία μιας και το συγκρότημα έχει το τρομερά σπάνια προσόν στα live να αποδίδει το ίδιο και καλύτερο τον ήχο του studio.
Τρία χρόνια μετά την καθολική αναγνώριση των Μuse κυκλοφορούν το ‘’Black Holes and Revelations’’ στο δίσκο αυτό υπάρχει η μεγάλη εμπορική επιτυχία του ‘’Starlight’’,το χορευτικό ‘’Supermassive Black Hole’’το οποίο ακούγεται και στη πρώτη ταινία του Twilight καθώς επίσης τα ‘’Ηoodoo’’ και ‘’Αssassin’’ και τέλος το εξωπραγματικό ‘’Κnights of Cydonia’’με μια εκπληκτική μελωδία η οποία συνοδεύεται από τους ήχους της τρομπέτας!
Το καλοκαίρι του 2007 oι Μuse βρίσκονται ξανά σε περιοδεία με το κλείσιμο της οποίας να γίνεται στο Wembley του Λονδίνου το γνωστό ΗΑΑRP. Η συναυλία αυτή βραβεύτηκε ως το καλύτερο live και οι Μuse ως η καλύτερη live μπάντα από τα brit awards.Μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους( ίσως πάνω από 100)οι Muse παίζουν όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους πάνω σε μια σκηνή με δυο τεράστιες κεραίες και το κοινό να παραληρεί.
Kαι φτάνουμε στο 2009 με τους Muse να κυκλοφορούν το ‘’Resistance’’ ένα δίσκο που βάζει στο κέντρο του κόσμου τον άνθρωπο και την αγάπη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος κόσμος . Στο δίσκο αυτό εκτός το ‘’Resistance’’ υπάρχει το δυνατό ‘’Uprising’’ και το χορευτικό ‘’Undisclosed Desires’’καθώς και μια τριλογία κλασσικής μουσικής που κυριαρχεί το πιάνο. Οι Muse με αφορμή τη κυκλοφορία του δίσκου το καλοκαίρι που μας πέρασε έκαναν το Resistance Tour  το οποίο γνώρισε μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο.Οι Muse  σε συνδυασμό με το Resistance έγραψαν το lead song της τρίτης ταινίας του Τwilight ‘’Νeutron Star Collision’’.
Οι Muse όπως γράφει κι ο τίτλος του άρθρου δεν είναι από αυτό το κόσμο ήρθαν από έναν άλλο γαλαξία με σκοπό να ομορφύνουν το κόσμο μας με νότες...

8 σχόλια :

  1. κατούρα και λίγο!!
    σίγα μην είναι και οι νέοι Beatles!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. wraia epixeirhmata kwnstantine..o ka8enas mporei na exei tn apopsi tou,,den se evale kaneis krith edw pera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. apopsh sou kai epeidh eida kai to sxolia sou katw apo tous radiohead to ka8e atomo 3exwrizei ta tragoudia pou tou aresoun etsi ki egw grafw th proswpikh mou apopsh allwste h mousikh opws kai opoia allh morfh texnhs sto ka8ena prokalei diaforetika sunais8hmata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοίτα, οι Muse αν και δεν με συγκινούν κάτι έκαναν μέχρι και το Absolution. Από εκεί και ύστερα μέχρι και οι φανατικοί υποστηρικτές τους παραδέχονται πως έχουν χάσει την μπάλα (εκτός από αυτούς που τους έμαθαν πρόσφατα). Ανακυκλώνονται προς το χειρότερο και προσπαθούν να κάνον ένα βήμα μπροστά αλλά είναι άλμα προς τα πίσω.

    Το ότι γεμίζουν τα στάδια δεν μου λέει κάτι. Εδώ οι Oasis τα γέμιζαν ύστερα από 5 αποτυχίμένους δίσκους και στην Ελλάδα συνεχίζουν τα γεμίζουν Scorpions και Placebo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. apopsh sou 3analew pws o ka8enas sth mousikh opws kai pantou exei ta dika tou gousta pame parakatw...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. oi muse einai makran ena apo ta kalitera sigrotimata tis dekaetias!!kanun alithini musiki oxi ftiniarika rock souksedakia!!aneta mporw na tus sigrinw me poly meggala onomata !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...